Két minigép különböző formában

A Haleron aprósága minden tekintetben igazán törpére sikeredett. A miniatürizálás a Swordfish Mini méreténél kezdődött, hiszen a pici gép 7 colos megjelenítőt kapott, és mindössze 700 grammot nyom. A rendszer nem nevezhető bivalyerősnek, ugyanis az ARM platformra alapozó mütyürben egy 300 MHz-es processzor ketyeg, és a memória sem sok, alapkiépítésben csak 128 MB. Természetesen a háttértár is kicsi, 1, 2 vagy 4 GB flashmemória kerülhet bele. Van tehát egy minden szempontból nagyon visszafogott gépünk – mit lehet még redukálni? Természetesen az árat, amit szintén sikeresen kicsinyítettek, illetve csökkentettek egészen 149 dollárig.

Haleron Swordfish Mini
Haleron Swordfish Mini

Ennyiért persze nem is nagyon lehet Benchmark-gyilkos masinát várni, de a Swordfish Mini arra elég, amire kitalálták. Nevezetesen médialejátszásra, netezésre, online kapcsolattartásra. Ebben segít a 10/100-as Ethernet és a 802.11b/g szabványú Wi-Fi modul; az SD kártyaolvasó segítségével az adattár méretét növelhetjük, a 3 USB port pedig további kapcsolódási lehetőségeket kínál. A géphez például opcionálisan USB-s 3G modem is rendelhető. Elfért benne a hangkimenet és -bemenet, valamint két hangszóró is, operációs rendszerként pedig Windows CE 6.0 található rajta. A hatféle színben elérhető, egy feltöltéssel 8 órás üzemidőre képes Haleron Swordfish Mini már megrendelhető a gyártó webáruházában.

Az MSI már erősebb (és jóval drágább) rendszert tervezett. Sambora Chen, a vállalat értékesítési igazgatója bejelentette, hogy 2010 második felére várható az a 10 hüvelykes monitorral rendelkező tablet, amely Tegra 250 alapokra épül, így gond nélkül megbirkózik majd a HD videók lejátszásával. A talán az Apple iPad konkurensének is szánt gép nagyjából 500 dollárba fog kerülni, multi-touchos érintőképernyőt kap, és bizonyos konfigurációkba 3G modem is kerül majd. A megjelenés pontos ideje és a készülék ára természetesen még nem ismert, várhatóan a márciusi CeBIT-en már több minden kiderül róla.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés