Két új mikro hifi az LG kínálatában

Hirdetés

A jelek szerint az LG komolyan elszánta magát, hogy az audió szegmens egyik legfontosabb piaci szereplőjévé nőjje ki magát. Amíg konkurensei mostanában egy kicsit hanyagolják az ilyen jellegű eszközöket, addig a dél-koreai konszern folyamatosan kínálja új házimozi rendszereit vagy éppen mikro tornyait. Az utóbbi eszközök váltották fel a korábban az oly népszerű hifi tornyokat. A berendezések a külső tekintetében jóval keskenyebbek az elődökhöz képest, ami elsősorban arra vezethető vissza, hogy kispórolják belőlük a lemezjátszót és a kazetta deckeket.

LG FB164
LG FB164

Mindkét termék elegánsan ható lakkfekete borítást kapott, sőt az FB164 esetében még egy középen helyet kapó, tengerkék világítással bolondították meg a dizájnt. A készülékeken az előlapon lévő széles kijelző és az egyszerűen használható érintésvezérelt kezelőfelület teszi feleslegessé a nyomó- és tekerőgombokat. Az LG mikro hifik számos pontján visszaköszön a kör alakú motívum, amitől láthatóan egységesebbé válik a termékek kialakítása.

Az FB164U 160 wattos teljesítménye egy 2.1 csatornás rendszeren keresztül jut el a felhasználóhoz. A hangfalak oldalán a hangzást erős basszusokkal megtámogató beépített mélysugárzó található, amelyeket a cég állítása szerint tökéletesen sikerült elrejteni. Az optikai bemenet segítségével a tévéhez is lehet csatlakoztatni, így azok gyengébb hangteljesítménye könnyedén felturbózható, továbbá a Virtual Sound Matrix technológiának köszönhetően a termék képes a virtuális térhangzás létrehozására. Bár ez a szolgáltatás jól hangzik, azért kérdéses, hogy két ekkora és ilyen kialakítású hangfallal valóban megteremthető-e a térhatású hangzás. A készülék leghasznosabb funkciója a közvetlen USB-felvétel, ami egyetlen gombnyomásra MP3 állományokká alakítja a zenei CD-k tartalmát, és az adatot a csatlakoztatott USB-s adattárolóra másolja.

LG XB64
LG XB64

A hatvan wattos XB64-gyel a vállalat elsősorban a fiatalokat célozza meg. A készülék egyetlen gomb megnyomásával erősíteni tudja az alacsony és magas frekvenciájú hangokat, így a gyártó állítása szerint abszolút kiélvezhető az extrém dinamika a zenében. Az LG közleményéből kiderül, hogy az XDSS Plus, az LG prémiumnak nevezett hangeffektje a mélyebb, dübörgő basszusok megteremtésére is képes. További szolgáltatás az automata equalizer, ami nevéhez híven automatikusan kiválasztja a legmegfelelőbbnek vélt hangzásmódot.

Az LG FB164U 66 999 forintos, az XB64 pedig 39 999 forintos bruttó ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés