A gyártók előálltak a Radeon RX 480-as VGA-kkal

Az AMD partnerei a referenciamodellt forgalmazzák, hátlappal és helyenként gyári tuninggal is.

Az AMD a hét közepén leplezte le a Radeon RX 480 jelzésű VGA-t, melyről egy tesztet is készítettünk. A linkelt cikkben leírtakat nem ragoznánk újra, a gyártók megoldásait azonban szokás szerint felsoroljuk a teljes termékskála könnyebb átláthatósága érdekében.

Hirdetés

Mindegyik VGA a referenciamodellre épül, amit a gyártók szokás szerint matricával bolondítanak meg. Ugyanakkor az AMD megengedte, hogy hátlapot is kapjanak a termékek és ezzel némelyik cég élt is. Ezt igazából csak az XFX emelte ki, amely vállalat rögtön három modellt is piacra dobott. Ezek között a Core Edition tekinthető az alapverziónak, 4 GB memóriával és hátlap nélkül. Lesz azonban két hátlapos modell XXX OC és Black jelzéssel. Mindkettő gyári tuningot alkalmaz, így előbbi maximális magórajele 1288, míg utóbbié 1328 MHz. További extra, hogy a Black verzió csomagjában van még egy DisplayPort-DVI átalakító.

XFX Radeon RX 480 XFX Radeon RX 480
XFX Radeon RX 480 [+]

A többi gyártó főleg a 8 GB-os modellekre fókuszált, és ezek különösebb extrát nem kínálnak egymáshoz képest. Persze a gyártók próbálták feldobni a saját megoldásukat különböző szoftveres extrákkal, de a hardvert nézve mindegyik modell ugyanaz.

ASUS, Gigabyte és MSI Radeon RX 480 ASUS, Gigabyte és MSI Radeon RX 480 ASUS, Gigabyte és MSI Radeon RX 480
ASUS, Gigabyte és MSI Radeon RX 480 [+]

HIS és Sapphire Radeon RX 480 HIS és Sapphire Radeon RX 480
HIS és Sapphire Radeon RX 480 [+]

Végül a PowerColor az XFX-hez hasonlóan kínál 4 GB-os modellt is a 8 GB-os mellé, de ezek is referenciakártyák, referenciaparaméterekkel.

PowerColor Radeon RX 480
PowerColor Radeon RX 480 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés