Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
albi31 #11437 üzenetére
Pedig ha bill. nélkül sípolás sincs, az azt jelenti (szerintem legalábbis), hogy nem jut el a BIOS betöltésig bill. nélkül.
adidas4death: RAM cserélgetést próbáltad?
Legrosszabb esetben proci vagy VGA baj lesz.Más:
Rászántam magam, hogy jobban is szétkapom az L850-est, és kitakarítom. (Eddig még csak RAM bővítés volt, illetve SSD berakás + optibay keretben HDD az ODD helyére. De ez mind szervizablakos sztori.) Gondoltam, akkor már legyen egy kis haszna a PH közösségnek is belőle, leírom a menetet és a tapasztalatokat. Feltettem egy képet is a belsejéről.Szétszedés:
Ahhoz képest, hogy ennél a típusnál nem szervizablakon keresztül történő műveletről van szó, szerencsére (vagy ki hogy érzi) nem kell a billentyűzetet kiszedni. Alul körben minden csavart ki kell csavarozni, valamint a szervizablak alatt is van néhány, azokat is. A kijelzőt tartó csavarok nem itt vannak, emiatt nem kell óvatoskodni. Az ODD-t is ki lehet emelni, de elég kicsavarozni és kimozdítani a portból, lejön az alsó burkolattal (annak egy sínjében van) együtt. Innentől már csak körben le kell pattintani a burkolatot, és elérhetővé válik a heatpipe (4+2 csavar), illetve a venti (2 csavar).
Gyárilag szürke (gondolom ezüsttartalmú...bár fene tudja), elég gány minőségű paszta volt. Szeptemberben vettem a gépet, nem szoktam szétégésig hajtani, de már csomókban jött le (kicsit közé is ment a GPU-n az SMD alkatrészeknek, és persze be is ragadt, kefélhettem ki közülük). Kapott rendes Coolink pasztát, hálás is érte, most alapjáraton 40°C és egyelőre még nem akar melegedni (...majd Fifa közben), de ha a paszta "beáll", lesz ez még szerintem még jobb is. Érdekes, hogy chipset hűtés egyáltalán nincs, valamint a GPU dedikált RAM-jai sem kaptak rezet. Ha lesz időm és anyagom, ezeket lehet, hogy majd pótolom magamnak. Ártani nem árthat.
Ha valaki csontra szét akarja kapni a gépet, akkor már fent is meg kell bontani. A billentyűzetet az alsó sarkai egyikénél kell megkezdeni, és haladni a másik alsó sarok felé (csavar nem tartja). 6 csavar van alatta, amik az alaplapot rögzítik a felső burkolathoz.Pozitív élmény:
- Ahhoz képest, hogy nincs külön ablak a tisztításhoz, nincs vele sok munka.
- A heatpipe-ot kivéve addig a pontig, ameddig szétszedtem, végre teljesen egységes csavarozás!Negatív (de legalábbis nem pozitív) élmény:
- Az anyagminőség bent se jobb, mint kint.
- A gyári paszta vacak.
- Nem igazán mondható el, hogy tervezéskor túl sokat foglalkoztak a hűtéssel.
- Most már biztosra mondhatom, hogy az AMD GPU integrált...na sebaj, végül is nem terveztem a cserétRemélem, majd valaki talál hasznos infót a kilométeres leírásban
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD jó áron IGAZI RITKASÁG!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Tomb Raider I-II-III Remastered Deluxe Edition / Bontatlan/ Számla /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest