- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Hát, ha Full-HD-t akarsz TN-nél jobb panellel, akkor egyelőre a tévék között kell keresgélned...
(#97) zengoe: Ezek amúgy cirkuláris polarizációt használnak, azaz nem az "állásuk" más, hanem az irányuk. Nem tudom, hogy tényleg csak minőségi különbség van-e itt, mert az azt jelentené, hogy amihez a fehér kereteset adják, ott kevésbé számít nekik a minőség.
-
zengoe
csendes tag
Köszönöm válaszod. A Mediamarkt-ban az összes LG 3 D TV-hez és a DM2352D-hez is ugyanazt a szemüveget használhattuk (ezekből több is volt és színes kerettel rendelkeztek). Azt hiszem a szemüveg egyszerű polár szűrő lehet (bal-jobb szemen különböző állással). Amit leírtak a topicban erről, az az én értelmezésemben a szemüvegre vonatkozó minőségi probléma volt. (?)
-
TXT
őstag
Koszonom a valaszod!
En is ezt gondoltam, ez lenne az alap, hiszen jelentosen jobb a kepminosege, gondolom ez 3D-ben is megmutatkozik. A kerdesem akkor az lenne, hogy min. IPS panellel mi lenne a legmegfelelobb megoldas erre, ha a 3D-ben is szeretnem megtartani a FullHD-t? Mindenkitol elnezest, amennyiben ezt nem pontosan ide illonek talalnatok, de innen indult. -
dezz
nagyúr
Ha jól vettem ki a korábbiakból, az egyikhez egy bizonyos fekete keretes szemüveg használatos, a másikhoz pedig fehér, és ezeket nem tanácsos keverni. Ez arra vall, hogy nem teljesen egyformák...
(#94) TXT: Szerintem többmonitoros setuphoz, főleg, ha 2D-ben is szeretnéd használni, mindenképpen az IPS-est válaszd inkább...
-
zengoe
csendes tag
Sziasztok! Gondolkozom egy 3d képes monitor vételén. A topic nyitó monitort élőben sajnos sehol nem tudtam megnézni. Mediamarkt-ban DM2352D megnézhető volt. Nekem ebben a méretben, a topicban leírt negatívumok nem voltak szembeötlőek, zavaróak (kifejezetten tetszett). Az LG honlapja alapján azt gondolhatnám, hogy a D2343 monitor és DM2352D monitor-TV csak a digitalis TV tuner egység hiányában vagy meglétében különbözik. Kérdésem, hogy van-e erről valakinek itt konkrét tapasztalata, hogy 3d képesség szempontjából ugyanazt a minőséget kapnám? (Nekem a kb. 15e Ft plusz felárra csak a TV tuner megléte szempontjából nincs szükségem. Azonban nem szeretnék csalódni, hogy mégsem azonos minőséget veszek.)
Ha mégis a TV-s verzió vétele a jobb, akkor még felmerült bennem a 27 colos verzió választása is. Viszont ezt sem tudtam élőben megnézni. A nagyobb (42" és felett) LG 3d TV-k már nagyon csíkosak, számomra zavaróak (ilyet biztosan ezért nem is fogok vásárolni). Ezért egy picit tartok a nagyobb átmérőtől. Másik kérdésem, hogy nem tud-e valaki közületek véletlenül olyan boltot, lehetőséget, ahol működés közben megtekinthető a DM2752D monitor-TV és/vagy a D2343 monitor? -
Kroni1
veterán
Jobb. Nem árt ezt is legalább 1m-ről nézni, és bizony ennek se sokkal nagyobb a betekintési szöge, de sokkal jobb a 3d kép szerintem, ahogy 2d- is. Ráadásul a 3D kontrasztos képbeállítása a 2342-n mindig ugy maradt, és kézzel kellett vissszaállítani, na ennél nincs ilyen gond. Csikozodást egyebeket 1m-ről nem veszem észre, közelebbről meg már szet is esne a kép, ugyhogy nincs gond vele.. Én ugyan ritkán 3D-zek vele, és leginkább a napi 8h munkára vettem, de a másikat egy nap után visszavittem, ezt meg imádom. ezzel leirtam a különbséget.
-
TXT
őstag
Koszonom a valaszt.
Ezzel en is tisztaban vagyok, de azert megiscsak a 3D-ben ugyanugy sotetebb a kep, ugyanugy passziv 3D amivel a csikozodas latszik es nem fullHD a 3D... Leginkabb erre vonatkozna a kerdesem, hogy a 3D-ben mennyivel masabb a kepe ennek, mint az altalam emlitett D2342P? Hiszen vegulis megiscsak egy 3D monitorrol van szo. -
TXT
őstag
Az LG D2342P-hez képest mi a valós, szemmel érzékelhető különbség?
-
Kroni1
veterán
"Pontosan erről beszéltem. Akkor IPS ide vagy oda, ez ellen csak a nézőtávolság
növelésével lehet harcolni, de én a monitort azért vettem, hogy monitorként használjam közelről, amit 2-3 méterről nézek azt minimum 42" tv-nek hívom"Ne felejtsd el hogy Cooley-nak 27"-os van neked meg 23"-os, ami 10cm-el kisebb átmérőben! Az én 23-as IPS-esemnek nem kell 2 méter, 1m-ről játszom és teljesen jó. Mindenkinek azt kell eldönteni hogy neki mi a megfelelő. Az 55" tv-met tesztelgettem, és beállítottam a nekem megfelelő értékre, ajánlások ide vagy oda, én kb. 4m-ről nézem.
-
Márton
nagyúr
válasz
eclipse006 #71 üzenetére
Azért nem teljesen matt..
Olyan "félmatt"-nak mondanám, mert
igaz hogy nem glossy, de azért egy mögötted lévő ablak
igencsak zavaró. A régi 17-es sulinet korabeli matt tft-mmel
tudom összehasonlítani, na ott egyáltalán nem zavart az ablak.
Itt van mindkettő az asztalon. -
dezz
nagyúr
PC-n lejátszva érted az 1080i-t? Csak mert megfelelő deinterlacinggel csak mozgó részeknél kellene kicsit hományosabbnak lennie (minden második sort interpolálja ott), az álló részeknél nem! Ha homályos az egész kép, akkor valami nagyon vacak deinterlacing van, ha pedig csíkos, akkor nincs deinterlacing.
-
Cooley18
aktív tag
DM2752D-m van. Jobban megnézve annyi a különbség, hogy az 1080i-s film képe kicsit homályosabb, de valóban nem annyira érzékelhető a csíkozódás, az 1080p 3D viszont élesebb, és ott sem annyira nagyon zavaró a csíkozódás. És ezt most ~30centiről néztem... Azt ismét hangsúlyoznám, hogy számomra! Lehet, hogy más érzékenyebb ilyen téren, és lehet, hogy pl számodra már zavaróbb.
Igen, csak le-föl értendő, jobbra-balra elég nagy a betekintési szög. Mondjuk jobbra-balra mozogva ugye eltolódik az ellenkező irányba a fókuszpont, úgyhogy a kép is elmozdul, de az nem zavaró.
-
Márton
nagyúr
"fél centis elmozdulásnál már esik szét a kép"
Pontosan erről beszéltem. Akkor IPS ide vagy oda, ez ellen csak a nézőtávolság
növelésével lehet harcolni, de én a monitort azért vettem, hogy monitorként használjam közelről, amit 2-3 méterről nézek azt minimum 42" tv-nek hívom -
Cooley18
aktív tag
Közelről az 1080i-t is határozottan csíkosnak látom...
Most lemértem neked, a 27"-os monitornál ~75cm-nél van az első olyan pont, ahonnan már jó a 3D, de fél centis elmozdulásnál már esik szét a kép. 1 méteren belül egyszerűen nem kényelmes, mert úgy kell ülnöd a gép előtt, mint egy betontömb. Szóval a THX-es 90 centi passzív 3D esetén nem igazán alkalmazható. Az 1.3 méter még rendben van játékoknál, én is kb 1.1m-ről tolom, de filmek alatt azért mocorog az ember, vagy eleve nem is egyedül nézi, szóval a 3D-hez az a távolság már nem jó.
Persze azt aláírom, minél közelebb, annál jobb, főleg játékoknál, de 2 méterről még nem igazán érzem, hogy egy 1080p film olyan sokkal szarabb lenne 2 méterről, mint 1-ről. Igaz nem tölti ki a fél látóteremet, de nem érzem, hogy kevesebb részletet látnék.
Csak igazából ez az egész emberfüggő, szóval kár is ezen vitázni. Te gondolom szakmai szemmel is nézed, én kizárólag a saját tapasztalataim alapján. Lehet, hogy nekem jobb a szemem, de kevésbé vagyok igényes ilyen téren az átlagnál...
-
dezz
nagyúr
Ha közelről ezt határozottan csíkosnak látod, akkor mégsem teljesen olyan...
Ez a hivatalos ajánlás két tényező alapján: 1. kellő látótérkitöltés mozi-élményhez, 2. a közepesen jó szem szögfelbontása és a látszólagos pixelméret (ez távolságfüggő) aránya, esetünkben Full-HD-nál.
Az 1. tényezőt illetően 27" esetén a THX ajánlás szerint 1,3m max. és 90 centi az optimális távolság.
A 2. tényezőt illetően pedig 1,1m a max. (innen látható minden fizikai pixel). Más kérdés, hogy a filmek nem annyira tűélesek, hogy minden egyes fizikai pixelt látni kellene (játékoknál viszont hasznos lehet). De azért a 2m egy kicsit sok. Lehet, hogy neked sasszemed van, más örül, ha akár csak közepesen jó szeme van...
Ugyanezek 23" esetén: 1,1m, 0,8m, 0,9m.
Screen Size vs. Viewing Distance Chart (1 feet ~30,5cm)
Viewing Distance Calculator
TV Viewing Distance and Screen SizeHa nem tűnt volna fel, én is azt írtam, hogy észre lehet venni, de nem annyira zavaró.
"Ha 1 méteren belülről nézem, a látószög már nem elég ahhoz, hogy fent is, és lent is beleférjen, és ha pontosan középről nézem, a tetején és az alján elkezd szétcsúszni a kép."
Ennek most hadd ne számoljak utána, hogy mekkorára jönnek ki a szögek alul-fölül, mindenesetre ez alapján a nagyobb passzív 3D-s tévéket sem lehetne a fenti ajánlott távolságokból nézni, ami azért elég érdekes lenne... De én nem úgy vettem észre, mintha ez így lenne. Szerintem jóval közelebbről próbálhattad, mint 1m, a 27"-est.
-
-
Cooley18
aktív tag
Érdekes módon számomra semmivel sem tűnik másabbnak, mint a 2D-s 1080i.
Nem tudom, ki szerint 2 méter az ajánlott nézőtávolság egy 42-47"-os TV-hez, de pl az itteni betűket nagyítás nélkül 3 méterről simán elolvasom, akkor ne mondd már, hogy 2 méterről kevésbé részletesen látok egy filmet!
A játékokat meg most lemértem, ~110 centiről játszom, és ha nem arra koncentrálok, hogy a csíkozódást nézzem, szinte észre sem lehet venni, de egyáltalán nem zavaró, bár azt el tudom képzelni, hogy az érzékenyebb szeműeknek ez már nem tetszene.
Ha 1 méteren belülről nézem, a látószög már nem elég ahhoz, hogy fent is, és lent is beleférjen, és ha pontosan középről nézem, a tetején és az alján elkezd szétcsúszni a kép.
-
dezz
nagyúr
"A függőleges felbontás nem feleződik, csak 1080i-lesz, nem ugyan az."
A 2D-s 1080i teljesen más eset. Ott 50Hz-es CRT-n felváltva látta mindkét szem egyszerre a két félképet, így össze tudott állni teljes képpé. Itt viszont egyidőben látni a kettőt, szemenként külön, így nem tud összeállni, mivel a szem egymásra illeszti a sorokat.
"Valamint ez az interlacing effekt is 2 méteren kívül szinte észrevehetetlen a 27"-os monitoron"
Mi értelme olyan messziről nézni egy 27"-es képet, mint ami a 42"-47"-hez ajánlott távolság? Már ha látni akarjuk a részleteket is...
"Ha meg közelebb ülsz, akkor már szellemképes is lesz, nem csak csíkozott, szóval amúgy sem érdemes közelről nézni."
Mitől lenne szellemképes? Semmi oka ennek fizikailag és amikor próbáltam, nem is tapasztaltam.
(#68) Kroni1: Észrevehető és látható, csak nem annyira zavaró.
-
eclipse006
őstag
Na ez a monitor úgy ahogy van nagyon el lett találva. Egyrészt matt fekete, másrészt nincs túl díszítve, plusz IPS, ja és jó ár.
-
Cooley18
aktív tag
Most meglestem Dragon Age Origins-ben, egy adott jelenetben TriDef Magas+3D textúra másolással 38fps, 3D Vision-nel 34fps, de utóbbival sokkal szebb. Borderlands 2 34fps 3D Vision-nel, TriDef-fel 28, viszont érdekes módon Bl2 alatt ugyan olyan szép mindkettővel, csak 3DVision-nel a HUD is 3D-s. Viszont mindkét játék alatt gyatrán teljesít a procim, szóval csak a differenciát érdemes figyelembe venni, a kártya ennél azért többet tud.
-
Kroni1
veterán
Ezek szerint elég nagy a gépigénye.. Most HD6850-em van, ez mindent visz elég jól a Tridef-el. De akkor most kiváncsivá tettél, megpróbálom majd a Visiont is!
Az alsó résszel is egyet értek, nem érezni, hogy feleződne a felbontás, az egyik LG 3D TV PH-s tesztjében is pont ezt hangsúlyozzák, hogy nem igazán vehető észre, ergo jobban van megoldva és nem ront annyit a fullHD minőségén mint azt a tények alapján gondolnánk.
-
Cooley18
aktív tag
A javító modok itt találhatók.
Igazából nehéz elmagyarázni, látni kell!
Arra viszont számíts, hogy minimum GTX480 kell alá, de inkább 2!
Én pl TriDef-fel egyetlen játékban sem tudtam normálisan belőni a fókuszpontot, vagy a közeli vagy a távoli dolgok csúsztak szét, és a saját szememmel is fárasztóbb volt fókuszálni. 3D Visionnel viszont eleve mindent 3D-ben renderel a kártya. Nem kell fókuszt állítani, teljesen mindegy, milyen messze vagy közel van valami, ugyan olyan éles, és nincs szétcsúszva, maga a térhatás is jobb, és nem fárasztja a szemedet. Viszont ezt tényleg látni kell!Annyira megszerettem, hogy már csak 3D-ben játszom, amihez meg kevés ez a kártya, azzal megvárom a GTX770-et.
dezz (#66): Ez azért így nem teljesen igaz. A függőleges felbontás nem feleződik, csak 1080i-lesz, nem ugyan az. Valamint ez az interlacing effekt is 2 méteren kívül szinte észrevehetetlen a 27"-os monitoron, de már másfél méterről is éppen csak érzékelhető. Egy kisebb monitornál ez a távolság még kisebb. Ha meg közelebb ülsz, akkor már szellemképes is lesz, nem csak csíkozott, szóval amúgy sem érdemes közelről nézni.
-
dezz
nagyúr
Remélem, előbb-utóbb a Dell is építhet monitort erre a panelre - mármint kapnak ilyet is az LG-től, nem csak 2D-set. (Munka miatt nekem fontos a könnyű forgathatóság és magasságállítás. De pl. eleve jobban szeretem azt is, ha stabil a monitor. Meg hát elektronikában is jobb.)
(#38) Kroni1: "Akármilyen közelről nézem semmi csíkozódást nem látok a monitoron, sem 2D sem pedig 3D-ben."
2D-ben nem is kell csíkozódnia, de azt látnod kellene, hogy 3D-ben feleződik a függőleges felbontás, sőt fekete sorok ékelődnek be. Mármint nem csak elméletileg, gyakorlatilag is jól látható, normál távolságból. (Bár ezzel együtt is jobbnak tartom az aktívnál, legalábbis amíg az utóbbi nem min. 200 Hz-es.)
-
Kroni1
veterán
Értem, köszi! És ezek a mod-ok hol érhetők el?! Lehet hogy veszek egy nv kártyát lassan...
Hogy érted azt hogy szebb a 3d vision a tridef-nél?! Mi a különbség?! Mélyebb a 3D vagy ilyesmi?! Mert a képélesség és egyebek nálam tökéletes, és hibával se nagyon találkoztam a pár játék alatt amiket kipróbáltam..
-
Cooley18
aktív tag
Nem csak ezeket a játékokat támogatja...
Lassan közel 1000 játékot támogat (többé kevésbé), de friss listát nem nagyon találtam a neten. A DiRT-ök közül pl az összeset támogatja. Azért van 1-2 cím, ami alapból nem szuperál, de mint említettem a többségéhez van mod, ami javítja a 3D-t.
Jamesch #57: Nem kell, használhatod a TriDef-et is, de érdemes, mert sokkal szebb a 3D Vision a TriDef-nél a legtöbb esetben. Ha meg valami nagyon szar 3D Visionnel, és mod sincs hozzá, akkor is még mindig ott van a TriDef vagy akár az iZ3D a régebbi játékokhoz.
Hivatalos megoldás a nem támogatott monitorokhoz nincs, különben támogatottak lennének...A 3D Vision használatához a nem támogatott passzív FPR típusú 3D-s monitorokon csak az az egy megoldás létezik, de nem is kell több, mert tökéletesen működik.
-
Kroni1
veterán
Szerintem neki semmi, csak leírta a hírt, de nem tesztelte a monitort..
És a másik két haverodnak is 2342 van?! Ha jól emléxem korábban már kérdeztél róla, és mondtam hogy azt nem szabad megvenni. De ahogy látom mégis olyat vettél. Vagy akkor már megvolt? Mindenesetre én azt első nap visszavittem, úgyhogy már nem emléxem pontosan mennyire volt szar, de ez a mostani teljesen elfogadható. Szerintem nem az FPR technológia miatt alacsony annak a vizszintes értéke, a kritikán aluli, TN panelek közt is ritka rossznak számító panel vesz el sokat. A TV-m is IPS-es meg most már a Monitorom is, szerintem azért nem hangsúlyozzák ki hogy ennek jobb mert a 2342-est már el is felejtették...
Mindenesetre természetesen lehet még mit fejleszteni ezen is, de jelenleg az egyik legelfogadhatóbb megoldás.
-
Márton
nagyúr
Ja, meg még 2 ismerősömé szintén hibás, akik vettek.
Függőlegesen mozogj 40-50cm-t, ne oldalra (hátha félreértjük egymást),
akkor nem hiszem hogy némi szellemkép jön csak elő
Némi az 2-3 centinél már van, ami engem igen zavar, főleg
kontrasztos éleknél, betűknél, stb.
De ismét mondom, lehet hogy ennyit javítottak az IPS-es modellen,
csak akkor meg kéne említeni a cikkben.Hahó, cikkíró, neked mi volt a tapasztalat függőleges betekintési szöggel
3D-ben? -
Márton
nagyúr
Régi tft-n nem zavart, mert ha kicsit kihúztam magam a széken
és emiatt 2centivel feljebbről néztem a monitort (ne mondd hogy ennyit
nem forgolódsz, nem 0-24h használatról van szó!), hát egy hangyányival
más árnyalata/fényessége lett a képnek. na bumm.Itt meg? Szétesik az egész 3D, csak a szellemeket látni.
-
Cooley18
aktív tag
[link] Ezt leszeded, és kézi telepítéssel frissíted az Acer HR274H 3D Monitor EDID Override.inf-fel a monitorod driverét, és ha NVIDIA kártyád van, a NV driver azt fogja hinni, hogy olyan monitorod van, és máris megkapod az "OPTIMIZED FOR NVIDIA GEFORCE 3D" plecsnit, és bekapcsolhatod a sztereoszkóp 3D-t a Control Panelban. Milliószor szebb, mint a TriDef vagy az iZ3D, és ha valamelyik nagyobb cím alatt nem szuperál tökéletesen, akkor a Helix-féle modokkal a többségük javítható.
Eddig Dragon Age Origins, Mass Effect 3, Borderlands 2 és XCOM Enemy Unknown alatt próbáltam Helix moddal, és gyönyörűen mentek, illetve The Witcher 2 alatt próbáltam még, de az nagyon gyatrán futott, viszont annál szebb volt!
Valamint Blade&Soul-lal próbáltam, de az alatt is elég gyengébb futott, és még szép sem volt. Értelem szerűen minden játékkal megy, amit a 3D Vision támogat.
-
Jamesch
tag
Hogy megy ezen a 3D játszás?
Milyen játékokkal lehet? -
Kroni1
veterán
És ezt a Acer HR274H drivert akkor felteszem csak és játszhatok a 3D vision-os játékokkal?! Vagy hogy kell ezt elképzelni? Te melyikkel próbáltad?!
Márton: Nekem a Dirt2 és 3, Driver SF, GTR Evolution, Rayman Origins, HL2 játékok vannak fent. szellemkép akkor van ha felállok a monitor előtt. Ha mozgolódok a székben akkor nincs, de mivel leginkább autós játékot nyomok kormánnyal ezért eléggé behatárolt hogy hol ülök, bár mikor haver játszik és én mellette ülök akkor sincs semmi gáz, tökéletes a kép. Én játszom néha 1-2 órát, vagy megnézek egy filmet. Szerintem nincs aki napi 24h-ban 3D-zik, úgyhogy nem nagyon értem, hogy miért ekkora probléma ez, és hogy ki miért akar ennél jobban-többet mozgolódni a monitor előtt fel-alá.. Régi TFT-knek 2D-ben rosszabb volt a betekintési szöge mint ennek 3D-ben, mégis kibírtuk valahogy..
-
Márton
nagyúr
Természetesen a fehér szemüveggel használom.
Elég rég óta vagyok a 3D témában hogy a másik szemüveggel
előjövő lilás elszíneződés után azonnal ment volna a telefon..És akkor mégis van az újnál is szellemkép kis elmozdulásnál.
Sejtettem. Vagy ennyire egyénfüggő? Lehet te csak kis kontrasztú
témákat nézel? -
Cooley18
aktív tag
Én LG DM2752D-t használok, ami hasonló tulajdonságokkal bír, csak ez TV tuneres (PIP móddal akár több bemeneten keresztül is) és 27"-os. Láttam sokan panaszkodnak a függőleges 3D-s betekintési szögre, ami csak akkor gond, ha 2 méteren belül vagy a monitorhoz, azon kívül az a pár fokos betekintési szög már elég nagy területet fed le, meg amúgy sem pattog az ember össze-vissza, amikor gép előtt ül. Ráadásul 2 méteren belül már az interlacing hatás is érzékelhető, ami ugye sokakat zavar, szóval eleve nem nagyon érdemes 2 méternél közelebbről bámulni 3D-ben. Igaz 23"-nál nem kell olyan messze menni... Na fene tudja, a lényeg az, hogy én nagyon elégedett vagyok a DM2752D-vel.
-
Kroni1
veterán
válasz
SkodaDuda #46 üzenetére
Szerintem csak a DM2352D-nek van nem 3D-s változata, a D2352, de lehet h rosszul tudom.
3D filmekkel is egész jó, szép a képe és hasonló a térhatás mint az 55LW5500-as TV-men, mivel közelebbről nézem! Ami hátrány talán, hogy annyian nem lehet nézni mint a tv-t, max 2-3-an férünk oda egymás mellé..
-
-
Itt van előttem a nem 3D változatából 2db. A talpak borzalmasak. Szó szerint. Viszont van VESA.
A többi nagyon rendben van. -
SkodaDuda
tag
"...a D2343 eddig (hivatalos forrásból) nem volt kapható idehaza,..."
A cikk írója kicsit utánanézhetne a dolognak.
Ez a típus kb.1 hónapja már kapható hivatalos forrásból!!!!
Az ajánlott ár pedig stimmel, nem lesz itt semmi móka vele. -
TomRy
csendes tag
A tunereshez lenne pár kérdésem:
- a hangot hogyan oldották meg, ha például csak fülessel használnám a gépet? Bele kell vezetni a gépbe, és a Windows rámixeli a többi hangra? Van egyáltalán hang kimenete?
- PiP funkció van? Például jobb alsó sarok TV, amúgy monitor?
- 3D játéknál gondolom a TriDef dolgozik - támogatja rendesen a monitort, milyen játékokkal próbáltad és mik voltak a tapasztalatok?
-
Kroni1
veterán
Szerintem lassan elkezdenek a 3D-s monitorok közel ugyanannyiba kerülni mint a sima társaik, ahogy az a TV-nél is bekövetkezett.. A 2350-es is 100k volt egy éve, most 30k-val olcsóbb..
A DM2352D-nek tényleg fényes a felülete, de engem ez nem zavar sőt.. Mivel nem szabadtérben, ált. lekapcsolt lámpa mellett beltérben használom, nem tükröződik, de szép kontrasztos képet ad.
-
Kroni1
veterán
Te melyikről tipusról beszélsz pontosan?! Erről az IPS-esről? Az elég fura, mert nekem ennek a TV-Tuneres változata van (DM2352D) és én semmivel nem találkoztam azon hibák közül amit említettél.. Amiért meg mertem venni, hogy Hexaa is jókat írt róla a milyen monitort vegyek topicban, pedig ő régóta foglalkozik komolyabb monitorokkal.. "LG DM2352 - éppen itt van előttem.Nem rossz..Sőt kategóriájában a legjobb és még 3D-s is."
Mindazonáltal lehet, hogy ez a tuner nélküli tényleg szarabb, de nem nagyon hinném, mert elvileg azon kívül ugyanaz a kettő. Mindenkinek lehet más a szubjektív véleménye egy termékről, de szerintem te egy hibásat fogtál ki. Akármilyen közelről nézem semmi csíkozódást nem látok a monitoron, sem 2D sem pedig 3D-ben. Nekem a TV-m is ugyanilyen passzív, azért is vettem ezt mert szerintem meg az aktív a rosszabb, főleg ha valaki órákat akar játszani 3D-ben mondjuk.. De ez is csak egy szubjektív vélemény.
"A kép 2D-ben kb. úgy néz ki, mintha zsírkrétával rajzolták volna" Ezt sem nagyon akarom elhinni, hogy normális. Nálam a talp jó, az egész monitor is nagyon masszív, bár a TN-paneles 2342 sajnos tényleg nagyon gagyi volt.. -
kazso
tag
Én most vettem egy ilyen monitort. 1 nap után vissza is vittem. Szerintem az egyik leggyengébb minőségű LCD monitor, amit az utóbbi 5 évben láttam.
A kép 2D-ben és 3D-ben is csíkos (!). Kb. úgy néz ki, mint egy interlaced MPEG. Egy idő után a csíkok egybefolynak és kevésbé lesz zavaró, de amint pislantasz, megint látod. És természetesen mivel 60Hz-es a monitor, így 3D-ben be kell érni 1920x540-es felbontással. Ehhez még az is hozzájön, hogy a 3D programcsomag (TriDef 3D) még nem támogatja ezt a monitort, így nem is indul el. És persze még csak megbecsülni sem tudja a gyártó, hogy mikortól lesz támogatott a monitor. Lehet, hogy 1 hónap, lehet, hogy 1 év.
A 3D elég jó, a felezett függőleges felbontás ellenére is. Annyira nem jó, mint az aktív 3D, de ennyi pénzért ez jár3D-t viszonylag nyugodt helyzetben és szemből kell nézni, mert kis elmozdulás is már szellemképet eredményez.
A beépített 2D->3D funkció felejtős. Gyakorlatilag egy olyan filmet sem találtam, amin normálisan működött volna. Néha egy-egy pillanatra beugrott a 3D hatás, de kb. ennyi volt a 3D élmény
A kép 2D-ben kb. úgy néz ki, mintha zsírkrétával rajzolták volna. Persze be lehet állítani menüből a Super-Resolution-t (ami gyakorlatilag egy szoftveres sharpen filter), de ettől meg minden "szálkás" lesz.
A fényes felület is nagy negatívum. Fekete háttérnél úgy viselkedik a monitor, mintha tükör lenne, ami számomra nagyon zavaró volt.
És a végére egy apró negatívum: a monitor talpa ferde. Ez valószínűleg csak egyedi eset, de akkor is zavaró, hogy csak alátámasztva került a monitor vízszintes helyzetbe. -
Kroni1
veterán
válasz
soundsonic #32 üzenetére
igen, az IPS-eseknél már ezt a hibát is sikerült kiküszöbölni, azok stabilak masszívabbak! Ráadásul a táp sem a monitor hátuljában van, hanem külön mint egy laptopnál, így annyival is filigránabbak...
Akkor jó a féhér az a hozzávaló, (3D monitor glasses) a fekete amit hibásan adtak hozzá elég sok esetben. Van akinek fel se tűnt, mert nem olvasott utána, és nem cseréltette ki, aztán szegény csak bosszankodik, hogy a 3D mindi szellemképes..
-
Kroni1
veterán
Neked milyen szemüveget adtak a 2342-höz?! Egy feketét és egy csiptethetőt, vagy egy fehéret és egy csiptethetőt?! Mi van a dobozán?! LG 3D Glasses vagy LG 3D Monitor Glasses?! Én a 2342-höz először rossz szemcsit, azaz a feketét, és azzal volt ez hogy mindig szellemképes. De már annál is észrevettem egy 3D állóképet vagy filmet nézve, hogy akkor a legjobb, ha kicsit elkezdem dönteni hátra a monitor tetejét.. Nem rossz szemcsit kaptál te is?!
-
soundsonic
aktív tag
Ó én 2 hónapja vettem ennyiért a régebbi típust
Amúgy nagyon meg vagyok vele elégedve, de a talpazata eléggé gány és labilis kis mozgásnál is, a másik hátránya, hogy a szemüveg kerete nagyon gyenge
-
T_Stark
őstag
Mikor megláttam hogy IPS meg 3D, na mondom ez biztos drága móka lesz, leértem a cikk aljára, és meglepődtem. 60-ért ez nagyon jó monitor.
-
Kroni1
veterán
-
Daffchy
őstag
A dual play nagyon jó ötlet, csak megvalósítva nincs jól.
Pl BOX-on játszanék Forza-t ismerőssel osztottba, bekapcsolom dualplay-t és az a két képet ugye 16:9-re kitolja, de ugye az osztott képernyőnek még véletlenül sem ez az aránya. Hogy horizontálisan vagy vertikálisan osztja az mindegy, tudja mindkettőt (vagyis gondolom ez is tudja, nekem az 42LW5500 tudja) de vagy össze lesz nyomva a kép vagy szét lesz húzva...
Képarányt 3D módban nem enged állítani sajnos (ugye a Dual Play is az).
-
PPatrik
aktív tag
Erre én is kíváncsi lennék, mert egy kicsit engem is zavar, hogy annyira oda kell szögezzem a fejem, és ha csak egy kicsit elhajolok, vagy a széken állítok máris nem látom. Egyébként nekem egy Acer GR235h monitorom van, ha jól emlékszem ebben is Lg panel teljesít szolgálatot.
Azt nem tudja valaki, hogy a fent említett monitorhoz Acer passzív szemüveget hol lehet venni? Mert csak egy darab van hozzá, és az mintha szállítás miatt a teljes felületén (pontosabban ahol kidomborodik) mintha megkopott volna, és egy néha elég zavaró tud lenni. -
Márton
nagyúr
Bocs, nem emlékeztem, kicsit szétszórt vagyok mostanában.
Csak azért kételkedem, mert az hogy ips vagy tn-e mit változtat
az előtte lévő FPR rétegen? Ha pedig abban is történt nagy fejlesztés,
minimum 2 sort megér volna a hírben. Nemde?"The polarized 3D is limited by a very narrow viewing angle."
Érted. Nem narrow. VERY narrow.De legyen igazad, megnézem majd én is amint tudom!
-
radi8tor
MODERÁTOR
"No more screen watching, no more cheating."
Mekkora ötlet ez a dual play.
-
Kroni1
veterán
Ezt már korábban is mondtam neked, nem tudom miért nem hiszed el. Igen, sokkal jobb 3D-ben mint a TN-es..
vond: Dell -nek is van passzív 3D-s monitora?! Tényleg van az LG-nek drága és mégis gagyi monitora, volt amit azonnal vissza is vittem, de ez sztem már egész jó.. (Igaz, dell-em még nem volt, de nem is lesz mivel csakis LG-cuccokat tudok olcsóért szerezni)
-
vond
MODERÁTOR
A Dell-ekben is LG panel van... Csak a legtöbb dolgot jobban oldják meg, mint a panelszállító... Így fordulhat elő az, hogy párezer forint pluszért jobb általános képminőséget, precízebb vezérlést, komolyabb anyaghasználatot, és jobb ergonomikus képességeket (és még sorolhatnám) kapsz egy Dell UltraSharp-pal...
-
Márton
nagyúr
Nekem semmi gondom a 2D betekintési szöggel,
ellenben 3D-t nézve oda kell szögezni magamat a székhez..
Egyértelműen állítod, hogy a függőleges betekintési szög
3D-ben jobb az ips panel miatt mint a tn-nel?? Láttad mindkettőt?Cikkíró mennyire volt elégedett ezzel? Kis mozgolódás a széken
nem hozta elő a szellemképet? -
-
Mercutio_
félisten
6+2 vagy valódi 8bites csatornánként a benne lévő panel?
-
Prof01
veterán
Jó ez a dual play funkció, de a hangot, hogy osztja 2 felé?
-
Kroni1
veterán
igen, a dualplay semmi xtra, ráadásul nekem nem tetszik, hogy a kép aránytalan lesz. A betekintés jobb a TN-esnél, annak még 2D-ben is szörnyű volt. Az szerintem nem használható, ez pedig pont az ellentéte, szinte tökéletes.. (talán nem véletlen, hogy a 2342-est nem is kapni már..)
-
Márton
nagyúr
-
Kroni1
veterán
Milyen elődre gondolsz?! A 2342-re?! Mert ahhoz képest ég és föld lehet, de nekem nem ez a tipus van. Mint mondtam ez vsz ugyanaz mint a DM2352, tehát ahhoz képest sztem nincs semmi különbség, de azt érdemesebb megvenni ha valaki rá tud szánni, a tuner néha jól jöhet akár mindigtv-vel is..
-
Kroni1
veterán
Itt már kapható is 54k-ért! (Edigitalban meg az ajánlott áron!)
-
tomic
addikt
Németeknél 171 ojro. Nem rossz ár.
-
Kroni1
veterán
Miért?! Ennek a TV tuneres változata már kapható egy ideje itthon, 65k körüli áron!! pl itt Szerintem aki ki tudja használni a PIP funkciót meg magát a TV tunert annak megéri rádobni a különbözetet! Amugy vsz ez ugyanaz lesz mint az enyém csak tuner nélkül, ugyhogy csak jókat tudok mondani róla: képminőség, betekintési szögei fantasztikusak, 3D játék is nagy élmény rajta, szóval tökéletes, ahogy egy IPS-estől várja is az ember!
-
Cyberpunk
félisten
Helyes jó az irány. S az ár is.
-
XtremLor
őstag
Az osztott kepernyot nem szerettem sohasem, de ezzel a monitorral orvosolhato a problema ugy nez ki, jo arazas is szimpatikus.
-
Tulkas
tag
Kicsit szkeptikus vagyok a közölt árral kapcsolatban..
-
Bandi995
aktív tag
Ilyen jó árakkal még tök jó is lenne, úgy is lecserélni készülöm a monitorom. Az egyetlen problémám, hogy nincs 27"-be
-
atike
nagyúr
Kegyetlen komoly! Mekkora buli lehet így tolni... Bár így az esetleges nézőközönségnek kifolyik a szeme kb...
-
Physicist03
senior tag
Ennek tényleg nagyon jó az ára.
-
v!ct0y
veterán
Tetszik.
-
madgie
titán
IPS, 3D, nem elcseszett, agyondizájnolt, csicsagémer kinézet, 60 ezerért? Nem is rossz
-
jocek91
aktív tag
Ez elég ütős cucc lesz ha tényleg ilyen áron fogják adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest