Szembemegy az NVIDIA-s trendekkel a Maxsun

A vállalat új GeForce VGA-ja inkább a hagyományos tápcsatlakozót használja.

Még a hónap elején írtunk arról, hogy bemutatkoztak a Super sorozatú új GeForce VGA-k, amelyek közül a GeForce RTX 4070 Super már el is rajtolt. Erre építve számos gyártó leplezte le saját implementációját, amelyek a szokásos módon, leginkább a külsőségekben különböznek egymástól, de egy dolog szinte mindegyiken közös: a 12VHPWR tápcsatlakozó.


(forrás: JD)

A Maxsun azonban gondolt egyet, és a GeForce RTX 4070 Super iCraft OC12G VGA-jukra két darab PCI Express 8 tűs konnektort tettek, ami azért is lehetséges, mert a szóban forgó hardver nem fogyaszt annyira sokat, hogy ezzel a kombinációval ne lehetne kiszolgálni. Ez ugyan némileg növeli a nyomtatott áramköri lap méretét, de ezen a szinten már inkább a hűtő határozza meg a dizájn kiterjedését, tehát nagy hátránya nincs a régi csatlakozóknak.

Sajnos a Maxsun csak Kínában forgalmazza a termékét, így kicsi az esélye, hogy nyugatabbra eljut a fejlesztés, de az egészből látszik, hogy az NVIDIA a GeForce RTX 4070 Super VGA-ra nem követeli meg a 12VHPWR tápcsatlakozót, alkalmazhatók a régebbi opciók is.

Előzmények

Hirdetés