Hirdetés

Kompakt vízhűtés az EKL kínálatában, érkezik az Alpenföhn Wasser

Újabb taggal bővül a népes kompakt vízhűtők piaca. Most a népszerű Alpenföhn termékek gyártója, az EKL jelentette be a nemes egyszerűséggel Wasser (németül víz) névre keresztelt „mindent egybe” megoldását. Sajnos, akármennyire is vártuk, hogy egyedi termékkel rukkol elő a neves gyártó, a pumpával egybeintegrált blokk és az egy ventilátorral szerelt kompakt rendszer OEM beszállítója ránézésre valószínűsíthetően nem más, mint a dán Asetek – mely többek között az Intel, AMD, Corsair, Thermaltake és az Antec számára is szállít hasonló egységeket.

Az egyetlen egyedi alkatrészt a bordára szerelhető 120 mm-es, PWM fordulatszám vezérléssel ellátott Wing Boost ventilátor jelenti. Az 500-1500 rpm tartományban forgó lapátok 8-24,8 dB(A) zajt keltenek, 100,55 m³/h maximális légszállítást generálva, mindezt a legmagasabb fordulaton. A dobozban egy Y-elosztót is mellékel a gyártó, amivel egy második ventilátor is a rendszerbe köthető (plusz ventilátor viszont nincs a csomagban).


[+]

A készre szerelt, előre feltöltött Alpenföhn Wasser Intel LGA2011, LGA1366, LGA1155, LGA1156 és LGA775, valamint AMD Socket AM3(+), AM2(+) és FM1 foglalatokkal kompatibilis processzorokra illeszkedik. Ára a jelen állás szerint 70 euró.

Azóta történt

Hirdetés