Netbookot a gyerekeknek!

Az Asus bejelentette a Netpal netbookcsaládot, mely a hat és tizenkét év közötti gyerekek számára lehet ideális választás. A megfelelő hatás elérése érdekében a vállalat összeállt a Disney-vel, így a termékeket a rajzfilmekből ismert formák díszítik. A kisméretű gépezetek korlátozottan ütésállóak, tehát megfelelően tolerálják a kis magasságból bekövetkező esést, továbbá a billentyűzet ellenáll a folyadéknak, ami a gyerekek esetében fontos szempont.

A 8,9 hüvelykes képernyővel rendelkező netbook a szokásosnak mondható belsőre épül, azaz az 1,6 GHz-es Intel Atom N270 elnevezésű processzort a 945GSE vezérlőhíd gondjaira bízta a vállalat, a rendszermemória szerepét pedig egy SO-DIMM foglalatba illeszkedő, 1 GB-os DDR2 memóriamodul tölti be. Az 1024x600 pixeles natív felbontású kijelző meghajtásáról a GMA950-es integrált grafikus processzor gondoskodik, az adatokat pedig egy 160 GB-os merevlemez vagy egy 16 GB-os SSD hordozhatja. Az utóbbi meghajtóval felszerelt modellt csak a ToysRUs üzletlánc forgalmazhatja.


Asus Netpal Magic Blue [+]

A 248 x 173 x 28,7 mm-es mérettel rendelkező termék kommunikációs lehetőségeiért a 802.11b/g/n szabvánnyal kompatibilis Wi-Fi és egy Gigabit Ethernet vezérlő felel. A kimeneti interfészeket három USB port és a D-Sub csatlakozó alkotja, továbbá a netbook rendelkezik még beépített kártyaolvasóval, 0,3 Mpixeles webkamerával, hangszóróval és mikrofonnal is.


Asus Netpal Princess Pink [+]

A termék speciális Windows XP Home operációs rendszerrel dolgozik, mely számos alkalmazással segít a gyerekeknek a számítógép használatában, továbbá a szülő egy program segítségével könnyedén szűrheti az internet úgymond ártalmas tartalmait. Az öt órás átlagos üzemidőre felkészített lítium-polimer akkumulátort a tervezők teljesen beépítették a netbookba, hogy az ifjoncokat ne fenyegesse az áramütés veszélye.

Az Asus Netpal netbookok rózsaszín és kék alapszínekben pompázva kerülnek forgalomba valamikor a jövő hónap folyamán, az ajánlott fogyasztói áruk 350 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés