- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kisebb gond akadt az ASUS egyik felsőpolcos vízhűtésével
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Az köszi!
Ott kaptam egy átirányítást, nem teljesen ide. Na mindegy, ahová mentem ott se jött semmi a kérdésemre.
Így a proci kérdés, kérdés is marad. Mondjuk ha okfejtek magamnak, akkor ha win alá akarnék építeni valami minit, akkor természetesen a négymagos itx lapot venném. De így, hogy gyakorlatilag konzol oprendszer fut majd rajta és csak NAS-ként funkcionál majd, nem biztos hogy a négymagos a jó út. Lehet a valamivel magasabb órajelű, de kétmagos proci többre menne a freenas rendszerrel.
-
MrDerekas
addikt
Sziasztok!
Betörök ide isA másik topicban már összegeztem a kérdéseim (Vigyázat!!!! Csak olvasni szeretőknek
), nagyjából képben is vagyok talán. A kérdések már csupán az általam választott itx lapok integrált procijára korlátozódik. Erre szeretnék ajánlást, véleményt, szakértést kérni. Nem irkálnám itt is tele a falat, a lényeg benne van az odaát lévő hsz-omban.
-
leslieke
Jómunkásember
Ez a cikk nálam most vált aktuálissá, el is mentem a kedvencekhez!
-
kisza25
félisten
ja így már értem nem tudom sajnos, viszont egy picit hozzáteszel az árához és abból kijön egy ilyen és ez biztos, hogy befér és még erősebb is
-
Dvix
senior tag
Az Ultimate HD 6670 1GB GDDR5 Radeon csak single slot-osnak néz ki a passzív hűtése alapján. ÉS a tetejére is annyi hűtés lóg rá mint a HD 5670-nek, ami mint olvastam befér egy ilyen házba. Viszont a portokat takaró fémlap két slot-ra van tervezve. És azt mondom h remélem azt a fém cuccot remélem le lehet szedni róla.
-
Dvix
senior tag
Gondolom az elejét le lehet szedni vagy mi a franc.
-
Dvix
senior tag
Szia!
Most készülök venni mini ITX-et és ez a ház is képben van! néztem a SAPPHIRE Ultimate HD 6670 1GB GDDR5-t befér ebbe a házba?
http://www.youtube.com/watch?v=i8jP3EotlyY&feature=fvst -
kisza25
félisten
Na a tápot lecseréltem egy 400W-os FSP-APN-re ebben sokkal kevesebb a vezeték(de nekem kicsit hangos volt ezért kapott egy coolink swif2 12cm), ezért előnyös ilyen kis házakhoz, HD4830-at lecseréltem egy HD5670-re, egy kicsit gyengébb, de a fogyasztása a fele, viszont ez is úgy került beszerelésre, hogy lekerült róla a venti
-
kisza25
félisten
válasz
Pista0001 #87 üzenetére
köszi
ezt a lapot nem is ismertem, szerencsésebb helyen van rajta a CPU foglalat,
jó kis izomgép lesz belőle
ha szeretnéd megosztani, mire jutottál a házzal, vagy kérdésed lenne itt várunk a mini-ITX topikpan -
Pista0001
addikt
Klasz az írás, grat! Kicsit hasonló az én konfigom is (mármint 1156-os
). Alaplapot rengeteget kerestem. Szinte mindnek a PCI-E mellé tették a pocifoglalatot ami a nagyobb hűtőket alapból kizárja. Nálam a hűtő adott volt, egy Ninja Mini (ha már így szóba került megemlíteném hogy 115 mm magas, ha jól rémlik téma volt a topikban) ezért az ilyen lapok szóba se jöhettek. Másrészt én P55-öst kerestem mert alapból Lynnfield-ben gondolkodtam. Végül ez lett: DFI LanParty MI P55-T36. Mint a mellékelt ábra mutatja pont ilyet kerestem
. Egy i5-760 került bele az előző konfigomból (AM3) átmentett 2*2 giga CSX CEC-1600 társaságában. Az ramok magas hűtése miatt végül én sem úsztam meg a hűtő csonkítást, az egyik oldalon az alsó 4 bordát le kellett vágnom a Ninjáról. VGA-nak egy 5770 Vapor-X került bele aminek nem csak a hűtése hanem a hátlapja is dupla slot-os ezért a Lian-Li ház amit a cikkben említenél nekem tuti nem lenne jó, a többi egy slotos meg aztán végképp. A gyárilag duplások meg ugye 30 rongy körül indulnak, az nekem sok. Egyelőre az asztalon kiterítve üzemel a gép, de már épülget neki az egyedi kuckó. Ha minden jól megy az idei MTH-n megtekintheti a nagyérdemű.
-
kisza25
félisten
na gyerekek nagyon kihalt a topik
semmi kérdés, mindenki, megtudja építeni maga a mini-ITX-ét -
chron
tag
nagyon jó irás,és frankó kis gép,jó teljesítménnyel.gratulálok
-
kisza25
félisten
hajrá, hajrá
ha belefogsz csak szólj nekünk, szívesen fogadunk a mini-ITX topikban -
Champipi
aktív tag
Imádom az ilyen kicsi, "öleb" gépeket. Kis kompat ház, de belül meg lehet vaddisznó erős cucc is. Nagyon fasszentos, hogy csak 130 W-ot eszik. Ott hagynám futni egész nap, teleraknám virtuál szerverekkel, és mindig el tudnám érni őket, ha valamit ki kéne tesztelni, vagy le kéne modellezni.
-
gatsby
csendes tag
válasz
Solicidium #72 üzenetére
Ez csak a táp külső része (220V-ról 12V-ra), a pico-psu más téma.
A kapcs.üzemű tápegység része egy régi házból lett kiszerelve.Tehát az AC-DC rész ilyesmi (legalsó): http://www.atysco.eu/en/categories/show/1/2
-
MiNiM
tag
jó lett, tetszett.
Tesztek:
Downlock: Down"C"lock
Ezután elkezdtem tesztelni a gépet, elsődleges célom, az volt, hogy hűvösen tartsam, ezért downclock-ba kezdtem, hagytam mindent a gyári értéken és elkezdtem csökkenteni a CPU feszt, egészen 1V@2,93Ghz-ig sikerült eljutnom.
ezen kívül minőségi!
-
Olajbogyesz
tag
-
toldy
őstag
Felmereült bennem, te mennyit kapsz vantage alatt? Alig várom már hogy össza rakjam a gépet.
-
rolkaDb
aktív tag
Jó kis gép lett. Köszi a cikket!
-
madgie
titán
Nálam úgy volt, hogy komplett használt gépet vettem jó áron, abból, meg a régi PC-mből összelegóztam egy nekem megfelelő, korrekt erejű gépet (Phenom II X3 720, 2X2 giga DDR2, HD5770. sok HDD, rendszer SSD) és ha eladom a megmaradt cuccokat, jó, ha 10-15 ezret bukok az üzleten. Ezt nehezebb lett volna Mini ITX-szel megoldani, ott eleve nem nagyon van használt cucc, újat véve meg csak egy jó ház lett volna feleannyi, mint a használt cucc fele (és ez az Antec brutáljó cucc, végre a vinyóim is kussban vannak)
-
Degeczi
nagyúr
"az alaplapon van HDMI, DVI, VGA"
az írás ezt a lapot linkelte, ott pedig csak analóg VGA-t és HDMI-t említ az oldal, ezért a kérdés, h a HDMI használható-e DVI-ként
-
kovy79
őstag
Jól van na, nem kekeckedni akartam.
De: a lapom volt 11K, a 3600+ X2 6K, 2x1Gb memó anno még 6K, táp 2K, ház 1K, 120Gb 2,5" SATA vinyó 8K, Slim SATA DVD író 7K, távirányító 2K, kábelek + ezaz 3K. Tehát 45-50K-ból kijött minden. Én is miniITX-et akartam, de amit néztem 25K-tól indult és ami mindenben megfelelt volna 30K felett volt (ne kérj most linket, már nem emlékszem).
A fogyasztása sem vészes, HD filmnézés közben 60-70W körül van. Szerintem kinézetre sem vészes.
No ennyi, tényleg nem baxogatni akartam a miniITX-et, csak nekem ár/értékben jobban megfelelt a mATX. Persze vagy 50 munkaórám bánta.(#59) madgie, próbálok neki örülni, remélem nem veszem észre egyhamar (egyébként 32"-on sem láttam még).
Huh, kicsit sok lett a smiley, bocsi.
-
kisza25
félisten
az alaplapon van HDMI, DVI, VGA
amúgy tévedsz, mert többen használnak még VGA csatit, mint DVI-t, vagy HDMI-t
csak mi pc buzik csodálkozunk rajta
most voltam egy irodában ahol a szervergép egy P4 celeron 3Ghz 1GB RAM-mal a melósoknak meg cerka 2,66Ghz 256MB-RAM XP
a gépek sebességén kellett gyorsítanom, nem volt nehéz dolgom, csak mindegyikbe raktam memóriát és én lettem az isten
a lényeg, hogy az összes gépnél régi katódos monitorok voltak, de voltam sok helyen ahol LCD monitorok voltak VGA-val,
persze, ha most veszel monitort, már más a helyzet, de az én 24"-os ACER-emen is még van VGA-is
na meg a TV-n is
essexboy: köszi -
kisza25
félisten
csak úgy mondom, hogy 25eFt jelenleg a lapom ára nem 30-35eFt
és van rajta USB3.0 2db, e-SATA, USB2.0 8DB, HDMI, DVI ,VGA kimenet,ennek a lapnak az ATX-es megfelelője sem olcsóbb
mivel a CPU-ban alapból van GPU(nem mindben) ezért, ha veszel egy ilyen lapot 25eFt ért+ i3mat 26,5eFt-ért mellé dobod a memóriákat, készen is vagy egy kiváló teljesítményű és kis fogyasztású géppel, nem értem miért mondja mindenki, hogy drágább mini ITX-et építeni, mikor egy normális jól felszerelt lap ue.-be kerül, az én codegen házamnak sincsenek olyan betegségei mint a nagy tesóknak(gondolok itt a megszakadó csavarmenetekre...)
ha azt mondanák macerás összeszedni a megfelelő alkatrészeket, nehéz megfelelő méretű hűtéseket találni, nehéz összerakni és későbbiekben szerelni, nehéz minden igényt kielégítő házat találni...arra azt mondanám így van,
de mikor készen van minden(nekem 1óra volt összeszerelni 0-ról) lesz egy igen praktikus, kis helyet foglaló géped, ami akár lehet az asztalod dísze, vagy felrakhatod a TV-állványra és nem kell miatta szégyenkezned, valamit rá akarsz csatlakoztatni nem kell mindig az asztal alatt fötörni ... és még sorolhatnám -
Degeczi
nagyúr
látom, az alaplapon analóg VGA csatlakozó van, amit manapság már aligha használ bárki is: mellette a HDMI átalakítható DVI-s digitális monitorhoz?
-
Nagyon jó cikk, gratula!
Én, mivel mostanában sem nem játszom, sem nem filmezek, egy ilyen kis Lenovo ThinkCentre M55 USFF 8807-CTO újítottam be. Használtan egyik fórumtárstól HDD nélkül 19K + bele a 1,5TB-os WD-m és kész is van
Nagyság: 88*275*275 (mm)
Már csak le kell adnom a CM-690 II Advanced házamat, meg a benne lévő konfigot
-
kovy79
őstag
Nem a Win-t "ajnároztam", csak a HTPC-t, mint médialejátszót.
Felőlem lehet ott az OS akár Win, Linux, XBMC, Live XBMC...
Egyébként igazad lehet, mert mindenki ezt a képfrissítést emlegeti, de én még tényleg nem futottam bele olyan filmbe, aminél ezt egyáltalán észre vettem volna.
Én is mATX-ből építettem mindkét HTPC-met és belefért egy 7cm magas házba. Nem volt szívem kiadni egy "tökmag" lapért 30-35K-t. -
madgie
titán
Ja,igen, a cikk tetszett!
Az Asrock még megvan, majdnem komplett gépként a sarokban áll, míg vissza nem jön a VGA-m és ki nem próbálom, hogy elég-e hozzá az Antec saját tápja, vagy pakoljam át az AC Fusion 550R-t. Egyébként muris, hogy pont olyan alaplapom lett (Giga MA780-S2H) ami a GXH előtt volt
-
drherby
csendes tag
ACC nem szükséges a letiltott magok életre keltéséhez.
Nekem egy 3 magos athlonom volt amiből phenom lett . ACC disabled mellett.
Hozzá sem nyúltam ehhez a funkcióhoz.
-
madgie
titán
És fogadjunk, nem tudsz olyan Windows-os gépet összerakni, amelyik például formátumtól függően változtatja a képfrekit, tehát a bluray (neadjuram, mkv) 24 Hz-en megy, a tévésorozatok meg 50/60 Hz-n, attól függően, melyik régióban lett beripelve. Win PC-n vagy mindig belövöd a VGA driverjében, mennyi legyen (macerás), vagy lenyeled a pulldown-békát. Átlagos médialejátszó meg élből megoldja. Egyébként azárt írtam Win PC-t, mert az XBMC/Boxee elvileg bele tud nyúlni a képfrekibe, de eddigi tapasztalatok alapján többet árt ezzel, mint használ (míg Linuxon 100%-osan megcsinálja).
Ja, és nem vagyok kicsikütyü-médiajátszó fan, van még ugyan egy WD TV Live-om, de szép lassan elkészül a HTPC-m (nem mini-ITX, mert olcsóbb a micro ATX és pont olyan magas az Antec NSK-2480 ház, mint az 5.1 erősítőm és belefér minden szépen, nuku kompromisszum) már rég Boxee-n nézném a filmeket, de pont bedöglött a VGA-m, amíg javítják/cserélik, addig nincs HTPC. A médialejátszóknál egyébként az a bajom, hogy szinte mindegyiknek olyan lassú reagálású a menüje, hogy megőszülök, illetve sokat kell szórakozni a Moviesheetekkel, XBMC/Boxee meg leszedi magától az infót és eleve villámgyors a kezelőfelülete.
Szerk: Scythe Mini Ninjának szerintem több hely kell, mint 82mm, nekem is az van. Az én Antec házamban persze bőven elfér.
-
Sanyi.mTs
addikt
szerk,: mégse
-
kisza25
félisten
válasz
marositech #50 üzenetére
így már érthető, ha i7 lesz,
a ninja-ra visszatérve a venti 8cm ami rajta van és az egész kicsit meg van emelve, hoy aláférjen az elektronika, szóval nézzél pontos méretet nehogy pórul járj -
marositech
senior tag
Virtualizálás miatt i7-esre kellene váltanom 4 mag/8 szál miatt és 8GB ramra.
Mini ninja szerintem belefér mert jókora hely van gyári cooler felett. Mondjuk lemérem majd.
A te házadat is kinéztem anno, csak az volt a baj vele, hogy hosszú.
Igaz az enyémbe már nem pakolhatsz bele pl. GTX 260-as kártyát. Bár aki gamezni akar, az úgyis nem itx-ben gondolkodik -
marositech
senior tag
Amúgy én azért választottam ezt a mini-itx formátumot, hogy feltudjam rakni a polcra.
Szó szerint értendő, lehet röhögni, nem a földön van és nagyon igényesen a polcon virít, odaszületett.
Először HTPC-re gondoltam, legyen a 82-es TV-mnek valami jó kis lejátszó gépe.
De aztán továbbmentem:
Eza gép most
- Letöltőgép
- Médialejátszó Full HD mkv stb.
- És ami nekem fontos volt: virtualizálás. Több OS meg minden, munkámból adódóan kellett tesztelnem meg stb. gyakorlatilag egy mini szerver.
Szóval van egy vasam amit gond nélkül b*sztatom.
És van egy asztali gépem amin írom nektek az üzit, az nem fogja bemondani az unalmast.
Mindezt 110k-ból gazdálkodtam 1 éve.
Oda nem kell beviteli eszköz, simán logmein vagy remote desktop és mehet a buli. -
kisza25
félisten
válasz
marositech #47 üzenetére
köszi
én c2q-ról nem váltanék, hacsak nem i5/i7ben gondolkozol
sytche ninja mini az befér a te házadba?
mert tudtommal 82, vagy 85mm fér be max -
marositech
senior tag
Bastajóírás! Gratula!
Én 1 éve csináltam egy mini-ITX-es gépet.
C2Q és zotac alaplappal.
És én a silverstone ház mellett döntöttem. Sokkal jobb választás volt.
Én is tervezem áttérni a 1156-os foglalatra azzal az alaplappal ami neked van.
Egy sytche ninja mini jó választás erre a konfigra. -
kisza25
félisten
A VGA a ház oldala felé néz és a friss levegőt kintről szívja be, arra fúj amerre a táp van és a táp fújja kifelé az általa termelt levegőt
igen terhelve elmegy 70fokig és van hangja is rendesen, de ilyenkor a CPU is terhelve van és az is gyorsabban forgatja a ventit és mivel az összes venti PWM-es és sorba kötöttem őket ezért az összes gyorsabban forog ilyenkor, de mivel ez játék alatt történik csak így, csak egy kicsit felerősítem a játék hangerejét és kész
de persze jobb lenne egy 40nm-es, vagy még kisebb VGA
a proci már 32nm-es -
Wind-Storm
őstag
Jó kis írás lett, én is szeretnék itx alapú gépet de csak alaplapig, de nem atomerőset hanem intel atomot
főleg netezésre lesz meg hasonlók. Avval nem ütközhetek ilyen problémába hogy nem férnek el a dolgok, főleg hogy mATX házba fog menni.
-
Boxi88
őstag
igen értem... az a baj hogy az emberek pénztálcája véges főleg kicsi hazánkba
de azért gondolom terhelés mellett fel-fel melegszik a vga, meg a közelében lévő alkatrészek... talán a hőmérséklet kicsit kevesebb lenne ha 40nm-es lenne a gpu... de így is nagyon rendben van!
-
kisza25
félisten
köszönöm szépen az elismerést
én az XFX HD4830-at 18eFt-ért vettem újan, HD5750 lett volna egy teljesítményben majd dupla áron, 4770 szintén 27-28eFt, a keret meg véges volt nagyon,
így lett a HD4830-as, ATT-vel belőttem 165/300-ra 1,129V-n így a fogyasztása idle 10W-al csökkent,
50fokos 830RPM-es venti mellett ami így csendben van
meg az 1slot miatt igencsak korlátozott a megfelelő VGA-k száma -
Boxi88
őstag
Mérhetetlen jó írás lett! Minden elismerésem!
A gép is nagyon ütős, DE szerintem a vga választásod (HD4830) a lehető legrosszabb volt... mint tudjuk jó kártya (erős, tuningos, olcsó) az egyetlen baj vele hogy 55 nm-es a GPU rajta... melegszik is meg fogyaszt is... egy HD4770 vahy HD5xxx-el jobban jártál volna... de amúgy tényleg jó gép!
-
kisza25
félisten
akinek tetszett az írásom, azt arra kérném, hogy szavazzon a cikkemre
itt -
glutamin
őstag
Kiváló írás!
-
Jó teszt, gratulálok. Elég erős kis htpc lett
-
mrhitoshi
veterán
Király gép lett és jó írás. Nem hittem volna, hogy ennyit tud, egy ilyen kis gép
-
KINKY_007
aktív tag
Én sem értem miért jó ilyen kis helyre bezsúfolni az ennyire melegedő holmikat.
Ha a kicsi fogyasztás a szempont, akkor egy atomos alaplap passzív táppal.
Ha a hordozhatóság, akkor egy m-atx ház(5970, és x58-as alaplap is belefér).
Ha a teljesítmény és a bővíthetőség, akkor meg nagytorony... -
kovy79
őstag
válasz
antikomcsi #22 üzenetére
Dehogy haragszom.
Fogadunk, hogy tudok olyan formátumot, amit nem "eszik" egy sima, mezei médialejátszó?
Kodekkel nem tökölök sosem, azt az XBMC, BSPlayer megoldja (rosszabb esetben az MPC-HC).
Játékoknál ne Crysis-re gondolj. COD1-2, NFSU1-2, természetesen flash játékok és még hasonlók. XBMC-vel még kedvesem is simán kezeli mindkét HTPC-nket, lévén a távirányítón vannak nyilacskák, play, stop...
Jah és természetesen a "homemade feeling" megfizethetetlen.(#28) gatsby, azért egy, a cikkben említett AMD-s lap egy X6 Thuban procival + egy LP HD5770-nel (ha jól tudom létezik LP) befér egy 8cm magas házikóba, szóval lehetne belőle HTPC-t csinálni. Persze mindent beállítgatni, esetleg alulfeszelni nem kis szöszmötölés, de lehetne.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
antikomcsi #14 üzenetére
Valahogy nekem is ez a gondom, en is gondolkodtam ITX konfigon, de az arabol kijön mar egy nagyon korrekt hasznalt noti, persze ha valaki komolyabban jatszik akkor az nem alternativa...
Egyebkent grat a blog irojanak, hianypotlo cikk.
-
gatsby
csendes tag
Sziasztok,
Már több, mint egy éve fejlesztgetem a HTPC-m. Elsődleges szempontjaim a halk működés, és a megfelelő teljesítmény.
Most ilyesmi a konfig:
- saját tervezésű, saját készítésű ház
- külső ipari 150W-os tápegység (~6000 Ft), természetesen venti nélküli
- Zotac 9300 ITX alaplap
- Intel E8500
- egy 320GB-os 3,5-es WD vinyó. Ez a leghangosabb, ezért majd cserélendő egy SSD-re és egy 5400-es noti meghajtóra.
- külön VGA-ra nincs szükségem
- mindösszesen egy venti hűti az egészet: Scythe Big Shuriken CPU hűtőborda, Slip Stream 120 PWM Adjustable ventivel - eddig még nem forgott 480 felettEredmény: alapjáraton 34 fokos proci, 50%-os terhelés mellett max. 40 fokos, és még ekkor is csak alapon forog a proci venti. Ennél jobban amúgy sem terhelem, lévén htpc...
Az árat össze lehet számolni az itt leírtakból, max. 120-130e lehet...
Büszke vagyok rá!
-
kisza25
félisten
válasz
antikomcsi #22 üzenetére
én a 35-40cm-t "normál" gépházra írtam, de mindegy...
a HD5650 az a HD4670-el azonos teljesítményű, a HD4830 azonos órajelen 2*es teljesítményt nyújt...
tudom mennyire tud melegedni egy játékgép és egy szimpla noti,
ezért lapost játékra építeni/venni, hát nem igazán szerencsés és mint tudjuk, hamar eljön az idő, hogy fejleszteni kell egy játékgépet és egy notinál...
ja és a notiban lévő i3-mas kicsit messze van az asztaliban lévő i3-tól
tulajdonképpen az ITX-nél csak a lap drágább mint egy sima gépben,
de vannak integrált CPU-s megoldások is, ha valaki csak netre, filmnézésre szeretné használni amik elég olcsók,
nem haragszom, csak más szemszögből nézzük a világot
ha mind egyformák lennénk, elég lenne egyfajta házat, alaplapot,CPU-t ...gyártani és akkor itt most miről irogatnánk
(#24): úgy látszik mégis csak van bennünk közös -
antikomcsi
veterán
35-40 centi összesen egy mATX ház, ha ennél 40-el kisebb, az már valóban ici-pici.
Na mindegy, kinek a pap kinek a lánya, 210K körül van HP noti HD5650-el, és azzal is lehetne úgy játszani, mint a 4830-al Full HD-be, és ebben az árban van egy windows 7 is, amit az asztalira is meg kell venni.
Viszont vicce, hogy ezt én mondom, mert én soha nem játszanék notin, úgyhogy ebből a szempontból megértem a nagy monitort, és a billentyűzetet.
Persze, nem rossz, én csak azt nézem amik előttem van, azok meg csak nyes adatok, itx-es gépet nem raktam össze, mert végűl lemondtam róla, pedig majdnem megtörtént, de még idejében jöttek a kicsi, okos média lejátszók, amik rengeteget spóroltak nekem. Szóval egy i3-as noti is 5650-el 4giga rammal, win7-el 220K, illetve ez a konfig is ennyibe van.
Érdemes szem előtt tartani, hogy gyakorlati tapasztalatom nincs, csupán a számokat látom, ez alapján mondom, hogy ma nem érdemes itx konfigot építeni. És ez persze csak az én szokásaimon alapuló vélemény, tehát másnak, meg valószínű az nem jó, ami nekem bevált.
(#21) kovy79
20-30K egy A.C. Ryan példáúl, ami mindent tud egy kiadós mozizáshoz, ezen felül jó NAS-nak, és torrentnek, vagy ftp-nek. Nem kell rá külön windows, és nem kell kodekekkel tökölni, és sok olyan felhasználó is könnyedén kezeli, aki nem tud magának gépet összerakni.
Játékra, meg ugyan úgy egy erős asztali kell, mint egy htpc-mellé.
Ezért is kérlek, hogy ne haragudj rám, mert nem ellenségeskedni akarok, és amúgy az is fontos dolog, hogy magunk elégedettek legyünk azzal, amit összehozunk, és ha ez Nállad összejött az már nehezen forintosítható.
-
kovy79
őstag
válasz
antikomcsi #14 üzenetére
A HTPC-t soha nem fogják tudni teljesen kiütni a "gyári" médialejátszók.
Szórakozhatsz firmware-rel, mail beállításokkal, és ha néha rád jön, még játszani sem tudsz vele. Cserébe egy komolyabb 100K-ba kerül...kisza25, faxa kis cikk, gratula (bár az a matrica szerintem is...
)!
-
kisza25
félisten
válasz
superecneB #18 üzenetére
köszi
Igen jók a hőmérsékletek, de ez annak is köszönhető, hogy mindkét oldalon végig lyukacsos a ház és egy venti szív hátul és egy fújja ki a levegőt a táppal együtt oldalt
gyiku: neked is köszi
igazából a monitor 1920*1080-as felbontása volt az egyetlen okom a cserére, mert előtte a 17"-os 1280*1024-es monitoromhoz az is bőven elég volt
Az a vicc, hogy az egyik hozzászólásban nem értik a nagy VGA-t a másikban keveslik
ebből is látszik, hogy a mini-ITX eljutott arra a szintre, hogy bármit lehet belőle építeni -
gyiku
nagyúr
grat.
akartam irni, hogy a 4670nel jobb vga dukalna ebbe a gepbe, de latom belekerult egy 4830 -
superecneB
őstag
Nagyon vad kis gép lett gratu! Nem gondoltam volna hogy ilyen jó hőmérsékletek "uralkodnak" egy ilyen kis szmötyi házban.
-
iSonic
addikt
nagyon csinos gép lett
és tényleg jó áron összepakolt szerkezet
-
kisza25
félisten
válasz
antikomcsi #14 üzenetére
szia, nem 20cm-el kisebb, hanem 35-40-el egy normál méretű gépnél, nekem 80eFt-ba került mivel minden más megvolt hozzá és ha a régi gépem eladom akkor 0Ft-ba lett volna, csak az ment faternak,
nekem játékra is kell és nem csak HTPC-nek, a 24"-os monitort meg a notihoz is cipeltem filmetnézni, egy noti játékra kb.250-300eFt lenne,
ha VGA-t kiszedem belőle 40W a fogyasztása az integrálttal, szóval nem nehéz HTPC-vé alakítani
az ASUS K50AB notim 30-35W-ot fogyaszt idle, ahhoz mérten a 68W 8*-os CPU és 6*os VGA teljesítmény mellett szerintem nem olyan rossz -
antikomcsi
veterán
Én nem nagyon értem ezt a dolgot, szóval mindez csak azért, hogy 20 centivel alacsonyabb legyen a ház?
Félre ne érts, nem szándékom becsmérelni a konfigot, főleg mert nagyon hasznos és tanulságos írást készítettél, csak az az érzésem, hogy pont azt nem hozza, ami egy itx-től elvárható lenne. Nem is kicsi, és "sokat" is eszik.
Én elsősorban htpc-nek képzelném el, de ebből a szegmensből kiütötték a média lejátszók. Hordozható gépnek nem jó, mert a monitort vinni nyűg, és ennyi pénzből kijön egy jó kis noti, ésszerű határokon belűl. Otthonra meg bőven jó egy mATX ház, és lap bele, aminek a hurcolása kocsival semmivel sem bonyolultabb.
-
kisza25
félisten
válasz
LackoMester #12 üzenetére
hát ja
-
-
kisza25
félisten
köszönöm
éppen ezek voltak a gépen és engem is nagyon meglepett a sebessége
ja és ez egy teljesen átlagos SSD sebesség tekintetében, azért esett erre a választásom, mert én XP-t használok és az nem támogatja a TRIM-et(ez segít az SSD-nek, hogy ne lassuljon be) viszont ez a kingston 30GB-os SSD toshiba vezérlős(igazából j-micron, csak a toshiba felügyelte a fejlesztést) és ebben van egy alternatív módszer az SSD belassulása ellen, egyenlőre működik -
Nagyon jó lett az írás, tényleg minden apró részletre figyeltél... a videó meg.
veszett gyors. Mondjuk én 2-3 nagyobb Visual Studio projekt és pár SQL szerver megnyitásán tesztelném, ha a kezem ügyébe akadna egy SSD.
-
j.maitner
csendes tag
Zsír kis gép. Anno én is ilyesmiben szerettem volna gondolkozni, csak az anyagiak nem engedték, ezért végül a micro-ATX háznál és alaplapnál maradtam.
-
kisza25
félisten
köszi
igen ezzel a slimel, de ha akarom így sem megy 65-70 fok fölé csak akkor olyan hangja van, hogy tuti bejönne a kedvesem a szobába, hogy:
csak nem porszívózol?
PP nem a legjobb a kártyán azt ATT-vel lőttem be 165/300-ra 1,129V-re így 830-at pörög a venti, 50fokos a GPU és a memória is, meg az is bevan lőve, hogy 65fok fölött keményítsen be a venti, meglepően jól hűt, csak megörülsz olyan hangos maxon
ezért 65-70 foknál sem megy 40-45%nál gyorsabban a venti, de így is 70fok alatt tudja tartani a kártyát -
AXisBOLD
addikt
szia.
grat a cikkhez és a géphez. jók lettek.
4830-nál azt a @765/2120-as tuningot azzal a slim hűtővel érted el?
-
kisza25
félisten
köszi
gondoltam rá, hogy bevegyem az írásba az új ASUS-t, de már így is elég terjedelmes a cucc és akkor már ott vannak az integrált procis megoldások... szóval lehet ha nagy lesz az érdeklődés a cikk iránt akkor beleveszem azokat is
LackoMester: köszi neked is
nem tudom, ízlések és pofonok,
nekem minden házam tele van matricázva, a lapos megvan egy éve és még mindig rajta van az összes matrica -
LackoMester
addikt
Jó gép, jó írás.
Nagyon tetszik, csak azok a matricák a házon, ( főleg a felső ) hát nemtudom.
-
toldy
őstag
Szia, nagyon korrekt írás, jól sikerült.
Anyit tennék hozzá ( frissítésként) hogy az amd-s lapokhoz szúrd be az asus lapját illetve házakhoz a lian li q11et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest