IFA 2012 blog: Acer S275HL és T2 monitorok

Tegnap már hírül adtuk, hogy az idei IFA keretein belül az Acer bemutatta a DW271HL WiView monitort, azonban mellette több más megjelenítőről is lerántotta a gyártó a leplet. A T2 szériába a Windows 8 őrülethez igazodva érintésérzékeny monitorok érkeznek, amelyek egyszerre 10 ujj érintését is képesek megkülönböztetni egymástó, így akár több felhasználó maszatolhat egy adott programban.


[+]

Az érintés miatt nem egy szokásos monitorállványt láthatunk, hanem inkább amolyan All-in-One szerű támasztólábat, így a kijelző nem leng, hanem stabilan állja a folyamatos bökdöséseket. A láb egyébként elég tág határok közötti dönthetőséget enged, akár 60 fokban is az asztal irányába lapíthatjuk, így álló vagy magasabb ülőpozícióból is kényelmesen használható. A sorozatban 23 és 27 modellek érkeznek, belsejükben LED háttérvilágítású IPS vagy VA panel lapul majd, azonban a monitorok specifikációját egyenként még nem konkretizálták. A Full HD felbontás, a 100 millió:1 dinamikus kontrasztarány és az 5 ms-os válaszidő viszont adott. A fedélzeten DVI és HDMI csatlakozó mellett USB 3.0 szabványú HUB is helyet kap, így a nagy sebességet igénylő eszközeink is kényelmesen a rendszerhez illeszthetők.

Egy másik Acer újdonság a S275HL jelzésű monitor, amelynek kistestvérét, a S235HL-t tavasszal már volt szerencsénk közelebbről szemügyre venni. A megjelenés mit sem változott, maradt a dizájnos, aszimmetrikus állvány és a talpba integrált elektronika, viszont a képátló 27 hüvelykesre hízott, és a TN+film panelt is eldobták.


[+]

LED-es háttérvilágítású IPS panelje Full HD (1920x1080 pixel) felbontású, válaszideje pedig 6 ezredmásodperc, vagyis a képminőségre bizonyára nem lehet majd panasz. Az állvány jelen esetben már közel sem olyan hajlékony, -5 és +15 fok között dönthető. Bemenetek terén két HDMI és egy D-Sub lesz a repertoár része.


[+]

Érkezési dátumot és vételárat egyik modellel kapcsolatban sem közölt a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés