Új hozzászólás Aktív témák
-
sly105
aktív tag
sziasztok!
csak egy tapasztalat megosztás:
nekem van 1 xerox 17 colos monitorom és máswfél év után jött ki egy zöld pixel rajta
pedig mindenki azt mondta ha az első pár hónapban nem jön ki rajata már később nem fog én már nyugiba voltam erre kb 2 hete megjelent rajta ez a zöld pont -
Szabtom
senior tag
Nem akarlak hiú ábrándokkal etetni, de lehet, hogy csak kosz. Az új 732N monitorom legeslegközepén volt egy fekete ''pixelhiba''. Majdnem letettem a hajam, hogy ilyen pechem van, aztán észre vettem, hogy ha közelről nézem, akkor ''világít'' a hátulja, vagyis visszaveri a monitor fényét. Hoppá, gondoltam, akkor ez a felszínén van! Megvakartam és el is tűnt!
Egy piros pixel viszont a bal alsó részen megmaradt. Majd kipróbálom a masszírozós módszert.De azért valaki elmondhatná, mi ez a ''beragadt pixel'' és miért jó neki a masszázs?
[Szerkesztve] -
#gab_
őstag
Hello
Szerintetek a tftnek mi a jobb? ha nem használom a gépet és kikapcsolom a monitort.
vagy a screensaver? -
polar
tag
Sziasztok!
Viewsonic VX922-es monitorom van. Ma észrevettem rajta valami kis érdekességet. Az aljától kb fél centire ven egy fura pixel. Kb szemből olyan feketés-csillogó színe van, viszont ha oldalról, fentről lentről nézem, akkor ugyan olyan színű mint a háttér, kipróbáltam több színnel is.
Mi a jófene lehet ez? -
Akcept
tag
Hát a gyerekeim 19-es Samuján is lett egy tenyérnyi meglehetősen világos folt. Az valószínűleg úgy keletkezett (nálunk nem szokás mellébeszélni), hogy egy kb. félkilós textillabdával dobálóztak. Az az érdekes, hogy a lányom szerint nem ott találta el a moncsit, ahol a folt keletkezett. Balról nézve nem látszott, de szemből, és főleg jobbról nagyon. Végül az lett, hogy hüvelykujjal gyenge-közepes erővel nyomkodva „visszanyomkodtam” a talán fölpúposodott(???) részt, és ettől megjavult annyira, hogy csak ha keresem, akkor találom meg azt a részt.
Szerk: Laptopnál olvastam elázott kijelzőről az drasztikusabb
[Szerkesztve] -
Arnold2
őstag
Lenne egy kérdésem.
Vettem egy Sony PSP-t. Megjelent rajta 2 fehéren világító Pixel. Találtam hozzá egy olyan kis videót amiben zöld-kék-piros szín gyors egymásutánban váltja egymást. Ez segítheta dolgon vagy ne is pazaroljak rá időt?
Ez a módszer a Stucked pixelekre jó. Az enyém beragadt pixel vagy halott pixel?
Meg nem tudom érdekes az eset mert ha netezek vele és egy képregényt nézek vele s a képet (amin mondujk egy figurán piros pulcsi van) a hibás pixel felé viszem nem látom hogy rossz lenne. De pl a menüben meg fekete képernyőn látszik. -
továbbra is érdekelne a foltok keletkezésének oka.
Senki? -
na mizu? egyedüli foltos-monitor tulaj vagyok?
akkor jópénzé' meghírdetem. -
pixelhibával szerencsére még nem találkoztram, viszont lett egy monitorom ami foltos.
A foltok mitől keletkeznek? -
HXY
addikt
Írtam mail-t Hiren-nek, a 9-es verzóban már benne lesz
-
Bigyooka
csendes tag
mi pendrive-ról akartuk futtatni, végül nem kellett, mert elintézte más helyettünk, de szerintem onnan is menne. Hogy mire képes a freedos, azt nem tudom egész pontosan meghatározni, de valószínű, hogy szabványos dos
végül egy hp510est vettem, jó kis masina. és természetesen a pixeljei is a helyén vannak... -
Bigyooka
csendes tag
-
HXY
addikt
válasz
Bigyooka #174 üzenetére
Pont most, pont ezt szerettem volna én is megkérdezni...
Ha nincs ilyen progi, ami bootolható, akkor én vmilyen live linuxot fogok magammal vinni.
És ha más nincs, akkor Gimp-ben rajzolgatok
Továbbá van a Hiren's Boot Cd és a Ultimate Boot CD , de nem tudom, hogy van-e bennük pixel teszt.
[Szerkesztve] -
Bigyooka
csendes tag
Sziasztok!
nem szeretném átolvasni az egész topikot, sorry, de gyors segítségre szükségem lenne.
most fogok notit venni, és azért nem árt előtte letesztelni a képernyő pixeljeit. Tudnátok nekem olyan programot mondani, amivel ezt meg tudom tenni még ott a boltban? és ha lehet, akkor freedosos notira. (ugye így már nehezebb) merthogy ott még nem pakolnám fel a wint...
előre is köszi -
bocX
tag
sziasztok! van egy Viewsonic VA1912w monitorom, és van a felső részén középen egy ilyenem: [link] - hogy ez mi? nem vetődik árnyék a monitorra, nem néztem be semmit, ez itt ilyen, olyan mintha ráhajtódott vona valami, de mindig ottvan, szal z nemtom milyen pixelhiba?! vélemény? ti mit mondtok mi ez?
-
foxyr
tag
válasz
EdemMann #165 üzenetére
A bright pixel leginkabb csak sotetben latszik. Sokan vagdalkoznak itt a pixelhibakkal. Nem mind1, hogy egy pixelhiba mind a 3 szinnel jelentkezik-e vagy sem. Erre vonatkozolag sem irta le senki sem, hogy a csere az teljes pixelhibara vonatkozik-e, vagy mar akkor is, ha pl. az egyik szinnel jelentkezik. A te esetedben valoszinuleg a piros folyamatosan vilagit. Vilagos szineknel ugye azert nem latszik, mert akkor a tobbi szin is vilagit. Nezz egy fekete kepernyot...azon valszeg pirosan fog vilagitani. Utana nezd meg a kek-zold kevereket...ha azon feheren fog vilagitani az adott pixel, akkor van egy piros bright pixelhibad.
-
rétisün
veterán
válasz
EdemMann #165 üzenetére
ilyen piros pixelem nekem is volt. aztán olvastam a pcworld-ben, hogy a beragadt pixeleken segithet, ha puha ronggyal finoman ''megmasszírozzuk''
a pixel környékét. megpróbáltam, eltünt, aztán másnap megint visszajött, aztán éppen most masszíroztamel megint
szóval nem biztos hogy pixelhiba, lehet csak ilyen beragadt pixel.
-
rocket
nagyúr
LG L1952TQ, elso bekapcsolas kep kozepetol 3 centire jobbra/fel subpixel hiba, mire betoltott a win eszrevettem megegyet az a bal oldalatol 10 centire. alulrol 1 centire, mindketto rozsaszinen vilagit ami majdnem a kep kozepen van eszmeletlenul zavaro jatek kozben, es normal felhasznalaskor is.
-
EdemMann
csendes tag
Szevasztok!
Most rendeltem egy Monitort
LG 194WT-SF
Az a baj, hogy van egy PixelhibámBár nemtom, hogy pixelhiba e, mivel piros. és csak a sötétebb színeknél látszik igazából.
Lehet valamit kezdeni?
Vagy benyaltam a dolgokat?
LG-márkaszrvíz mitszólna hozzá?
Köszi az infókat!
Hali! -
blasius33
csendes tag
pixelhiba-javító alkalmazás:
http://www.lifehacker.com/software/lcds/fix-your-lcds-stuck-pixels-225395.php
vagy itt:
http://www.jscreenfix.com/#JScreenFix -
Menor
csendes tag
Ahoi!
No, írtam mailt az LG-nek, meg beszéltem az egyik számtechboltban is a kiskereskedővel. Mindketten azt mondták, hogy az lg csak 5 subpixelnél, illetve 3 pixelnél cserél. Szóval vegyetek samsungot.
Én kibántam magam a tft-kből, ma megyek, és veszek egy nagyon fasza 19''-es crt-t, potom áron.
(Persze a 72 órás cucc itt is működik, tehát visszaviheted bármilyen kis hülyeséggel, akár 1 subpixel hibával is az lg-t de utána gázos... Meg ez a 72 óra szerintem minden gyárónál áll, mert elvileg törvényi szabályozás.) -
gaben
aktív tag
válasz
Viktor0610 #158 üzenetére
értem,köszi
-
-
-
kisb92
csendes tag
Az az igazság, hogy nem tudok jó helre írtam-e (ha nem akkor már most bocsánatot kérek), de:
épp monitor vásárlás előtt állok, és tűnődök, lcd vagy plazma 19'' monitort válasszak 50 000 körül. Ki ezt, ki azt mondja, lényegében mindkettő mellett, van előny-hátrány de mégis?
A monitort használnám játékra (nem vagyok hardcore gamer -- 12 ms ilyesmi elég), a család pedig filmet nézni (nem kell wide), illetve dolgozni, (word, net, videók honlapok stb.)
Szóval szerintetek lcd vagy tft?
Előre is köszönöm a tanácsokat! -
Menor
csendes tag
Ahoi!
Érdeklődnék, hogy az LG tényleg biztosít-e 3 évig folyamatosan 1 pixel garit? (Ergo ha bármelyik pixelem kiég, akkor visszavihetem 3 évig?)
Illetve a samsung a 3 napos után milyen garit ad?
Fontos lenne, vásárlás előtt állok.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Windows 11
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Robogó, kismotor
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest