Erősebb lett a HP Pavilion dv2

A HP az elsők között jelentette be, hogy ultrahordozható termékeinél fel kívánja használni az AMD Yukon platformját, ami az egymagos Neo processzor köré épült. Az elhatározást tett is követte a Pavilion dv2 személyében, amit idén januárban mutattak be a nagyközönség számára. Már akkor tudni lehetett, hogy az AMD további változtatásokat eszközöl a notebookok szegmensébe szánt hardverek esetében, a fejlettebb platformot Congo-nak nevezték el. Ez már kétmagos processzorral és modernebb chipsettel is rendelkezik, így próbálva konkurenciát állítani az Intel CULV termékeinek.

HP Pavilion dv2
HP Pavilion dv2 feketében...

A Pavilion dv2 egyelőre csak a Congo központi egységét kapta meg. A notebook 25 dolláros felárért Athlon Neo X2 L335-ös, vagy plusz 75 dollárért cserébe Turion Neo X2 L625-ös modellel is rendelhető. Mindkét új processzor 1,6 GHz-es órajelen üzemel és 20 wattos TDP értékkel rendelkezik, viszont a Turion kétszer nagyobb, 1 MB-os L2 gyorsítótárat kapott. A megjelenítést továbbra is a chipsetbe integrált X1250-es grafikus processzor végzi, de nagyobb teljesítményre vágyók dedikált Radeon HD 3410-es kártyával is kérhetik. A megnövekedett fogyasztás ellensúlyozása miatt nagyobb, 4910 mAh kapacitású hatcellás akkumulátort is kap, valamint újabb 20 dollárért cserébe gépezet fehér színben is megvásárolható.


...és fehérben

A HP több Pavilion modell árát is csökkentette a napokban. Az ultrahordozható dv2 alapkiépítésben 599 dolláros, a dv3t és dv6t pedig egységesen 649 dolláros árcédulát kapott, ami természetesen az opcionális alkatrészek kiválasztásával magasabb is lehet. Egy egyedi festésű Artist Edition dv6z notebook is felkerült a HP kínálatába, amelyen a 2008-as MTV Notebook Design Contest-en nyertes minta látható. Az új modell 949 dollárba kerül, amibe egy AMD Turion X2 Ultra ZM-85-ös processzor, 4 GB-nyi memória, 500 GB-os merevlemez és egy ATI Mobility Radeon HD 4650-es grafikus kártya tartozik.

HP Pavilion dv6z Artist Edition
HP Pavilion dv6z Artist Edition [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés