-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
A hőcsövek bimbói nálam éppen a lemez kivágásaiba esnek és túlloknak 1-2 mm-rel. Ha az alaplapon a socket keresztirányban kb egy mm-rel arrébb lenne, már nem férne be. Nekem mondjuk a táptól sem fér be.
Ez kb a legnagyobb jó cooler, ami a tg oldallappal felfér, bár lehet itt is gond, ha a socket magasabban van.
A hdd-t én száműzném a gépházból a helyedben. Nálam 2019 óta nincs, jó dolog.
A gépemben amúgy lent és hátul megy be a levegő és fent ki. A procihűtő is a táp irányába fúj.
-
tlac
nagyúr
válasz
emiki6 #66064 üzenetére
köszi
azt esetleg meg tudod nézni, hogy ez a oldalsó keresztrögzítő elférne még, amire én egy ventit szereltem a vinyó hűtéséhez?kép alapján lehet a hőcsövek végei beleakadnának, nálam is éppen, hogy csak elfér és elvileg 4 mm-es alacsonyabb a hűtésem
-
mpierre
veterán
válasz
FireKeeper #66060 üzenetére
Lego is megteszi.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #64243 üzenetére
Lecseréltem a 6600xt-t egy 6800-ra. Tényleg befér, még ATX táppal is. Ne tévesszen meg senkit, hogy ferdének tűnik, nem feszül.
Következő project lesz leváltani az am4-et am5-re, aztán meg majd egyszer beszerezni egy 9070xt-t. 9070xt-ből megpróbálok majd 3 slotosat szerezni.
-
sasNAXO
aktív tag
Képek még nincsenek (várok egy második ventire, meg akkor majd cserélek még egy kábelt egyedire majd), de ezt itt hagyom:
Lzmod A24-V5 + i5-12500 + 2x16GB ram + Gigabyte RTX 5060 LP + HDPlex GaN 250W.
Kicsit forrófejű és sokat eszik ez az LP kártya, 1,5 óra teszt alatt 142W átlagfogyasztás..
Hát nem csoda, hogy melege volt, meg a háznak is. A táp amúgy a FlexATX táp helyére és irányába van lefogatva és van hővezető pad a táp oldala és a gépház belseje között, így a túloldalt egészen 50 fokig ment fel a ház külső hőmérséklete legalább 1 ponton (és remélhetőleg ezzel sokat hűlt a passzív táp). Mondjuk 27 fokos volt a szoba hőmérséklet, szóval ahhoz képest talán nem is vészesek a számok. -
sff-cucc
csendes tag
válasz
Kalacskepu #66049 üzenetére
Emlekszem erre - egyedul az volt a baj, hogy a proci gyakorlatilag felpassziv jutest kap, mert a ventilator felig egyaltalan nincs rajta a hutoracson. Ez meg is latszott a hofokokon.
Itt jegyzem meg, hogy amugy ez nem lenne problema egy olyan alaplappal mint pl. a 12-13-14gen intel procit befogado ASRock z690m-; vagy z790m-itx/ax hasznalataval, mert ott a cpu foglalat nem kozepen van, hanem ki van tolva a szelre. Ott konkretan le lehetne tenni ezt a passziv tapot a ketto M.2-es slot fole, mig a huto ezaltal meg magasabb is lehetne.
Ettol meg nem lesz jo szellozese a grafikus kartyanak, mert egyik oldalt azonnal falba utkozik. Szerintem vertikalis bordazatu LP kartyak eseten csak az A24-v5-os haz johet szoba. 67mm-es huto, rendes nem tulmelegedo es eleg feszultseget ado flex-atx tap es megis kozel ugyanakkora. Valamint atomszilard 3mm-se panelek tokeletes illeszkedessel. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
flashpointer #66055 üzenetére
Thermalright-é lesz majd érdekes, mert ők olcsón tudnak gyártani, mindenük házon belül van, az összes gyár saját tulajdon.
-
flashpointer
őstag
Tobbet nem posztolok uj ryzen ai max+ minipc-rol mert minden masodik napra jut egy uj egybegep, de ez erdekes: Vizhuteses konstrukcio. (sajnos csak egy kep van rola, abee ai station)
-
-
válasz
Kalacskepu #66049 üzenetére
Huh, hát ezt rendesen becipőkanalazták!
Mondjuk én a sima 200W-os DC-ATX picoPSU-ra gondoltam, nem a GaN rendszerre, de így is működhet. -
Pista0001
addikt
válasz
Kalacskepu #66045 üzenetére
Nem feltétlenül engedtem volna el a Chieftec-et.
Bár csak 5600G, de vígan elvan benne.
-
-
tippm86
tag
válasz
HUN_Sector #66041 üzenetére
Fent írtam, hogy Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 ramot vettem. Többet nem igazán akartam rá költeni.
-
válasz
Kalacskepu #66042 üzenetére
Jó kis ház, USB-C-vel, és ugye van belőle dGPU-s változat is... viszont komolyabb picoPSU nem fér el benne, túl szűk elöl a hely, én emiatt engedtem el.
-
válasz
hegegabi80 #66044 üzenetére
Köszi szépen!
Két éve volt egy másik próbálkozásom csak az kisebb volt, külső tápos illetve teljesítményben is lemaradt.
Ott nekem is csak egy ilyen beidegződés volt hogy na akkor most nekem kell egy ilyen. Meg is lett az eredménye mert fő konfig mellett nem igen volt használva (pedig ahova szántam oda tökéletes volt
). Ugye most más a helyzet mert ez mellett nincs másik, így kénytelen vagyok ezt használni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Kalacskepu #66042 üzenetére
Nagyon cuki kis konfig.
Ilyenkor mindig megmozdul bennem a kisördög, de szerencsére sikerül elhessegetnem.
Meggyőzöm magam, hogy nem kell ez nekem (de igen).Amúgy volt nekem hasonló igpu-s kis gépem, igaz kicsit nagyobb kuckóban (ami még megvan, és kisebb matx lappal is szűkösen használható). Első körben nem ment el aprón, így megtartottam, lehet még kedvet kapok hozzá idővel.
-
TurboK0
tag
-
Időközben elkészültem az A09-es konfigommal, sajnos sehol nem úgy voltak a gyári lyukak hogy pont jó legyen a ventilátor felfogatásoknak (ezért is van mindegyik átlóban felfogatva
), így "kókányolni" kellett egy kicsit. Teljesen random lettek fúrogatva, persze meg tudtam volna azt is csinálni, hogy rendesen kimérem hogy "gyári hatású" legyen de ehhez nekem nem volt türelmem.
Tápegységen illetve az előlapi csatlakozókon is kellett egy kicsit mókolni, tápról csak szimplán lenyisszantottam a számomra felesleges SATA csatikat illetve lerövidítettem a 24pin-es csatit. Előlapinál csak műanyagot kellett levágnom, illetve az USB 3.0-át teljesen újracsinálnom mert abba sajnos sikerült belevágnom.
Az elejére egy itthon talált Delta AFB0512VHD-t (50x20mm) raktam amit egészen 75%-ig lőttem be (felette már kicsit zajos). Tápegységet szép hűvösen tartja aminek köszönhetően a kis 40x20mm hangját nem is hallani.
Ház tetejébe meg az itt ajánlott Noiseblocker BlackSilent XM2 ventiket tettem (ezek az AIO csatiról mennek egy elosztó segítségével). Ezzel majd még lehet kezdek valamit mert így elég csúnyán néz ki.
Maga a konfig:
CPU: AMD Ryzen 7 5700G + ID-COOLING IS-50X V3
RAM: G.SKILL Ripjaws V 2x16GB (F4-3200C14Q-64GVK kit fele) @3600MHz CL16
ALAPLAP: ASUS ROG STRIX B550-I
VGA: AMD Radeon Graphics 512SP (iGPU)
SSD: Crucial P3 Plus 500GB, P3 1TB, Intel P600 256 GB
HÁZ: SKTC A09
TÁP: IP-P240BU7-2 240W -
HUN_Sector
őstag
válasz
tippm86 #66036 üzenetére
Mindegy mennyit dedikálsz biosban a gpu-nak, a játékok a háttérben felülírják az igényt. Alapból valami 256MB-ról indul. Ha játszol, máris 5-6 giga lesz automatikusan.
6400mhz felett instabillá válnak a játékok. Bg3 legalábbis folyton 10 perc után kifagyott 7000-en. A 6400 felett amúgy sem jön többlet fps.
cl 30, esetleg cl32-es dual ramot vegyél. 2x16 gb ddr5 alá ne add. -
mpierre
veterán
válasz
®abstract® #66037 üzenetére
Kár, de talán változik. Valami régi kiszuperált cd-dvd olvasóba még el rejthető az egész, dac-kal, táppal.
tippm86: 32GB ram mellett? A maxot, amit enged. D4-et jól beállítva talán nem lesz diavetítés az igpu-n. Esetleg a ramot nézd meg bírja-e gyorsabban cl32; cl34, cl36 mellett (6200-6400). Nem az időzítés számít főként, hanem a sebesség az igpu mellett.
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Miket érdemes 8600G-re beállítani Bios-ban átlagfelhasználásra (pl: vram mennyiség)?
Kb. 90%-ban böngészés, youtube, filmnézés, maradék 10% játék (pl: Diablo 4)Cpu: 8600G
Alaplap: ASRock A620I LIGHTNING WIFI
Ram: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 (EXPO bekapcsolva) -
mpierre
veterán
válasz
®abstract® #66034 üzenetére
Bizonyos szempontból kár, hogy a win driverezettség némileg hiányos... Linuxra tuti jó, így akár htpc-nek is.
-
®abstract®
őstag
Sziasztok! Nem tudom hogy ez itt elférhet-e 🤔
Van egy ilyen kínai lap ami arm v9 s [link] -
Acsi
aktív tag
Újabb projekt veszi kezdetét
-
gurabli
őstag
Kicsit off, de hátha...
Ha valakinek lenne eladó 1151 (300-as sorozat, 8-9gen) Intel ITX lapja, akkor szívesen fogadom az ajánlatokat. Előnyben az integrált WiFi-s megoldás.
Esetleg AM4 is érdekelhet.
Köszönöm -
mpierre
veterán
válasz
flashpointer #66029 üzenetére
Ez elég furán néz ki...
-
flashpointer
őstag
NR200p v3 [link]
-
HookR
addikt
válasz
AxBattler #66025 üzenetére
TechPowerUp adatbázis szerint úgy 4-5%-kal gyorsabb a 4060Ti a sima 5060-nál.
TDP: 5060 8GB (145W) vs. 4060Ti 8GB (160W) / 4060Ti 16GB (165W)
Árukergetőn van még listázva Palit RTX 4060Ti StormX 8GB 147e-ért (mint 180 mm-nél nem hosszabb dVGA) a Zotac RTX 5060 Solo 133e-ével szemben.
- 4060 Ti 16GB 185e-től fölfele.
- 5060 Ti 16GB 194e-től fölfele.
Ha a 180mm-es limitációt ki lehetne tolni legalább 205-210 mm-re, akkor máris lehetne feljebb menni teljesítményben. Itt van például egy vízhűtőblokkos Inno3D RTX 5090 iCHILL Frostbite 204 mm-es hosszal. -
tlac
nagyúr
-
sasNAXO
aktív tag
Nekem NR200 alatt az oldalról friss levegőt beszívó Noctua NH-C14S volt a legjobb proci hűtő, és a Ryzen 9 3900X benyalt 142W-ot emlékeim szerint, de talán régebbi (fizikailag nagyobb) chip miatt lehet könnyebb volt hűteni (nem rémlik thermal limit, de nem találok képeket róla már).
Illetve NR200 toronyhűtő esetén mintha hátulról szerették volna hogy szívja a levegőt. -
TurboK0
tag
Mit fogsz rajta tolni hogy fontos a szintetikus teszt eredménye? Napi 24 órában csúcsra járatod mind a 16 szálat?
Kíváncsi vagyok egyébként mennyire esne vissza a hőmérséklet ha lekapcsolnád rajta a turbo órajelet, nem emlékszem hogy 9800x3d-vel láttam-e ilyen tesztet, zen2-3-al próbáltam csak, ott 20-30 fokot is javított ez a trükk.
-
tlac
nagyúr
válasz
TurboK0 #66015 üzenetére
nr200p ház, tiszta lyuk az oldallap, mindenhol tud szellőzni
az az oldalsó venti a csak a vinyó miatt van berakva
a procin nf-f12-pwm van, az a légnyomásra optimizáltcsak a procit terheltem, üresjáratban nem fűt a kártya
és csak szintetikus teszteken megy fel 90C-ra
az pont elég, főleg, hogy tesztekben elég komoly hűtéseket alkalmaznak, hogy biztosan ne legyen throttling
szívesen kipróbálnám modernebb hűtővel, de limitált a hely és csak utólag derül ki, hogy megérte-e kiadni több 10k-t, ha csak pár fokot hoz, akkor nem
-
TurboK0
tag
Teszteken azt írják hogy játék közben ~60C körül mozog a proci, és csak szintetikus teszteken megy fel 90C-ra. Nem dolgoztam még ilyen procival, de biztos nem az a gond hogy 10 éves borda van rajta, ami a GPU-ból kifújt forró levegőt szívja be? Az az egy szem S12 venti minimális levegőt tol be, ha ilyen sok kábel van elé pakolva, nincs magas légnyomásra optimalizálva.
-
válasz
AxBattler #66010 üzenetére
Tévedtem, csak a Colorful gyártott ekkora kártyát, de még az is 188mm hosszú, a többi gyártóé pedig 210mm alatt van.
Illetve ott van még a Zephyr kártyája, ebből jön majd RTX 4070-es modell is! -
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #66009 üzenetére
Ha valaki érdeklődik egy jó hangfal iránt, annak is azzal kezded hogy Bowers & Wilkins Nautilus, csak mert nem írta hogy mennyiért?
-
TurboK0
tag
válasz
agszabv #66006 üzenetére
Ha jól emlékszem a 9800X3D tönkrever mindent 1 szálon, és harmad annyi áramot fogyaszt / hőt ad le mint a hasonló sebességű Intel. Léghűtéssel is kényelmesen elmegy, 120W a TDP-je, nem kell neki vízhűtés, csak valami komolyabb 12cm-es ventis borda.
Videokártya nem tudom hogy létezik-e még 180mm alatt, ehhez sok szerencsét kívánok...
-
TurboK0
tag
válasz
flashpointer #65996 üzenetére
A ryzen AI max+ 395 procis gép magyar kereskedelmi forgalomban kb. egymilliónál indul és az is laptop.
-
agszabv
csendes tag
Jelenlegi mitx konfigom: intel10600k + 64Gb DDr4 + Nvidia3050 ezt szeretném lecserélni új rendszerre. A lehető legerősebb proicra aminek az 1 szálas teljeseítménye a legmagasabb legyen (több magos teljesítményben elég a közép kategória) , lehetőleg léghűtés (nem baj ha nagy mert nyitott a ház (lehet akár vízhűtés is)), és a legerősebb videokártya ami 180 mm-nél nem hosszabb (Nvida inkább preferálva a CAD program részéről).
(Az AMD-s procik kicsit gyengébbek 1 szálon, az Intel nehezen hűthető és a 15. generációos alaplapok megszűnek a 16. generációra, a videokártyák egyre nagyobbak).
Köszönöm ha valaki segít. -
TurboK0
tag
Ha a turbo clockot lelövöd, ahhoz nem kell a BIOS-ban játszani, windowsból át lehet kapcsolni.
De most nézem a házat, az lesz a baja hogy nem fújja ki sehol sem a forró levegőt. A 6700xt általában olyan hűtővel jön ami oldalra fújja a meleget, és mivel oldalra van állítva a kártya, így pont felfelé menne ki a levegő. Csak a zárt térben nincs semmi ami kinyomná a levegőt.
Építs a tetejébe egy vagy két ventit és az szerintem rásegít annyira hogy kimenjen a forróság. Én nem barmolnék 3d nyomtatással, lehet kapni gumibakot ami ott tartja a ventit és simán bele lehet csúsztatni a gépház tetején lévő lukakba (sok ventihez gyárilag mellékelnek ilyet, de kínából lehet rendelni fillérekért). De akár kábelrögzítővel is fel lehet függeszteni. Lásd: https://www.reddit.com/r/sffpc/comments/15i2de0/top_fan_in_fractal_terra/
Persze így lesz négy pukli a tetején, de ha szekrényben van akkor baromira mindegy neki.Sőt, ezzel az erővel a házon kívülre is teheted a ventit. Az annyi bónusszal jár hogy használhatsz 25mm ventit ami dupla annyi levegőt mozgat és fele annyira zajos, és a ház teljes hosszába akár kettőt is rátehetsz.
Egyébként meg tegyél a gpu-ra undervoltot hogy ne zabáljon annyi áramot. Asszem driverből lehet azt is, legalább úgy rémlik hogy a Vega kártyámmal még ilyesmit sikerült csinálnom. A legtöbb karit gyárilag túlfeszelik hogy a leggyengébb szilíciummal is bírja az előírt órajelet, de az esetek 98%-ában ez teljesen túlzás és simán le lehet tekerni.
Esetleg még szétszerelheted a gyári hűtőt és újrapasztázhatod, de az nem hiszem hogy sokat segítene. Esetleg ha valami kryosheet vagy folyékonyfém megoldást teszel rá, de az is csak pár fokot tol le (és vigyázz, vezeti az áramot, illetve folyékonyfém megeszi az alumíniumot ezért csak nikkelezett bordán lehet használni).
-
válasz
flashpointer #65996 üzenetére
eBlaztr frankó, csak kicsit drága!
Vajon VESA felfogatás lehetséges vele... nem találok erről infót. -
L4D1K
őstag
Ja ez mar masik topik, akar at is mehetunk a SorcsaPH topikba es keresunk egy helyet beszelgetni.
Jaja szamomra ez foleg szellemi kihivas - vmiert remek turelmem van ehhez. Mindkettonknek van eleg tere, es maskepp tudunk ebben jobban kiteljesedni. Pl megtanitottam neki hogyan kell feket allitani a csavarbehajton, vagy miert jo a halozati erosito meg az OLED tv. Nekem meg van cserebe borapolasi kisokos, megnezi es osszerakja nekem amit kell. Szoval ez igy win-win.
Gyerek. Hat - elsem tudom kepzelni. Majd tanulok toletek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest