Hirdetés

LG és NEC monitorduó érkezik

Az LG hazánkban is bemutatta egyik legújabb monitorát, a 23”-es képátlójú, formás E2380VX-et. Az érdekes, gömbbel kombinált kerek talpazatos készülék igen egyedi formatervvel rendelkezik. A tervezők a Full HD-s felbontású, vagyis 1920x1080 pixeles panelt LED-es háttérvilágítással látták el. A kontrasztaránya dinamikus módban 5 000 000:1, legnagyobb fényereje 250 cd/m², válaszideje pedig 5 ms. A szokásos D-Sub mellett található rajta DVI-D és HDMI aljzat is. Az állványa engedi a kijelző döntését, kezelése pedig hét érintésérzékeny gombján történhet.

LG E2380Vx [+]
LG E2380VX [+]

Az újdonság rendelkezik az LG Super+ felbontás technológiájával is, aminek titka az IC (image cleaner, képtisztító) lapka, amely az LG algoritmusát használja a képkocka-késleltetés megszüntetésére anélkül, hogy külső memóriára vagy szoftverre lenne szükség. Az IC az F-engine képfeldolgozó áramkörrel együttműködve még élesebb, színekben gazdag képet hoz létre. Az E80 monitorcsalád tagja Magyarországon októbertől lesz kapható 94 990 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron.

A NEC új MultiSync PA szériás monitorának egyik nagyobb verzióját már a nyár elején megismerhettük a PA271W személyében, amely nevének megfelelően 27 hüvelykes készülék volt. A most megjelent „kistestvér”, a PA231W IPS paneljének képátlója 23”-es, felbontása pedig 1920x1080 képpontos. A megjelenítő képes lefedni az AdobeRGB színtér 75%-át, 8 ms-os válaszidővel (GTG) rendelkezik, kontrasztaránya 1000:1, a fényereje pedig 270 cd/m²-es. A hátulján találhatunk D-Sub, DisplayPort és két DVI bemenetet is, ráadásul USB aljzatoknak is szorítottak helyet a tervezők. Kétféle Energiatakarékos Eco módja van, garanciából pedig három évet vállal rá a gyártó. A MultySync család friss tagja Európában 749 euróért vásárolható meg.

NEC MultiSync PA231W (forrás: TCMagazine) [+]
NEC MultiSync PA231W (forrás: TCMagazine) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés