Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Canon EOS topik (kiemelt téma)

(#251) ThufirHawat válasza Fejo (#249) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Nincs CF???? 6RAW egy sorozatban???? Ez fejlődés????
Cserébe 400 pixelért, amitől ugyan nem lesznek jobbak a képeink, viszont zajosabbak igen.
Nincs viszont kihajtható LCD, nincs MLU gomb (van viszont dedikált Picture Style, siccc!), nincs pentaprizma. :(
:O
Szerintem nem ilyen lovat akartunk. :(

Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com

(#252) Zozzant válasza ThufirHawat (#251) üzenetére

Zozzant
(őstag)
LOGOUT blog

ha minden lenne benne jövőre mit fejlesztenének az 500D-be?:)

(#253) Terapeuta válasza ThufirHawat (#251) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Egyedül a spotmérés ami egy normális változás.
dpreview

[ Szerkesztve ]

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#254) werttzui

werttzui
(PH! addikt)

Legjobb lenne ha kihoznák a 6d-t és olcsón árulnák :) :)

CHIHUAHUA

(#255) Terapeuta válasza werttzui (#254) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Az bizti, hogy most se bánom, hogy 350D-t vettem. Esetleg a lájvjú (a spoton kívül), de azt elsősorban állványról lehet használni szerintem (vagy olyan eltarósan, mint a turisták :DDD )

[ Szerkesztve ]

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#256) Kinder válasza werttzui (#254) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Legjobb lenne ha kihoznák a 6d-t és olcsón árulnák az 5D-t... :D

(#257) ThufirHawat válasza Terapeuta (#255) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Ááááá... Spot mérés nem nagy durranás. Mindenki szereti ha van, mert az olyan "profi" dolog, de szinte senki sem használja. RGB hisztogram mellett tényleg nem sok haszna van. Főleg úgy, hogy csak a középső AF ponthoz lehet kötni általában.
Nekem utoljára 5 éve volt spot (ráadásul multi-spot) fénymérésem, de egyáltalán nem hiányzik. Ha jól emlékszem, nem is használtam soha.
LV jó dolog LENNE, ha kihajtható LENNE az LCD.
14 bit csak a helyet foglalja.
CF elhagyásán még mindig nem tudtam túltenni magam... :(

(#258) ThufirHawat válasza Kinder (#256) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Valszeg 7D és 3D is lesz. 7D lesz az 5D utódja (felfújt 40D, hobbista FF váz), a 3D meg könnyített profi FF. Legalábbis ezt hallani...

(#259) Kinder válasza ThufirHawat (#258) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

nekem megfelel(ne) az 5D is :)

(#260) csiga997 válasza ThufirHawat (#257) üzenetére

csiga997
(őstag)

Ehh, vinnyogtok csak itt mind.. :( Szerintem meg jó kis masina lesz ez, zilliót eladnak belőle, majd meglátjátok. Végülis ezért csinálják, nem másért. ;)

(#261) Hydra SR válasza Fejo (#249) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Apa, kezdődik!!!
...Canonnál is a beugró DSLR-ek játégképpé alakítása.
Közel sem az lett, amit pár hónapja beharangoztak. Akkor tetszett. Most ez így nem.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#262) Hydra SR válasza Kinder (#256) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Csak kíváncsiságból: az 5D melyik tulajdonsága tetszik mondjuk egy mostani beugrószintűvel szemben, amit szükségesnek vagy kihasználhatónak érzel? És nem zavarnának a full frame-ből adódó hátrányok?
Én a minap nézegettem egy 5D-t és bizony arra jutottam, hogy a 400D-t nem cserélném el arra. Inkább 40D-re. (most abba ne menjünk bele, hogy eladom az 5D-t oszt' veszek egy 40D-t meg 2 jó obit és még marad is egy kicsi).

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#263) Hydra SR

Hydra SR
(PH! addikt)

Ez volt már?
EOS 1Ds Mk III

(#264) ThufirHawat válasza csiga997 (#260) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

zilliót eladnak belőle

Így van. Nem véletlenül alakulnak úgy a termékek (egy Canon méretű cégnél), ahogy.

(#265) ThufirHawat válasza Hydra SR (#263) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Hol itt az újdonság? Vagy elnéztem valamit?

(#266) Fejo válasza ThufirHawat (#257) üzenetére

Fejo
(őstag)

CF elhagyásán még mindig nem tudtam túltenni magam...

Na ezt én se nagyon értem... :U

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography; http://www.flickr.com/photos/fejo

(#267) ThufirHawat válasza Fejo (#266) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Végülis várható volt, ha figyelünk a tendenciákra. A anon a zsebgépeknél is így tett már jóval korábban. És ha hozzávesszük, hogy a háromszámjegyesek is zsebgépek, akkor...
De attól még szomorú.

(#268) werttzui válasza Fejo (#266) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Mi bajotok az sd-kártyával? :) :)

CHIHUAHUA

(#269) ThufirHawat válasza werttzui (#268) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Semmi. De tényleg. Csak aki Canon-t használ, annál hegyekben áll a CF.

(#270) Hydra SR válasza ThufirHawat (#265) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Lehet, hogy én maradtam le de én csak az 1D Mk III linkjét láttam. Nem mintha bármelyik olyan nagyon érintene minket :)

SD vs. CF: épp arra gondoltam, hogy némi visszatartó ereje van ennek az SD-nek, kevésbé szívesen váltanék 450D-re emiatt. De aztán rájöttem, hogy egyébként sem váltanék 450D-re. 350D-ről sem váltanék 450D-re. S5 IS-ről váltanék. De akkor nekem is az SD-k állnának hegyekben. Valószínűleg a Canon is így spekulált. Bejöhet neki, többen váltanak kompaktról új beugrószintű DSLR-re, mint egy régebbi beugrószintű DSLR-ről.

[ Szerkesztve ]

(#271) ThufirHawat válasza Hydra SR (#270) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Így van. Írják is a press release-ben.
Viszont a LV AF, és a kicsit nagyobb felbontás megint feladta a leckét... 40D vs. 450D? Ugyan az a szitu, mint a 30D vs. 400D esetén.

Mindegy is... Ha most vennék Canon DSLR-t, ezt venném, de átváltani rá... hááát... 400D-ről most a következő igazi ugrást az 5D jelentené.

(#272) werttzui válasza ThufirHawat (#271) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Azért a 40d csak jobb mint a 450d :K

CHIHUAHUA

(#273) Kinder válasza Hydra SR (#262) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szerintem a képminősége kissé jobb... :) Sokkal jobbat hoz ki egy adott obiból, mint egy 400D.
Nem bridge gépnek néz ki ;)

Az, hogy te nem upgrade-elnél a 400D-ről, semmit sem jelent, max azt, hogy nincs kedved ~120k-ért eladni a 400D-t, és venni ~450k-ért egy 5D-t.

Milyen hátránya van a fullframe-nek?

Amúgy meg azt írtam, hogy ha olcsóbb lenne, 5D vennék, nem azt, hogy csak azt veszek, mert csakmert. :)

(#274) ThufirHawat válasza werttzui (#272) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Merthogy?
Van benne LV AF? Van benne arc detektálás (PS géppel próbáltam, működik!)? Jobban kihozza az optikáidból a maximumot? Olcsóbb? Kisebb, könnyebb?

Szóval én nem merném kategórikusan kijelenteni, hogy jobb.
Bizonyos helyzetekre inkább megfelel. Másokra kevésbé.

Nekem most hírtelen egyik sem kellene (komolyan nem érezném előrelépésnek egyiket sem), de ha e kettő közül kellene választanom... Nehéz lenne.

(#275) ThufirHawat válasza Kinder (#273) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Milyen hátránya van a fullframe-nek?
Tele tartományban nagyobb a látószög. Már ha ez hátrány (többnyire az).
Cserébe viszont van hozzá pár igazán remek nagylátószögű optika.

(#276) Kinder válasza ThufirHawat (#275) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

tudom, hogy nagyobb a látószög, de ezt én nem érzem hátránynak. :)

(#277) ThufirHawat válasza Kinder (#276) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Igazad van. Rosszul fogalmaztam. Ez nem hátrány, hanem tulajdonság, ami a szituáció, és a fotós képességei szerint válik előnnyé vagy hátránnyá. Így.

(#278) Dare2Live válasza Kinder (#273) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sokkal jobbat hoz ki egy adott obiból, mint egy 400D.

Hát már a 10mps APSCre is csak a Canon 1-2-3 legjobb zoomja tudja kirajzolni a 10mpt akkor a 12mpt?
Én nemrég D300as 70-200 2.8 vres képeket nézegettem (Nikor legélesebb zoomja szvsza 70-200 2.8vr) és biza míg D200on gyak alig lehet hibát találni az obiban addig a D300on már érezni, hogy ez a határ azaz pár Canon zoomobitol eltekintve mint amilyen pl a 70-200f4 L IS nem sok obinak lesz esélye kirajzolni a 12mpt azaz a 450D pár méregdrága obitol eltekintve aminek kevés volt a 10mp semmivel se fog jobbat kihozni a Canon obikbol mint a 400D.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#279) Kinder válasza Dare2Live (#278) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

jó, de egy 5D-re már ne rakjunk "olcsó" obit...

mod: amúgy ja, 70-200f4 L IS lesz a következő obim :)

[ Szerkesztve ]

(#280) ThufirHawat válasza Dare2Live (#278) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Kinder az 5D-re gondolt... Olvass vissza....
:U
És természetesen igaza van.

(#281) Kinder válasza ThufirHawat (#277) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

így van :)

(#282) Kinder válasza ThufirHawat (#280) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

jah, hogy összekeverhető volt?
természetesen az 5D vs 400D-re írtam.

(#283) Dare2Live válasza ThufirHawat (#280) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nemszoltam

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#284) Dtomi válasza Kinder (#279) üzenetére

Dtomi
(őstag)

Pedig az 5D sokkal de sokkal igénytelenebb az obi felbontására. Max a vignettálásra kell figyelni. És az olcsó az feltétlenül szar?? Ez egy kicsit erős csúsztatás :U mi számít olcsónak???

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#285) Kinder válasza Dtomi (#284) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

rossz szó ez az igénytelenebb, de értem, mit akarsz ezzel mondani.
de ebből is következik, hogy szinte bármivel nagyon jó képet csinál az 5D, míg a mostani 5D vs 400D "vitában" szereplő 400D már nem tudja ezt megtenni ugyanazokkal az obikkal
( most tekintsünk el a júzer tudásától )

olcsó:
pl a 400D-hez adott kitobi, a 18-55-ös elég gázos :) és baromi elterjedt, mert sokan azzal veszik, hiszen kb 10k Ft.
ellenben a fix 50 f1,8 szintén olcsó ~20k-ért, de fényévekkel jobb képek készíthetőek vele a 17-55-nél.
az "L" szériához képest ezek baromi olcsók szerintem.

aztán van a 17-55 f/2.8 IS, na az nem is L, és nem is olcsó annyira :)

viszonyítás kérdése, de a fentebb írt "vitában" szerintem érthető voltam. :)

(#286) Hydra SR válasza ThufirHawat (#275) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Valamint akad olyan nagylátószögű optika ami jó, de 5D-re nem :) (EF-S inkompatibilitás)
Megint más kérdés, hogy 5D-n a kevésbé csúcsminőségű nagylátó optikák is jobban muzsikálnak a nagyobb szenzor miatt. Nem kell olyan kis területre koncentrálni a felbontást, és ez nem csak a szenzor oldaláról előny, hanem az obi oldaláról is, már ha ki tudja szolgálni a full frame-et. De nem épp egy természetfotós obi, és szerintem még makróra sem a legjobb mert azonos felbontáshoz nagyobb gyújtótáv, ezáltal még kisebb dof tartozik. Stúdióba frankó. Sportfotózásra megintcsak kevéssé alkalmas a lassú sorozatlövés miatt. Nem azt mondom, hogy rossz az a gép, csak azt, hogy nekem baromira nem kéne. Tud egy rakás dolgot aminek nem veszem hasznát, és nem tud párat ami meg jól jönne, és ha már választhatnék tetszőlegesen, az 5D a lista vége felé lenne. És szerintem sokan vannak még így, csak olyan jól hangzik azt mondani, hogy de jó lenne egy 5D és nem is tudja, miért. Mintha azt mondanám, hogy de jó lenne egy Ferrari Enzo. És mit csinálnék vele Bp-en? Eltűnnék a kátyúkban, fennakadnék a fekvőrendőrökön, sehol nem tudnék vele rendesen kigyorsulni, parkolni még kevésbé, és még félthetném is, hogy meghúzzák az oldalát csak úgy poénból aztán hónapokat várhatok egy alkatrészcserére. De kétségtelen, hogy elsőre mégis jól hangzik egy Ferrari Enzo. Csak másodikra nem.

40D meg még újabb is, tud pár dolgot ami nem is létezett az 5D idejében (szenzortisztítás, liveview, még ha kicsit kiforratlanok is ezek a 40D-ben de a semminél több...)

[ Szerkesztve ]

(#287) Hydra SR válasza Kinder (#279) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

"jó, de egy 5D-re már ne rakjunk "olcsó" obit..."

Tényleg ne... :) Ebből a szempontból még az az előny is csökkenni látszik, hogy kevésbé érzékeny az obi felbontására.

(#288) Hydra SR válasza Hydra SR (#286) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

"De nem épp egy természetfotós obi..."

Az "obi" szót ebben az esetben így kell helyesen olvasni: "váz". Csak éltem a költői szabadsággal :)

[ Szerkesztve ]

(#289) Kinder válasza Hydra SR (#287) üzenetére

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Maradjunk a Ferraris hasonlatnál, ne tegyél az Enzora 135-ös tigar gumit, mert bár lehet vele egyenesen menni a teljesítmény max 10%-os kihasználtsága mellett, de kanyarodni... :DDD

Dehát akkor milyen Canon-t vegyen az ember, ha mondjuk van 1 millája rá ( nincs )? Mondjuk 2 obival.

[ Szerkesztve ]

(#290) Szten Márs válasza Kinder (#289) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1 milla nem olyan sok pénz, ha még két obi is kell.... főleg nem úgy, hogy ha 5D-t néz ki, mint vázat.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#291) Dtomi válasza Kinder (#289) üzenetére

Dtomi
(őstag)

majdnem 1 millánál tartok a 30D vel....

"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."

(#292) Dtomi

Dtomi
(őstag)

De ha lenne egy 300 f2,8 L em a 300D mellé akkor egy misi fölött járnék.

(#293) Hydra SR válasza Kinder (#289) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Elvileg az 1D kicsit univerzálisabb, de azt nem szereled föl 1 misiből. Az 1D Mark III kijön belőle 2db 50/1.8-cal :DDD Annyiból tényleg most 40D, 17-40 F4L, 50/1.4, 70-200 F2.8L IS, kb. ezt venném én kapásból ha 1 millából kéne összeállítanom egy korrekt kezdő rendszert (mármint a rendszer kiépítettsége kezdő, nem a fotós. A legalapvetőbb dolgokat már tudja, méghozzá igen jól.). Esetleg vaku meg állvány még belefér az 1 misibe, nem számoltam ki. De lehet, hogy már azok nélkül is fölötte vagyunk.

[ Szerkesztve ]

(#294) Hydra SR válasza Hydra SR (#293) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Lényeg ami a lényeg: az 5D nem alkalmas mindenre, amire alacsonyabb kategóriájú társai. Nem helyettesít 100%-osan egy 20D-t sem. Ezért mondtam, hogy óvatosan azzal, hogy de jó lenne egy olcsó 5D. Ha annyiba kerülne, mint a 40D, akkor se azt venném, hanem a 40D-t. Van aki meg így is 5D-t vesz, hogy 3-szor annyiba kerül. Kinek mire kell.

(#295) Kinder

Kinder
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

tudom, hogy nem sok pénz az 1 milla

az összegből a 40D + 17-40 + 70-200 meg még talán állvány+vaku nekem is tetszik.

a 24-105 f4 L IS -ről valami vélemény? mondjuk a 17-40 ellenében.

(#296) Fejo válasza Kinder (#295) üzenetére

Fejo
(őstag)

17-40-em még nem volt, de a 24-105-ömet nagyon szeretem. Csak ajánlani tudom.

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography; http://www.flickr.com/photos/fejo

(#297) ThufirHawat válasza Hydra SR (#286) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Mintha azt mondanám, hogy de jó lenne egy Ferrari Enzo. És mit csinálnék vele Bp-en? Eltűnnék a kátyúkban, fennakadnék a fekvőrendőrökön, sehol nem tudnék vele rendesen kigyorsulni, parkolni még kevésbé, és még félthetném is, hogy meghúzzák az oldalát csak úgy poénból aztán hónapokat várhatok egy alkatrészcserére. De kétségtelen, hogy elsőre mégis jól hangzik egy Ferrari Enzo. Csak másodikra nem.

Ez nagyon szar duma. Önigazolásnak hívják. Valójában összecsinálnád magad a gyönyörtől, csak mivel tudod, hogy sosem lesz ilyened, inkább azt mondod, nem is kellene. Így jobban megy az alvás.

[ Szerkesztve ]

(#298) ThufirHawat válasza Kinder (#295) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

a 24-105 f4 L IS -ről valami vélemény? mondjuk a 17-40 ellenében

Hát tudod. Úgy viszonyulnak egymáshoz, mint az alma és a körte.
24-105 képstabilizáltabb, mint amilyen széles a 17-40. Vagy fordítva.

(#299) Dare2Live válasza ThufirHawat (#297) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem inkább azért szar példa mert míg egy Ferrari Enzo tényleg kihasználhatatlan BPen: Mert fennakad a kátyuban és ha meghuzzák az jelentősen elvesz belölle.... addig egy 1DM3/D3 al "nem akadsz fent": Nem korlátoz abban amire van.... és ha lehuzod a sarkát az nem vesz el jelentősen belölle: A lényeg ugyis a kép.

btw Ferrari Enzo nekem se kéne mert használhatatlan lenne MOon ellenben egy olyan sportkocsi ami a magyar utakat is elviseli annál jobban.... éljen a Porsche. :)

szerk: OFFba rtaktam

[ Szerkesztve ]

(#300) ThufirHawat válasza Dare2Live (#299) üzenetére

ThufirHawat
(senior tag)

Valójában F. Enzo-t nem azért veszünk, hogy használjuk, hanem hogy birtokoljuk. Nem használati tárgy. De ez már tényleg messzire mutat... :B

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Nagy Canon EOS topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.