Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balázs1986

    addikt

    válasz albi31 #11437 üzenetére

    Pedig ha bill. nélkül sípolás sincs, az azt jelenti (szerintem legalábbis), hogy nem jut el a BIOS betöltésig bill. nélkül.

    adidas4death: RAM cserélgetést próbáltad?
    Legrosszabb esetben proci vagy VGA baj lesz.

    Más:
    Rászántam magam, hogy jobban is szétkapom az L850-est, és kitakarítom. (Eddig még csak RAM bővítés volt, illetve SSD berakás + optibay keretben HDD az ODD helyére. De ez mind szervizablakos sztori.) Gondoltam, akkor már legyen egy kis haszna a PH közösségnek is belőle, leírom a menetet és a tapasztalatokat. Feltettem egy képet is a belsejéről.

    Szétszedés:
    Ahhoz képest, hogy ennél a típusnál nem szervizablakon keresztül történő műveletről van szó, szerencsére (vagy ki hogy érzi :) ) nem kell a billentyűzetet kiszedni. Alul körben minden csavart ki kell csavarozni, valamint a szervizablak alatt is van néhány, azokat is. A kijelzőt tartó csavarok nem itt vannak, emiatt nem kell óvatoskodni. Az ODD-t is ki lehet emelni, de elég kicsavarozni és kimozdítani a portból, lejön az alsó burkolattal (annak egy sínjében van) együtt. Innentől már csak körben le kell pattintani a burkolatot, és elérhetővé válik a heatpipe (4+2 csavar), illetve a venti (2 csavar).
    Gyárilag szürke (gondolom ezüsttartalmú...bár fene tudja), elég gány minőségű paszta volt. Szeptemberben vettem a gépet, nem szoktam szétégésig hajtani, de már csomókban jött le (kicsit közé is ment a GPU-n az SMD alkatrészeknek, és persze be is ragadt, kefélhettem ki közülük). Kapott rendes Coolink pasztát, hálás is érte, most alapjáraton 40°C és egyelőre még nem akar melegedni (...majd Fifa közben :D ), de ha a paszta "beáll", lesz ez még szerintem még jobb is. Érdekes, hogy chipset hűtés egyáltalán nincs, valamint a GPU dedikált RAM-jai sem kaptak rezet. Ha lesz időm és anyagom, ezeket lehet, hogy majd pótolom magamnak. Ártani nem árthat.
    Ha valaki csontra szét akarja kapni a gépet, akkor már fent is meg kell bontani. A billentyűzetet az alsó sarkai egyikénél kell megkezdeni, és haladni a másik alsó sarok felé (csavar nem tartja). 6 csavar van alatta, amik az alaplapot rögzítik a felső burkolathoz.

    Pozitív élmény:
    - Ahhoz képest, hogy nincs külön ablak a tisztításhoz, nincs vele sok munka.
    - A heatpipe-ot kivéve addig a pontig, ameddig szétszedtem, végre teljesen egységes csavarozás! :C :D

    Negatív (de legalábbis nem pozitív) élmény:
    - Az anyagminőség bent se jobb, mint kint.
    - A gyári paszta vacak.
    - Nem igazán mondható el, hogy tervezéskor túl sokat foglalkoztak a hűtéssel.
    - Most már biztosra mondhatom, hogy az AMD GPU integrált...na sebaj, végül is nem terveztem a cserét :)

    Remélem, majd valaki talál hasznos infót a kilométeres leírásban :)

Új hozzászólás Aktív témák