Új SoC revizióról árulkodik a Nintendo Switch 5.0-s frissítése

A vállalat valószínűleg a sebezhető bootromot próbálja fixálni a T214-es lapkával.

A Nintendo Switch nemrég kapta meg az 5.0-s firmware frissítését, amely pár hasznos közösségi újításon túl tartalmaz egy friss bejegyzést egy bizonyos T214-es lapkára vonatkozóan. Mint ismeretes a konzolban jelenleg a T210-es jelzésű Tegra SoC dolgozik, viszont a rendszer bootromja sebezhető, aminek köszönhetően az előző év vége felé sikerült is feltörni a gépet, és általában ez az első lépcső egy konzol életében, ami utat nyit a kalózkodás felé.

Ilyenkor a gyártók új hardveres revíziókkal védekeznek, ami befoltozza a kihasznált kiskaput, és minden bizonnyal erre vonatkozik az új firmware-ben található, frissített hardverre vonatkozó bejegyzés is.

Ennek valószínűleg nem csap majd túl nagy hírverést a Nintendo, ugyanis a fentebb linkelt bejegyzésből látszik, hogy bootrom betöltése változott. Ez az újabb, Mariko kódnevű konfigurációnál már titkosított. Ennyi pont elég ahhoz, hogy a japán cég ellehetetlenítse az aktuális sebezhetőséget kihasználó törést, így egy darabig újra védetté teszik a konzoljukat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés