Kisebb gondok az új, 15 colos Macbook Pro modellekkel

Az Apple pár hete jelentett be egy apróbb frissítést a Macbook Pro sorozatban, mely alapvetően árcsökkentésre volt kihegyezve, de a 15 colos gépek esetében az ár változatlan maradt, így a változás a gyorsabb processzorban és a több memóriában keresendő.

Az új 15 colos Macbook Pro gépekre olyan panaszok érkeznek, hogy a processzor enyhe terhelése esetén is igen komoly mértékben nő a hűtőventilátorok fordulatszáma, ami kellemetlen zajszintet eredményez. A beszámolók szerint elég megnyitni pár böngészőfület és a légkavarók nagyobb tempóra kapcsolnak, majd idővel visszaállnak normál üzemre, de nem sokkal később újra jobban duruzsolnak. A legérdekesebb, hogy a Macbook abszolút nem meleg még tapintásra sem, így elméleti értelemben nincs ok arra, hogy a ventilátorok percenként 5000-6000 fordulatot tegyenek meg.


A videó közepétől látható és hallható, ahogy a ventilátorok túlzott munkát végeznek.

Egyelőre nehéz megmondani, hogy hol a gond. A vásárlók szerint a SanDisk SSD-khez köthető a hiba, mivel az Apple a Samsunggal folytatott jogi harcok miatt szinte minden területen hanyagolni szeretné a dél-koreai óriást, és az új gépekhez már új beszállított kerestek. Egyelőre azonban kevés adat van, ami miatt az új SSD-k kellene rögtön hibáztatni, hiszen elvben ez nem okozhat gondot. A gyakorlat azonban más lapra tartozik, így nem elképzelhetetlen, hogy az Apple nem tesztelte ki teljesen a masinákat a start előtt.

A hiba az eddigi adatok alapján valószínűleg javítható lehet egy szoftverfrissítéssel, hiszen a ventilátorok látszólag ok nélkül kapcsolnak fel nagyobb sebességre. Ez tipikusan szoftveres problémának tűnik, de az Apple a gonddal kapcsolatban még nem nyilatkozott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés