nekem a hanggal egyiken se volt bajom, sot... erre a celra jok a beepitett hangfalak, nem ilyen harmannkardonhoz szokott vajtfulueknek keszulnek ennyiert.
HP EliteBook 8440p + iPhone 4S
Wopad i7 Android 2.3 7" [Cortex-A8 1.2GHz, HDMI, 1080p, teljes méretű USB, kamera]
Asztali számítógép eladó 19" hd ready led monitorral (monitor még garanciás)
HP Compaq 8510p 15.4" WSXGA+ (1680x1050Core2 T7500 Ati Hd X2600 512mb hyper memory 160gb hdd 2gb ram
Hp worstation W6000 Xeon 2666mhz HT,Scsi 36gb hdd 1024mb ram Cd rom nvidia geforce
Gamer laptop 15.6"Hd Led Intel®Core™i3 2330M 4gb ddr3 750gb hdd Nvidia Gt 555M Cuda 1gb Usb tvtuner

nekem a hanggal egyiken se volt bajom, sot... erre a celra jok a beepitett hangfalak, nem ilyen harmannkardonhoz szokott vajtfulueknek keszulnek ennyiert.

Majd mindjárt megírom a Skype-nevem magánba és kipróbáljuk.

Te akkor az S12-re kérdeztél rá ha jól emlékszem. Arra írtam. 
(#4990) szimplak -> U100-nak is gyenge minőségű a hangszórója, de kicsit erősebb mint az U123-é. Netbookok között nem fogsz olyat találni aminek jó lenne. 
Mikrofonja megfelelő minőségű.
Ha zenét akarsz hallgatni azt fülhallgatóval/fejhallgatóval/külső hangszóróval tedd a saját érdekedben. 
[ Szerkesztve ]
Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
Lehet, lényegtelen. 
Az S12 nagyon jó választásnak tűnik, nem túl rossz akksiidővel. Vajon a 2 eddig bejelentett ionos netbook(S12 ion, 1201N) mennyivel lesz drágább a mostaniaknál? A 1201N 5 órája nem lenne rossz 2 maggal+ionnal, csak kár, hogy az idle-ben lesz annyi.
A Via 1,3GHz-es procija hétköznapi használatban mennyire érezhető lassulást mutat az Atomokhoz képest?(pontszámok nem érnek semmit)
Valamint mennyit bír nettel-filmmel? Elsősorban Saint_ válaszát várnám.
Új, minőségi pótakku bármilyen telefonba! http://bit.ly/H7YSUN

4óra kb.
Az nem sok. Minek van még magas üzemideje? 1005HA-H, Aspire One 751h, ?
Jelenleg a 751h a legszimpatikusabb, csak az a lassú proci ne lenne. Húzni lehet valami módon?

hűt igen, 7-12 nekem is jobban tetszene. 1005HA ja, annak magas.

..átpártolsz?! ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

én biztosan nem 

Én lehethogy igen. Karácsonyra szeretném magam meglepni egy személyi-géppel, amit -mint mondtam korábban- akár ágyba is vihetek lustálkodva filmetnézni. Ennél is fontosabb, hogy önmagában képes legyen Skype kapcsolaton minden külső nyekenyóka-vezeték-fejhallgató-stb nélkül képtelefonként működni. (Ugyanis napi kapcsolataimat szinte teljes egészében skype-on bonyolítom.) Szóval egy ilyen kis gép kellene, ami állandóan be van kapcsolva és mindig ott van, ahol én vagyok. Gondoltam már ilyen rádiótelefonszerű megoldásra is, de nem jó, mert gyakran kell használnom a billentyűzetet és gyakran kapok honlapot, mint néznivalót is. Tehát mindenképpen netbook kell, de az legyen kicsi, tökéletes hangzású (a beépített mikrofon és hangszóró tekintetében) és legyen nagyon hosszú akkuidejű, hogy tudjam hurcolászni is (például a kertbe, ha nyáron kiülök a nyugágyba pihengetni). ...és ne alulról szívja a hűtőlevegőt!!!Sajnos eddig ezt így egyben még nem tudta egyik sem, de a tiéd áll hozzá legközeleb...

Helyes!
"...és ne alulról szívja a hűtőlevegőt!!!" Ez viszont sztem egyiknél sincs így 
Üdv.M
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

az nekem is fontos, hogy a szellőző oldalt legyen. 751h-n alul van, s12-n oldalt szerencsére

..1005HA-n is ott van, de attól ,még alulról szív.

Sziasztok!
A feleségemnek szeretnék hordozható gépet venni.
A kritériumok:
Netezésre lenne legfőgképp használva WiFi-vel.
Megfelelő monitor felbontás
Bluetooth
Jó akksi idő
Max.120-125e Ft
Én a Eeepc 1101HA Win7-esre gondoltam, de szeretném megkérdezni hozzáértők véleményét is, hogy ez jó döntés-e.
Van e esetleg most jobb választás (minőség/ár).
Köszönet előre is.

Az 1101HA-ban gyenge a proci, mint pár párszor fentebb írtuk.
Linkeltek összehasonlítást is, az N280 jóval erősebb.
-> 1005HA-H, 7-8 órás akkuidő, N280-as proc, de "csak" 10".
Üdv.M

msi wind u200?
6 cellás aksival bármelyik megteszi, ennél lényegesen olcsóbban is...
90k körül kapsz dell-t, igaz xp-vel... HD felbontásút 110 körül.
És mit jelent a "megfelelő monitor felbontás"? Nekem pl a 10v dell minim 1024*600-s felbontása megfelelő... 
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
"csak" 10". És csak 1024x600px.
Polllen: A feljebb linkelt Gigabyte M1022 is 6 cellás akksival van, mégsincs sehol az akksiideje az 1005HA-éhoz képest.
[ Szerkesztve ]

Igen, de hova kevés egy ilyen felbontás? Az oldalak nagy része 1024-re van optimalizálva, innentől kezdve nálam első osztályú. 
Üdv.M

Mivel az 1101HA-t nézte, gondolom a nagyobb felbontásra volna szüksége, bár én most is azt mondom, h netbook-ba elég az 1024x600.
..mellesleg első kikötésként írta: "Netezésre lenne legfőképp használva WiFi-vel."
A nagyobb felbontású/átmérőjű kijelző, még + energia.
Üdv.M

Hát én már tényleg nem tudom, mit vegyek, bele lehet keveredni ebbe a netbook kategóriába. Per pillanat inkább valamilyen CULV-s gépet vennék, az talán használhatóbb a mindennapokban, bár nagyobb/nehezebb is és nem bírja olyan hosszú ideig akkuról. A Dell 11z ezen a ponton vérzett el.
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<
6 cellás aksival itthon gondolom nem lehet kapni?
"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

10,1"-on 1024. Viszonylag jól olvasható betűméret. Viszont a 12"-on az 1366?
Az én szemenek ez már bizony kicsi. Ugye minden oprendszer -általam érthetetlen okból- defaultnak a 96 dpis beállítással áll föl először. Ráadásul nem érdekli a fizikai méret sem. A dpi ebben az esetben -szintén általam érthetetlen okból- nem dot per inch, hanem egy bizonyos betűmagasság. Más szavakkal: Egy 19"-os monitoron a 96dpis default beállítás 1366-nál több mint kétszer olyan magas betűt eredményez, mit a 12"-os netbookon. Ott olvasható, de netbookon már olvassa az akinek három anyja van. (nekem sajnos már egy sem él) Namost, fogja magát az ember és xp-n átállítja mondjuk 120dpi-re. OK, a böngészőben is megnövekedett a betűméret. De a múltkor hatalmasat szívtam, mert csak sokára jöttem csak rá, hogy például linuxban (konkréten UBUNTU 9.10-nél jöttem rá) nem állítódik át a böngészők betűmérete. Ergo: a 12"-os 1366-os felbontású netbookot legfeljebb xp-vel lehet nagyító nélkül még internetezésre használni. MAC és Linux alatt már nem net-book, csak progi-book. 

Én is így voltam egy féléve. Mi lett belőle? Normál notebook vásárlás. Persze ezt nem tudom úgy magammal cipelni, mint a netbookot. Az akkuidő is viszonylag szűk, ezért be van kábelezve (táp meg még a mikrofonos fejhallgató, egér). Mit jelent ez? Hogy méginkább nem tudom cipelni. Mert ahhoz szét kéne húzgálni, összeteketni, elcsomagolani ...hagynemondjam tovább. Szóval azóta én már tudom, hogy a hordozhatóságnál nem is a méret vagy a tömeg számít (nagydarab erős ember vagyok), hanem a bíbelődés. A hosszú akkuidejű netbookot megfogom, kihúzom a tápkábelt, összcsukom, és már viszem is. Ha meg nem winyó van benne, hanem SSD, akkor össze sem csukom. Ehhez persze még nálam hozzájön két dolog, ami a következő három: Jó minőségű hangszóró és mikrofon, valamint az, hogy ne alúlról szívja a levegőt, hanem oldalról. Mindezt egybevetve? Ha nem akarok kompromisszumot kötni, sajnos még várnom kell a vásárlással...
[ Szerkesztve ]
Én is azt mondom, hogy elég az 1024x600 

Üdv emberek!
A napokban szeretnék vásárolni egy gépet a hordozhatóbb fajtából és pár hozzáértő vélemény jól jönne. Már egy ideje várom, hogy az Nvidia ion video vezérlővel ellátott netbook-ok végre kaphatók legyenek, de eddig úgy nézem sehol semmi.
Subnotebookok kicsit (talán nem is kicsit) drágák és bár elég hordozhatóak teljesítmény alapján nem sokat lehet velük kezdeni, ahogy az alap netbookokkal sem.
A minap találtam egy ilyet: Acer Timeline 1810tz (teszt: [link])
Úgy néz ki teljesítményben sem marad annyira le, hordozhatósággal nincs baj és talán az ára sem eget verő. Főleg munkára használnám, webprogramozás, programozás (talán még tanulásra is) esetleg nagyritkán film nézésre de talán régebbi játékokat is elvinne, nem tudom. Ha a hd felbontású filmek nem okoznak neki gondot akkor azok sem.
Erről kérnék véleményt esetleg, vagy ha valaki tud valamit ion-os netbookokról az se tartsa magában!

ahogy beszéltük, 12"on az 1280 még kényelmes. afilmek sem rosszabbak, mint 1366on.

Igen, 10"-on az 1024 kb ugyanakkora betűt eredményez mint 12"-on az 1280. Végülis ki lehetne pontosan is számolni, de nincs sok értelme. Kb egyforma. A filmek miatt viszont 1366-os paneleket készítenek mostanában. Na, az már nekem kicsi 12"-on. Márpedig ahogy látom, az új fejlesztések kizárólag ezt favorizálják. Szóval meggondolandó, hogy ne most vegyek-e, mert előbb-utóbb kifogyunk a jól olvasható netbookokból...

ez a bajom nekem is. amikor megvettem az acert,húúúde klassz, nagy felbontás, ámde érzékelhető különbség nem nagyon van, ezen sem kell a pixeleket számolgatnom, mégis olvashatób... hát lehet most kellene meglépni egy még jó felbontású 11-12" körüli műszert. vagy magunknak tervezni és legyártatni.

vagy magunknak tervezni és legyártatni
Na-igen, ez már nekem is eszembejutott. valahogy a gyártók nem igazán a mi kedvünkre terveznek...

Nah igen, 11-12"-on valszeg nagyon miniatűr. 
Polllen
Részemről akkor egyértelműen 1005HA-H. Ha ez megerősít, nekem is olyan van.

Üdv.M

Egyre jár az agyunk, nekem is még vásárlás előtt megfordult az agyamban. 
Üdv.M

légszives 5percenbelül az előző posztot szerkeszteni

PIXMANIA-tol SOHA, SEMMIT!! Aki onnan rendel, a garanciat elfelejtheti.. 
www.konyv-olvaso.hu | Kindle tippek, tesztek, vélemények, ebookok
dupla
[ Szerkesztve ]
www.konyv-olvaso.hu | Kindle tippek, tesztek, vélemények, ebookok

Tudod mit?!

![;]](/dl/s/v1.gif)

mostmár tényleg megyek a mod.ker topicba 

Szia!
Itt a Te géped:
[Viliv S7]
Vagy egy olcsóbb modell:
[Clevo TN70M]
[ Szerkesztve ]

7"? lassan a telefonomon nagyobb van 
mod:azé elfogadnám, sőt valószinüleg a köv. cuccaim igy fognak kinézni... mármint nagy kijelzőslapos+ultrahordozhatós, teraszrakiülős.
[ Szerkesztve ]

A Smart Q7-el szerzett tapasztalataim alapján mondom:
Ez az a tabletméret,ami fél kézzel még kényelmesen lehet kezelni,a másikkal meg tap-elni.A súlya is még korrekt.Szóval ezek a típikusan 3-ik(vagy 4-k )PC-k a háztartásban.
Újabban nagyon rákaptam,ha hirtelen kell felmennem a netre,mindig ezt használom,gyors boot,pillanatok alatt fennt vagyok a neten,10 órát elmegy,abszolúte nem melegszik,bárhol használható,a bőrtokkal olyan,mint egy filofax(tényleg az a méret)

Fel tudtad rakni rá a Skype-ot? Megpróbálhatnád a kedvemért... 
Itthon lehet ilyet kapni? Mennyi az ára kb.?

Sajnos nem lehet.
Az ára PK-el együtt 230 USD volt.
Most nincs nálam a fényképezőgépem,de hétfőn majd rakok fel pár képet róla.
[ Szerkesztve ]

Szia!
Sajnos Ubuntu alá nem ment,valószínű veszek hozzá WinCE licence-t,arra fölmegy.
(Dual boot rendszert lehet a gépre telepíteni a'la Win XP/Ubuntu PC-n,itt WinCE/Ubuntu for ARM)
Az igen jutányos, bár egy ARM procival nem sokat tudok kezdeni, az most is van a PDA-mban. 

Nekem is van ARM processzoros PDA-m,de a Smart Q7 egy fényévvel jobb.
A képernyőméret nagyon számít,főleg netezésnél.Nekem a PDA-s netezés nem jött be,se Skyfire-al,sem Opera Minivel etc.,ill. csak végszükség esetén.

1024 x 576 
Apple iPhone 4 & Asus 1005ha-H

Sajnos Ubuntu alá nem ment
Én ezt nem értem. Innen lehet letölteni. letöltötted és nem ment fel alá? Miért? Mit írt ki? Vagy hogyan történt a dolog?
Tudom, hogy annak kellene lennie, de xp alatt és win7 alatt is win update-s és dell driverrel is csak 1024x600 van a 1010v-men...Eddig egy dell minin láttam 1024x576-t egy bevásárlóközpontban...kíváncsiságból megnéztem a beállításokat és ott is csak 1024x600-t lehetett választani, így fogalmam sincs hogy varázsolták oda az 576-t...utána guuglizni meg nem volt kedvem... 
[ Szerkesztve ]

Én viszont igen.
Mindegyik Ubuntut kipróbáltam,de nézd meg a rendszerkövetelményeket etc.
Majd akkor lesz ok,ha megjelenik egy ARM procis 9.10-es verzió,sajnos nem megy föl,hidd el,ha fel lehetne rakni a gépre,akkor már gyárilag felrakták volna szvsz.