Az ASUS bejelentette az első egyedi Radeon RX 480-akat

A STRIX sorozatba tartozó VGA-król tényleg nem spóroltak le semmit.

Az AMD a mai naptól kezdve engedélyezi a partnereknek, hogy a referencia Radeon RX 480 mellett egyedi modelleket is forgalomba hozzanak. Ezek nagyrészt saját nyomtatott áramköri lapra, egyedi hűtésre, illetve némi gyári tuningra építenek, de nyilván utóbbit nem feltétlenül szükséges, így minden az adott gyártó döntésén múlik.

Az ASUS szokás szerint nem várt sokáig a bejelentéssel, így bejelentették a ROG családba tartozó, Radeon RX 480 STRIX jelzésű VGA-t, amely alaposan módosult a referenciamodellhez képest, ráadásul rögtön két modell is elérhető. Egyrészt a kártyák hűtéséről a DirectCU III gondoskodik. A hővezető csövekkel dolgozó borda meglehetősen méretes és három ventilátort is használ, tehát hihetőnek tűnik az az információ, miszerint halkan és hatékonyan teszi a dolgát. Ráadásul terhelés nélkül a ventilátorok nem pörögnek, illetve az Aura RGB Lighting világítás a trendeknek megfelelően nem hiányzik a hűtésről.


[+]

A friss versenyzők az Auto-Extreme technológiával készülnek Super Alloy Power II komponensekkel. Mint ismeretes az Auto-Extreme azt jelenti, hogy a termék gyártásában nem vettek részt emberek, mivel a gyártósor úgy van kialakítva, hogy ne legyen szükség emberi beavatkozásra. Érdekes extrának tekinthető a FanConnect technológia, amely két darab 4 tűs ventilátorkonnektort kínál a felhasználónak. Ezeket az alaplap megfelelő portjaiba lehet csatlakoztatni, és ugyan nem elengedhetetlenül szükségesek a termék hűtésének működéséhez, de ha be vannak kötve, akkor a rendszer gondoskodik arról, hogy a GPU hőmérséklete ne menjen a processzor hőmérséklete fölé.


[+]

A kártyák specifikációi megegyeznek a referenciamodellel, amelyről az alábbi cikkben írtunk bővebben. Az alapmodell alapértelmezetten nem alkalmaz gyári tuningot, így 1266 MHz-es a magórajel, ugyanakkor OC módba kapcsolható, ami ezt az értéket 1286 MHz-re emeli. A valóban gyárilag tuningolt modell az alapórajel helyett 1310 MHz-en ketyeg, illetve itt is elérhető az opcionális OC mód, ami 1330 MHz-et kínál a felhasználó számára. A további tuning lehetősége érdekében a tápellátásról egy 8 tűs konnektor gondoskodik.

Az ASUS a VGA-k hátlapján is változtatott, így a referenciamodellhez képest három helyett kettő DisplayPort 1.4a interfészt kínálnak az újdonságok, de egy helyett már kettő HDMI 2.0b került fel, illetve a DVI-D aljzat sem hiányzik.


[+]

Az ASUS Radeon RX 480 STRIX VGA-kból csak 8 GB-os verzió lesz. A normál modell a referenciamodellnél nem sokkal lesz drágább, míg az OC-s verzió esetében a gyári tuningot természetesen meg kell fizetni. A VGA-k kiszállítása a héten kezdődik meg. A csomagok része egyébként egy 99 dollár értékű, egy éves XSplit Gamecaster prémium licenc.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés