- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
#35193216 #139 üzenetére
Sok párhuzamos feladat, ami a winyót is írja.... Nem tudom, mire gondolsz. Nálam a gép egyfelől netezésre van, másfelől, PDF-eket olvasok, doksikat szerkesztek (word, excel), néha RAW fotókat szerkesztek/konvertálok, vagy programozok. Zenét hallgatni, és youtube-ozni is szoktam még róla a többi cucc mellett.
Lehet, ez nagyon speciális felhasználás, ahol nem jön ki egy winyó hátránya, de tényleg nem veszem észre, hogy hatalmasat gyorsult volna a gép, pedig rendszeresen nyitva van vagy 10-20 lapom a böngészőben, és rendszeresen fut több minden a gépen. Persze, lehet velem van a gond, hogy egyszerre egy dolgot tudok csinálni, legfeljebb a háttérben fut egy youtube zenével. Azt egyből észreveszem, ha leveszem a proci sebességét 2Ghz-re a 2,7-ről (míg nem pasztáztam újra ennyi kellett a halk működéshez), de mikor beraktam az SSD-t, ott nem a sebességben vettem észre jelentős változást (a telepítések sebességét leszámítva) hanem a hangjában. Végre csend lett.
Szóval nagy barátja vagyok emiatt az SSD-knek, csak valahogy nekem ez a hatalmas gyorsulás nem tapasztalható kb. semmiben, pedig nem éppen lassú az SSD-m.
A +4GB ram is sokkal többet dobott a gép használhatóságán számomra, mint az SSD.Remélem, ehhez nem kell komoly érvelés, miért nem igaz, pláne bármire: "Bármit elindítva sokszorosa a sebesség".
Nem beszélve, hogy a windóz csak a program első indításánál tölt a winyóról, utána a ramban hagyja a cuccokat, amíg más el nem foglalja, tehát ha van elég ramod, gyakorlatilag ugyanolyan hamar betölt mindent HDD-vel is.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Először notebookban próbáltuk ki az Intel legújabb, 14 nanométeres csíkszélességen készült processzorcsaládját.
- Politika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mazda topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest