ASUS Xonar Essence One Muses Edition DAC, gyári tuninggal

Az ASUS nem csak a hagyományos értelemben vett hangkártyák piacát veszi komolyan, hanem folyamatos frissítésekkel tartja fent az érdeklődést a bő egy évvel ezelőtt bemutatott külső Xonar Essence One DAC iránt, ami nem csak PC-hez csatlakoztatható a rajta található USB porton keresztül, hanem S/PDIF aljzatokon keresztül más eszközök hangzását is képes befolyásolni. A 11 darab, cserélhető műveleti erősítővel ellátott Essence One-ból például nemrégiben napvilágot látott egy Plus változat, amihez további hat darab op-amp-ot csomagolt a gyártó, most pedig itt a Muses Edition.


[+]

Jelen esetben a név kötelez, ugyanis a Muses nem más, mint a New Japan Radio Company (aka JRC/NJR) MUSES01 bipoláris bemenetű műveleti erősítőit jelenti, amit kifejezetten felsőkategóriás, professzionális felhasználásra szánnak. A műveleti erősítők (op-amp) kritikus szerepet játszanak a hardveren belül. Ezek erősítik fel az analóg jeleket, befolyásolva a hangszínt és hangárnyalatokat, így ezek cseréjével egyedi, fülünknek kedves hangzásvilágot érhetünk el. Az ASUS a szóban forgó JRC gyártmányú komponensből hat darab található az Essence One Muses Edition dobozában, amiből természetesen a cseréhez szükséges eszközöket (IC-fogó, csavarhúzó, útmutató) sem spórolták ki.

NJR/JRC Muses 01 op-amp
NJR/JRC Muses 01 op-amp

A gyártó szerint a JRC és a Xonar mérnökei nem kevés időt töltöttek el optimalizálással, hogy az új műveleti erősítők az Essence One hardverével meggyőző eredményt kínáljanak az audiofil réteg számára. Az újítás viszont csak a hangminőséget és hangzásvilágot befolyásolja, tehát az ASUS Xonar Essence One Muses Edition gyakorlatilag funkció és csatlakoztathatóság terén azt kínálja, amit az első generáció, így természetesen a 600 ohmos fejhallgató-erősítő is változatlan formában van jelen.


(forrás: http://www.6moons.com)

Az árral és megjelenéssel kapcsolatban a gyártó későbbre ígért tájékoztatást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés