Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacika112
aktív tag
"Színes LED-ek? – tette fel a kérdést egy Indiából érkezett kolléga a Noctua standján, amire egy félmosoly keretében érkezett rögtön a válasz is: itt ilyen szinte biztos, hogy nem lesz. "
nekem most akkorát nőttek a szemembe mintha egy pentium mmx teljesítményét az i9 hez hasonlítanánk
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Feruendios
tag
Tényleg nem értem miért ez a fosbarna, tejeskávé szín amit eröltetni kell annyira ****** ronda. Akkor legyen inkább hófehér az is feltünő.
Sajnos mar nincs magyar billentyuzetem :(
-
->Raizen<-
veterán
válasz Feruendios #2 üzenetére
Ilyen a noctua stilusa mindenkinek van.
-
troviko
senior tag
Úúúú, fekete Noctua, úúúú... kr*a jó...
Most vettem új gépet, rajta D15-t, de erre az új ventis cuccra - szigorúan feketében - lecserélném.
Igaz hűtés szempontjából mindegy, a 7700K-mmal röhögve elboldogul ez is, lényegében zaj nélkül. Ha meg meleg a proci (ami nem jellemző), az a fos intel paszta miatt van, nem a hűtő miatt.https://www.oldtech.hu/
-
törölt tag
Nem értek két dolgot:
- Miért csak egy oldalon vagy csapágyazva?
- Miért nem fogják a lapátokat össze egy csővel? Sokkal kevesebb lenne a résveszteség. -
Lacika112
aktív tag
a coca cola mért piros?
az intel mért kék?
az nvidia mért zöld?ez a márka színe, nem szépségversenyre mennek hanem profi terméket gyártanak
jobban éreznéd magad ha 100dbl en visítana de szép fehér lenne?
van gyártó aki a csiri-csáréra ad van aki meg a működésreha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
haxiboy
veterán
Noctua -> Bagoly -> Barna
Premium minőség, ennek megfelelő ár. Imádom
[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
GoldhandRent
őstag
Az a műanyag pont úgy néz ki, mint amit nem akarnék megvenni XD
Az a tipikus: "ez gyagyi..ne vedd meg" hatású műanyag.. Azért érdekel mit hoz.-
-
addikt
El kell ismerni, tud ez a cég.
Nagyon nem vagyok kibékülve a használatban lévő színvilágukkal, de lassan-lassan ez is változik náluk.Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
-
Goblin12
őstag
Én imádom ezt a gyártót, tuti tőlük, lesz a kövi hűtőm is.
(#8) Kopi31415: Eddig én soha nem hallottam hangos Noctua ventillátort.[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Nem is indiai vagy kínai lett volna, aki ekkora hülyeséget kérdez.
Ha normális hűtés kell, akkor ez. Ha csicsa kell, van már rgb ledes venti is jó pár, de az se halk, se jó nem lesz. -
twi452
senior tag
Phanteks most mutatott be ilyen ledes kereteket amit rá lehet rakni elvileg bármilyen 120 és 140es ventire. Úgyhogy ha valaki szeretné akkor tud csinálni rgb világítást az überkirály ventijére
[Youtube - Phanteks Halos - Computex 2017] -
nubreed
veterán
Végre egy cég, aki a led mentesség mellett érvel. Nagyon helyes! Pacsi nekik, az indiai kollégát pedig vissza küldjük a dedóba.
A színekre térve: nekem Thermalright ventieim vannak, szintén nagyon minőségi cuccok, de a színek ott sem a legszebbek enyhénszólva. Ez ilyen, együtt kell vele élni.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
copass
veterán
10 éve mennek a noctua ventijeim, több gépben is. ugyanolyan csendes és hibátlanul megy.
én elhiszem neked hogy nem jó ez így, de a tapasztalat megcáfol téged. úgy rendesen.
mert az "egyiket se szeretik" olyan szintű érvelés mint az "azt hittem" kezdetű mondat egy tárgyaláson!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
haxiboy
veterán
Hát, én abszolút elégedett vagyok velük. Általában tesztek alapján szoktam választani. NH-D15-öm van szerintem soha az életben nem kell új hűtést vennem. Secufirm jár ingyen ha jön új socket amihez új lefogató kell.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
wolfman
veterán
Nem kell plexis gépházat venni, hanem zártat (nemátlátszót) és nincs újabb igény, lehet ronda is ha "finom"!
Nekem pl. sinte mindegy hogy néz ki a gép belseje, ha a benen lévő ventik, hűtők, perifériák tökéletesen és jó hatásfokkal működnek, nem mellesleg halkan!„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
Ez az egész LED mizéria tipikus BIZSULÁZ. Emberek szeretik ha fénylik, villog, csodaszép, tehát megveszik még ha nem is kell és nincs is haszna. Tudatalattira hat, de legalább jó pénzeket lehet szakítani belőle, mint a tévéknél a hajlítottságra, 3D-re, okos rendszerre stb.
Az EA in nutshell vidóból kiragadva egy fontos mondatot: It's horrible! But it's shiny!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Manbal
senior tag
a noctua hivatalos e-bay shopjában:
nem olcsó, 9300 HUF, de ez tényleg minőségi cucc, le a kalappal előttük
nem mellesleg egy rakat hasznos cucc jár mellé, hosszabbító, Y elosztó kábel, ellenállás, és a mi a legjobb 2 fajta gumis rögzítő kit, én azzal raktam fel az oldallapra, 0 rezonancia, 0 motorhang PWM szabályzással, 30%-on, ami kb. 350RPM-et jelent, ha pedig felpörög akkor sem vélszes a hang, sőt sztem igaz az a 16 dB max. fordulatszámon
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Noctua mint minoseg...
D15-on le kellett csereljem mindket ventit, mert ossze vissza rezonaltak. Most ket 120-as be quiet! dolgozik rajta, azok tenyleg csendesek, csak a +15e-es kiadasnak nem orulok, koszonom Noctua....Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Reggie0
félisten
Nekem meg van vargane es tarsa tap, ami tokeletesen megy. Akkor most mondtam valamit?
Amugy nem azt mondta, hogy szar a venti, hanem azt, hogy nem igaz az az allitas, hogy technikai ertelemben mindig a legjobb megoldast valasztjak. Aki azt elhiszi, hogy mindig minden megoldas a legjobb, az amugy is menthetetlen, mert ez piacgazdasagban kb. lehetetlen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csak el ne kezdjék szégyenli és beborítani a bordákat, nagyot csalódnék bennük.
Ez a venti "picit" hamarabb volt piacon: Gentle Typhoon.
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
Ja, jo lenne, ha csak az egyik lenne rossz az amugy meregdraga NF-A15-bol, akkor ok, peches napom volt, de hogy egyszerre mindketto, ha olyan fene jo lenne a minoseg, akkor mekkora lenne erre az esely? Bezzeg a 4 Silent wingsbol amit vettem egyse volt rossz.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Exodius
őstag
válasz Kisgépkezelő #36 üzenetére
Szerencse, hogy zárt házam van így leszarhatom, hogy passzol-e.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz Kisgépkezelő #36 üzenetére
Nem igazán foglalkozom az esztétikával ilyen téren, nem is látom a gépem szerencsére
Manbal: Meg tudnád mondani, hogy hol vetted a 20 centis ventit?
Egy gödör ásásán kívül kevés dolog van amit rögtön legfölülről lehet kezdeni.
-
icp1970
senior tag
Na végre nincs ledes paraszt vakítás.Jó cuccnak néz ki.
-
Lacika112
aktív tag
hibás darab mindig lesz minden gyárba
emberek dolgoznak ott is
Hans vagy Adolf összekeverte a kidobásra valót a működővel na bummemlíts meg egy szériát amiből 1000-10000 darabokat kellet visszahívni mert selejt?
am írsz a noctuának és szó nélkül kicserélik, nem sok gyártó van így vele
sokkal jellemzőbb hogy a gyári hibást sem akarják kicserélnivolt olyan zalhman ventim ami 5 perc működés után eldobta a lapátot 11 lapátos ventiből törj le egyet megtudod mi az a rezonancia
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
Noctua: ronda és finom
-
Manbal
senior tag
-
wolfman
veterán
És akik meg vannak elégedve vele, azoktól kérdezem, hogy elég levegőt is szállít a Noctuájuk vagy csak lassú miközben halk? Mert találkoztam olyannal amit nagyon le lehetett lassítani miközben néma volt, de nem is fújt semmi levegőt!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Mr Bond 007
őstag
NH-U14S van. Az alaplap szabályozza, de nem is hallani belőle semmit, még max terhelésnél is csak mikor közel hajolok a házhoz. Volt már pár hűtőm 95 óta, de a Noctua magasan a legjobb, pedig azt hittem a nagy réz Zalmanoknál nem lesz jobb. 6 magos I7 3930K procimat 4ghz-re húzva tökéletesen tartja alacsony hőmérsékleten több órás renderelés alatt is. (Cinema 4d-vel anno megtoltam )
Picit tartottam is tőle hogy felnő-e a feladathoz, de mindenképpen ezt a kompakt típust kellett vennem, mert a 2011-es lapon a cpu mindkét oldalán vannak ram slotok, és a nagyobb hűtők már bele lógtak volna. Félmagas ram modulokkal nem lett volna bajom, de hát anno erre nem gondoltam, mert előtte termaltake kompakt víz volt rajta (nem kicsit csalódtam benne)
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Mr Bond 007 #47 üzenetére
Bocs csak közben beütött a meló. Levegőt esetemben biztosan szállít, mert a Thermaltake vízhűtőnél a vttcpu szenzor folyton bejelzett magas hőmérséklet miatt játékoknál, (kb 5-8 cm-re van a cpu foglalattól) miután lecseréltem Noctuára azóta nem jelzett. Ebből arra következtetnék hogy megmozgatja a levegőt még a foglalat környékén is.
-
v.tom
őstag
Nekem is van két noctua ventim, amiket pár hónaposan, használtan szereztem be még úgy 2006-2007 környékén. Azóta már a többi ventiből ki tudja hányadik szettet koptatom, de a noctuák még most is mennek, csendesen.
Sajnos drágák, meg ez a szín tényleg nem mondható éppen előnyösnek, de az biztos, hogy aki ért hozzá egy kicsit is, rögtön felismeri, hogy ez noctua.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁR ALATT Lenovo ThinkPad Pro dokkoló állomás (40AH) Töltővel együtt + Ajándékkal
- iPhone 14 pro -128 gb - deep purple - független - szép állapotú!
- Szép! Dell Latitude 7420 -50% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i5-1145G7 16/256 FHD IRIS Xe
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest