Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Wayteq X920BT

(#401) snowdog válasza papsoka (#399) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Valami miatt a térképek 2D nézeténél eltüntek a domborzati színek. Tudna valaki segíteni hol tudom visszaállítani?

Hogy érted hogy eltűntek a színek? Fekete-fehér lett?

Vagy maga a domborzat tűnt el. Mert ha ez utóbbi történt, akkor az természetes. :D

http://igo.forumx.hu .. regisztrálás után sok hasznos információ az iGO-ról.

(#402) papsoka válasza snowdog (#401) üzenetére

papsoka
(kvázi-tag)

Szép színes domborzatot láttam eddig 2D-ben. Az Alpokban tán még havasak is voltak a hegyek. Szórakoztam a skinekkel és egyszer csak fehér lett a "határ". Csak az utak színesek. Biztos valamit elállítottam, vagy rátöltöttem valamit amit nem kellett volna. A gép új korában mentettem az RF-et, de hiába töltöm vissza nem változik semmi. Hozzá kell tennem hogy leformáztam a meghajtót visszatelepítés előtt.

(#403) Oszti56 válasza papsoka (#402) üzenetére

Oszti56
(újonc)

Engem olyan érdekelne hogy mennyibe kerülhet ehez a típushoz egy tmc vévő?és hol kapható?

(#404) snowdog válasza Oszti56 (#403) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Ne legyetek már ennyire mamlaszok. :W

Beírod a keresőbe, és ezer találatot kapsz. Itt van rá egy példa [link]

(#405) snowdog válasza papsoka (#402) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Szép színes domborzatot láttam eddig 2D-ben. Az Alpokban tán még havasak is voltak a hegyek.

Ez alapján arra tippelek, hogy korábban valamilyen skint, és ahhoz egy sémát használhattál, amit most nem tettél vissza. :F

(#406) Danniel válasza lao (#400) üzenetére

Danniel
(tag)

Próbáltatok írni a wayteq.hu-nak? Biztos tudnának infót adni...

Semmilyen Symbianos telón nem megy?

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/cirmidesign/

(#407) papsoka válasza snowdog (#405) üzenetére

papsoka
(kvázi-tag)

Új korában még skin nélkül voltak színek.
Van egy x820BT-m is azon minden ok! Ha a 820-as mentését rakom rá akkor sem mutat semmi színt a 920-as. Nem a formázással rontottam el valamit? A 820-as nem enged formázni csak törölni!

(#408) runner 125 válasza _seth_ (#395) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

..jaja, azt láttam, h első hsz.-ok között volt, de láttam, h nincs sok hsz. gondoltam segítek.. :))

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#409) Oszti56

Oszti56
(újonc)

Kérdésem az lenne hogy a leírt módok alapján csináltam az extensiont letöltöttem és üzemanyag kalkuláció gomb nem elérhető:S ez miért lehet? mondjuk syst nem tudtam módosítani arra amit mondtak mert mindenhogy azt irja hogy nem talál térképet pedig csináltam map_nt a navateqnek (content mappán bellül) meg csináltam map_us mappát saját(topmap) térképnek és betettem ezt a sys.txt-be

[switchmap]
changer="\ResidentFlash\mobilenavigator\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\SDMMC\mobilenavigator,\ResidentFlash\mobilenavigator,"
2=",map_nt,\SDMMC\mobilenavigator,\ResidentFlash\mobilenavigator,"
3=",map_ot,\SDMMC\mobilenavigator,\ResidentFlash\mobilenavigator,"
4=",map_us,\SDMMC\mobilenavigator,\ResidentFlash\mobilenavigator,"
poiswitch=1

wayteq x920 bt-re szeretném tenni tán vmit nem jól írtam?(sőt tuti) segítsetek légyszi fontos lenne

Belső memorián megy az egész

(#410) kicsee

kicsee
(tag)

Sziasztok!

Újdonsült Wayteq x920bt tulaj vagyok. Igo8 gond nélkül felmászott, navigál is szépen. Fent volt a Gurjon skin, a módosított Riks skin is,
de egy valamivel nem vagyok kibélkülve. Vezetés közben 3d módban, ott marad a nagyítás ahol hagytam. Nem közelít nem távolít a sebesség függvényében, illetve kereszteződésnél, kanyarodásnál nem fókuszál a manőverre...
Nézegettem a 3d beállításokat (nem a sys.txt-ben, abban nekem most csak a működéshez feltétlen szükséges bejegyzések vannak), a menüben
és ott jónak látszik a dolog.

Találkozott már valamelyikőtök ezzel a problémával?

(#411) _seth_ válasza runner 125 (#408) üzenetére

_seth_
(PH! kedvence)

|| Opel Vectra B tulajdonosok baráti köre - OpelVectraB.gportal.hu ||

(#412) runner 125 válasza _seth_ (#411) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

lol. :DDD

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#413) Danniel

Danniel
(tag)

Sziasztok!

Segítsetek nekem egy kicsit! Most akartam kipróbálni a GPS-t, igaz csak gyalog, mert az autó otthon van Miskolcon. Eddig - lakásban - nem talált csak egy műholdat, ezt betudtam az árnyékolásnak. Most azonban, ahogy kivittem az utcára, összesen kettő max három műholdat talált, de csatlakozni csak egyhez tudott, de ahhoz is csak ritkán. Itt már biztos nem az árnyékolás volt a gond. A rigó meg Franciaországban tesz le... :S Az első pozícionálás ennyire sokáig tartana, hogy egy 20 perces séta alatt nem jut el a végére? A GPS info SignalState: invalid-ot ír amióta megvettem. Kell valami módon kalibrálni, vagy valami mást elindítani, hogy működjön? Kell-e töltőt bedugni, hogy antennaként funkcionáljon? (szerintem nem, de nem tudok már mire gondolni) Vagy csak legyek türelmes és várjak ameddig a folyamat véget ér?

Köszönöm előre is a segítségeteket!

(#414) Rudi50 válasza kicsee (#410) üzenetére

Rudi50
(tag)

A menüpontoknál is kell valahol lennie egy automatikus madártávlat jelölőnégyzetnek emlékeim szerint.

(#415) kicsee válasza Rudi50 (#414) üzenetére

kicsee
(tag)

Átnyálaztam az összes beállítást és tényleg ki volt kattintva az automatikus madártávlat.
Illetve nem nyomtam meg a térképen a nagyításnál a jobb szélső jelet. De már minden oké

(#416) kicsee válasza kicsee (#415) üzenetére

kicsee
(tag)

Ja bocs, az automatikus madártávlat az másra szolgál...

(#417) Danniel válasza Danniel (#413) üzenetére

Danniel
(tag)

Működik, csak sokat kellett várni.

(#418) snowdog válasza Danniel (#417) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Általában az első fix létrehozásáig 10-20 percet is kell várni. Ezt követően már pár perc alatt üzemkész. Ha hosszabb ideig nem használod, akkor megint többet kell várni Ez nem a gép hibája.

(#419) Danniel válasza snowdog (#418) üzenetére

Danniel
(tag)

Majdnem egy óra kellett neki, igaz épületen belülről, ablakból.

(#420) lexuska válasza Danniel (#419) üzenetére

lexuska
(lelkes újonc)

Helló!

Azért ennél sokkal kevesebbnek elég kell lenni. Reset után is pár perc alatt talál, igaz szabadban.

(#421) kaliber válasza compi.hu (#398) üzenetére

kaliber
(tag)

Nem tudom,hogy segít-e neked, de én a tel-ről (NokiaE52) kezdeményeztem a BT kapcsolatot és elsőre átment a tel.könyv is.

(#422) compi.hu válasza kaliber (#421) üzenetére

compi.hu
(fanatikus tag)

Hat nem ugy tunik. en mindig a telefonrol inditottam a parositast most kiprobaltam forditva is, tokmindegy. Ugy tunik a 6120C ebbol a szempontbol eselytelen.

http://gpsforum.hu - Navigációról szájkosár nélkül

(#423) lempi

lempi
(újonc)

Siasztok!
Lenne egy pár kérdésem hozzátok. Nem találtam választ a kérdésemre, lenet hogy mást is érdekelne. Nekem egy rigóval működő Wayteq 920bt-m van. Riks 3.8 skin (mod_13) iGO 8.3.4.102680-as verzióval működik. Föltettem rá egy Gurjon GJ6.11p modulot (3.8a verziótól használhatók). Azt szeretnén kérdezni hogy a térképcserélő hogyan müködik? Föltettem rá három térkép szoftvert MO.-ról (TA,TM,NAVTEQ) de mindig csak egyet lát, talán amelyiket elsőnek teszem föl, és nem tudom cserélgetni.A menü előjön, és fölkínál négy lehetőséget (TA. NAVTEQ, Saját, és Egyéb) . A jobb alsó sarokban a jelenlegi térképnél (ami sötéten olvasható) mindig a TAtlas látható. Akkor is ha csak NTQ térkép van fönn.
2. A POI tartalmakból egyazon országból többfélét is be lehet másolni a poi mappába, vagy csak a nagyobbat lehet, (érdemes)?
3.Van egy Petrol EU 2009-es mappám hová kell, ha lehet bemásolni? (3dl file-ok vannak benne)
Köszönöm a segítségeteket előre is!

(#424) snowdog válasza lempi (#423) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

1. Térképcserélő telepítése [link]
2. Be lehet, és érdemes.
3. Building könyvtárba.

(#425) lempi válasza snowdog (#424) üzenetére

lempi
(újonc)

Köszönöm a gyors választ! Regisztrálok és meg próbálm megkeresni a választ.

(#426) plajos válasza lempi (#423) üzenetére

plajos
(fanatikus tag)

Töltsd le az oldalamról az extension.rar fájlt, abba részletesen le van írva milyen könyvtárszerkezetet kell kialakítani a térképeknek, és hogyan kell módosítani a sys.txt fájlt.

(#427) plajos válasza Oszti56 (#409) üzenetére

plajos
(fanatikus tag)

Ha minden a belső memóriában van (igo.exe és térképek), és az igo.exe az igo8 könyvtárban van, akkor ezt írd a sys.txt-be:

[switchmap]
changer="\ResidentFlash\iGO8\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\ResidentFlash\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"
2=",map_nt,\ResidentFlash\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"
3=",map_ot,\ResidentFlash\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"
4=",map_us,\ResidentFlash\iGO8,\ResidentFlash\iGO8,"

A map_nt, map_ot, map_us könyvtárakat létre kell hozni, és tartalmazzon térképeket is!

Amit írtál sys.txt bejegyzést az akkor jó, ha az igo a belső memóriába van, a térképek pedig sd-kártyán.

[ Szerkesztve ]

(#428) guszty50

guszty50
(újonc)

Sziasztok!
Segítséget kérnék ,csatlakoztatom a TMC-ét,de nem ismeri fel
RTA-3000 típus
Állandóan azt irja,hogy nem található tmc vevő.
Előre is köszönöm

(#429) DM43 válasza guszty50 (#428) üzenetére

DM43
(senior tag)

Adtál tápot a tmc vevőnek?

Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember? /Ronald Reagan/

(#430) snowdog válasza guszty50 (#428) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Tápegység TMC vevőbe, TMC vevő PNA-ba. Így működnie kell.

(#431) guszty50

guszty50
(újonc)

Laptopról próbálom,gondolom az is ad valami tápot ,,de össze van dugva minden ami kell

(#432) tomek8210

tomek8210
(lelkes újonc)

Valaki megtudná mondani hogyan lehetne rábirni a pna-t hogy automatikusan csatlakozzon bluetoothon a telefonhoz?

(#433) DM43 válasza tomek8210 (#432) üzenetére

DM43
(senior tag)

Ez engem is érdekelne! De a tudomány(om) mai állása szerint sehogy

Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember? /Ronald Reagan/

(#434) Lebowski válasza guszty50 (#428) üzenetére

Lebowski
(kvázi-tag)

Ezt nézted már: [link]?

(#435) Lebowski válasza plajos (#427) üzenetére

Lebowski
(kvázi-tag)

És hol legyen a map_nt, map_ot, map_us mappa? Az iGO8 gyökerében a Content mappa mellett vagy az iGO8\Content könyvtárban az eredeti Map mappa mellett? A map_ta létrejön magától, vagy az eredeti map könyvtárt átnevezi?

[ Szerkesztve ]

(#436) WindyJoe válasza Lebowski (#435) üzenetére

WindyJoe
(fanatikus tag)

Lehet hülye kérdés, de ez a térkép váltogatás mire jó? :F

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

(#437) plajos válasza WindyJoe (#436) üzenetére

plajos
(fanatikus tag)

A contect mappában a map mappa mellet legyenek. map_ta nem kell az eredeti map mappában keresi ezeket a térképeket. Tehát csak 3 könyvtárt kell létrehozni.

(#438) compi.hu válasza WindyJoe (#436) üzenetére

compi.hu
(fanatikus tag)

Megmaszni a Mount Everestet mire jo? :-P

http://gpsforum.hu - Navigációról szájkosár nélkül

(#439) snowdog válasza WindyJoe (#436) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Lehet hülye kérdés, de ez a térkép váltogatás mire jó?

Szerintem nem hülye a kérdés, de én inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy ki használja?

A vezérlő elv az lehet, ha csak a hazai viszonyokat nézzük, akkor is háromféle térkép létezik. Ezeket lehet egyszerűen váltogatni (persze nem csak a magyar térképeket, de én most erről írok). A netet olvasgatva erősen megoszlanak a vélemények (akár ebben a fórumban is), hogy melyik a legjobb térkép. Szerintem itthonra a TopMap, de van aki más véleményen van. A lényeg, hogy az egyik helyen az egyik, a másik helyen a másik térkép pontosabb, részletesebb. Ha valaki ponosan tudja, hogy melyik térkép hol használható jobban (én nem tudom), akkor a helynek megfelelően egyszerűen válthat a térképek között. Nem kell hozzá PC, nem kell hozzá fájlkezelő.

[ Szerkesztve ]

(#440) Lebowski válasza WindyJoe (#436) üzenetére

Lebowski
(kvázi-tag)

Még kezdő GPS használó vagyok és olvastam, hogy -esetleg- az eltérő térképek/verziók országhatáron nem terveznek át. Szóval, ha vegyesen vannak térképeim az eredeti mappában, akkor esetleg nem tervez át, vagy nem elég részletes az adott országra. Pl. itthonra általában a TM térképet tartják a legjobbnak, ez van Romániára is. De pl. Horvátországra a Navigo v. DataSource térképeket találtam, ill. pl. Görögországra az Epsilon térképek tűnnek részletesebbnek, mint pl. a TeleAtlas. A legjobb persze az lenne, ha bátran összeválogathatók lennének a legfrissebb és egyben legrészletesebb térképek egy mappába és működne az áttervezés. Vagy ez irreális elvárás? Vagy teljesen rosszul gondolom és az áttervezés megy az összes iGO8-ra írt térképpel legyen az Navteq vagy Teleatlas, vagy akármi??

[ Szerkesztve ]

(#441) WindyJoe válasza snowdog (#439) üzenetére

WindyJoe
(fanatikus tag)

Ahha...
THX :R
Én eddig azt se tudtam, hogy a különböző szoftverek térképeit át lehet pakolni egymásba...
Ehhez kell konvertálni, vagy fölismeri kapásból?

Még egy olyan kérdésem lenne valami IGOr szakihoz, hogy mennyire számít, hogy hány ország térképe van benne a mappájában? Szóval betöltődik az összes indulásnál, vagy kapásból kiolvas valami GPS koordinátát és az ahhoz tartozó töltődik be csak?
(Leredukálva a kérdést, lassabban tölt be/működik, ha több ország térképe van belepakolva?)

(#442) snowdog válasza Lebowski (#440) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

-esetleg- az eltérő térképek/verziók országhatáron nem terveznek át.

Ez így van.

A legjobb persze az lenne, ha bátran összeválogathatók lennének a legfrissebb és egyben legrészletesebb térképek egy mappába és működne az áttervezés.

Persze hogy ez lenne a legjobb, de erre legálisan nincs lehetőség.

Vagy ez irreális elvárás?

Egyenlőre igen. Megjegyzem aki biztosra akar menni, hogy ne legyen gond az áttervezéssel, az vásároljon legális verziót, azzal nincs ilyen probléma. És persze vegyen hozzá PDA-t is (SD verzióhoz), amire fel tudja telepíteni, vagy egy olyan PNA-t, amire gyárilag telepítve van a program. Vagy ez is irreális elvárás?

Vagy teljesen rosszul gondolom és az áttervezés megy az összes iGO8-ra írt térképpel legyen az Navteq vagy Teleatlas, vagy akármi??

Jól gondolod, nem megy.

[ Szerkesztve ]

(#443) Lebowski válasza WindyJoe (#441) üzenetére

Lebowski
(kvázi-tag)

Én nem vettem észre, hogy lassabb lenne több térképpel (128MB wayteq), csak azt, hogy egy országból hiába rakok be többet (konkrétan többféle magyar térkép) csak egy jelenik meg a listán. Többek között ezért gondoltam, hogy - próbára - jól jönne a mapchanger. Most egy mappában vegyesen van TA, TM, Epsilon, Navigo, Datasorurce és látja mindet. Aztán, hogy képes-e áttervezni, azt még nem próbáltam. Majd Karira kapom, addig titokban telepítgetem...

(#444) snowdog válasza WindyJoe (#441) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Én eddig azt se tudtam, hogy a különböző szoftverek térképeit át lehet pakolni egymásba...
Ehhez kell konvertálni, vagy fölismeri kapásból?

Félreértetted, én három iGO-hoz való, de különböző gyártótól származó térképről írtam (TopMap, Navteq, TeleAtlas).

Még egy olyan kérdésem lenne valami IGOr szakihoz, hogy mennyire számít, hogy hány ország térképe van benne a mappájában? Szóval betöltődik az összes indulásnál, vagy kapásból kiolvas valami GPS koordinátát és az ahhoz tartozó töltődik be csak?
(Leredukálva a kérdést, lassabban tölt be/működik, ha több ország térképe van belepakolva?)

Nem számít, annyi térkép lehet benne, amennyi a tárolóhelyen elfér. :)
Csak az töltődik be, ami a pozíciónak megfelel. Nem tölt be lassabban.

(#445) snowdog válasza Lebowski (#443) üzenetére

snowdog
(PH! addikt)

Én nem vettem észre, hogy lassabb lenne több térképpel (128MB wayteq), csak azt, hogy egy országból hiába rakok be többet (konkrétan többféle magyar térkép) csak egy jelenik meg a listán.

Azt is megfigyelted, hogy melyik jelenik meg a listában? Ha nem, akkor nézd meg a kiadások idejét. :D

[ Szerkesztve ]

(#446) Lebowski válasza snowdog (#442) üzenetére

Lebowski
(kvázi-tag)

Azért az érdekes, hogy egy NT és egy másik TA térkép nem tud egymásba áttervezni. Hát nem ugyanott van mindegyikben a határkeresztező út? Vagy elég pár méter hiba, hogy ne illessze össze az utakat?

Akkor a Magyar TM melyikkel tervez át? TA, NT vagy egyikkel sem, és ez belterjes térkép?

Vagy marad az, hogy országhatárig tervezek, ott 10 perc pihi, térképet váltok, és onnan tervezek tovább. Hiába no, ez már a 21. század.

Öcsémnek legális Navon akármije van 1,5 éve. Gyakran magától felhangosodott az ájgó. Már frissítés sincs rá. Most raktam rá új, nem boltban vett tudjukmit, újat, frissebbet. Azzal nem hangosodik fel. Hivatalosan ezt csak pénzért végezték volna el, vagy vegyek új navit. Hát, remélem ezt is olvassa a dicső gyártó, és nem csak a sys.txt leírását a fórumokon :D

(#447) WindyJoe válasza snowdog (#444) üzenetére

WindyJoe
(fanatikus tag)

I see...
Na ha visszakapom ( :O ) kipróbálgatom...
THX

(#448) lempi válasza Lebowski (#446) üzenetére

lempi
(újonc)

Ha 2d-ben lekicsinyíted hogy lásd az országhatárt. Utánna a határt kinagyítod több fajta térképnél nem egyezik, ha keresel utakat is nem biztos hogy össze érnek.

(#449) lexuska

lexuska
(lelkes újonc)

Tudja valaki hogy lehet kikapcsolni az email értesítőt? Egyszer bekapcsoltam, azóta küldi a leveleket, hiába kapcsolom ki..

(#450) Lebowski válasza lempi (#448) üzenetére

Lebowski
(kvázi-tag)

És ez akkor miért van? A valóságban összeérnek az utak, határok. Vagy szándékosan torzítják el? Akkor pontatlanok a térképek?

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Wayteq X920BT
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.