Hirdetés

Cooler Master Seidon 120M vízhűtés – végre nem egy Asetek klón

A kompakt vízhűtések világa általában nem túl izgalmas, hiszen a legtöbb gyártó egy Asetek modell átcímkézésével szokott belépni a folyadékhűtők világába, azonban úgy tűnik, hogy a Cooler Master más megoldáshoz folyamodott. A frissen bejelentett Seidon 120M processzorhűtő első pillantásra ugyan nagyon hasonlít a „klónhadsereg” tagjaira, azonban a blokkot közelebbről szemügyre véve jól látszik, hogy nem a szokásos Asetek dizájnról van szó. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy saját fejlesztés lenne, hiszen az átcímkézés most sem elképzelhetetlen, de az már önmagában örömteli, hogy valami mással próbálkoznak.

Az egyetlen réztömbből megmunkált blokk és a tetejébe integrált pumpa egy igen lapos egységet képez, a készülékház pedig áttetsző műanyag borítást kapott, amin keresztül a vezérlőelektronika alkatrészei látszanak. A folyadék visszahűtése egy 150,3 x 118 x 27 mm-es hűtő feladata, munkáját egy 120 mm-es ventilátor segíti, amely fordulatszáma PWM szabályozással 600 és 2400 rpm között változtatható. A pumpa 17 dBA zajszinttel duruzsol, a ventilátor pedig a sebesség függvényében 19-40 dBA-t produkál. A légkavaró csapágyazása nem lehet túl strapabíró, a gyártó 40 000 órás élettartamot jósol.

A Seidon 120M csomagolásában számos felfogatási lehetőséget mellékelnek, a kompatibilitási listában Intel LGA2011, LGA1366, LGA1156, LGA1155 és LGA775, illetve AMD Socket FM1, AM3+, AM3 és AM2 foglalatok támogatása olvasható.

A Cooler Master Seidon 120M vízhűtés megjelenési dátuma és vételára ismeretlen, de a gyártó 2 év garanciát vállal termékére, valamint azt is garantálja, hogy ez idő alatt semmilyen karbantartást nem igényel majd a gyárilag feltöltött rendszer.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés