Megjelent a fejhallgató erősítővel kiegészített ASUS Xonar Essence One USB DAC

Manapság a legtöbb hanganyagot digitális formában tároljuk, de a hallható végeredmény minőségét a digitális jelek analógra alakítása éppúgy befolyásolja, mint a lánc végén lévő erősítő(k) és hangszórók. Éppen ezért nem mindegy, hogy milyen átalakítóval rendelkezünk, az olcsó és integrált hangkártyákon lévő DAC-ok (Digital to Analog Converter) távolról sem merítik ki tökéletes minőség fogalmát.

A PC-s audiofilek körében egy ideje az USB-re köthető DA konverterek jelentik a kompromisszumos megoldást, ebből az üzletből pedig az ASUS sem akar kimaradni. Legújabb terméke egy felsőkategóriás USB-s DAC, az Essence One, mely a régóta ismerős Xonar családot fogja gyarapítani. Extraként egy audiofil fejhallgató erősítő is került bele, ami a 600 ohmos fejhallgatók meghajtására is alkalmas, és nem utolsósorban az Essence One DA átalakító nem csak közvetlenül PC-re kötve használható, hanem bármilyen eszközt csatlakoztathatunk rá, mely rendelkezik koax vagy optikai S/PDIF kimenettel. A DAC lényege, hogy PC-ről vagy bármilyen eszközről átvitt digitális jelfolyamot a Xonar DAC analóg jelekké alakítja, amit dupla XLR vagy sztereó RCA csatlakozón továbbíthat az erősítő felé.


[+]

A beígért technikai paraméterek – mint a 120 dB-es jel-zaj viszony, a 32 bites felkonvertálás és megtöbbszörözött (pontosabban 8-szoros) mintavételi frekvencia – ígéretesnek tűnnek, de az ASUS még ennél is többet ígér: a jellemzőket tovább böngészve a gyártó precíz AC zajszűrést és 11 darab cserélhető OPAMP egységet kínál, amivel tovább javíthatunk a végeredményen.


[+]

Az ASUS Xonar Essence One áráról egyelőre nincs információnk, de a gyártó hazai képviselete megerősítette, hogy hamarosan idehaza is elérhető lesz a készülék, ráadásul tesztterméket is tud biztosítani számunkra, tehát egy teszt keretein belül nekünk is alkalmunk nyílik majd kipróbálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés