Hirdetés

Monitor cooler

Hirdetés

A Just Cooler már egy ideje forgalmazza monitorok hűtésére alkalmas eszközét, az XtReMoDs pedig most le is tesztelte. A 210x150x43 mm méretekkel rendelkező eszköz 2100 fordulat/perc sebesség mellett 38 CFM (köbláb/perc) levegőt szállít, a zajszint pedig a cég szerint 27dB, vagyis eléggé csendes. A gyártó élettartam garanciát vállal termékére.





Az áramellátást úgy oldották meg, hogy egy PCI fedőlapot kapunk, melyre egy molex kivezetés van felszerelve. Kicsit nomád megoldás, de működik. A rögzítés egyszerű: apró "horog" vannak a készülék alján, mely a monitor szellőző nyílásába kapaszkodik, a többit meg a gravitáció végzi el. 21.4 fokos szobahőmérséklet mellett a 45.6 fokos monitorhőt sikerült 34.5 fokra redukálni, amely 25%-os javulás!

Természetesen a hő mennyisége erősen függ a monitor típusától és méretétől is. A monitor az egyik legdrágább alkatrésze számítógépünknek, mégis erre fordítjuk a legkevesebb figyelmet. De vajon szükséges-e extra hűtés beszerelése? A Just Cooler szerint igen, mert így nő a monitor élettartama, és akár még a képalkotás minősége is jobb lehet az alacsony hőmérsékletnek köszönhetően.

Hogy ez mennyire igaz, azt döntsék el a felhasználók! A Just Cooler monitor cooler 10 dollárba kerül, tehát nem nevezhető drága alkatrésznek.

Előzmények

Hirdetés