Titokban megoldotta a drifting problémát a Nintendo

Az egyes, Zelda-ihletésű Joy-Con gamepedek két alátámasztócsíkkal gazdagodtak.

2019 nyarán írtunk arról először, hogy Ryan Diaz elindított a Nintendo ellen egy csoportos pert, amely a Joy-Con gamepedeket érintő drifting problémát hivatott tisztázni. Azóta már tudni lehet, hogy a gond sújtja a Switch Lite kézikonzolt is, így a csoportos keresetnek ez a modell is a része lett. Nemrég pedig az Európai Fogyasztók Szervezete, vagyis a BEUC (Bureau Européen des Unions de Consommateurs) adott be egy kérvényt az Európai Bizottsághoz, hogy legyen az ügyben egy vizsgálat.


(forrás: Chicken Noodle Gamer Twitter) [+]

Úgy néz ki azonban, hogy a Nintendo titokban már lépett, és a limitált szériás, Zelda-ihletésű Joy-Con gamepedek kaptak két alátámasztócsíkot, amelyek megakadályozzák, hogy az analóg kar alsó fémváza meglazuljon a folyamatos terhelés során. Erről a Chicken Noodle Gamer néven ténykedő Twitter felhasználó számolt be, aki szétszedte a megvásárolt játékvezérlőt.

A problémát ez jó eséllyel megoldja, mivel azt már feltérképezte a VK's Channel, és a fenti YouTube videóban látható is, hogy működik az alátámasztás, igaz ehhez egy kartonlapot használt, de az eredmény magáért beszélt.

A Nintendo az egészről egyáltalán nem számolt be, igaz még a hiba létezését sem ismerték el, tehát aligha lehetett várni azt, hogy a javításukat világgá kürtölik. Ezzel igazából az a gond, hogy így nem lehet a vásárláskor eldönteni, hogy az adott Joy-Con gameped analóg karja alá van-e támasztva vagy sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés