Hirdetés

2012. május 30., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Toshiba notebookok (kiemelt téma)

(#9951) mr_ricsi válasza JimKirk (#9950) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"A Recovery Media Creator-t meg nem lehet sehonnan sem leszedni, legalabbis a toshiba support angol nyelvu foruman ezt irjak."
Azt írod, hogy még az előtelepített Windowst használod. Akkor az Asztalon ott kell lennie a "Helyreállítóadathordozó készítő" parancsikonjának.

"A legjobb lenne, ha sikerulne talalnom egy chipset drivert, es akkor nem is erdekelne a recovery disc."
Nem kell chipset driver. Miért is kellene? Csak az IDEvezérlőhöz az AHCI-drivert, és az USB3 vezérlőhöz az USB drivert érdemes felrakni. (Ezek fenn vannak a Toshiba oldalán.)
És VGA driverből is van 3 verzió, 2012 áprilisi a legújabb. (Ehhez van egy Display Tool, amit nem feltétlenül kell felrakni.)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#9952) JimKirk válasza mr_ricsi (#9951) üzenetére

JimKirk
(kvázi-tag)

Tegnap este formaztam a gepet, igy mar nem az elotelepitett windows van fent, gondolom igy mar nem is fogok tudni Recovery disket csinalni.

"Nem kell chipset driver. Miért is kellene? Csak az IDEvezérlőhöz az AHCI-drivert, és az USB3 vezérlőhöz az USB drivert érdemes felrakni. (Ezek fenn vannak a Toshiba oldalán.)
És VGA driverből is van 3 verzió, 2012 áprilisi a legújabb. (Ehhez van egy Display Tool, amit nem feltétlenül kell felrakni.)"

Rendben, akkor vegulis minden fent van mar a gepen, mert ezeket mar mind telepitettem.

Koszonom a segitseget!

(#9953) Ace Ventura

Ace Ventura
(őstag)

Sziasztok!
Kaptam egy Toshiba Terca 8200 laptopot, de nem találok hozzá XP drivert.Esetleg tud valaki segíteni?

Eladó cuccok! Xigmatek Asgard Pro 11K, Enermax Liberty Eco II moduláris táp 13K, Creative T20 II series 11K Minden termék pár napos, garanciális!

(#9954) Fecogame

Fecogame
(senior tag)
LOGOUT blog

Írtam egy kis összefoglalót a Toshiba C855-12L-ről, olvassa el, akit érdekel :)

Wi-Fi antennák olcsón! 16dBi - 2200 Ft ( raktáron! ) - http://t7.hu/teh-16dbi-wifi

(#9955) mr_ricsi válasza JimKirk (#9952) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"mar nem az elotelepitett windows van fent"
Elfogadta a notin lévő címkekódot?

(#9956) mr_ricsi válasza Ace Ventura (#9953) üzenetére

mr_ricsi
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A ce.computers.toshiba-europe.com-on fenn vannak.

[ Szerkesztve ]

(#9957) AttyVin válasza balees (#9910) üzenetére

AttyVin
(kvázi-tag)

Az SSD végül egy OCZ Vertex 3-as lett (60 GB). Gyakorlatiag ezen csak a W7 és a programok futnak.

Ez kb. 10 x gyorsabb, mint az "eredeti" Toshiba HDD, de a szűk keresztmetszet a processzor gyorsasága (Intel T7250 2,0 GHz) és az, hogy az A200-as még SATA I csatolóval megy...

Amúgy a sok módon és helyen leírt teljes W7 áttelepítés az SSD-re végül 3 napig tartott, de megérte, mert nem kellett a programokat egyenként telepítgetni és beállítgatni!

Nálam ugyanis rengeteg egyedi beállítás van szinte minden programhoz, így rengeteg idő kellett volna ahhoz is.

Másrészt az informatikusnak készülő fiamnak legalább egy kis munkát is adtam, amikor már kifogytam a saját - szerény - informatikai tudásomból.

Na, azért neki is eltartott néhány óráig, amíg működőképes lett a dolog.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Atty

(#9958) monci

monci
(újonc)

Sziasztok!

Toshiba laptopot szeretnék venni és szeretném megkérdezni, hogy szerintetek 160ezer Ft-ig(operációs rendszer nincs benne) melyiket lenne érdemes.

(#9959) Fecogame válasza AttyVin (#9957) üzenetére

Fecogame
(senior tag)
LOGOUT blog

Norton Ghost-al nem lett volna több, mint fél óra az egész :)

Wi-Fi antennák olcsón! 16dBi - 2200 Ft ( raktáron! ) - http://t7.hu/teh-16dbi-wifi

(#9960) AttyVin válasza Fecogame (#9959) üzenetére

AttyVin
(kvázi-tag)

Sajnos minden minden próba esetén több volt, mint félóra (például a biztonságoi mentés is hosszabb)!

Többek között azzal is próbálkoztunk (pl. EaseUS, Clonezilla, stb.), de az átmásolás után nem indult el.

Végül bele kellett "piszkálni" a bootolásba is...

A lényeg, hogy sikerült.

[ Szerkesztve ]

Üdv, Atty

(#9961) AttyVin válasza AttyVin (#9960) üzenetére

AttyVin
(kvázi-tag)

Na, ez totál értelmetlenre sikeredett.

Sajnos minden próba esetén az idő hosszabb volt, mint félóra (például a biztonsági mentés ideje is több)!

Természetesen a Nortonnal is próbálkoztunk (aztán még volt a EaseUS, a Clonezilla, stb.), de az átmásolás után a Windows nem indult el egyszer sem.

Végül bele kellett "piszkálni" a bootolásba is...

A lényeg, hogy sikerült.

Üdv, Atty

(#9962) brandyke válasza monci (#9958) üzenetére

brandyke
(újonc)

http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/toshiba/satellite-c855-12q-p90887821/

ezt ajánlom

(#9963) brandyke válasza monci (#9958) üzenetére

brandyke
(újonc)

vagy ezt:

http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/toshiba/satellite-l750-1h3-p58552169/

(#9964) Fecogame válasza brandyke (#9962) üzenetére

Fecogame
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor már inkább ez

15ezerrel kevesebbért sokkal jobb vga. ramot meg bagóért lehet venni bele.

(#9965) AttyVin

AttyVin
(kvázi-tag)

No, mégsem lett annyira egyenes ez a meghajtó-csere!

A gépet - lehet, hogy rossz szokás szerint - hibernáltam és így tettem el. Most, amikor indítani akartam, a rendszer elindult az SSD-ről, de a HDD "halott" (sem a BIOS, sem a W7 nem érzékeli). Áramot kap, mert halkan zümmög, de a gép nem látja!

A rendszer most úgy épül fel, hogy az SSD a főmeghajtó, a régebbi HDD pedig egy kertben a DVD helyén működik (Toshiba A200, Intel T7250, W7).

Az a fura, hogy 3 napig, amíg ment az installálás, beállítás, többszörös rendszerindítás, ki-be kapcsolgatás, stb. semmi sem volt vele.

Valahol olvastam az SSD-k hibernálási problémájáról, de az csak arra a meghajtóra vonatkozott.

Az anyagaim egy része persze lementve, de még így sok dolog menne veszendőbe, ha kuka a HDD...

Volt-e valakinek hasonló problémája vagy van-e ötlete?

Köszönettel.

Üdv, Atty

(#9966) AttyVin válasza AttyVin (#9965) üzenetére

AttyVin
(kvázi-tag)

Előző levelem okafogyottá vált, mert életrekelt a HDD.

Hogy hogyan, nem tudom (pedig volt kiszerelés-beszerelés, stb.).

Talán az mozdította meg, hogy újra hibernáltam a rendszert és utána az indításkor egyszerűen "felébredt"..

Üdv, Atty

(#9967) Kyle777

Kyle777
(újonc)

Sziasztok!

Szerintetek érdemes megvenni ezt a notebook-ot?
[Toshiba Satellite L750D]
Elsődlegesen tovább tanuláshoz kéne, azon belül programozás, kicsi kép-videó szerkesztés, egyéb alkalmazások és természetesen nem árt ha egy "kellemes" hardver duruzsol a padon vagy az ölemben miközben a Crysis 2-vel vagy a Stalker: CoP-al játszok egy csöppet.

Nekem az ár-érték arány "egy kicsit túl jó" és így nem tudom hova tenni. Bár igaz, most nagy a kiszórás és oprendszer sincs hozzá, de mégis.
Néztem már Asus-t rosszabb konfiggal, drágában. Dell-t hasonló teljesítményű Inteles konfiggal.
Tetszettek is. De mikor erről a notiról halottam egyből felcsillant a szemem aztán gondolkodóba estem miket is hallottam a Toshibá-król, míg végül a "nem túl megbízható" vélemények jöttek előtérbe.

Ezért szeretném a segítségetek kérni. Válasszam ezt a notebook-ot vagy keresgéljek még tovább?

[ Szerkesztve ]

(#9968) Kbali válasza Kyle777 (#9967) üzenetére

Kbali
(őstag)

Az ár nem látszik, de manapság ebben a kategóriában az egyik legjobb választás.
Asus az állítólagos gyenge minőség és külföldi support miatt esik ki általában, míg a Dell (gondolom Inspiron N5110) pedig a gyenge hűtés és anyagminőség miatt, igaz a supportja viszont nagyon jó.
Ezekhez képest a Toshiba az arany középútnak tűnik.

nem vagyok suhanc...

(#9969) sch_a válasza Kyle777 (#9967) üzenetére

sch_a
(senior tag)

Nem rossz. Mindenesetre a Crysis2-t felejtsd el vele. Vagyis én próbáltam, 20 fps-nél több nem jött ki belőle, köszönhetően az "igen gazdag" beállítási lehetőségeknek..

(#9970) sch_a

sch_a
(senior tag)

Kifutottam a szerkesztésből.. 6540G2-hez melyik most a legfrissebb driver?

(#9971) Kyle777

Kyle777
(újonc)

Köszönöm a válaszokat.
Úgy érzem, megtaláltam az igazit. :U :DD

Kbali: Igen az 5110-re gondoltam :K
Összességében, főleg az arany középút lehetőségével, pont jónak tűnik ahhoz, hogy ezt válasszam. :)
sch_a: Azt hiszem ebbe bele tudok nyugodni.
A Stalker-t úgy is jobban szeretem. :D

(#9972) Kyle777 válasza Kbali (#9968) üzenetére

Kyle777
(újonc)

Viszont még az érdekelne, hogy szerinted mi tartozik a legjobb választások közé?

(#9973) Kbali válasza Kyle777 (#9972) üzenetére

Kbali
(őstag)

Hasonló kiszerelésben HP Pavilion DV6-ot szoktak még javallani AMD-vel, ill. Lenovo Ideapad Z575. Bár ezek, mintha egy egységnyivel drágábbak lennének, ill. a Toshibának most jön/jött ki a 855-ös szériája, az sem lehet rossz.

De akkor már inkább ez a topik.

[ Szerkesztve ]

nem vagyok suhanc...

(#9974) Kyle777 válasza Kbali (#9973) üzenetére

Kyle777
(újonc)

Hhm, a HP is érdekesnek tűnik.
A Toshiba után még keresgélek.
Ezek után viszont áttérek egy másik topikba.
Még egyszer köszi az infokat.

(#9975) polip válasza monci (#9958) üzenetére

polip
(PH! addikt)

ezt: [link]

www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Toshiba notebookok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.