Megjött a Nintendo Switch eddigi legjobb frissítése

A 4.0.0-s firmware elhozza a játékmenet rögzítését. Sajnos csak korlátozott időtartammal, pár játék erejéig.

A Nintendo Switch a legtöbb konzolhoz hasonlóan a megjelenése óta kap frissítéseket, ám az újonnan megjelent 4.0.0-s firmware ebből a szempontjából különlegesre sikerült. Olyan funkciókat hoz ugyanis be, amelyekre már régóta vágytak a felhasználók. Sőt, ezek egy része konkrétan meg is volt ígérve, csak mostanra sikerült elkészíteni a szoftveres alapokat, mondhatni pont időben, még az ünnepi szezon előtt.

A legfontosabb újítás talán a játékmenet rögzítésének lehetősége. Ez sajnos ma még csak pár játékra vonatkozik, nevezetesen a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a Mario Kart 8 Deluxe, az Arms és Splatoon 2 című alkotásokra, de a Nintendo azt ígéri, hogy a lista a későbbiekben bővülni fog. A szolgáltatást nagyon egyszerű használni, csak egy rövid ideig nyomva kell tartani a capture gombot, és az elmúlt 30 másodpercet a rendszer elmenti a felhasználó albumába. A játékmenetet ez nem befolyásolja, tehát a program ugyanúgy futhat amíg a mentés megtörténik a háttérben. Ezután a 30 másodperces klippek megtalálhatók lesznek a képernyőképek mellett, és ezeket a videókat szerkeszteni is lehet, konkrétan tetszőlegesen levágható az eleje vagy a vége. Az így elkészült alkotás megosztható a Facebookon vagy a Twitteren.

A másik nagy extra a felhasználói adatok és a mentett játékállások áthelyezésének lehetősége két Switch gép között. Itt fontos kiemelni azt is, hogy a folyamat végén a forrásként szolgáló gép kvázi alaphelyzetbe kerül, vagyis a felhasználó konkrétan átköltözik az új rendszerre, és a Nintendo adatbázisában is az új gép egyedi azonosítója lesz bejegyezve. Természetesen a régi konzolra bármikor vissza lehet költözni, az a lényeg, hogy egy felhasználónévhez egyszerre csak egy Switch tartozhat.

A Nintendo eShop áruházhoz kötődő újítás az egyes meg nem jelent játékok megvásárlásának lehetősége, ami magában hordozhatja az előtöltést is, vagyis bizonyos játék fájljait még a megjelenés előtt be lehet szerezni, és a start pillanatában elég csak aktiválni az állományokat, amivel indítható is lesz a játék.

Végül a fejhallgatók támogatása is megérkezett, de ezt a Nintendo valamiért eltitkolta. Ugyanakkor a felhasználók kipróbálták, hogy dokkolt módban az USB portra köthető vezetékes és vezeték nélküli eszközök is működnek. Nagyon valószínű, hogy a japán cég még nem tesztelte eléggé a támogatást, így inkább nem jelentették be, hátha tartalmaz még hibát a rendszer, de a visszajelzések szerint minden úgy működik, ahogy kell. Minden bizonnyal a Nintendo később megejti a hivatalos bejelentést is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés