Beépített Blu-ray felvevővel érkeznek a Toshiba új LCD tévéi

Néhány évvel ezelőtt, amikor még dúlt a formátumháború, elképzelhetetlen lett volna, hogy egy Toshiba televízió beépített Blu-ray felvevőt kapjon, ám a dolgok változnak, így ma már ez sem számít különösebb csodának. Az RB2 széria három új tagja a kisméretű modellek táborát erősíti, ami azért némiképp meglepő, hiszen a kis képátlójú készülékek esetében általában az alacsony árra fókuszálnak a gyártók a plusz szolgáltatások helyett.

Toshiba 40RB2
Toshiba 40RB2

A Regza termékcsaládba tagozódó eszközök három méretben kerülnek majd a boltok polcaira. A 40 hüvelykes 40RB2 mellett elérhető lesz majd egy 32 (32RB2), illetve egy 26 (26RB2) colos modell is. A legnagyobb képes a Full HD felbontás megjelenítésére, azonban a két kisebb csak 1366x768 pixellel operál.

Vastagságukat sikerült 49 milliméterre redukálni, ami a slim világbajnokok mellett nem egy túlságosan kiemelkedő szám, viszont, ha hozzávesszük, hogy egy Blu-ray eszköz is ott figyel a hátuljában, akkor már sokkal rózsásabb az összkép. A beépített USB csatlakozókon keresztül is lehetőség nyílik az adások felvételére, így a felhasználó pendrive-ra vagy külső meghajtóra is rögzítheti a kívánt műsorokat. Ez mind szép és jó, azonban az új Regzak ára kicsit magasnak tűnik. A legnagyobb 2055 dollárba kerül, a 32 hüvelykes 1400 dollárt kóstál, míg a legkisebbért 1270 dollárt kell letenni az asztalra. A tévék elméletileg Japánban már kaphatóak, bár a földrengés miatt egyelőre biztosat nem lehet tudni, az viszont garantált, hogy idővel más piacokon is felbukkannak majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés