Új hozzászólás Aktív témák
-
Sennalacy
aktív tag
Engem azért ez kissé megnyugtat a jövőt illetően..
"In an interview to PC Gamer, John Carmack said, "When we started on the game six years ago, I looked at the consoles and said ‘These are as good as the PCs that we're on here’, and our development strategy was set up such that we basically developed live on all the platforms there. And now when we’re looking at PCs that have ten times the horsepower of the consoles... I’m making a large change in my direction, just saying ‘We should be focusing on building things efficiently on the PC and [then] deploying on to consoles.’ And we didn’t make that as crisp of a distinction as we should have."
Carmack further explain how that will change going forward, "My development system now has twenty-four threads and twenty-four gigs of memory, and we can start putting on half a terabyte of solid state drives, and these are the things that are gonna drive the development process on the PC. So, I’m actually as excited about how we’re developing tht titles in this coming generation as the graphics enhancements and things that I’m gonna make."
Magyarul itt Carmack azt mondja, hogy hiba volt a konzoloknak egyenlő prioritást adni a PC-vel, de mentségére legyen mondva, 5-6 évvel ezelőtt amikor elkezdték a játék fejlesztését, akkor még egyenlőbbnek tűntek az erőviszonyok.. Manapság olyan gépen fejleszt, amiben 24 szálon fut a feldolgozás és 24 giga ram csücsül benne.. (egy ilyet én is elfogadnék..
) Szóval ha minden igaz, kétszer nem követi el ugyanazt a hibát... mindenki nyugodjon meg!
-
eXodus
őstag
válasz
qpwoeiruty #44 üzenetére
Carmack már számtalanszor eladta a lelkét.
(Már a gf FX korszakban is hangoztatta h az mennyire jó az nvidia .... nc)
Most éppen az intel a nagy kedvenc. Jah már az sem, inkább konzol...
És a megatextura is mekkora királyság....Mellesleg 2008óta van már csak a megatextúrázás volt hátra. Azóta nem tettek fel drivereket??? Azóta csak 1et használtak? (Már itt kamunak tűnik a náluk jól ment szöveg.)
-
Youri
veterán
válasz
qpwoeiruty #44 üzenetére
-
törölt tag
Engem speciel nem érdekel, hogy homokozóban, developer driverekkel mit teszteltek, és annak mi az eredménye. Olyannal tesztelje, amivel majd IRL használni fogják a júzerek. Mert egyébként semmi értelme a tesztelésnek, gyakorlatilag olyan, mint ami meg sem történt.
Az aktuális környezethez alkalmazkodjon, nem ahhoz, ami talán lesz egyszer. A saját hülyeségét szívta be. Ő a PC-s gamereket hitegette, de visszafelé is elsült az a puska.
qpwoeiruty: Minden nap vele kávézok, Te is ott szoktál lenni. Szóval ugyan annyira ismerjük mind a ketten. A mostani nyilatkozatairól meg csak annyit, hogy Kibújt a szög a zsákból.
-
qpwoeiruty
tag
válasz
#65675776 #40 üzenetére
Szerintem egyértelmű, hogy nem erről van szó, és aki kicsit is ismeri Carmack-ot, az tudja, hogy ilyesmire soha sem vetemedne, mindig szerény és becsületes ember volt, ahhoz képest, amit az egész játékiparhoz hozzátett.
#42: sokkal inkább valami ilyesmiről lesz szó szerintem is. Csak sokan nincsenek képben és összevissza vádaskodnak. -
mickemoto
őstag
válasz
qpwoeiruty #34 üzenetére
Na ne legyünk már ennyire naivak,hogy ha egyszer hazaviszi az ember a játékot és kipróbál tucatnyi driver-t és beállítást,szerkeszti a config file-t,meg még ki tudja mi egyebet meg nem próbál de az a fránya játék csak nem akar még csak menni sem rendesen és ezek után őkarmakksegga azt nyilatkozza hogy márpedig a játék jó, ő pedig nagyon ügyes volt és minden rendben akkor ezt el is kell hinni
A másik hogy mindenki szidja a pc-s piacot hogy nem éri meg kiadni pc-re játékot mert nem veszik meg elegen meg stb.-stb., Szerintem meg épp az ellenkező oldaláról generálódott az egész, mivel semmirevaló, összecsapott,agyatlan, bughalmaz játékokat kókányolnak össze, ezért azt naná hogy nem veszi meg senki.
Csakhogy a kiadókat ez nem érdekli csak a minél nagyobb haszon minél kevesebb ráfordítással, amire a konzol épp megfelelő. -
dabadab
titán
válasz
#65675776 #36 üzenetére
"Ehhez képest azt mondta Carmack, hogy a régi driverekkel tudottan nem fut rendesen a játék."
Pontositas: a regi publikus driverekkel. Ok tutira custom pre-release drivereket hasznaltak fejlesztesre, ezert is beszelt arrol, hogy abszolut arra szamitottak, hogy mire megjelenik a jatek, az AMD kiad rendes drivert es hogy mennyire fejbeverte oket, amikor kijott a driver es nem volt jo.
Egyebkent meg ismerve az ATI drivereit meg Carmack palyafutasat, abszolut hihetonek tartom a sztorit.
-
Silentfrog
veterán
Gyúrhattak volna még rá mielőtt kiadták.
Ilyen hibákkal eladni valamit azért erős -
törölt tag
válasz
qpwoeiruty #38 üzenetére
Pedig most teljesen egyértelmű, hogy erről van szó. Gyaníthatóan érzi már Carmack is, hogy elfogyott körülötte a levegő, nem elég a nevét odabiggyeszteni, hogy mindenki elélvezzen.
Ráadásul mivel a patch igencsak hamar elkészült (5 (!) nappal a megjelenés után), még csak arra sem hivatkozhat, hogy a kiadó sürgette őket. Főleg, hogy meglepő módon a patch-csel kapcsolatban minden bejelentést a kiadó tett, amiből akár arra is lehet következtetni, hogy maga a kiadó gyakorolt nyomást rájuk, hogy jó lenne ha rendet raknának a kódban.
-
Mártógyurma
tag
válasz
qpwoeiruty #25 üzenetére
Tudod, ha csak konzol lenne és te is szar játékot kapnál a pénzedért, lehet hogy legközelebb te sem vennél attól a cégtől terméket, vagy legalábbis várnál a fogyasztói véleményekre. Én mondjuk az utóbbit csinálom. Az okos vásárló fegyverei a bojkott és a türelem.
"gratulálok hozzá, így lehet teljesen megölni az amúgy is döglődő PC-s játékplatformot."
Tudod nekem -személyszerint- a pc egy szórakoztatási eszköz (is), (és nem a cél) ami addig éri meg amig a ráfordított anyagiak ellenére is plusszal jövök ki a vele való foglalatoskodásból.Ergo örömet okoz...
Józan ember azért el tudja dönteni, hogy meddig tart az a határ amig az anyagi és "türelmi" ráfordításai kifizetődnek egy játék által nyújtott élvezet által. Ha viszont már nem térűlnek a meg a befektetések, akkor érdemes onnantól elgondolkodni, hogy mazochista lesz-e valakiből, vagy esetleg képes váltani.
Szóval ha kell hulljon a férgese. Csak azt ne gondold, hogy a jótét lelkek (az ipar irányítói)
nem fognak elkezdeni a konzolosokkal is geciszni a mégtöbb haszon reményében. Vagy gondold, ha akarod, de segítségképpen felhoznék egy kifejezést :" Online Pass"
Nekem volt konzolom korábban; PS3 a pc fejlesztgetés elkerülendő. Véletlenűl pont tönkrement gari lejárta után egy hónappal. Ráadásúl -habár szép dolgokat hoztak ki belőle (Uncharted stb)- azt az áttörést messze nem hozta amit a Sony igért vele.Szóval a hozzáállás, hogy jó sok játékot veszek, mégha szar is (és még örülök a szarnak is) nem kifizetődő. Élvezd te a szar játékokat, ha ahhoz van kedved. Én meg ha nem lesz már normális játék ésszerű gépigénnyel; szépen továbblépek...
-
pete_21
addikt
válasz
qpwoeiruty #34 üzenetére
Én is olvastam. Röhögtem is volna rajta, de már ahhoz sem volt kedvem.
Ha tényleg egyeztettek volna, semmi probléma nem lett volna a játékkal. És ha tesztelés során is minden jól ment volna a régi driverrel, és csak az új illesztővel lenne gond, akkor meg elég lenne visszatenni egy korábbi drivert, és minden szép lenne. De nem így van. A régiekkel sem jobb a helyzet semmivel.
És az AMD reagált a leggyorsabban, kiadtak egy gyorsjavítást a driverhez. Ha tényleg egyeztetett volna az ID az AMD-vel, nem gondolod, hogy már rég benne lett volna a 11.9-es Cataban ez a javítás? Semmibe nem telt volna beletenni ezt is, úgy, ahogy a 11.10-es Preview 2-be is beletették pár napon belül. És jobb esetben pedig játékfejlesztők a legfrissebb, még fejlesztés alatt álló driverrel is tesztelik a játékot, amit itt látható módon nem tettek meg.
MOD: Pedig az ő hibájuk. Az AMD miért adna ki egy szarul működő WHQL drivert, csak azért hogy utána egy preview-t is kiadhasson pár nap múlva, amit igencsak félnek feltenni az emberek...? -
törölt tag
válasz
qpwoeiruty #34 üzenetére
"A tesztelés során használt driverrel pedig minden szépen és jól is működött, a legújabb AMD driverrel viszont nem."
Ehhez képest azt mondta Carmack, hogy a régi driverekkel tudottan nem fut rendesen a játék. Egyébként ebben nincs semmi önellentmondás ugye. Hazudik, ez tisztán látszik. És alapvetően ezzel idegesítette fel a PC-seket, nem azzal, hogy bugos, játékélménymentes hulladék a játék.
-
WayneGace
őstag
válasz
qpwoeiruty #34 üzenetére
Persze. Ha ez igaz lenne, akkor annyi lenne a megoldás, hogy a korábbi drivert visszatenni. Vicc az egész. Mindenki hibás, csak ők nem. Egyébként kíváncsi vagyok, aki nem jár ezekhez hasonló fórumokra mit szól, ha látja, hogy a gépe megfelel, de a játék nem fut normálisan.
-
qpwoeiruty
tag
Én azt olvastam, hogy direkt egyeztettek az AMD mérnökeivel miközben készítették a játékot és egy csomó részt direkt átírtak csak azért, hogy az jobban fusson AMD videókártyákon. A tesztelés során használt driverrel pedig minden szépen és jól is működött, a legújabb AMD driverrel viszont nem. Ezek alapján én nem úgy látom, hogy az ő hibájuk lett volna...
-
pete_21
addikt
"Konzolon a játék kifogástalan."
Mármint ott működik ilyen jellegű hibák nélkül. De sok konzolos van, akik nem magasztalják az egekbe a játékot..."a pc,amiről azt is kifejtette szintén hogy ott macerás a dolog a pc felépítése miatt"
Érdekes módon egyesek mégis meg tudták írni pc-re jól optimalizáltan a játékukat... Pedig biztos nekik is macerás volt."Ennek ellenére az Nvidia-s gépeken nincs különösebb problémája"
De van. Ők is textúrázási hibákkal küszködnek. Nem mindenki, de elég sokan."Tehát akkor maradnak az Amd-s pcsek akik szerint ez a játék szar és kész."
Ahogy előttem is írták, ez sem igaz. Az AMD-sek igyekeznek megoldani különböző bütykölgetéssel, hogy menjen valahogy a játék... Nehogy már még a felhasználó szenvedjen vele, miután 10k-t kiadott a játékért... Nevetséges.
És amúgy sem hiszem, hogy olyan nagy elvárás lenne az AMD-sektől (de mint írtam, nem csak náluk van hiba!), hogy menjen a megvásárolt termék a hardvereiken. -
grunge
addikt
Amugy kissé meglepett hogy az id is "elkurvult"... róluk feltételeztem volan ezt utolsoként.. na mindegy.
-
Mártógyurma
tag
Figyelj Gabika!
"kifejtette szintén hogy ott macerás a dolog a pc felépítése miatt"
Ha macerás valami, akkor eldöntöm, hogy meg tudom-e csinálni korrektűl v. sem.
Ha nem; akkor nem hitegetek senkit. Főleg: nem próbálok meg fost rásózni másokra.."Ennek ellenére az Nvidia-s gépeken nincs különösebb problémája az embereknek ahogy eddig olvasgattam itt ott"
Hamár megcsinálja rendes tőle, hogy azét sokaknak működik is a játék.
Tudod, amig dolgoztam nehezen kerestem pénzt, ennek ellenére, amikor megvettem valamit mégis kifizettem az árát. Mert ilyen frankó csávó vagyok.."Tehát akkor maradnak az Amd-s pcsek akik szerint ez a játék szar és kész"
Egyszért amúgy sem lett egy nagy durranás, igy ennyi év után. Másrészt az AMD -sek hozzáállása nyílván nem a "szar és kész" (- ha olvastad volna a témával kapcsolatos topikokat tudnád, hogy jópár dolgot megpróbáltak tenni a problámák orvosolására. Vagy lehet, hogy olvastad, csak kicsit kihagy az emlékezeted.)"Nagy kaland nem kötelező megvenni imho.."
Tudod néha / ritkán előfordúl. hogy a hibák a játék megvétele után derűlnek ki. De tényleg csak nagyon ritkán.Nvidiám van, de elvből nem fogom megvenni a játékot.
-
Ateszzero
őstag
Ezt a patch-et le lehet valahonnan külön tölteni?
-
WayneGace
őstag
válasz
qpwoeiruty #25 üzenetére
Ja szemét vásárló. Megveszi a játékot és még el is várná, hogy elinduljon vagy normálisan fusson. Az ostoba vásárló, hogy merészeli ezek után, hogy nem vesz többet ettől a cégtől játékot.
-
pete_21
addikt
válasz
qpwoeiruty #25 üzenetére
"a hibák nagy részét driverhiba okozta mégis bocsánatot kértek és gondoskodna, hogy a hiba minnél gyorsabban javítva legyen."
Inkább az okozta, hogy a játékot gányul írták meg. A bocsánatkérés meg ott kezdődött, hogy a driverkészítőkre fogták, hogy csakis ők hibázhattak... Az, hogy gondoskodnak, minél hamarabb javítva legyen, na abban van egy kis igazság. De leggyorsabban akkor is az AMD reagált, akik 1-2 napon belül kiadtak új drivert, és ők próbálták meg ellapátolni a szemetet az ID után... Pedig tényleg nem az ő feladatuk lett volna. -
grunge
addikt
válasz
#41133696 #26 üzenetére
én steam-en nem is találom ezt..aszongya a mikor a videot aklarom megnézni hogy a régiomban nem megengedet..wtf? lemaradtam valamiről?
(#28) pete_21: +1. ha a megkévő driverek voltak a szarok, akkor ök milyeneket ahsználtak a fejlesztéskor, teszteléskor? 2014-ből valoakat?...
-
törölt tag
válasz
qpwoeiruty #25 üzenetére
Steam például csak PC-n és MAC-en van. Több mint 20 millió ügyféllel.
-
qpwoeiruty
tag
Elhanyagolhatóak a PC-s eladások bármelyik másik konzolplatformhoz képest, ezért ennek megfelelő figyelmet kap a fejlesztők részéről: minimálisat. Annak is örülni kéne, hogy egyáltalán kiadták PC-re, mert üzletileg jóeséllyel többet vesztenek vele, mint nyernek. És azért így sem szarják le teljesen a platformot, a hibák nagy részét driverhiba okozta mégis bocsánatot kértek és gondoskodna, hogy a hiba minnél gyorsabban javítva legyen. A PC-s felhasználók pedig minnél jobban büntetik, minnél kevesebbet veszik, a következő játékok PC-s verziója annak megfelelően mégkevesebbet fognak foglalkozni vagy jóeséllyel ki sem adják. Ha ez a cél, nyugodtan büntessétek csak, gratulálok hozzá, így lehet teljesen megölni az amúgy is döglődő PC-s játékplatformot.
-
PR0JECTNR56
addikt
Ez bizony siralmas.
-
gab1ka
senior tag
Konzolon a játék kifogástalan.Karmack nem egyszer kifejtette hogy az Xbox360 a célplatform,aztán a Ps3,és végül a pc,amiről azt is kifejtette szintén hogy ott macerás a dolog a pc felépítése miatt.Ennek ellenére az Nvidia-s gépeken nincs különösebb problémája az embereknek ahogy eddig olvasgattam itt ott.Tehát akkor maradnak az Amd-s pcsek akik szerint ez a játék szar és kész.Nagy kaland nem kötelező megvenni imho..
-
sti10p
senior tag
NVidia driverek közül melyik kell most a legújabb beta, vagy jó a WHQL is mert ebből a szempontból nem javít még?!
-
F_Zolee
nagyúr
Vajon ők mivel "tesztelték" ha csak most derül ki, hogy mennyire rossz a támogatottság?
-
mickemoto
őstag
válasz
fatallerror #17 üzenetére
Épp ez az, hogy nagyon sokaknál még mindig nem oldja meg.
-
fatallerror
addikt
nekem nem tetszik ez a játék, ezek a típusú játékok nem a kedvenceim h csak mész és lősz...de azért nem kéne ekkora hűhót csinálni ebből, a drivert, patchet ingyen kapod ami elméletileg most már megoldja a dolgot minek ennyit fröcskölni, más játékoknál is van ilyen h szar a driver de ha id játéknál van ilyen megőrül a világ
-
Polllen
nagyúr
válasz
Sirandrish #12 üzenetére
Az első küldetést nem a játékban kell felvenni, a kézikönyvben találod.
-
Youri
veterán
Azt nem értem, hogy ha a driverek miatt x@r, akkor ők hogy adtak hozzá patchet?
-
mickemoto
őstag
Ez a játék tényleg egy vicc, van akinél megy(ez a ritkább),van akinél nem vagy csak játszhatatlanul.
Nemhogy megvenni,de még lewarezolni sem érdemes,bajlódjanak vele azok akik ilyen trágya munkát kiadtak a kezeik közül. -
Mukorka
addikt
Nekem akkor lett elegem mikor a bugokról eltekintve kb a 4. küldetésnél 3x küldött egy az egyben ugyanoda vissza küldetést csinálni.. Ugyanaz a hely és ellenfelek.. nagyon változatos. Szerintem ezen a játékon a bugok javítása sem sokat segít mert egyszerűen nem lett jó a game.
-
LLKobe
veterán
válasz
Armagedown #5 üzenetére
A grafikai és egyéb bugok valóban gázak és balszerencse, de egy játékot nem ezek alapján kéne megitélni. Persze dühítő, én is töröltem, majd ha lesz rendes patch akkor játszok vele, és a játékélmény alapján alakítok ki róla véleményt. Az a pár küldetés amit megcsináltam eddig nem volt ám rossz
-
EczkE
veterán
Már megjelenés előtt sem tetszett videók alapján. Nekem volt túl egyedi. Aztán jött a PC-s megjelenés. És tudjuk, hogy mi volt ott. Onnantól már teljesen érdektelenné vált számomra.
+ [link]
Csak a baj van ezzel a játékkal. Szenvedni kell, hogy normálisan fusson PC-n. Nevetséges.
-
Armagedown
őstag
#1 #2 ennél jobban nem is lehetett volna fogalmazni
-
Vistaboy
veterán
Nálam a patch azt okozta, hogy mióta letöltötte a Steam, azóta el sem indul a játék.
-
EczkE
veterán
Még bottal se piszkálnám ezt a játékot.
-
hommeros
őstag
Konzolport. Remélem a felhasználók büntetik majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Bethesda kiadta a Rage pc-s javítását, ami kijavít néhány kellemetlen hibát.
- Vezetékes FEJhallgatók
- OpenWRT topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Projektor topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- AM 5 lapok
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest