2019. augusztus 20., kedd

Útvonal

Hírek » Életmód rovat

ASUS Xonar Essence III: előerősítő, USB-s DAC és fejhallgató erősítő egyben

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Újabb taggal bővül az ASUS audiofil kínálata.

Az ASUS újabb Xonar Essence termékkel örvendezteti meg az audiofil beállítottságú vásárlókat, akik hamarosan kézbe vehetik a legújabb fejlesztést, mely az Essence III névre hallgat. A gyártó harmadik generációs USB-s DA konverterének és fejhallgató erősítőjének legújabb generációja már nem csak a fejhallgatót használó társadalom kívánalmainak akar megfelelni, hanem hagyományos előerősítőként is funkcionál. A jó minőségű hangzás előállítását, akárcsak a korábbi Essence sorozatnál, a belső felépítés során alapozták meg, így a különböző áramköröket igyekeztek minél jobban elszeparálni egymástól, valamint most is nagy hangsúlyt fektettek a minőségi alkatrészek beépítésére. Az Essence III esetében nem aprózták el a rendkívül fontos tápellátást, így a veszteségek minimalizálása érdekében egy egyedileg árnyékolt toroid trafóra építkeztek, amit LDO feszültségszabályzókkal és WIMA FKP 2 kondenzátorokkal egészítettek ki.


[+]

A sort folytatva találunk még C-Media CM6631A DSP-t, TCCO/TCXO kristályoszcillátort, csatornánkénti AD1955 DA átalakítót, kerámia tokozású AD 827SQ, MUSES 02, TI OPA2227P és TI LME49600 műveleti erősítőket – külön az előfoknak és külön a fejhallgató résznek. Az Essence III számára nem okoz gondot a 600 ohmos fejhallgatók meghajtása, amelyek csatlakozhatnak 6,3 mm-es jack aljzaton, vagy szimmetrikus vonalon (mini XLR). A végfokok illesztése is történhet aszimmetrikus módon RCA, vagy szimmetrikusan, XLR csatlakozóval ellátott kábelek használatával. Természetesen az aszinkron USB kapcsolaton felül más jellegű csatlakozás is megoldott, így digitális úton a hagyományos optikai és koax SPDIF-en kívül AES/EBU interfészt vehetünk igénybe, míg analóg forrásokat a hagyományos sztereó RCA-n fogad.


[+]

Az Essence III igazi különlegessége, hogy a hagyományos PCM (192 kHz/24 bit) mellett natívan támogatja az SACD-nél használt DSD 64 és a stúdiókban alkalmazott DSD 128 mintavételezést is. A hangerőszabályzással kapcsolatban is igyekeztek egy kis pluszt adni az ASUS mérnökei: külön-külön 24 lépcsős, reléalapú hangerő-szabályozással látták el a fejhallgató és a vonali kimeneteket, mely utóbbi távirányítóval is szabályozható – és ugyaninnen a bemenet és kimenet jelerőssége is állítható.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy az ASUS mennyiért szeretné értékesíteni legújabb fejlesztését, de az biztos, hogy már november közepén piacra kerül.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.