Megújul az Android TV rendszer, de nem teljesen úgy, ahogy kéne

Továbbra is marad a statikus felület, és érkezik a rendszerbe a Google Assistant is.

A Google bejelentette, hogy idén a toldozgatás-foldozgatások helyett inkább teljesen megújítják az Android TV-t. Azt a smart platformot, amelyet 2014-ben mutatott be a cég, és amelyet még mindig rengeteg kritika ér a működéssel kapcsolatos problémák, irritáló belassulások, fagyások és automatikus kikapcsolások miatt.

Új Android TV platform
Új Android TV platform [+]

Mindenesetre úgy tűnik, hogy ez a piaci résztvevőket nem zavarta, hiszen ma már több mint 100 partnere van a Google-nak, tehát ennyien gyártanak, vagy gyártatnak Android TV-t futtató tévét, médiaboxot, lejátszót, set-top boxot. Köztük olyan nagyágyúk is, mint a Sony, a TCL, a Philips, a Bang & Olufsen, az Nvidia, a Xiaomi vagy a Sharp. Jelenleg havonta közel félmillió új Android TV-re épülő termék kerül forgalomba

Az Android O-ra, azaz a 8.0 verzióra épülő új platform állítólag stabilabb és gyorsabb lesz,mint elődje. Emellett megváltozik a kezelőfelület is. Sajnos továbbra is marad a kötött struktúra, azaz a gyártók nem módosíthatnak a kinézetén, vagy a felépítésén, emiatt továbbra is minden Android TV eszközön ugyanúgy fog kinézni. Viszont a személyre szabhatóságon javítottak, hiszen a jövőben a felhasználóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a számukra fontos funkciókat, szolgáltatásokat, tartalomszolgáltatókat kiemelt helyre pakolják.

Emellett külön szekciót (sort) kap a Netflix, és állítólag jut hely a főablakban az egyes videókkal, alkalmazásokkal, egyéb tartalmakkal kapcsolatos információknak isg. A Google azt is bejelentette, hogy a Google Now-t leváltó, mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra épülő Google Assistant hangsegéd is befut az Android TV platformra. Ettől nyilván azt várják, hogy segítségével a felhasználók hatékonyabban bukkanhassanak rá az őket érdeklő, számukra fontos tartalmakra és alkalmazásokra, azaz, hogy kényelmesebbé váljon a rendszer használata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés