Hirdetés

Acer T2 érintésérzékeny monitorok IPS és VA panelekkel szerelve

Az Acer két olyan monitor érkezését jelentette be, amelyek természetesen a Windows 8 érkezésének bűvkörében élnek. A Microsoft új operációs rendszerében a tapogatós bevitel az eddigi megoldásaikhoz képest már a szoftver szerves részét képzi, az okostelefonokról és tabletekről ismert mozdulatsorok itt is természetszerűen alkalmazhatók majd. Az All-in-One számítógépek, notebook-tablet hibridek és Ultrabookok esetén hardveres szempontból nem jelent különösebb kihívást, de egy „hagyományos” asztali számítógép jó eséllyel nem rendelkezik érintésérzékeny megjelenítővel.


[+]

Az Acer ezt a hiányosságot pótolná a T2 monitorszériájával, amelynek tagjai 10 pont egyidejű érintést képesek elkülöníteni egymástól, így a megfelelő alkalmazás esetén akár több felhasználó is tapicskolhatja egyszerre a felületet. A 23”-es T232HL és a 27”-es T272HL egyaránt Full HD (1920x1080 pixeles) felbontással rendelkeznek, azonban szerencsére jó betekintési szögeket és szép színeket biztosító belsőt kaptak. A kisebbik modellben egy IPS panel lapul, míg nagy testvérében egy VA panel terpeszkedik, fényerejük rendre 250 és 300 cd/m², válaszidejük pedig egységesen 5 ms. A kontrasztaránnyal kapcsolatban egyelőre csak a dinamikus adatot említették meg (100 000 000:1), a valós, statikus érték bizonyára úgy öt nagyságrenddel tér el az említett marketing varázsszámtól.

Mindkét panel aszimmetrikus felépítésű támasztólábat kapott, amely a káva átlátszó alsó toldalékán keresztül nem csak látványos, de lehetővé teszi, hogy akár 80 fokig visszahajolva majdnem az asztal síkjával párhuzamos pozícióba kerüljön, ami például álló vagy magasabban ülő testhelyzetben, a monitort tapogatva kényelmes használatot biztosít. A T2 monitorok fedélzetén háromportos USB 3.0 hub és sztereó hangszóró is helyet kapott, a bemenetek között pedig D-Sub, DVI és HDMI aljzatok sorakoznak.

Az Acer T232HL megjelenése 499 dolláros áron még ebben a hónapban esedékes, a 27”-es T272HL viszont csak következő hónapban kerül a boltok polcaira, 699 dolláros árcédula kíséretében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés