Mad Catz szállítja az androidos konzolját

A Mad Catz néven ismert cég elsősorban a játékosok igényeivel foglalkozik, főleg a perifériákra koncentrálva, de a cég már korábban is ecsetelte, hogy az asztali konzolok piacát is megtámadják. Természetesen ezt az Android operációs rendszerre építve teszik, méghozzá a M.O.J.O. nevű megoldással, ami a paraméterek alapján életképes alternatíva lehet.

Hirdetés

A M.O.J.O. belsejében NVIDIA Tegra 4 T40S jelzésű SoC dolgozik, melyben a négy ARM Cortex-A15-ös processzormag 1,8 GHz-en ketyeg az ULP GeForce és az alapvető kiegészítő processzormag mellett. A rendszermemória kapacitása 2 GB, míg az adatok tárolására 16 GB-os tárhely használható, de ez microSD-vel bővíthető. Természetesen az IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi és a Bluetooth 4.0-s modul sem hiányzik, ahogy a 10/100-as Ethernet a 2.0-s és 3.0-s USB, illetve a 3,5 mm-as jack aljzat sem.

Az Android 4.2.2 operációs rendszerrel érkező termék HDMI interfészen keresztül köthető össze a tévékkel, továbbá a Mad Catz előtelepíti a Google Play és a TegraZone alkalmazásokat. Ha esetleg más áruházat kedvel a vásárló, akkor a kliens telepítése igény szerint megoldható. Ebből a szempontból a gyártó stratégiája egyszerű; számukra csak a hardver biztosítása lényeges, míg a szoftverek beszerzését a felhasználóra bízzák.

Mad Catz C.T.R.L.R. gamepad és M.O.J.O. konzol
Mad Catz C.T.R.L.R. gamepad és M.O.J.O. konzol [+]

A csomag része még egy speciális C.T.R.L.R. gamepad, ami egyrészt a M.O.J.O. konzolhoz való, de alapvetően többfunkciós megoldás. PC módban használható PC-hez és Mac gépekhez pont úgy, ahogy más kompatibilis eszköz. Az úgynevezett GameSmart mód lényegében a M.O.J.O. konzolhoz és androidos mobil eszközökhöz való, így a gamepad lényegében bármilyen Bluetooth Smart Ready eszközzel kompatibilis. Végül az egér mód egy kurzor irányítását jelenti a M.O.J.O. felhasználói felületén, ezzel oldva meg azt a problémát, hogy a tévén nem lehet az érintésre érzékeny bevitelre alapozni.

A Mad Catz elmondta, hogy a M.O.J.O. konzol a C.T.R.L.R. gamepaddel párosítva minden olyan androidos játékot képes futtatni, amelyekhez nem szükséges érintőkijelző. De utóbbi sem akadály önmagában, mivel az egér módú bevitel valamilyen szinten képes helyettesíteni az ujjak matatását. Egyetlen dologra azonban nagyon kell figyelniük a fejlesztőknek: a M.O.J.O. konzolt a Google Play egy érintőképernyő nélküli rendszerként fogja elkönyvelni, ami igaz is. Viszont így a rendszer nem enged olyan programokat letölteni, amelyek információs kódjában megtalálható az érintőképernyőre vonatkozó abszolút igény. Éppen ezért a vállalat arra kéri a játékfejlesztőket, hogy minden programhoz írják azt, hogy nem szükséges az érintőképernyő. Ettől nyilván az alkalmazás még használhatja ezt a beviteli típust, csupán annyi változás történik, hogy a Google Play engedélyezi a letöltést a M.O.J.O. konzolra is.

A Mad Catz M.O.J.O. és C.T.R.L.R. csomag jól hangzik, de sajnos az árcédulája a képességeihez képes nem túl kedvező. A cég 249 dollárt kér a termékért, ami rémisztően sok. Ennyiért Microsoft Xbox 360 és Sony PlayStation 3 is vásárolható, amelyekkel egyértelműen nem versenyképes a M.O.J.O. konzol. Egy vaskos árkorrekció után azonban van keresnivalója a piacon, hiszen először érezzük úgy, hogy sikerült életképes és minőségben jónak tűnő rendszerrel megközelíteni az androidos asztali konzolok szegmensét.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés