Hirdetés

2018. június 21., csütörtök

Hozzászólások

(#1) vicze1


vicze1
(PH! nagyúr)

Hát ez így ritka szar kinézet.
Az Google Assistant már nagyon nagyon kell a platformra, mert a jelenlegi hangfelismerés kb. semmire se se jó.

"8.0 verzióra"
Ugye, hogy milyen verziószám lesz, azt a kiadásig nem nagyon fogjuk tudni, jelenleg "ahogy esik úgy puffan" számozást használ a Google.

"Sajnos továbbra is marad a kötött struktúra, azaz a gyártók nem módosíthatnak a kinézetén"
Ez nem igaz, valamennyire mindegyik gyártó módosított rajta. pl. egy ShieldTV és egy SonyTV menü elrendezése teljesen más, és más elemek is találhatóak meg benne. Az alap kizárólag a NexusPlayeren található meg, semmi máson kb.

(#2) elefant válasza vicze1 (#1) üzenetére


elefant
(HÁZIGAZDA)

de csak a rendszermenüjükben volt eltérés. Maga az Android TV felület minden (tv) gyártónál ugyanolyan volt.

[ Szerkesztve ]

(#3) azbest válasza vicze1 (#1) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

Szerintem amit te másnak, más elemeknek gondolsz, ez csak azért van, mert más-más régióban lévő cuccokat néztél. Az ajánló rész és a listázott appok attól függnek főleg, hogy a régiódban elérhető-e az az alkalmazás. Meg van pár alkalmazás, ami csak adott gyártó készülékén érhető el, például a prime video.

Ezen kívül a gyártó is betehet egy segéd alkalmazást, ami egy külön sorban sorolja fel a gyártó által ajánlott appokat. Ezeket akkor is mutatja, amikor még nincsenek is feltelepítve. Első kattintásukkor kérdi, hogy feltegye-e.

Egyébként ugyanaz a leanback launcher van rajta.

Másik különbség: a 7-es androidon a beállítások menürendszerét megváltoztatták, olyan, mintha egy telefonos felület lenne a képernyő jobb oldalára passzintva.

A 8ason most ezek szerint megint átrendezik.

A kereséssel az a baj, hogy hiába ismeri fel a magyar szöveget. De az alkalmazások nevei is főleg angolok és képtelenség megtalálni úgy bármit. Sokkal egyszerűbb pécés böngészőből keresni valamit és onnan telepíteni. Csak ott meg nem lehet csak android tv-s appokra szűrni. Vagy egy link, amire egy tv app ajánlót mutat, de az sem tartalmaz mindent.

[ Szerkesztve ]

(#4) Fecogame


Fecogame
(PH! addikt)

Az Android O-ra, azaz a 8.0 verzióra épülő új platform állítólag stabilabb és gyorsabb lesz,mint elődje.

Mint eddig mindegyik főverzió váltásnál :)

16dBi / 38cm WiFi antennák raktárról ---> https://goo.gl/D29Wz

(#5) azbest válasza Fecogame (#4) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

Mi boxon azt mondják a 7-es pörgősebb, mint a 6-os. De még béta teszt alatt van, nem tettem fel, mert nem lehet vagy nehéz visszaváltani, ha mégsem megy valami jól. De majd csak kijön a stabil 7.

[ Szerkesztve ]

(#6) vicze1 válasza elefant (#2) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

+azbest

OK Leanback launcher van mindegyiken, de maguk az elemek változtathatók.
Kizárólag az ajánló fix, azonkívül csak a elrendezés módja ugyanaz de a menü elemek mások, akár régiónként akár gyártónként. Tényleg csak abban egyformák, hogy egy négyzetrácson navigálsz.

A vezérlés most se változik sima grid jobbra balra fel le. Előnézet, ami eddig csak az ajánlóba volt most, külön apponként van, ami borzalmasan szőrnyű. Sokkal nehézkesebb a navigálás így. Végső soron csak az ajánló kibővül mozgó képekkel, jéj. (Nagyon utálom Netflix-ben is)
Ami érdekes, hogy végre valahára van értesítés, de multi user még mindig nuku. :(
Amennyire látom a videókból a settings menü ugyan az maradt.

@azbest:
Hát nekem eddig messze a 5.1 volt a legstabilabb, az hónapokig ment restart nélkül. 6.0-lal jócskán csökkent a stabilitás, heti 1-2 restart. A 7.0 javult, de még így is havi 1-2 restartra javult csak.

[ Szerkesztve ]

(#7) azbest válasza vicze1 (#6) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

OK Leanback launcher van mindegyiken, de maguk az elemek változtathatók.

Tudsz erre példáut mutatni?

Vagy tényleg csak abból látsz egyediséget a gyártóknál, hogy egyiken több, a másikon kevesebb előtelepített app van?

Mi box usa: [link]
Mi box eu: [link]

Schield tv usa: [link]
Sony: [link]

Mind egyforma, csak persze más a recomodation lista és az ajánló meg az előtelepített appok száma. Bár lehet a háttérkép nem egyforma.

Alkalmazások és tartalom nélkül meg kb ennyi

Egyébként a google asszinsztenst ígérik a 6-os és 7-es rendszerekre is utólag, ha minden igaz.

[ Szerkesztve ]

(#8) vicze1 válasza azbest (#7) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

ShiledTV esetében a ajánló alatt a Shiled HUB volt egészen 7.0-ig azt kivették és alulra leraktak egy Games menüt, amiben csak a játékok vannak(ez alap a többin). A Shiled HUB-ban csak Shiled specifikus appok voltak és nem tudtad változtatni egyáltalánt. A HUB nem recommendation volt, hanem teljesen fix appok.
A mostani Games is különbözik a többitől, mivel van egy Shiled Games, ami egy saját app, a Geforce NOW és Play egybe gyúrása. A HUB különbözött US és EU között, más-más menüpontokkal.
nVidiánál sose volt recommendation appokra.
Ha merül a kontoler vagy távirányító, ikon jelenik meg a kereső mellett.
Sony esetében van ugyanez fetured app néven, alatta meg az imputs, ami semmi más AndroidTV-n nincs.
Legalsó settings mindegyiknél különbözik. Sony-nál van csomó customizálási lehetőség, ami a másik kettőn egyáltalán nincs. Mivel a Sony teljesértékű TV is, így rengeteg beállítás van, ami a többiben nincs.

A MiTV a legfapadosabb, az kb. olyan mint a Nexus Player, viszonylag kevés változtatással.

Háttérkép kérdése vicces, mert Shielden 7.0-ban egy nagyon ronda került bele és több fórumot is nyitottak, hogy távolítsák el. :DDD

Nvidia ígérgeti az Assistenst már január óta, az 2017-est azzal demózták is, most I/O-n is, azt sehol semmit. Már 1 frissítéssel is csúsznak.

[ Szerkesztve ]

(#9) azbest válasza vicze1 (#8) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

Ahogy elnézem a shileld hub az pontosan a recommendation gyártói app lista, csak más nevet adtak neki. Nem néztem még utána, hogy ezt milyen apival lehet kezelni. A mi boxon sem akármilyen appokat mutat, hanem a központilag megadott, szponzorált appokat. Az nvidia meg a saját appjait listázta így ki.
A xiaomi "mi box recommends" szöveget tesz ki oda. Ahogy látom a recommendation szót inkább a tartalom ajánlására szokták mondani, így lehet félreérthető voltam.

Igen, ahogy írod az nvidia games meg a sony selection meg hasonlók, azok mind önálló appok, amiket előtelepített a gyártó.

Az inputs sor pedig azért nem jelenik meg a többi eszközön, mivel nincs azoknak bemenete :D

Amúgy annyiból igazad van, hogy más az összhatás egy gyártó által appokkal kiblélelt eszköznél, mint egy üres, fapados box esetén. Mivel korábban nem használtam android tv rendszert és főleg az amerikai videókkal találkoztam, így az első benyomásom az európai mi boxszal is elég felemásak voltak, hiányérzetem volt. Kellett kis idő, mire rájöttem, hogy azért, mert nincs telenyomva a főképernyő a szponzorált és gyártói appokkal.

Szóval appok nélkül a tévé csak egy üres kezdőképernyő valóban. De a felosztás, hogy milyen sorok és milyen sorrendben lehetnek ott, ha van bennük elem (ha nincs, akkor nem jelenik meg), az kötött. Nincs samsung remoteWiz vagy sony xperia tv felület, mint a telefonok estében. :)

[ Szerkesztve ]

(#10) Plexicushio


Plexicushio
(senior tag)

Jöhet. Remélem a 2015-ös Sony W8xx TV-k is megkapják még.

(#11) vicze1 válasza Plexicushio (#10) üzenetére


vicze1
(PH! nagyúr)

MTK MT5890 miatt biztos hogy maradnak 6.0-án. Kizárólag 64bit-es SoC kaphat 7.0 hivatalos Store támogatással.

[ Szerkesztve ]

(#12) Plexicushio válasza vicze1 (#11) üzenetére


Plexicushio
(senior tag)

Kösz, erről fogalmam sem volt.

(#13) gyugyo79 válasza azbest (#9) üzenetére


gyugyo79
(őstag)

A Mi boxon és szerintem minden másikon egy app a + sor és pld simán tiltható szerencsére (XiaomiLeanbackCustomizer a neve a Xiaominál másnál meg valami más lehet). Hasznosabb lenne ha szabadon választható lenne a tartalma pld. Kedvencek de amikor kerestem erre nem találtam megoldást.
A négyzet hálót meg a távirányítók miatt nagyon nem tudják elkerülni.

(Nem feltétlen válasz csak már arra nyomtam ;) )

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.