ASUS Xonar U7: nyolccsatornás USB-s hangvezérlő és fejhallgató erősítő

Hirdetés

A hangkártyapiac (már ami maradt belőle) egyik élharcosaként az ASUS ma bemutatta Xonar U7 jelzésű, USB-n csatlakozó, kompakt méretű „külső hangkártyáját“, ami egyben fejhallgató-erősítőként is funkcionál. Az ASUS-nál sikerült leküzdeni azt az akadályt, amit az USB port alacsony terhelhetősége gördít általában a külső, külön tápegységet nem igénylő hangkártyák elé. Ebből adódóan a többcsatornás (7.1) hangok megszólaltatása sem okoz gondot az U7-nek, illetve a hardveres funkciók se maradtak ki belőle. A külső tápellátást nem igénylő eszköz lelke a Cirrus Logic CS4398 DAC (digitális-analóg átalakító), a külső zajok szűréséért pedig a gyártó Phoebus hangkártyájánál bevezetett Hyper Grounding nyomtatott áramköri lap gyártási eljárása gondoskodik.


[+]

Az új, elsősorban notebookokhoz ajánlott, de az alaplapi integrált hangkeltők kiváltására is alkalmas Xonar U7 csatlakozók igen széles skáláját kínálja. A jobb és bal, tehát hagyományos sztereó csatornák egy pár RCA csatlakozót kaptak, míg az oldalsó, középső és hátsó sávokhoz három darab 3,5 mm-es jack aljzatot rendeltek. Ezenkívül került rá egy darab, szintén 3,5 mm-es fejhallgató kimenet, valamint egy darab mikrofon/vonalszintű bemenet, továbbá egy koax S/PDIF digitális kimenet, ha házimozi erősítőhöz szeretnénk csatlakoztatni. A mikrofon bemenet és a hangkimenetek jelszintjei külön-külön potméterekkel állíthatók.


[+]

A bruttó végfelhasználói ára 23 990 forintot kóstáló Xonar U7 fejhallgató erősítőként is funkcionál, ugyanis a beépített erősítő fokozat a 32-150 ohmos termékekkel is megbirkózik, emellett támogatja a Dolby Home Theater v4 technológiát is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés