Itt az első Slipstreames Corsair tasztatúra

A gyors wireless és a konzisztens fényorgona üdvözlendő, de egyvalami kimaradt a receptből.

A Corsair legújabb, elsősorban játékosoknak szánt, 110 gombos billentyűzete a K57 RGB nevet kapta, és ez az első olyan modell a gyártó kínálatában, ami egyszerre húz hasznot a házon belüli Slipstream vezeték nélküli és a (gombonként címezhető) Capellix RGB LED technológiákból. Üröm az örömben, hogy sajnos membrános megoldásról van szó, így a mechanikus kapcsolók által megvalósuló gépelési érzetet és hanghatásokat kénytelenek vagyunk mellőzni. Fájó pont ez, de legalább 8KRO-t azért kapunk a pénzünkért.


[+]

A gyártó elmondása szerint a Dominator Platinum RGB DDR4 modulokon debütált Capellix LED-ek mintegy 60 százalékkal fényesebbek, mint a hagyományos diódák, miközben 60 százalékkal kevesebbet fogyasztanak, így még aktív világítással is nagyjából 35 órányi üzemidőt tudunk kicsikarni a körülbelül 10 méteres hatótávval rendelkező periféria 3200 mAh-s telepéből (mely időtartam lekapcsolt pilácsok esetén egészen 175 órára nőhet).


[+]

A 2,4 GHz-es Slipstream vezetékmentes kapcsolat nagyon alacsony késleltetéssel bír, de az IFS (Intelligent Frequency Shift) is segítségünkre van, hogy a forgalmas wireless hálózaton kószálva a klaviatúra mindig megtalálja a számára legstabilabb jelet nyújtó sávot. Ha ez nem lenne elég, a K57-et (egy 1,8 méteres) USB-s kábellel, valamint még Bluetooth 4.2-vel is a gépünkhöz csatlakoztathatjuk.


[+]

A billentyűzet bal szélén hat programozható makró gomb pihen, de a dedikált médiavezérlők, illetve a leválasztható csuklótámasz sem maradtak ki a csomagból. A 100 dolláros árral és 2 év garanciával érkező eszköz szoftveres hátországát természetesen a jó öreg iCUE szolgáltatja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés