Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
iguana
őstag
A következő leírásommal a ~3 hete cdma (XT912) rendszerű készülékeken idő előtt megjelent/kiszivárgott JB OTA-ból készített JB feltelepítését fogom bemutatni. Szeretném kihangsúlyozni, hogy csak saját felelősségre vágj bele, semmilyen módon nem vállalok felelősséget az elrontott telefonokért a módosítások miatt. A leírtakat többször oda-vissza sikeresen kipróbáltam a saját készülékemen.
A BMM 0.3.2 BETA verziója két napja publikus lett, ezen keresztül fogom bemutatni, mivel számos olyan új képességekkel bír, amely megkönnyíti a műveletet, és a további használatot is egyszerűbbé teszi.
Hosszú leírás lesz, mert igyekeztem a lehető legnagyobb részletességgel leírni az eljárást, de úgy gondolom, hogy csak olyan vágjon bele, aki már otthonosan mozog az RSD, BMM használatában, tett fel már ROM-ot, csinált már nandroid mentést/visszaállítást stb. [link]Mielőtt bele vágnánk egy kis ismertető, hogy mit is, miért is fogunk csinálni:
Mi működik ebben a JB verzióban?
Minden. Nincs már a moto kernel miatti hibás animáció képernyőelforgatáskor, van kamera, videó,radio, wifi, bt, gps stb.Mi kell, hogy fel tudjuk tenni?
Feltétel, hogy a módosítatlan, gyári ICS-en legyünk root joggal. Ahhoz, hogy fel tudjuk tenni ezt a JB leak-et cdma rendszeren használt kernelre van szükségünk. Az, hogy egy telefon milyen régióban van, illetve milyen kernel kerülhet rá a CID (Customer ID, de hívják Carrier ID-nak is) partíció (mmcblk1p18) mondja meg. Ezt a partíciót backup után törölni fogjuk, ezáltal bármilyen kernelt fel lehet tenni.
A CID partíció minden készüléken egyedi, tehát a backup-ra jól vigyázzunk, jól tegyük el. Ha elveszik, nem tudod pótolni sehogy, így marad örökre, csak alaplapcsere a megoldás.Mivel jár a CID partíció törlése?
Minden boot-olásnál egy szép CustommerID Error.Contact Dealer Boot to Suspend/TCMD mode:dead:0007:0000000:00000cc hibaüzenet fogunk kapni. Innentől fogva csak BP Tools módban fog indulni a telefonunk (Power&vol+&vol- együttes nyomásakor tudjuk kiválasztani ezt a módot), továbbá ha összekötjük a pc-vel a telefonunkon nem lesz usb mass storage mód.Ez eléggé gáz, nem?
DeSzerencsére az új BMM-ben már van CID bypass, tehát "átugrik" ezen és normál boot szerint indíthatjuk a telefont, továbbá működik az usb mass storage is, nem csak recovery módban tudjuk előhozni ezt a módot.
Következő lépésként feltesszük azt a módosított kernelt, amire már feltehetjük nandroid-ból a teljes JB-t. Ezt követően egy GSM patch-et teszünk fel, amivel itthon is használhatóvá válik a telefon. Örülünk.
Vissza lehet állni ICS-re?
Igen, vissza lehet állni ICS-re, mivel ez a kernel/megoldás nem írja felül a cdt.bin fájlt. Ameddig ezt nem írjuk felül, van downgrade lehetőség, ellenkező esetben örökre bezárul ez a kiskapu.Mi lesz a törölt CID partícióval?
Vigyázunk a lementett backup-ra nagyon. De ténylegMi lesz ha megjelenik a hivatalos JB?
Ha hónapok múlvamegjelenik, akkor vissza kell állni ICS-re, a CID-et vissza kell állítani, és szabad az út, mintha mi sem történt volna, gyári ICS állapotra kerül a telefon. A CID partíciót csak ICS-en tudjuk visszaállítani, ezen a JB-n nem.
Kis kitérő a BMM 0.3.2 BETA verziójára:
Aki használt már BMM-et, annak sok minden ismerős lesz [link], főleg aki a 0.3f-et is használta.
A 0.3f-be beépített overclock kikerült belőle.
A telepített BMM-ben a következő menu jön elő:-Installer
-Rebooter
-Manager-Installer: Itt telepítjük a BMM boot menu-jét, telepítsük. Ha el akarjuk távolítani teljesen, akkor Uninstall, majd utána a BMM app eltávolítása a telefonról.
-Rebooter: Power menu
-Manager:
Default system: Mi legyen az alapértelmezett rendszerünk bootoláskor. Alapból a System_1, ha több rendszert is használunk, itt választhatjuk ki melyik legyen az.
Boot timeout: A csúszkával állítjuk be, mennyi idő elteltével indítsa el a default-nak beállított rendszert.
Backup location: A mentések helye. Internal-t állítottam be magamnak, mindent ide fog pakolni.
Backup format: A mentések formátumát határozhatjuk meg. Tar állományt választottam.Fent, Systems fül:
Az egyes rendszerek nevét tudjuk megadni, és az egyes rendszerek milyen boot módban legyenek. Legyen minden ON állásban.
Ennyi az androidos felülete.
Válasszuk a Rebooter-t és a Reboot opciót. A telefon újraindul, tap a zöld robotra, a BMM recovery menüje fogad minket, ami hasonló a BMM 0.3e verziójához [link] (középen)
A különbségek:
Recovery módban, bal alul Filemanager & console alapból nem működik.
Töltsük le az aromafm.zip-et [link]
A telefonra másoljuk fel átnevezés és kicsomagolás nélkül a clockworkmod mappába. Ezután már lesz aroma file managerünk és konzolt is tudunk nyitni.Fontos!
Ha a 2-es rendszerre akarunk ROM-ot telepíteni az eljárás a következő:
-Settings menu->System_2->Partition setup->Activate (format CDROM to ext2)
-Telepítsük a kívánt ROM-ot a másodlagos rendszerre
-Adjuk ki a következő parancsokat az aroma konzol alól:tune2fs -O extents,uninit_bg,dir_index /dev/block/system
e2fsck -fDC0 /dev/block/systemA sorok végén enter van, kisbetű, nagybetű, space számít, figyeljünk oda.
Kész, a másodlagos rendszerünk működőképes.Figyelem!
Ezeket a parancsokat csak a másodlagos rendszerre adjuk ki, szóval győződjünk meg, hogy recovery módban a másodlagos rendszeren vagyunk! Ha nem akarunk a telefonon pötyögni, akkor adb alól is megtehetjük. Töltsük le ezt a pc-re [link], tömörítsük ki, ahová kitömörítettük onnan nyissunk egy parancssort, a telefont kössük össze a pc-vel, majd írjuk be/másoljuk be (ilyenkor továbbra is maradunk recovery módban a másodlagos rendszeren!):adb shell
tune2fs -O extents,uninit_bg,dir_index /dev/block/system
e2fsck -fDC0 /dev/block/systemFirmware flashing menü:
Kernel flash, Kernel backup, CID backup, CID törlés, CID visszaállítás, és Baseband flash-re van lehetőségünk, illetve megadhatjuk az elérési útvonalát ezeknek (Change firmware file location)
A többi menüt/működést nem részletezem, megtalálható a korábbi BMM verzió leírásaiban.
Akkor vágjunk bele, az elsődleges rendszerre fog történni a telepítés. Az egyes lépéseket pontosan be kell tartani.
1. A telefon legyen rendesen feltöltve. Menjünk biztosra: teljesen legyen feltöltve, bármi közbejöhet.
2. Mentsünk le minden számunkra fontos dolgot a telefonról.
3. RSD-vel tegyük fel a gyári ICS-t. (retail.en.eu-t használtam. [link])
4. Root-oljuk [link] (én feltettem a SuperSU-t is [link].)
5. Tegyük fel a A BMM 0.3.2 BETA-t [link]
6. BMM-ben installáljuk a csomagokat.
7. Töltsük le ezt a kernel csomagot a gépünkre: [link]
8. Tömörítsük ki, és a JB CDMA mappában lévő boot.img fájlt másoljuk a telefonra, vagy a külső sd kártyára. (csak a JB CDMA alatti kell)
9. Töltsük le a JB-t: [link]
10. Kitömörítés nélkül másoljuk a telefonra, vagy a külső sd kártyára. (Én az MD5sum kódot a biztonság kedvéért visszaellenőriztettem ezzel:[link]
11. Töltsük le a JB GSM patch-t:[link]
12. Kitömörítés nélkül másoljuk a telefonra, vagy a külső sd kártyára.
13. Indítsuk újra BMM recovery módban a telefont.
14. Firmware flashing->Backup CID. A CID mentésre került a clockworkmod/firmware mappába. (cid_xxxxxxxx-xxxxxxxx.img néven)
Biztosra akartam menni így adb alól is lementettem parancssorral:dd if=/dev/block/mmcblk1p18 of=/sdcard/cid.img
Itt az belső sdcard gyökerébe került a cid.img. (Ha aroma console-t használsz, akkor sdcard helyett int legyen a kimenet a scriptben)
15. A CID backup-ot/backup-okat mentsük le a gépünkre. A lényeg, hogy biztonságos, lehetőleg több helyen legyen meg.
16. Erase CID->CID törölve.
17. Reboot->A CID error megjelenik, de továbblép rajta és be kell bootolnia a telefonnak. Ha nem ezt a BMM-et használnánk csak BP Tools módban indulna el a telefon.
18. Indítsuk újra BMM recovery módban a telefont.
19. Firmware flashing->Flash kernel->Adjuk meg a felmásolt JB-s kernelt, a boot.img fájlt
20. Wipe & Clean-> Wipe data/cache/dalvik cache (összest)
21. Install zip packages->Install a zip package->Adjuk meg a felmásolt JB motoblur-98.72.8-XT912.zip-et (kb. 4 perc a telepítés)
22. Install zip packages->Install a zip package->Adjuk meg a felmásolt JB GSM Patch-et.
23. Biztonság kedvéért System keeper->Install BMM, majd Install ROOT
24. Reboot, és ha mindent jól csinálunk már a root jogú JB fogad, 4.1.2, 98.72.8.XT912.Verizon.en.US, és működő usb mass storage mód is.Az APN beállításokat manuálisan kell megtenni a saját szolgáltatónknak megfelelően.
Első elinduláskor a Verizon specifikus dolgok is rajta vannak a telefonon. Szabaduljunk meg tőlük pl. Titanium Backup-al, így az Unknown SIM card hibaüzenet is eltűnik. [link]Ha nincs TB, akkor a /system/app mappában törölni kell a Verizon alkalmazásokat. (Vzw/vzw/verizon karakterlánc van a nevükben)
Visszaállás ICS-re:
1. RSD-vel a szokásos módon tegyük fel a hivatalos ICS-t
2. Root-oljuk a szokásos módon. (Ne feledjük, hogy 3x fog újraindulni a root folyamat során, és mivel a CID törölve van, ekkor mindig manuálisan BP Tools módban kell elindítani a telefont.)
3. Telepítsük a BMM 0.3.2 BETA-t, telepítsük a csomagjait
4. Indítsuk újra BMM recovery módban a telefont
5. Firmware flashing->Restore CID, a BMM által készített cid_xxxxxxxx-xxxxxxxx.img-t, vagy adb alól a következő script, ha a mentett cid.img-t a belső sdcard gyökerébe másoltuk:dd if=/sdcard/cid.img of=/dev/block/mmcblk1p18
6. Reboot, a CID hibaüzenet eltűnt, újra gyári ICS állapotú a telefon.
Ennyit mára. Később írhatok még további debloat-ról, oc-ról, népszerű JB-s custom rom-okról stb.
Remélem megfelelő segítségként szolgál ez a leírás.
Ha kérdés, bizonytalanság van benned, saját érdekedben ne állj még neki, kérdezz bátran.
Kellemes crackflashing-et
Új hozzászólás Aktív témák
ma A penge visszatért és élesebb, mint valaha. Az új RAZR egy vékony, okos és gyönyörű telefon.
- TCL LCD és LED TV-k
- Politikai mémek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- HDD probléma (nem adatmentés)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HÚSVÉTI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest