Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vezu

    csendes tag

    Sziasztok!
    Júniusban a lakásunk előtti füvön parkoltam, mert már nem volt hely a környéken, majdnem 1 órát keringtem, mire végül megálltam egy a füves területen egy térfigyelő kamera alatt. Ez volt 22 óra körül, majd 22:36-kor feljelentett a közterület felügyelet, hogy megszegtem "A közösségi együttélés alapvető szabályait" ez egy 2018-as önkormányzati rendelet. Ennek következtében nem lehet például közterületen a füvön parkolni...

    Jött levél az önkormányzattól, hogy valljam be bűneimet, amit én be is ismertem, illetve azzal indokoltam, hogy a környéken nem volt parkoló hely, ezt a térfigyelő kamerán is visszanézhetik, mert tényleg majdnem 1 órát keringtünk. Ennek ellenére megbüntettek 25000 forintra. :W Kiemelték, hogy ez azért csak ennyi, mert ez az első szabályszegésem, de a következő büntetés több százezer forint lesz, illetve ha nem fizetek 14 napon belül szintén növekszik a büntetési tétel. Felhábórítónak tartom azt, hogy ezért és ennyire megbüntettek, de befizettem a büntetést, mivel nem akartam további szankciókat, és egyébként is elköltüztünk a lakásból, mert eladtuk, tovább akartam lépni.
    Őszintén szólva, azóta káosz a parkolás, mióta környező utcákban bevezették a fizetős parkolást, de itt nem, így mindenki átszokott ide, így ment a harc minden parkoló helyért, miközben a többi utca, (ahol már fizetős a napözbeni parkolás üresen álltak).

    De most jött ki a lent linkelt kúria által hozott határozat, hogy a zuglói önkormányzat által hozott rendelet szabálytalan, és a kúria hatályon kívül helyezte.
    https://www.zuglo.hu/hatarozatok/kuria_hatarozat_honlapra_200804/

    Van lehetőségem visszaszerezni ezt a szerintem igazságtalanul beszedett 25000 forintot?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák