Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Milyen NETbookot vegyek? (kiemelt téma)

(#13001) turmix1997

turmix1997
(újonc)

hellosztok az acer aspire one 721-ről mik a vélemények ?( Tudom akksi idő nem jó de azon kivül?)itt egy link róla http://www.chipland.hu/termekek/ACER-NOTEBOOK-Aspire-ONE-721-11-6-WXGA-CB-LED-AMD-Athlon-II-Neo/030430/

(#13002) Csocsesz75 válasza Tobias- (#12975) üzenetére

Csocsesz75
(kvázi-tag)

Nekem is van egy ilyenem, szintén magyar és teljesen egyetértek veled. Én 2 Gb-al vettem.

[ Szerkesztve ]

(#13003) pocokxx

pocokxx
(senior tag)
LOGOUT blog

No íme egy kis leírás erről a notiról (Asus 1215T):
- A gép külsőre nekem tetszik, egy picit hamar meglátszik rajta a por, de ezt el lehet viselni. A matt kijelzőnek köszönhetően nem zavaró a nappali fény. A touchpad nagyon elegánssá teszi, a vékony lekerekített monitor miatt pedig örörm ránézni. Apróság, hogy minden "lámpa" baloldalt alul van, fönn hiába kerestem....:)
- Először furcsa volt, hogy a billentyűzet gombjai között nagy a távolság, illetve, hogy a nyilak úgy bele vannak olvadva, de meg lehet szokni. Bár nem mindig ad stabilitás érzést, nincs vele különösebb gond.
- Újratelepítésnél volt egy kis galiba, ugyanis a VGA nem akart a max felbontáson működni, de végülis ezt is sikerült megoldani.
- Win7 Ultimate került rá, megbírkózik vele, de lehet, hogy kár volt. Ha meg van nyitva a Word, Böngésző, msn, total commander és a winamp, akkor egy kicsit már belassul. Bár azt hiszem (ugyan még sosem volt subnotim) kategóriájában erősnek mondható gép)
- a VGA nem túl erős, de a Heroes V simán fut max. grafikán.
- Sajnos analóg módon nem sikerült tvre kötni, de a HDMI vel gyönyörű képet ad. HD filmekkel még nem próbáltam, de a youtube-os HD videókkal minden gond nélkül megbírkózik.
- Az akksi egy picit gyengébb, mint ígérték; használattól függően 3-5 órát bír. Bár lehet, hogy ez még alakul.

Összességében meg vagyok vele elégedve, és jó szívvel ajánlom másnak is.

blog: http://miakeresztenyvalasz.blogspot.com/

(#13004) Habzsi-Dőzsi

Habzsi-Dőzsi
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy jelenleg milyen netbookot érdemes venni 150k összeghatárig?
Vagy még várjak, jön ki új hardverekkel valami?

Üdv, Habzsi

Magellan Polar-X kerékpár ELADÓ Sürgős

(#13005) Gergő_ válasza Habzsi-Dőzsi (#13004) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

12 colosra gondolsz? szigorúan személyes véleményem szerint egy hp renew subnotebook 2-3 év garanciával jobb választás lehet ilyen összeghatárnál.

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#13006) Numspa válasza Gergő_ (#13005) üzenetére

Numspa
(lelkes újonc)

Például?

(#13007) r3dsnake

r3dsnake
(senior tag)

inkább EZ

(#13008) norti válasza r3dsnake (#13007) üzenetére

norti
(kvázi-tag)

Ez nem néz ki rosszul! Matt vagy fényes kijelzős lehet?

(#13009) Gaberking

Gaberking
(tag)

Sziasztok!

Ezt a gépet néztem ki:.
Dell Inspiron n5010 480M/8GB/500GB/ ATI Mobility Radeon HD 5650
184.900 forintért
Rfactor -ral játszanék rajta és internetre használnám.
Szerintetek jó vétel?

Samsung Galaxy S II

(#13010) Gengi

Gengi
(senior tag)
LOGOUT blog

Nos én is csatlakozom a netbookosok táborába. Ma rendeltem egy Lenovo S205-öt . Csütörtökön a kezeim közé kapom remélem :).

"A Tudásalapú társadalmat megette reggelire a fogyasztói társadalom"

(#13011) r3dsnake válasza norti (#13008) üzenetére

r3dsnake
(senior tag)

fényes

(#13012) EyEsOnU válasza Gaberking (#13009) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

az, főleg a netbook-os topikban :W

(#13013) norti válasza r3dsnake (#13011) üzenetére

norti
(kvázi-tag)

Köszi! Most jól elbizonytalanodtam a 1215B-vel kapcsolatban :D

(#13014) fec555

fec555
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Jövő hónapban hozzájutok egy kis pénzmaghoz, és szeretnék magamnak egy netbookot a notebookom helyett. Kicsit ütött-kopott ez a FuSi, jó lesz a családnak. Nos, a következő dolgok lennének fontosak a netbooknál:

-12"-os kijelző
-HD videók akadásmentes lejátszása
-Nem lenne hátrány a HDMI kimenet sem
-Hosszú üzemidő akksiról

Nem tervezek vele sem játszani, sem semmi húzósabb alkalmazást futtatni. Ha lenne benne esetleg 3G-s modem, az külön öröm lenne. A pénzbeni keret olyan 70-85 ezer forint környéke, 3G esetén még egy plusz 10-15 ezer forinttal számolhattok.

Előre is köszönöm a segítséget :R

"persze aki hat kanna boros hányásban fekszik a Szent István lövészezred hátranyilazós koncertjén a Turul Stadionban, az baszottul ember." by caizzz

(#13015) Gergő_ válasza Numspa (#13006) üzenetére

Gergő_
(őstag)
LOGOUT blog

notebookstore-nál szokott néha lenni elég jó áron 150 körül renew sub. Szerintem mostanában is várható(bár erre ne vegyetek mérget), mivel a 2530p-ket is ki kell majd futtatniuk.

"...valami soktízezer pénz van ebben, az eladónak egy kartonnal (asszem 6 darab) el kell adnia belőle ahhoz, h az ő saját üveg lekvárja ingyen legyen neki."

(#13016) Vîncent

Vîncent
(újonc)

Sziasztok!

Kiszeretném kérni véleményeteket első laptop vásárlásom előtt!
A célszemély egy MSI CX623-055XHU lenne és arról szeretnék érdeklődni hogy szerintetek ez játékra mennyire alkalmas?? Amelyik játékok fontosak lennének WoW, Cod4 meg hasonlók! Vagy ti mit javasolnátok ebben az árkategóriában?(120-150E)

Válaszotokat előre is köszi!

(#13017) fec555 válasza Vîncent (#13016) üzenetére

fec555
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez itt a netbookos kategória, szerintem orientálódj át a milyen notebookot vegyek topikba ;)

"persze aki hat kanna boros hányásban fekszik a Szent István lövészezred hátranyilazós koncertjén a Turul Stadionban, az baszottul ember." by caizzz

(#13018) Boxi88 válasza Gengi (#13010) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Gratulálok! Jó gépnek néz ki, esetleg tesztet nem készítesz majd róla? :B

(#13019) adamssss

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Olyan 12"-os netbook-ot tervezek. A lényeg, hogy Brazos E350 legyen benne, és jó lenne a HDMI kimenet. Mit ajánlotok?
Pénz annyira nem számít.

esetleg egy ilyen jó választás lenne?

Köszi

[ Szerkesztve ]

Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

(#13020) Boxi88 válasza adamssss (#13019) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Amennyiben a pénz tényleg nem számít, igen jó lenne... de ha azért nem szeretnéd ha nagyon lehúznának, várj vele egy kicsit, mert a Dell egy kicsit túlárazta és idővel lejjebb viszi! Vagy keress más márkát, ami kapásból jó árral indul.

(#13021) adamssss válasza Boxi88 (#13020) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Hoppá.
Ez szerintem nagyon megérné...
Szerintetek is? :)

Ha egyszer megjön a munka kedvem, fogom magam leülök egy sarokba, és megvárom míg elmegy...

(#13022) Boxi88 válasza adamssss (#13021) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Megérni megéri, de te 12"-at keresel (netbookot) amit pedig linkeltél 15,6" (notebook)... :U

(#13023) fec555 válasza adamssss (#13021) üzenetére

fec555
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Aa, ez tetszik nagyon. Lehet, hogy én is inkább rakosgatok össze még egy kis pénzt, és benevezek egy ilyenre :DDD

@Boxi88: hoppá, ezt nem is figyeltem

[ Szerkesztve ]

(#13024) Gengi válasza Boxi88 (#13018) üzenetére

Gengi
(senior tag)
LOGOUT blog

Már elkezdtem írni :) a bevezetőt és egyebeket. Amint kézhez kapom már készítem is esetleg ötletek jöhetnek ,hogy ki mire kiváncsi.

(#13025) adamssss válasza Boxi88 (#13022) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Azt nem is néztem.
Mindegy jó lesz az. :)

(#13026) Boxi88

Boxi88
(őstag)

Gengi

Ennek örülök! ;)

Én kíváncsi lennék pl: fél órás aida 64 stressz teszt után hőfokokra, egy-két játéktesztre (return to castle wolfeinstein, grid, cod4, dirt 1 vagy 2, crysis, nfs underground 2) :B , kicsomagolás/becsomagolás eredmények, everestben található memória és cpu tesztek, esetleg egy furmark teszt... hát hirtelen ennyi. :U

adamssss

Ha neked jó, akkor nem szólok bele, bár azt megjegyezném, hogy ugye méretbeli különbségénél adódva lényegesen macerásabb lesz a közlekedés vele! :K

(#13027) adamssss válasza Boxi88 (#13026) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!

Te most magát mint MSI-t a márkát nem ajánlod, vagy szerinted gyenge a belső, vagy mi a gond vele?

Köszi

(#13028) Gengi válasza adamssss (#13027) üzenetére

Gengi
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!

Azt írtad ,hogy 12"-est tervezel. Az MSI meg 15-ös.

(#13029) Boxi88 válasza adamssss (#13027) üzenetére

Boxi88
(őstag)

:DDD

Valamit félreértettél...

Te írtad:

Olyan 12"-os netbook-ot tervezek. A lényeg, hogy Brazos E350 legyen benne, és jó lenne a HDMI kimenet.

Te linkelted:

Link

Én a linken található gépre mondtam, hogy:

Megérni megéri, de te 12"-at keresel (netbookot) amit pedig linkeltél 15,6" (notebook)...

Te írtad:

Azt nem is néztem.
Mindegy jó lesz az.

Én írtam:

Ha neked jó, akkor nem szólok bele, bár azt megjegyezném, hogy ugye méretbeli különbségénél adódva lényegesen macerásabb lesz a közlekedés vele!

Ebből a mondatból, hogy jött ki :F ez:

Te most magát mint MSI-t a márkát nem ajánlod, vagy szerinted gyenge a belső, vagy mi a gond vele?

:DDD :DDD :DDD

Se azt nem mondtam, hogy rossz lenne az MSI, se azt nem mondtam, hogy gyenge a belső... annyit mondtam, hogy mivel 12"-at terveztél, de aztán egy 15,6" mellett maradtál sokkal nagyobb méretben és nehezebb ide-oda vinni hétköznap... :U

Leegyszerűsítve: Netbookot akartál venni, de notebook-ot választottál ki! Hordozás szempontjából nem mindegy! :N

Amúgy semmi gond nincs az általad kinézett MSI-vel, csak nem netbook.

[ Szerkesztve ]

(#13030) fec555

fec555
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Kerestem Ideapad S205-öt, hogy mit tud, és mennyibe kerül, de égen-földön nem találok egyet sem. Korábban írta egy kollega, hogy ő rendelt, amennyiben még jár errefelé kérdezném, hogy honnan sikerült?

A másik kérdésem, hogy miben térnek el a különböző Toshiba NB550D verziók? Azt tudom, hogy C-30as processzorosok a 108-asok, amiket itthon is lehet kapni, de ebayen találtam különböző más sorszámúakat, a hozzájuk tartozó színben (zöld, narancs) viszont a toshiba oldala szerint belülről ugyan azok. Ezek miben térnek el egymástól?

(#13031) adamssss válasza Boxi88 (#13029) üzenetére

adamssss
(őstag)
LOGOUT blog

Ja értem.
Így már világos.

Köszi.

(#13032) wwhy válasza fec555 (#13030) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

ezek szerint a színükben térnek el :)

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#13033) fec555 válasza wwhy (#13032) üzenetére

fec555
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezek szerint a más szín miatt még csak a sémába bele sem illő nevet adtak nekik, illetve a zöld drágább tíz euróval, mint a narancs? :D

(#13034) Boxi88 válasza adamssss (#13031) üzenetére

Boxi88
(őstag)

Hu, ennek örülök, mert már én is kezdtem belegabalyodni... :U :DDD

(#13035) EyEsOnU válasza Boxi88 (#13034) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

ámberek! Aki netbook vásárláson töri a fejét, nehogy intelt vegyen drágáért!! Szó szerint viccből, de feltettem ma a starcraft 2-t a c50 1gb-re.. Igaz low-on de vitte mint a szél. Óriási :) Kíváncsi vagyok mit tudhat még..

(#13036) fec555 válasza EyEsOnU (#13035) üzenetére

fec555
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

ahogy néztem megbirkózik a krájzisszal is low grafikán, viszont meg sem röccen menet közben. valahol viccből tesztelték még dx11-re beállított stalkerral, abban is hozott átlag 16fps-t, eszméletlen ez az új alkotása az amd-nek. amint megjön a pénzem azt hiszem, hogy egy s205-ös ideapadra benevezek én is :)

[ Szerkesztve ]

(#13037) subaruman

subaruman
(újonc)

A lenovo ideapad s205 nekem is nagyon tetszik, de szerintem picit drága (még), az
asus 1215 majdnem egy árban van a vaio yb-vel, :/ annyit 12" gépért sosem adnék

Viszont msi wind u270ről semmi új hírt nem látok hetek óta, árat, megjelenesi dátumot igazán kiadhatnának, és ha már msi (tudom nem NETbook) de kijöt a 15.4" cr650 110ezer hufért, ugyanúgy e350 procival, és bejelentették az x370-et. Ha a 15"os gépért elkérnek 110ezret, akkor nyugodt szívvel árulhatnák az x370et 80-90körül, ami már elfogadott ár ebben a kategóriában, és szerintem ezzel nem csak én vagyok így... (igaz ez is 13.4"-os, de egy ilyennel is kiegyeznék)

És van még egy gép, amiről idehaza semi hír, az a hp pavilion dm1z, külföldön rendelhető 450$-ért, ami forintra átszámítva is 90ezer alatt lenne. Csak sajnos az eddigi tapasztalatok alapján 120alatt nem valószínű, h árulni fogják...

(#13038) legiaap

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Keresek egy számomra megfelelő netbook-ot.
Elvárásaim:
- Fém borítás
- Billentyűzet szigetes megoldású legyen
- Vigye az 1018p-s HD-s filmeket akadás nélkül teljes kijelzőn
- Bluetooth, wifi b/g/n, legalább 2 USB alap
Nagyjából ennyi.
:D

________________________┌∩┐(◣_◢)┌∩┐________________________

(#13039) Gengi válasza legiaap (#13038) üzenetére

Gengi
(senior tag)
LOGOUT blog

Mennyit szánsz rá?

(#13040) legiaap válasza Gengi (#13039) üzenetére

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lényeg annyira az ár.
Amúgy eddig az ASUS 1018p tetszett a legjobban, de az ha jól sejtem nem felel meg minden feltételemnek.

[ Szerkesztve ]

(#13041) legiaap válasza legiaap (#13040) üzenetére

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja azt még nem mondtam, hogy apple gépek kizárva nálam!

(#13043) legiaap válasza legiaap (#13041) üzenetére

legiaap
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ej, de pörög ez a topik... :(

(#13044) subaruman

subaruman
(újonc)

na végre találtam normális leírást az msi u270ről, tesztek, videók minden. csak az a baj, h az oldal francia, de a guglifordító megbirkózik vele :)
itt azt írják, h 400 eur körül várható:) (~100.000huf)

http://translate.google.hu/translate?hl=hu&sl=fr&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.blogeee.net%2F2011%2F03%2Fmsi-wind-u270-deballage-et-presentation-du-12-1-sous-amd-zacate-e350%2F

(#13045) EyEsOnU válasza Boxi88 (#13042) üzenetére

EyEsOnU
(tag)

azért az a grid komoly.. :))
4 gb ram upgrade megéri szerintetek? a 2gb az biztos, de vacilálok, hogy melyik legyen.

(#13046) Boxi88 válasza EyEsOnU (#13045) üzenetére

Boxi88
(őstag)

szerintem a 2 elég... aztán ha kevés akkor még később tudod bővíteni!

(#13047) Squirrel

Squirrel
(senior tag)

Sziasztok!

A 13 colos gepek a netbook vagy a laptop kategoriaba tartoznak? Ha ide, akkor tudtok ajanlani valami vekony, femhazu gepet? Amiket kerestem, eddig csak az Apple Macbook Airt es az uj Samsung Series 9-et talaltam, utobbi meg nincs se Angliaban, sem Magyaroszagon, sot korrekt tesztet sem talaltam rola, az Apple-tol meg idegenkedem.

Udv

büdös a ****, de jó!

(#13048) Gengi válasza Squirrel (#13047) üzenetére

Gengi
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia!

13'3(de ez már kis laptop) Dell Vostro V130; 2 centi vastag,alu ház , csak gyenge aksi.

[ Szerkesztve ]

(#13049) wwhy válasza Gengi (#13048) üzenetére

wwhy
(PH! addikt)

2,5-3h azért nem gyenge, hanem átlagos.

Érmekollekció felbecsülése, felvásárlása korrekt áron! << Műszeres monitorkalibrálás! >> << Segítek ebay-es vásárlásban! >> << XTC Clip -- Androidos HTC telefonok ROM/bootloader cseréje, frissítése, főzött romokhoz szükséges S-OFF beállítása!! >>

(#13050) Numspa válasza wwhy (#13049) üzenetére

Numspa
(lelkes újonc)

Ez a netbook topik. Mára a netbookok átlagos üzemideje kb 6-8 órában határozható meg. Szerintem.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok, tabletek  »  Milyen NETbookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.