CES 2014: a Huawei bemutatta saját androidos konzolját

Az androidos asztali konzolok piaca lassan felpörög. Az eddig megjelent OUYA és Mad Catz M.O.J.O. jó kezdésnek számít, de valahol mindkettő elcsúszik. Az előbbi gépezet kiforratlan, míg utóbbi a képességeihez mérten nagyon drága. Pedig maga a koncepció nem rossz, csak eddig senki sem tudta tökéletes irányból megközelíteni. Az idei CES-en azonban Huawei bemutatta a saját, Tron névre keresztelt megoldását, melyről már az előzetes adatok alapján is bátran mondhatjuk, hogy jó irányból közelít.

Maga a gép kellően dizájnos, nem mellesleg pici, így kifejezetten jól mutathat a nappaliban. Nem mintha ebből a szempontból a fentebb említett megoldásokkal különösebb baj lett volna, de az ízléses külső ezen a piacon rendkívül fontos. A belső is bizalomgerjesztő, mivel a Tron egy NVIDIA Tegra 4 rendszerchipet kap 2 GB rendszermemória mellett, míg az adatok tárolására 16 vagy 32 GB áll rendelkezésre. A Huawei a Wi-Fi szempontjából nagy lépést tett, mivel IEEE 802.11ac-s szabványú vezérlőt építettek be a tervezők, emellett elérhető lesz a Bluetooth 3.0 és egy USB 3.0-s aljzatra is lehet számítani, továbbá a vezetékes hálózati elérés érdekében az Ethernet sem maradt le. A tévével való összeköttetésre a HDMI interfész szolgál majd.

A CES-en kiállított modell Android 4.2.3-as operációs rendszert futtatott, de ez a megjelenésre még változhat. A gamepad leginkább az Xbox 360 kialakítására hajaz, lényegében megegyező gombkiosztással, illetve egy méretesebb tapipaddal középen. A vállalat az üzleti modellről még nem beszélt részletesen. Annyi biztos, hogy a Tron konzolnak lesz saját áruháza, de minden további lépés még megbeszélésre vár a cégen belül, illetve a partnerekkel.

A Huawei Tron esetében a vállalat elmondta, hogy biztosan a 150 dollár alá tervezik belőni a termék árát, de nem kizárt, hogy 120 dollárért már megvásárolható lesz. Ezt még átgondolja a cég, de arról már döntöttek, hogy csak Kínában lesz elérhető, legalábbis hivatalosan. Ez azonban nem számít annyira rossz hírnek, mivel jellemzően rengeteg, kifejezetten Kínának fejlesztett terméket eljut hazánkba, illetve Európába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés