Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Milyen NETbookot vegyek? (kiemelt téma)

(#4001) lmark

lmark
(újonc)

sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni:
szeretnék venni egy netbookot vagy szubnotit olyan 120-130 ezerért
fontos: -hosszú akkuidő
- jó bilentyűzet
- jó kijelző, hogy pl napsütésben is lássam ....
előre is köszi!

(#4002) wassermann válasza lmark (#4001) üzenetére

wassermann
(őstag)

Nekem ezek szimpik: DELL Mini 10 HD (passzív + a HDMI kimenet miatt) vagy Toshiba NB200 (bazi nagy akku) vagy a közeljövőben várható Nokia Booklet 3G (passzív + HDMI + fém ház).

De alaptörvény, hogy mielőtt veszel bármit, élőben meg kell nézni, ki kell próbálni kényelmes-e Neked !!!

[ Szerkesztve ]

(#4003) runner 125 válasza wassermann (#3992) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

12 óra?! :Y

Atyaég, tud hasonló teljesítmény vmi olcsóbb- jelenleg kapható netbook is? :U

Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#4004) Gergő_ válasza runner 125 (#4003) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

valamelyik drága msi talán vmi mis wind hybrid a neve
vagy ha összebarkácsolsz két 6 cellás toshibaakkut :D
subok

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#4005) DBob válasza runner 125 (#4003) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Mikor először jött hír erről a nokia gépről, már akkor se értettük mi alapján írnak 12h üzemidőt, mivel nincs speciálisan nagy akkuja, és a "hagyományos" belsővel készül a gép.
Szóval én ebben a 12h-ban annyira nem bízok.

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#4006) wassermann válasza DBob (#4005) üzenetére

wassermann
(őstag)

A Nokia valószínűleg nem fog soha olyat leírni, ami nagyon nem igaz, mert a márka védelmében nem teheti meg!

Az üzemidő valószínűleg ekörül lesz max -10%, de az akkor is 11óra! Lehet, például hogy van benne valamilyen spéci "power saving management" vagy talán a kijelző háttérvilágítása már jobb hatásfokú, powerLED-es.

[ Szerkesztve ]

(#4007) DBob válasza wassermann (#4006) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Én továbbra is szkeptikus vagyok. Pl a powerled hatásfoka nem jobb mint a "hagyományos" ledeké, cserébe nagyobb (nem lesz tőle szép lapos a netbook), jobban melegszik (és a fűtéshez az akkuból veszi az energiát), és kevésbé kontrollálható a sugárzási szöge (emiatt használnak optikákat powerledeken).

Majd ha kijönnek a csodacuccal, meglátjuk mit tud.

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#4008) wassermann válasza DBob (#4007) üzenetére

wassermann
(őstag)

Igazán én a jobb hatásfokú háttérvilágításra gondoltam, hogy hogyan nem érdekes, lényeg a 12h üzemidő.

(#4009) runner 125 válasza DBob (#4005) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Hjah, érthető az "aggodalom".

Minden esetre én kíváncsi vagyok.

Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#4010) runner 125

runner 125
(PH! nagyúr)

Apropó; melyik az a netbook amiben kis buherálással GPS-t is találunk? :U

Mint ha olvastam volna ilyenről..

Köszi.
Üdv.M

(#4011) wassermann válasza runner 125 (#4010) üzenetére

wassermann
(őstag)

Jelenleg csak a DELL Mini 10 HD rendelhető beépített GPS-el vagy TV-vevővel, illetve a feljebb belinklet nem sokára piacra kerülő Nokia Booklet 3G-nél is ha jól emlékszem lesz.

(Egyébként ez csak egy MiniPCIkártya az egyetlen dolog ami miatt bármilyen netbookba nem lehet berakni, hogy a készülékházon belül egy antennához kell csatlakoznia.)

(#4012) lmark

lmark
(újonc)

az összes dell mini hd 10-nek passzív a hűtése ? és ez jobb mint a hagyományos ventillátoros ? mert sehol semilyen tesztet nem találtam róla....
a másik kérdésem az lenne h mondjuk a dell mini 10 hd vagy a toshiba n200-nál nem lehet jobb szubnotit venni hasonló áron pl acer 1810 tz ? mondjuk ő már kicsit drágább

(#4013) runner 125 válasza wassermann (#4011) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Köszi az infót!

Üdv.M

(#4014) BloodRay válasza runner 125 (#4013) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Szerintem erre gondolhattál: Acer Aspire One GPS buhera

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#4015) wassermann válasza lmark (#4012) üzenetére

wassermann
(őstag)

Az összes Dell Mini (9, 10v, 10, 10HD, 12) alacsonyabb fogyasztású Atom processzorral rendelkezik és emiatt passzív (ventillátor nélküli). Ennek előnye, hogy a venti nem fogyaszt, hosszabb az üzemidő.

A netbookokat nyugaton a pici méretükért veszik. Ez csak a magyar pénztelenségből adódik, hogy nálunk sokan notebook helyett veszik, holott nem tudja ugyanazt!

(#4016) runner 125 válasza BloodRay (#4014) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Valóban, köszííí.

Üdv.M

(#4017) wassermann

wassermann
(őstag)

Ezt az új Dell Inspiron 11z -t láttátok, már? Ez viszont Atom helyett már Celeron-os (+40% telj. ? ) és a passzív hűtésű minikkel ellentétben nagyon úgy néz ki hűtő ventije is van.

KLIKK

(#4018) rakal válasza runner 125 (#4010) üzenetére

rakal
(senior tag)

Szia!
Szerintem sokkal jobb koncepció a BT-s külön GPS vevő,én is azt használok,a GPS vevő kitehető a kocsi szélvédő alá,ez a GPS-s netbook esetében kissé körülményes.

(#4019) BloodRay válasza wassermann (#4015) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

"Ennek előnye, hogy a venti nem fogyaszt, hosszabb az üzemidő."
-> És rövidebb az élettartam. ;]

Készülő oldalunk: ||YFilm, esküvői és rendezvény felvételek, reklámok készítése-> http://www.yfilm.hu || // "A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#4020) BloodRay válasza wassermann (#4017) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

A plusz 40% melletti kisbetűs megjegyzést a tesztrendszerekről elolvastad? :)
Egyébként a gép nem tűnik rosszban, de akkor már inkább vennék egy lenovo S12-est.

(#4021) runner 125 válasza rakal (#4018) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Az tény, h nem egyszerű már az életre keltése sem.. :)
Noh igen, és milyen szoftvert használsz? :U

Üdv.M

(#4022) rakal válasza runner 125 (#4021) üzenetére

rakal
(senior tag)

lsd.PÜ

[ Szerkesztve ]

(#4023) wassermann válasza rakal (#4022) üzenetére

wassermann
(őstag)

Segíthetnél nekem is szoftver ügyileg, mert nekem meg pont van Bluetooth-os GPS vevőm.

(#4024) Saint_

Saint_
(PH! nagyúr)

rég jártam a forumban.. jelentettek be netán valami fém, könnyü, 12" körüli minöségi netbookot? ofkorsz under 100k ;]

HP EliteBook 8440p + iPhone 4S

(#4025) upszilon

upszilon
(őstag)

Azért ha bejön egy ilyen mondjuk bruttó 160-ért, alaposan fel fogja tenni a mércét. Sokan lesznek úgy, hogy 12"-os méregdrága netbook helyett inkább ezt választják majd. Szerintem. :B

[ Szerkesztve ]

(#4026) runner 125 válasza upszilon (#4025) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

..7 óra akkuidő, de ha "az ECO gombot aktiváljuk, akár tíz és fél órán keresztül is működhet a kisméretű készülék."

Kemény. :K

Üdv.M

(#4027) upszilon válasza runner 125 (#4026) üzenetére

upszilon
(őstag)

Bizony! Ráadásul ebben van DVD-író, van rendes proc, DVI-csati, stb. A tömegét is nézd! Csúcs!

(#4028) paramedic válasza upszilon (#4025) üzenetére

paramedic
(fanatikus tag)

160k? :Y Legalább a duplája...

(#4029) upszilon válasza paramedic (#4028) üzenetére

upszilon
(őstag)

Az már régen volt. Már sokkal olcsóbbak. Talán hallottál róla, de vállság van. Ez bizony rányomta a bélyegét az árakra. Lehet tévedek +-5%-ot, de talán nem többet.

(#4030) Saint_ válasza upszilon (#4029) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

hát igen, az a kurva vállság.

amugy 99.99999%, hogy nem 160.000HUF +- 5% lesz az ára.

[ Szerkesztve ]

(#4031) upszilon válasza Saint_ (#4030) üzenetére

upszilon
(őstag)

Hanem?

(#4032) Saint_ válasza upszilon (#4031) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

szerintem több.

(#4033) upszilon válasza Saint_ (#4032) üzenetére

upszilon
(őstag)

Mennyivel? Saccolj! Aztán majd meglátjuk kinek lett igaza. :K

(#4034) rakal

rakal
(senior tag)

Bocs,hogy beleszólok,szerintem 230-250 000 Ft körül lesz az ára(ha lehet egyáltalán Mo-n majd kapni)

(#4035) BloodRay válasza upszilon (#4025) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Bruttó 160! :Y :D
Ez jó volt! ;) Ja ha nem vicc, akkor annyira nem. :(
Ez a gép a 250-300ezres kategória megsúgom.
Lifebook, azaz üzleti kategóriás modell, mint olvashattad is dvd íróval, 2 megapixeles webkamerával, ujjlenyomat olvasóval, 3G modemmel, környezeti zajokat kiszűrő sztereó mikrofonnal, magnézium ötvözetes burkolattal és TPM chippel(biztonsági kódolást biztosító chip)... :U

(#4036) Saint_ válasza upszilon (#4033) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

250.000HUF

kérem a téteket megtenni szíveskedjenek!

(#4037) BloodRay válasza Saint_ (#4036) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Az enyém akkor ~300.000HUF.

(#4038) paramedic válasza Saint_ (#4036) üzenetére

paramedic
(fanatikus tag)

Én már megtettem. 2x160k=320kHUF :U

(#4039) BloodRay válasza paramedic (#4038) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Vesztettetek, ahogy mondjuk én is.
Megtaláltam az árat. Legalábbis az oroszországi előrendelésest.
Khemm: 85.000 orosz rubel, azaz kb 514.000HUF... :DDD
Szóval netbook kategória az hótziher. :))
Forrás ha valakit érdekel.

(#4040) paramedic válasza BloodRay (#4039) üzenetére

paramedic
(fanatikus tag)

128GB-os SSD-vel. 320GB-os merevlemezzel kicsit olcsóbb lesz. Vagy nem... :D

(#4041) BloodRay válasza paramedic (#4040) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Azért 300 ezerrel nem hiszem, hogy olcsóbb lesz hagyományos HDD-vel. ;)

(#4042) Saint_ válasza paramedic (#4040) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

300-350k jah, kicsit belegondoltam

(#4043) T0m1c

T0m1c
(lelkes újonc)

Ezt nézzétek! 34.000Ft EeePC! :Y
ASUS EEEPC 700

Véleménye, tapasztalata valakinek?

(#4044) wassermann válasza T0m1c (#4043) üzenetére

wassermann
(őstag)

Ez tényleg nagyon alacsony ár, de bővíthető-e benne legalább a memória ???

(#4045) BloodRay válasza T0m1c (#4043) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Ezek már tényleg kb semmi másra nem jók mint netezni, és még arra is igen erős kompromisszumokkal. :(

(#4046) gabo89 válasza wassermann (#4044) üzenetére

gabo89
(fanatikus tag)

Sajnos nem, forrasztva van. [link]

[ Szerkesztve ]

indul a görög aludni

(#4047) schumifun5ma válasza T0m1c (#4043) üzenetére

schumifun5ma
(lelkes újonc)

Most telepedett rá fel az XP. Ma még játszadozok vele, utána leírom a tapasztalataimat.

A 2 giga elég kevés, de a lapozófájl méretét csökkenteni kell és lesz hely a többi programnak is. Viszont nem árt egy SD kártyát beszerezni hozzá szerintem.

Egy biztos, az ára piszok jó.

(#4048) Saint_ válasza T0m1c (#4043) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

korrekt vételnek tartom :K megfordult a fejemben, hogy veszek egyet csajomnak.

(#4049) BloodRay válasza Saint_ (#4048) üzenetére

BloodRay
(PH! addikt)

Te szakítani akarsz vele?? :F ;]

(#4050) Saint_ válasza BloodRay (#4049) üzenetére

Saint_
(PH! nagyúr)

ne viccelj. a 3kg-os szörnyét nem engedi eladi, hát amellé jo lenne a táskába :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Milyen NETbookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.