Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Házimozi haladó szinten
- Apple MacBook
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
Pista0001
üzenetére
Látszott a képen, hogy nincs neki lyukon. Lehet, hogy neked szerencséd volt a gyártási szórással, a ram slotok talán beljebb vannak, mint neki a 24 pines tápcsati, vagy ilyesmi.
összeszereltem egy másik Chieftec ix-01b-120w-ot is (durva, olcsóbban vettem, mint 1 éve önmagában a tápot, valami utolsó darab lehetett - kb. 20k)
itt is elfért a paneltáp, meg az alaplap egymás mellett, de amúgy nagyon hátra kellett nyomnom a lapot, mert éppen, hogy csakGigabyte z87n-wifi
i5-4590T
ID-Cooling IS-30
a front panel kábelei továbbra is nagyon rövidek, így hosszabbítani kell...

nekem sem teljesen esik a lyukra
ezt csak utólag láttam meg, mert ki kellett csavarnom, hogy a földelést is bekössem
de ettől még erőltetés nélkül visszacsavarható volt

nagyon közel van cpu hőtőnek a bordái a vrm kockáihoz, de nem ül fel rá, egy vékony papír kényelmesen közé megy

-
Vigneau
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
Szerintem szimplán csak meguntuk az aktuális gyártót és kellene egy kis frissítés. Van az úgy, néha így vagyok VGA cserekor is.
A mostani ASRock B560M Pro4-em is szimplán becseréltem volna egy hasonló Gigába. Csak aztán elvitték előlem. Anno azért választottam ezt, mert egy ASRock Z87M Pro4 volt az előd. Ezt hívják nosztalgiázásnak, ha úgy vesszük.
-
tlac
nagyúr
válasz
hegegabi80
üzenetére
én openwrt használok ilyen célokra (open source router firmware)
több, mint tizenéven keresztül futtattam routereken ilyeneket, plusz rákötve egy adattárolót, amin ment a torrent, meg megosztás
teljesítménye nem lesz túl nagy, de cserébe szinte nulla fogyasztása vande most legutóbb kezdtem építeni inkább pc-s itx alapon egy ilyen gépet, ugyanerre a célra
fogyasztás valamivel nagyobb, de főleg üresjáratban megy, kb. 20W, de ha kell ott van a nagyobb teljesítmény isMSI-Z87I
4590T
2x4GB low profile ddr3
ID-Cooling IS-30
Chieftec IX-01B-OP + Chieftec CDP-120ITX
WD30EFRX
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
Nirvanus
aktív tag
válasz
PROTRON
üzenetére
Jó dolog a Hardverapró.
Iszonyat sokáig kerestem 4790T-t, de magában nem volt eladó. Van egy B85N Phoenix lapom, az eszi az msata-t. A NAS-ba bekerült az i7 (Z87 Expert lapos nagy dög), abból a Phoenix-be átkerült a 4590T és a terás msata, ebbe meg került egy 4460T és egy 480as msata. Szóval ma legóztam. A konfig egyébként 65 volt, klavival, egérrel. Én meg nem tudom, hogy miért vagyok Haswell fan, de így alakult.
-
tlac
nagyúr
Szerintem nézd meg az alaplap beállításait is, lehet van valami beállítás amivel fixen tudod korlátozni 35W-ra. Szerintem ilyen prociknál is bőven engedik a fogyasztást x ideig
ez még 4. generációs cucc, itt még nem voltak ilyen dolgok, hogy pl1, pl2, tau, stb.
bár sok opció van a biosban, mivel z87-es, de ilyen nincs -
tlac
nagyúr
akik pico psu-t használnak, ott milyen fogyasztások jönnek ki üresjáratban és milyen konfig mellett?
nekem TFX táppal kicsivel 20W felett van az alábbi gépre, de jobb lenne ezzel lejjebb menni, mivel lehet felhasználnám routernek
Seasonic 300W-os TFX táp
Corsair 2x4GB 1600 DDR3
MSI-Z87I
i3-4590
WD Green 240GB SSD
valami olcsó Cooler Master hűtő -
Viktor81
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Szia !
Beleolvastam az utolsó oldalba és nem értek egyet a többiek által leírtakkal. Nyugodtan rakj össze teljesen passzív gépet ! (ha van HDD és/vagy venti, az az én olvasatomban nem passzív). Nekem kettő teljesen passzív gépem van 2015 óta:
1. Gigabyte Z87X UD5H benne i7-4790S és 4*8GB DDR3 + 2*256GB Sata SSD + Seasonic 460W platinum fanless + NoFan CR-95C - ez egy nagy toronyban sok-sok RAID tömbökként külön kapcsolható HDD-vel amolyan storage-ként, tehát csak akkor megy, ha valamit másolok rá, vagy keresek, így nem annyira releváns.
2. ami a Te szempontodból érdekesebb: Akasa Euler S-ben ASUS Q87T Thin mini-ITX lap benne i7-4785T és 2*8GB DDR3L SODIMM + 2*1TB Samsung 850 (egy PRO és egy mSata EVO). Ezt a gépet 2015 tavaszán raktam össze és szereltem fel a szekrény oldalára úgy, hogy a bordák oldalra néznek és a padlóval párhuzamosan futnak, tehát egymást melegítik, a levegő nem tud járni köztük (így adta ki, így szép) Az egészet egy DELL 120 v. 150W-os laptop táp hajtja. Nos, ez a gép 2015 tavasza óta folyamatosan megy, kivéve az áramszüneteket (nem volt sok). Eleinte volt egy kis problémám az EVO-val (RAID0-ában vannak), mert terhelés közben folyamatosan 80 fok körül mozgott. Beáldoztam az 5 év garit, letéptem a matricát, ragasztottam rá egy bordát, ami ráfért és nyertem 15 fokot. A gépen rendszeresen nézek Blu-ray-t, tömörítek videókat (gyakran 4K-t), mennek a böngészők és a háttérben folyamatosan fut a torrent. Soha semmi gondja nem volt ! Néha egy hosszabb videoszerkesztés alatt "kukoricázik" a ház, innen tudom, hogy melege van, de azért "vettem". Ő van értünk és nem mi érte, ez nagyon fontos ! Ha Neked számít a csend (számomra nagyon fontos), akkor nem kell megalkudni. Ezek az alkatrészek porból vannak, nem cukorból. 60-65 fok alatt/körül tartva tovább fogják bírni, mint ameddig meg szeretnéd tartani. Akármikor előjön a passzív téma arról beszélnek, hogyan kell a ventit leszabályozni. Én elmondom: úgy, hogy kidobod a francba. Amiben van venti, ott van légmozgás, por és nem passzív. Nálam leghangosabb a bekapcsológomb, amit nagyon kevésszer kellett megnyomnom (meg a kék LED az elején
)
SSD-re borda, alaplapra borda, bár a normális típuson van, a kondi már szilárd, a CPU, meg RAM pedig szintén szilícium, aminek a 60-70 fok vicc. Én is nézegettem az általad linkelt Maxwell-t, csak nagyon randa. Én erre vagyok ráindulva, ebben látom a következő passzív konfigomat, ha az Intel picit magára talál:Ez szabvány Hi-Fi szélesség és senki nem mondja meg, hogy PC-t rejt. Ne félj a passzív géptől ! Minőségi alkatrészekből kell összerakni, figyelni a bordákra (és ha lehet, az elhelyezésre) aztán adni neki. Azért van, hogy örömöt okozzon Neked, nem azért, hogy Te azt lesd, mikor érzi jól magát a CPU, meg az SSD.
V.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Archttila
üzenetére
[Azért kérdeztem mert az MSI-nek jobb a VRM és SOC ellátása . MSI 6+2 Asus 6+1 ]
Msi egyetlen hátránya az M2 foglalat , ha azt előre teszik bordával akkor jelenleg verhetetlen lenne.
Amúgy nem is értem miért ilyen gyenge mind két oldalon az ITX lap felhozatal.Régebbi platformokon PL asus Z87i-pro 12+2 VRM volt. Mostania lapokon mág a felső kategóriában sem találni hasonlót

-
viperabácsi
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Van esetleg képed arról hogy vagy beköltözve a Prodigybe? Gondolok itt a ventilátorok számára , helyzetére.Nekem most ez konfig van benne :
+ Asus z87i-pro + i7 4770 + noctua NH-U9B SE2 + SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB OC + Samsung 250GB 860 Evo SSD + 1024 gb notebook winyo + FSP Aurum gold 500W + Kingmax Herkules Nano Gaming 2x4gb + BitFenix Prodigy ITX +
Játékok alatt semmi nincs 65 fok felet. Mosta ház elejében van egy 23 cm spectre a hátuljában egy 12 cm szintén spectre 5 voltra dugva . A procin 9 cm noctua ULNA adapterrel a prociventilátor helyére dugva az alaplapra .Ha a ház tetején leveszem a rácsot akkor beszimatolva érzem ,hogy meleg van bent. Az érdekelne , ha felülre betennék még 2 db12cm ( nincs író sem winnyó tartó a házban helyük kiszerelve ) ventit javulna e a höfok? Illetve a 2 felső ventilátort a házba befelé fújassam , vagy kifelé szívassam ?
-
törölt tag
válasz
Tanisz
üzenetére
Ezek "Z"-s lapok tudják, azok közül is a komolyabb felszereltségű, drágább modellek. Zx70 től felfelé csak asztali CPU-t támogatnak, ECC-t el lehet felejteni.
Ami érdekes lehet: van pár Embened ITX lap integrált CPU-val ami rendelkezik ennyi sata portal, ezeket használtan annyiért kapod meg mint a fent említett alaplapokat újonnan.
Ha nem sűrgős a dolog akkor kereshetsz Z87/Z97-es itx lapokat is, és hozzá jóval olcsóbb 4 generációs processzorokat, akár xeont-is.
Ezek a Z-s lapok meg vannak hintve minden földi jóval, és nincs annyira kicentizve a VRM, ezért átlag 3-5W-al többet fognak kívánni a konnektor-ból.
-
Csokilama
tag
válasz
AxBattler
üzenetére
Akad ott h87 is.
Chipsethez még ennyit:
"Z87 is to top end chipset. Great for overclocking and SLI and other chipset features.
H87 basically the same as Z87 minus the overclocking abilities, and doesn't support triple SLI
H81 budget level, no overclocking, no sli, limited sata 6gb/s, limited usb 3.0The B85 you mention is a business focused chipset, and it is the budget level with limited options of the other business chipsets." - [link]
-
Csokilama
tag
válasz
Yiggdrasil
üzenetére
Használtba nézz szét. H87-Z87 vagy H97-Z97 vonal ideális, 20-25k körül kapsz rendeset.
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani egy matx asus gryphon z87 helyett valami normális itx lapot ?
Újonnan tudom nem sok van, így nyilván használt piacon néznék szét.Egy i5-4570el van párosítva és hd7850el .
Teljesítménnyel megvagyok elégedve.
Vagy érdemesebb lenne procival együtt eladni és másik foglalathoz nézni ? -
HookR
addikt
válasz
üzenetére
Ahogy Patice is írta, amelyik Mini-ITX alaplapon van két azonos digitális kimenet, az jellemzően HDMI. Például:
- ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX/ac
- ASRock FM2A78M-ITX+
- ASRock FM2A88X-ITX+
- ASRock H270M-ITX/ac
- ASRock Z97E-ITX/ac
- ASRock Z270M-ITX/ac
- Gigabyte GA-B150N-GSM
- Gigabyte GA-F2A85XN-WIFI
- Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI
- Gigabyte GA-H87N (Wi-Fi)
- Gigabyte GA-H97N-WiFi
- Gigabyte GA-H170N-WiFi
- Gigabyte GA-H270N-WIFI
- Gigabyte GA-Z87N-WiFi
- Gigabyte GA-Z97N-WiFi
- Gigabyte GA-Z170N-WiFi
- Gigabyte GA-Z270N-WIFI
- MSI Z97I Gaming AC(K)Úgyhogy vagy két átalakító kell hozzájuk, vagy marad a dVGA.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
storm4
üzenetére
Most cseréltem le a Giga Z87X-D3H ATX lapomat - minden mást változatlanul hagyva - egy ASUS Z97I-PLUS-ra (ezen van M.2 és mini PCI, bár utóbbiban benne a wifi+bluetooth modul, de nyilván kivehető). Nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon jó lapocska.
Nekem most 1 napja fülig a szám, mióta összeraktam az új kisgépet 
-
jobesz
tag
válasz
eddie1978
üzenetére
nem túl jó oldal ha összehasonlítani akarunk gpu -k ténylegs teljesítményét. hd graphics 505 ( j4205) elvileg már megveri a 8330 as radeon hd-t de hogy a többi bármiféle intel atom és 15w ig terjedő tdp vel rendelkező processzor integrált gpu ja hogy teljesít az elég hézagos....
Ez jó dolog hogy processzor teljesíményben feljött az intel (z8300,z8700)n3700 n4200 j1900 és j4205, csakhát a gpu nem sokat fejlődött, és így ezekkel a megoldásokkal a nettop kategóriából nem biztos hogy ki lehet ugrani, pedig aki itx gépet épít és nem boxot vesz annak a 3d teljesítmény is valószínűsíthetően fontosabb...
-
jobesz
tag
üdv!
mini itx ben gondolkodom és nem tudom most mit érdemes venni full passzív megvalósításhoz
elvárások fb,gmail, yt..
half life 2 sorozat menjen, gta san andreasigamiket néztem
amd kabini a4-5000 alaplap integrált 8330 radeonnal
intel j1900 celeron os itxz8300 -z8700 ig kevés a kínálat csak boxok,de elég sok a panasz rájuk...
esetleg n3700
n4200 processzort érdemes várni ? intel nuc és egyéb mini pc, itx alaplapokban való megjelenésére?ti mit ajánlanátok? mik mennek most?
-
t72killer
titán
válasz
cinemazealot
üzenetére
Közvetlen szenzor bemenet egy-két spéci lapon van, pl az én z87 gryphonom hőmérőnek (=szintén feszültség) csináltak csatit. A mikrofonos ötlet érdekes, bár nem tudom, mit tud kezdeni a közel azonos DC bemenettel
. USB-s megoldásra szavaznék, a szünetmentes tápok is usb-n vagy rs232-n közlik az akksiállást a géppel. -
VTom
veterán
válasz
üzenetére
Köszönöm a választ!
Nem szeretnék turkálni a biosban, igazából csak arra vagyok kíváncsi, hogy pl. tuning szempontjából ár/érték bajnok lappal van-e dolgom, mert tápellátás és alkatrészek szepmontjából ez akkor gyakorlatilag egy Z87-es lap.. Vagyis ha nem tévedek, ugyanolyan stabil tuningra képes. Jól gondolom?
-
törölt tag
A sata port a PCH-tól függ, vagyis a csipszettől ami eltérő a két lapon, fizikai korlát.
A memória kezelésben elméletileg segíthetne...A biost nem fogja engedni átírni a lap, szóval jó eséllyel le kell venni a lapról és egy céleszközben átírni. de lehet hogy problémamentesebb lenne ha egy másik bios csippet vennél a Z78i-as biosszal, ha probléma van vissza rakod az eredetit.
Szerintem okozhat konfliktust hogy szoftverben és a valóságban más a PCH, pl.: lehet hogy instabil lesz lemezműveleteknél a gép, vagy már indulásnál bios errort dob

Szerintem nem éri meg ilyennel kísérletezni, amíg nem túrtad át magad a chipset dokumentációján, és hasonlítottad össze a B85 és Z87 egymással programozási szinten + át nem tudod írni a bios-t, ha van valami probléma.
-
VTom
veterán
Sziasztok,
Volt már kérdés korábban, de nem érkezett válasz.Jól gondolom, hogy az MSI B85i Gaming és az MSI Z87i Gaming AC technikailag ugyanaz a lap?
Tudom, hogy vannak chipset besorolásnak megfelelő különbségek (Sata portok, ram támogatás, USB portok) plusz a Z87i-n van gyárilag wifi kártya, de a két lap gyakorlatilag ugyanazokból az alkatrészekből áll, még a modellszámuk is ugyanaz (MS-7887).
Jól gondolom, hogy ez gyakorlatilag egy Z87-es lap, 6 fázisú VRM-mel, bordákkal, stb.?
A sata portot és a Ram támogatás lehet szabályozni bios-szal? Úgy értem, ha a Z87i biosa rámenne a lapomra, menne rajta a gyorsabb ram, vagy a ram slot más lehet a lapon?
Köszi!
-
energy4ever
addikt
Sziasztok.
Ugy nez ki, jovo heten jon a kicsi (ITX tulaj leszek). Elso ITX gepem lesz(sot, eslo Inteles).
Sharkoon QB one Hazikot neztem ki.
Amit beleraknek:Asrock Z87E-ITX alaplap. Ez eddig biztosan belemegy.
Asus R9 390X DC2-es vga. Na ez mar nagyon necces, nem csak a hossza, hanem a magassaga is!
Tapbol pedig egy 700W-os Cooler Master megy bele, ami nem modularis, es egy kilo kabel log rajta.
Valamint menne bele eloszor 2db HDD, es 1db SSD.
Intel Core i5-4460 proci.
Cpu hutobol eloszor gyari megy majd, utana lesz full viz.DVD eghajtot sajnos nem lehet belerakni.
Tudom, van belole hasonlo amibe lehet, de az nem tetszik.Szerintetek milyen lesz az osszeallitas?
-
rewolt
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne felétek hogy egy msi z87i gaming ac alaplapnak a vrm-jét meddig lehet terhelni, hol lehet erről valamilyen információt szerezni?
Itt most arra gondolok hogy z-s a lap és lehet benne tuningolni a k-s processzorokat, de mégis fele akkora a vrm je (6 fázis) mint egy atx méretűé(12 fázis).Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Gondolkozok az matx es cuccaim kisebbre váltásán.
Tehát adott most:
Aerocool dead silence
Asus z87 gryphon
I5 4570k
Scythe ashura shadow
Hd7850
Be quiet e9 480 w moduláris tápA házat és az alaplapot mindenképpen cserélném ugye.
A tápot,vgat,procit hagynám.
A proci hűtő t csak ha muszáj.
Szóval tudnátok ajánlani valami normális alaplapot,és normális itx házat?
Jelenleg a corsair 250 d t szemeltem ki. -
vis.p
aktív tag
"Egy ismerősőmnek z87-es asus lapja volt 4790k 4,6ghz + gtx 980. Megkérdezem volt-e nála valami gond." Ezt a lapot használta:
Nála sem volt melegedés probléma. -
vis.p
aktív tag
válasz
kisza25
üzenetére
Szia!
Én ajánlom a z97 impact lapot mindenképpen. A legjobb leghűvösebb lapom volt. Egyáltalán nem tapasztaltam melegedést. Az igaz, hogy komoly vga-t nem használtam soha, de volt nálam 2-3 hétig egy 4790k sajnos csak 4.4ghz-en ment, de azzal sem volt semmilyen vrm melegedés probléma. Kézzel megérintve nem tudom, hogy volt-e 40 fokos prime95+furmark(igp) közben. Egy ismerősőmnek z87-es asus lapja volt 4790k 4,6ghz + gtx 980. Megkérdezem volt-e nála valami gond.
-
HookR
addikt
Esedékessé vált a 4-nél több meghajtót kezelő mini-ITX alaplapok listájának aktualizálása - a teljesség igénye nélkül. (Pl. nem tartalmazza az integrált CPU/APU-s alaplapokat sem.)
12 SATA:
- ASRock C2550D4I
- ASRock C2750D4I7 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A85X-ITX6 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A88X-ITX+
- ASRock H87E-ITX/ac
- ASRock Z87E-ITX
- ASRock X99E-ITX/ac (SATA Express 10Gb/s / Ultra M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80 mm)
- Zotac H55-ITX-C-E WiFi
- Zotac H67-ITX WiFi6 SATA:
- ASRock FM2A78M-ITX+
- ASRock Z97E-ITX/ac (SATA Express 10Gb/s / M.2 PCIe 2.0 x2 10Gb/s - 30/42 mm)
- ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX.ac (SATA Express 10Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Asus H87I-Plus
- Asus P8H67-I
- Asus P8H77-I
- Asus Z87I-Pro
- Commel LV-678
- Gigabyte GA-2AIEV-RH
- Gigabyte GA-H97N-WiFi
- Gigabyte GA-Z97N-WiFi
- Gigabyte GA-H170N-WiFi (SATA Express 16Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Gigabyte GA-Z170N-WiFi (SATA Express 16Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Gigabyte GA-Z170N-Gaming 5 (SATA Express 16Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Jetway NF9A Q67
- Jetway NF9E Q77
- Jetway NF82
- Kontron KTQM67
- Kontron KTQM77
- Portwell WADE-86565 SATA + 2 PATA:
- ASL R780G HTPC5 SATA + 1 eSATA:
- Jetway NC97R-LF
- Gigabyte GA-Z97N-Gaming 5
- MSI B85I Gaming
- MSI Z87I Gaming AC
- Zotac G43ITX-A-E
- Zotac H77-ITX WiFi (mSATA)5 SATA:
- ASRock H97M-ITX/ac
- ASRock Z97M-ITX.ac
- ASRock B150M-ITX/D3 (mSATA)
- ECS H97I-Drone
- ECS Z97I-Drone4 SATA + 2 PATA + 1 eSATA:
- Albatron KI780G
- J&W MINIX 780G-SP128MB
- J&W MINIX 785G-SP128M4 SATA + 2 PATA:
- Jetway NC62K-LF
- Sapphire IPC-AM3DD785G4 SATA + 2 eSATA:
- Asus P8Z77-I Deluxe
- EVGA Z77 Stinger
- Jetway NC81-LF
- Jetway NC84
- MSI Z97I Gaming AC4 SATA + 1 eSATA:
- ASRock A75M-ITX
- ASRock B75M-ITX
- ASRock B85M-ITX
- ASRock H87M-ITX
- ASRock FM2A75M-ITX
- ASRock H67M-ITX
- ASRock H77M-ITX
- ASRock Z68M-ITX
- ASRock Z77E-ITX
- Asus F1A75-I Deluxe
- Asus Maximus VI Impact (M.2 PCIe 2.0 x1 5Gb/s - 42/60/80/110 mm)
- ECS H55H-I
- ECS H67H2-I
- EVGA Z87 Stinger
- EVGA Z97 Stinger
- Giada MI-H55
- Giada MI-R880G
- Gigabyte GA-A75N-USB3
- Gigabyte GA-H55N-USB3
- Gigabyte GA-H67N-USB3(-B3)
- Gigabyte GA-Q87N
- Intel DG45FC
- Intel DH57JG
- Intel DH67CF
- Intel DH77DF
- Intel DQ45EK
- Intel Mini-ITX H57
- J&W MINIX H55-HD
- MSI A85IA-E53
- MSI Z77IA-E53
- Zotac 890GX-ITX WiFi4 SATA:
- Asus Maximus VII Impact (M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80/110 mm)
- Asus H97I-Plus (M.2 PCIe 3.0 x2 10Gb/s)
- Asus Z97I-Plus (M.2 PCIe 3.0 x2 10Gb/s)
- Asus H170I-Plus D3 (SATA Express / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80 mm)
- Asus Z170i Pro Gaming (SATA Express / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80 mm)
- Gigabyte GA-B85N (mSATA)
- Gigabyte GA-B85N Phoenix (mSATA)
- Gigabyte GA-B85N WiFi (mSATA)
- MSI Z97I Gaming ACK (M.2 PCIe 3.0 10Gb/s)
- MSI Z170I Gaming Pro AC (SATA Express / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60 mm)
- Sapphire Pure Platinum Z77i (mSATA)
- Zotac Z77-ITX WiFi (mSATA)
- Zotac H87-ITX WiFi (mSATA)- Előfordulhat, hogy egyes alaplapok esetében az eSATA valamelyik SATA csatlakozóval osztozik. Érdemes utánaolvasni a kiszemelt darabnak!
- Sikítsatok, ha vala kimaradt, aminek itt a helye! -
-
HookR
addikt
Ez a bejegyzés a 4-nél (így vagy úgy, de) több meghajtót kezelő mini-ITX alaplapoknak szenteltetik. A teljesség igénye nélkül (Pl. nem tartalmazza az integrált CPU/APU-s alaplapokat.)
18 SATA:
- ASUS P9A-I/C2550/SAS/4L (16db SATA 4db 'miniSAS to 4x SATA' átalakítóval, plusz 2db SATA, vagy 1db SATA és 1db M.2)12 SATA:
- ASRock C2550D4I
- ASRock C2750D4I7 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A85X-ITX6 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A88X-ITX+
- ASRock H87E-ITX/ac
- ASRock Z87E-ITX
- ASRock X99E-ITX/ac (SATA Express 10Gb/s / Ultra M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80 mm)
- Zotac H55-ITX-C-E WiFi
- Zotac H67-ITX WiFi6 SATA:
- ASRock FM2A78M-ITX+
- ASRock Z97E-ITX/ac (SATA Express 10Gb/s / M.2 PCIe 2.0 x2 10Gb/s - 30/42 mm)
- ASRock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX.ac (SATA Express 10Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Asus H87I-Plus
- Asus P8H67-I
- Asus P8H77-I
- Asus Z87I-Pro
- Commel LV-678
- Gigabyte GA-2AIEV-RH
- Gigabyte GA-H97N-WiFi
- Gigabyte GA-Z97N-WiFi
- Gigabyte GA-B150N-GSM (SATA Express 16Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Gigabyte GA-H170N-WiFi (SATA Express 16Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Gigabyte GA-Z170N-WiFi (SATA Express 16Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Gigabyte GA-Z170N-Gaming 5 (SATA Express 16Gb/s / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 60/80 mm)
- Jetway NF9A Q67
- Jetway NF9E Q77
- Jetway NF82
- Kontron KTQM67
- Kontron KTQM77
- Portwell WADE-86565 SATA + 2 PATA:
- ASL R780G HTPC5 SATA + 1 eSATA:
- Jetway NC97R-LF
- Gigabyte GA-Z97N-Gaming 5
- MSI B85I Gaming
- MSI Z87I Gaming AC
- Zotac G43ITX-A-E
- Zotac H77-ITX WiFi (mSATA)5 SATA:
- ASRock H97M-ITX/ac
- ASRock Z97M-ITX.ac
- ASRock B150M-ITX/D3 (mSATA)
- ECS H97I-Drone
- ECS Z97I-Drone4 SATA + 2 PATA + 1 eSATA:
- Albatron KI780G
- J&W MINIX 780G-SP128MB
- J&W MINIX 785G-SP128M4 SATA + 2 PATA:
- Jetway NC62K-LF
- Sapphire IPC-AM3DD785G4 SATA + 2 eSATA:
- Asus P8Z77-I Deluxe
- EVGA Z77 Stinger
- Jetway NC81-LF
- Jetway NC84
- MSI Z97I Gaming AC4 SATA + 1 eSATA:
- ASRock A75M-ITX
- ASRock B75M-ITX
- ASRock B85M-ITX
- ASRock H87M-ITX
- ASRock FM2A75M-ITX
- ASRock H67M-ITX
- ASRock H77M-ITX
- ASRock Z68M-ITX
- ASRock Z77E-ITX
- Asus F1A75-I Deluxe
- Asus Maximus VI Impact (M.2 PCIe 2.0 x1 5Gb/s - 42/60/80/110 mm)
- ECS H55H-I
- ECS H67H2-I
- EVGA Z87 Stinger
- EVGA Z97 Stinger
- Giada MI-H55
- Giada MI-R880G
- Gigabyte GA-A75N-USB3
- Gigabyte GA-H55N-USB3
- Gigabyte GA-H67N-USB3(-B3)
- Gigabyte GA-Q87N
- Intel DG45FC
- Intel DH57JG
- Intel DH67CF
- Intel DH77DF
- Intel DQ45EK
- Intel Mini-ITX H57
- J&W MINIX H55-HD
- MSI A85IA-E53
- MSI Z77IA-E53
- Zotac 890GX-ITX WiFi4 SATA:
- ASRock H170M-ITX/ac (mSATA)
- ASRock H170M-ITX/DL (mSATA)
- ASRock Z170M-ITX/ac (mSATA)
- Asus Maximus VII Impact (M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80/110 mm)
- Asus H97I-Plus (M.2 PCIe 3.0 x2 10Gb/s)
- Asus Z97I-Plus (M.2 PCIe 3.0 x2 10Gb/s)
- Asus H170I-Plus D3 (SATA Express / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80 mm)
- Asus Z170i Pro Gaming (SATA Express / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60/80 mm)
- Gigabyte GA-B85N (mSATA)
- Gigabyte GA-B85N Phoenix (mSATA)
- Gigabyte GA-B85N WiFi (mSATA)
- MSI Z97I Gaming ACK (M.2 PCIe 3.0 10Gb/s)
- MSI Z170I Gaming Pro AC (SATA Express / M.2 PCIe 3.0 x4 32Gb/s - 42/60 mm)
- Sapphire Pure Platinum Z77i (mSATA)
- Zotac Z77-ITX WiFi (mSATA)
- Zotac H87-ITX WiFi (mSATA)- Előfordulhat, hogy egyes alaplapok esetében az eSATA valamelyik SATA csatlakozóval osztozik. Érdemes utánaolvasni a kiszemelt darabnak!
- Sikítsatok, ha valami kimaradt, aminek itt a helye![ Módosította: radi8tor ]
-
ST05
őstag
válasz
ZetorGumi
üzenetére
egy z87i-pro is megfelelhet neked,
4770 helyett i5-t4690k-t tennék, elégnek kell lennie, és kicsit húzva egyszálon mégiscsak többet adna a Nano Fury alá
,(meg merem kockáztatni még kicsit húzva is hűthetőbb az i5, mint a sima i7 .) és akkor 1600Mhz ramoknál se kell leragadj, amikor szinte uannyiba kerül egy 2133 as szett...[ Módosította: radi8tor ]
-
Ðávid
aktív tag
válasz
gianni85
üzenetére
Én is megcsíptem akciósan az MSI Z87I AC-t. Nekem normál mérető moduljaim vannak és a processzorhoz közelebb levő elég szűkösen fér el. Képek itt.
-
HookR
addikt
válasz
AusWolf
üzenetére
"...a felső 12 centis helyet pedig nálam elfoglalná egy merevlemez."
Több 3,5"-es HDD-t is szánsz bele? Mert egynek van hely a táp és az ODD között is."A Thermalright hűtők is jónak tűnnek, csak félek tőle, hogy egy ekkora dög belógna a PCI-E sín főlé."
Olyan aszimmetrikus hűtőket ajánlottam, melyekkel nincs gond az MSI B85I Gaming-en. Ezen a lapon eleve vagy ~8-9mm-rel távolabb van a CPU-foglalat, mint az igazán közeliek esetében, úgyhogy a 'CPU közeli PCI-E sínnel is kompatibilis hűtők' listából kb. mind jó rá.
- MSI Z87I vs. Thermalright AXP-200 - [kép] (Z87I-n és B85I-n ugyanott van a CPU foglalat)
- A Thermalright True Spirit 120i pedig hozzá képest 3,5mm-rel lóg közelebb a VGA-hoz (47,5mm vs. 51mm -> proci közepétől a keep-out zone széléig), de mint láthatod, az is lazán elfér.(#27962) >Deego..: A ház marad?
-
Ðávid
aktív tag
Amit negatívumként tudok felróni ennek az MSI Z87I AC-nek, hogy csak egy ventilátor csatlakozó van még pluszban rajta a CPU-én kívül és a vezérlése nem valami jó. A CPU hűtőt szépen le lehet szabályozni, hogy alapesetben ne menjen nagy fordulaton, de a másikkal nem lehet 50% alá venni házhűtőt. Be kell szereznem egy szabályozót...

Ezt leírtam a Milyen alaplapot vegyek? témában is, de gondoltam legyen meg itt is.
-
HookR
addikt
válasz
gianni85
üzenetére
"Egyedüli negatívum h a cpu foglalat elég béna helyen van, így komolyabb hűtéshez AIO vagy épített víz kell."
Ezt a kérdéskört már többször érintettük a topikban. Bár valóban nem nagy a választék, azért akad elegendő. Az MSI Z87I AC-n például elférnek az alábbi nagyobb léghűtők (a teljesség igénye nélkül):
- Thermalright True Spirit 120i
- Thermalright HR-02 *
- Thermalright HR-22 *
- Zalman FX70 ** Ezek csak úgy, hogy a hosszabbik oldaluk párhuzamos a VGA-val.
======================================
(#27696) tthom: A második linken nem írnak felületkezelésről. Érdemes rákérdezni.
======================================
-
shteer
titán
válasz
üzenetére
oké, jó ötlet a levezetés. a gyárikat meg akarom tartani, így ha sikerül beszerezni egy plusz szettet, megcsinál(tat)om

alapjáraton nem zajos, ha meg felpörög akkor nem azon lemezfülön múlik
kivágni nem akarom, mert még bekerülhet egy kompakt víz - akár cpu, akár vga hűtésreelső indításnál meglepődtem kicsit, mert a Z87E-ITX silent módban nem indította el, manual módban 38%-on indul az iPPC
-
gianni85
veterán
válasz
xigris
üzenetére
1-2 hete hirtelen leárazták az MSI Z87i AC-t én azt vettem 20ezerért. Itt még mindig olcsó. Egyedüli negatívum h a cpu foglalat elég béna helyen van, így komolyabb hűtéshez AIO vagy épített víz kell.
-
Chesterfield
őstag
Vagy ezek közül érdemes valamelyiket megvenni?
GIGABYTE GA-H97N-WIFI
ASROCK H97M-ITX/AC
MSI Z87I AC
MSI H97I AC
-
HookR
addikt
válasz
tailor74
üzenetére
Az első képen Asus Maximus VII Impact, a másodikon MSI Z87I Gaming AC látható. Az Asus esetében nem fér el a magasított hűtőborda, nem véletlen, hogy a képen is csak egy modullal szerepel.
Az MSI-nél elfér, ha a kanyarodó hőcsövek néznek a memória felé (Így nem lóg rá a memóriafoglalatra). És ugyanez a helyzet az Gigabyte Z97N Gaming 5 esetében is: -
Angelo69
senior tag
Sziasztok!
Úgy gondoltam, hogy a sok-sok "nagy" gép után épitek magamnak egy kis gépet.
A háztól kezdve, a tápig mindent kiválasztottam, csak az alaplapoknál akadtam el.
Tudnátok nekem a négy kiválasztott közül ajánlani, felszereltség alapján, esetleg tapasztalat után, hogy melyiket lenne érdemes megvennem? -
rewolt
csendes tag
Sziasztok
Szeretném megköszöni az eddigi segítségeteket , végre nagyjából összeállt a rendszer. Fotót majd teszek fel ha valakit érdekel csak még a tápkábeleket fogom méretre vágni, és harisnyázni.
Olyan kérdésem lenne hogy milyen professzor hűtőt tudnátok ajánlani? Én eddig a noctua nh-d9l/s-t nézegettem.
Intel i5 4690k
Msi z87i ac gaming
asus r9 280x dcII
corsair xms3 ddr3 2x4GB 1600MHz
kingston v300
corsair cx600
fractal design node 304 black -
rewolt
csendes tag
Sziasztok!
Végre megformálódott, meglett a konfig.Intel i5-4690k
MSI z87I gaming ac
Asus R9 280x dc2t
Corsair XMS3 2X4GB 1600MHz
Crsair CX600 PSUEgy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy szerintetek melyik a legkisebb ház amibe ez belemenne?
Tudom a vga a 11.2" -jával egy kicsit húzós.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
HookR
addikt
válasz
surami
üzenetére
Szögezzük le, hogy az Asus Maximus VII Impact és az ASRock Z97E-ITX/ac azért került a képbe, mert már van rajtuk M.2 és/vagy SATA Express foglalat, amik a 600MB/s-nél lényegesen nagyobb adatátviteli sebességet képesek nyújtani, feltéve hogy a rácsatlakoztatott eszköz képes azt kihasználni. Ezen alaplapok nagyjából az adott gyártó esetében az aktuális mini-ITX generáció csúcsfelszereltségét testesítik meg, hozzá igazodó árazással. Vélhetően a következő generációban már a középkategóriás példányok is megkapják az említett foglalatokat.
Személy szerint a Maximux VII Impact-ot kihúznám a listáról, mert az a számodra felesleges extrák miatt feleslegesen drága. A Z97E-ITX/ac már sokkal érdekesebb, hiszen egyrészt 60+e helyett 'csupán' ~40e Ft, másrészt egyszerre található rajta M.2 és SATA Express csatlakozó, azaz elvileg akár 1-1 SSD meghajtóval is meglehet az áhított 620MB/s. Kérdés, hogy mi a helyzet SATA Express-es SSD fronton? Na meg hogy ez jelent-e egyáltalán valós előnyt számodra, vagy a tárhely mérete miatt amúgy is inkább 4db meghajtó kellene?mSATA foglalattól független 4db SSD porttal természetesen más mini-ITX lap is fel van vértezve (például a H87, Q87, Z87, H97, Z97 chipsettel szereltekre jellemző), a lista közel sem ilyen rövid. Az általam javasolt alaplapok érdekessége abban rejlik, hogy Thin Mini-ITX formátumú mivoltuk ellenére megfelelnek az elvárásaidnak. Előnyük, hogy hozzájuk külön DC paneltápra, vagy picoPSU-ra nincs szükség, csak a stabil 19V-os áramellátásról kell gondoskodnod. Aztán hogy azt pontosan mi módon érdemes, azt tápos topikban kérdezd. Ez esetben az eredeti felállásnak megfelelően 2-2db közönséges SSD meghajtót kellene RAID tömbbe fűzni a kívánt tempóhoz.
Megfelelő sebességű tárhely szempontjából a harmadik variáció az általad is említett PCIe SSD, ám ez esetben a 2db bővítőkártyához 2db PCIe sínre van szükség. A probléma nem is annyira a méret, mert mini-DTX szerű, ahhoz hasonló méretű alaplap akad néhány (jellemzően belépő, alacsony felszereltségűek közt), sokkal inkább az, hogy ami most hirtelen eszembe jut, az a PCIe x16 mellett csupán x1-es foglalattal rendelkezik (A PCIe 2.0 x1 csak 500MB/s-re képes. A PCIe 3.0 már 1000MB/s sávonként). Például:
- Gigabyte GA-H81M-S
- Gigabyte GA-H81M-S2VLinux-os kérdéssel meg Linux-os topikban érdemes próbálkozni.

-
törölt tag
Z87/97-es ITX-es lapok közül melyekkel vannak jó tapasztalataitok?
-
DR|FTK|NG
veterán
shteer(#24670) & Ispy(#24667) és jim bcs(#24671):
Lehet, hogy az én hibám, de nálam az ITX kimerül az
-i5(non-K)
-GTX 750 Ti(egy ventis, tápcsatlakozó nélküli)
-PicoPSU
mellett.Ha, nagyobb teljesítmény kéne, akkor:
-i5(akár K, de min 4590) vagy i7(komolyabb feladatokra)
-Gigabyte GTX 970 ITX
-2×4GB/2×8GB
-komolyabb ITX-es(Z87/Z97-s) lap
-jóféle kompakt víz(kb 120mm-es ventijű)
-kb 400w-s minőségi full moduláris táp, egyéni, szálanként harisnyázott, méretre vágott kábelekkel
Én személy szerint az ITX-nek semmi értelmét sem látom egy batár nagy VGA mellett...
-
AxBattler
félisten
válasz
imibogyo
üzenetére
Most nézem, hogy a Z87E-ITX-hez adott dual band wifi/bt kártyák olyan 8k-körül kaphatóak (+ antenna).
Nem is rossz, csak nem tudom, mivel/hogyan lehet működtetni. Úgy működik-e, mint egy router, vagy csak bekapcsolt állapotban sugároz? Meg milyen szoftver passzol hozzá? -
AxBattler
félisten
válasz
viperabácsi
üzenetére
Nekem tetszik, az adatlapja is biztató, de más nem volt tőle elájulva. Inkább a 160XT-t venném.
(#24450) imibogyo
Ha találsz rövid M.2-est, jó áron, akkor persze nem gond.Z87-tel kapcsolatban meg... meh. Belegondolva csak a VRM-hűtés, és a jobb audio lenne számomra az igazi előny, tuningot nem tervezek, szóval nem biztos, hogy nekem megérné. Egyenlőre önmarcangolok.

(Wifi is hasznos lehet, de a driveren kívül nem találom, hogy milyen szoftvert adnának hozzá, és hogy hogyan lehet vezérelni?
) -
imibogyo
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
Én találtam megfelelő hosszúságút 64, 128, 256 GB-osban is, szóval nem érzem, hogy annyira limitáló tényező lenne. Viszont akár mSata, akár M2 én mindenképpen ilyen mgoldásban gondolkozom, mert az új gépben most már tényleg nem lesz normál merevlemez, így nulla kábelezésre lesz szükség a tápellátáson kívül.
a Z87-es Asrock-ban is a Realtek ALC1150 kodek csücsül.
Sajnos nem (csak) az számít. Az ASUS Z87i-ben is az szerepel, mégis a jel/zaj aránya 54 dB, míg a gigában 96 dB, az ASUS THD-je 0,8, míg a gigáé 0,0015. Igazából azt emelik ki a tesztekben is, hogy látszik, hogy a tervezéskor is figyelembe vették a hangminőséget (PCB routing) és nem csak egy nagyon jó kodeket forrasztottak rá és majd lesz valahogy. Ugyanez igaz egyébként az MSI Gaming ITX lapjaira is, csak ott nem tudok megbarátkozni a procifoglalat elhelyezésével.Na mindegy ez itt végülis OFF. Úgyhogy befejezem. Most egyéb szerszám vásárlása miatt (ez a fontosabb), lehet csak egy b85-ös lap lesz átmenetileg. A Celeront az is kiszolgálja.

-
AxBattler
félisten
Szerintetek az Asrock Z87E-ITX megéri a 36k-s árát? Jó lap?

-
viperabácsi
addikt
válasz
rover45
üzenetére
Nem tudom , de nekem a legtöbb lapom asus volt , majd vettem 1 asrock -ot és 2 napig volt az enyém.Egyszerűen nem tudtam átlátni a biosát ASUS után.Most Asus z87i-prom van meg egy Gigabyte GA-B85 n .Ezt csak azért írom mert te pont Asus-t nem zudod megszokni.
(#24262) DR|FTK|NG Szerintem a Gigát vedd mert ott van mSata és minipci-express is.
-
viperabácsi
addikt
-
miresz
veterán
Egyébként észrevettem egy dolgot. Az MSI B85I Gaming,és az MSI Z87I Gaming lap felépítése közt semmi,azaz semmi különbség nincs. Sőt még az MS számuk is ugyan az! A Z87I biosát nem lehetne valahogy rátenni a B85I-re?
MSI B85I Gaming

MSI Z87I Gaming

-
viperabácsi
addikt
válasz
Goose-T
üzenetére
Nem értem az embereket.Itt van a rengeteg gamer lap , és hasra esnek tőle.Nézd meg ezt Ez az asus lap ennek legalább van rendes tápellátása , ha akarsz tuningolni.Ha a z87i-deluxe lapot választod akkor azon is AC a wifi.
Nekem a pro van , de nem bántam meg.
-
VitaD5
tag
Mert szeretek tervezni, de inkább motivációs gyakorlatnak nevezném: Ha valamiért küzdhetek, akkor még a legnagyobb
talp paraszt Tesco főnökprobléma se jelenthet akadályt. És az, hogy nem ismerem a 2 év múlva kinéző magyar piacot, bátorság.
(#22815) Pista0001: Na látod, sokat kell még tanulnom.
A DAC eszembe se jutott, pedig mennyire praktikus! Ez esetben rászálok a fentebb ajánlott MSI Z87I-re. -
AxBattler
félisten
válasz
VitaD5
üzenetére
Akkor én már inkább egy MSI Z87I Gaming AC-t vennék, elfogadhatóbb áron.
Játékos igényeknek ez is bőven megfelel, csak az extrém tuningosoknak nem lesz olyan túl jó, de hát ők külön állatfaj...
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Találtam egy leírást a lapomról (asus z87i-pro) itt van egy kép ahol ki van szerelve a wifi modul.
ezt adja a google fordító:
""Érdemes megemlíteni, hogy bár ez a generációs vezeték nélküli LAN modul emellett készül, break vagy szabványos mini-PCIe
Eredetileg az Atheros 802.11n + BT4.0, ha van 802.11ac kártyán, akkor is frissíteni magát deluxe változat XD
Ez a generáció a modult a függőleges egy nagy terv, így sok PCB tér, az RD a hátránya kerül egy up ""Ez szerint ki tudom cserélni a wifit AC -s re?
-
viperabácsi
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Nekem is itx van csak Asus Z87i-pro lap I7 4770
-
Vekko
aktív tag
Üdv!
Tervezek összerakni egy gamer itx gépet. Fontos szempont, hogy elég sűrűn hordoznám ide oda, tehát szeretnék minél kisebbet, de úgy, hogy ez nem megy a teljesítmény rovására.
Tervezett hardverek: i5-4670, Asrock Z87E-ITX, r9 270xKeresgélés után a Coolermaster RC-130-at találtam megfelelőnek, van ennél kisebb?
SilverStone Sugo Series SG05B is tetszett, de itthon elég nehezen beszerezhető és drága (+ valószínűleg csak gtx 750 ti-vel menne a beépített 300 wattos táppal)Ezzel kapcsolatban még a kérdésem az lenne, hogy ITX-es gamer PC-vel mennyire részesülök hátrányban?
Pl. alaplap esetleg gyengébb mint egy ATX alaplap esetén (leszámítva a plusz pcie, ram slotokat)?
Hűtés szempontjából ha minden rendezve van is jobban melegedik?Válaszokat előre is köszönöm!
-
HookR
addikt
válasz
Patice
üzenetére
Itt találsz egy másfél éves listát - #63
Azóta megjelent például:
5 SATA + 1 eSATA
- MSI B85I Gaming
- MSI Z87I Gaming AC6 SATA:
- ASRock FM2A78M-ITX+
- Asus H87I-Plus
- Asus Z87I-Pro6 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A88X-ITX+
- ASRock H87e-ITX.ac7 SATA + 1 eSATA:
- ASRock FM2A85X-ITXA SoC-okat nem követem nyomon annyira, abból hirtelen csak ez rémlik:
5 SATA + 1 eSATA:
- Asus E35MI-I Deluxe(Van amelyiken az eSATA nem plusz, hanem az egyik SATA csatlakozó helyett használható csak. Azt hiszem Intelnél van csak 6 SATA-s vezérlő, de most lusta vagyok utánanézni.)
És ha esetleg átesnél a túlsó ló túloldalára...

12 SATA:
- ASRock C2550D4I
- ASRock C2750D4I -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Szabó0922
üzenetére
Alaplapnak mondjuk ezt: ASUS Z87I-PRO (lehetőleg C2 steppingest - gyártói cikkszám: 90MB0H30-M0EAY5)
Processzornak pedig Intel i7-4770K
-
viperabácsi
addikt
A napokban volt szó a gépek fogyasztásáról.Nekem a 4770 asus z87i-pro 1db ssd és 1db 500 gb notebbok winyo böngészés közben mérve 52-57 watt játék alatt farcy 3 alatt 158 wattot írt a fogyimérő.Grafika fullon.
Így egyszerűbb : +Asus z87i-pro +i7 4770 +noctua NH-U9B SE2 +msi 7850 twin frozr III 2 Gb/oc + ocz agility 3 120 GB SSD + 500 gb notebook winyo + FSP aurum 400 gold +Kingmax Herkules 2x4gb + CM Elite 120 Advanced +
ez a konfig.
-
TomiLi
addikt
válasz
TomiLi
üzenetére
M.2 and mSATA are two completely different form factors, with different interface connectors/pinouts. looking at the Asus specs, there is no mention specifically of mSATA, so an mSATA drive likely won't work without some extra adapter
faxa..... de minek ez még???? Na így akkor még sem adom el a Z87E-itx-em, és nem váltok Impact-ra....

Ezt az asus-nak....
-
viperabácsi
addikt
Végre elszántam magam és megvettem az Asus z87i-pro lapot és hozzá az i7 4770 pocit.
Első benyomásra nagyon meggyőző lett a gépecske.Most próbálok valami házat varázsolni neki. -
viperabácsi
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Azt elolvastam csak , ha webshopban veszem ott nincs feltüntetve .Akkor fogom csak látni a dobozt , ha a kezemben lesz.
(#19509) sg22 A dobozon fel van tüntetve , a c2?
Amúgy nagyon ütős.
Még egy kérdés nálunk nem kapható Asus Z87I-Deluxe csak az Asus Z87I-pro?
[ Módosította: radi8tor ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mercutio_
üzenetére
Fel szokták tüntetni az oldalon, ha C2-es valamint a gyártói cikkszáma is más a C2-es alaplapoknak.
A dobozán is biztos megtalálható ez az infó, mondjuk átvétel előtt célszerű megnézni.sg22: Asus Z87I-PRO C2 - 90MB0H30-M0EAY5
Szóval a tied C2-es lesz.
A sima amúgy ilyen:
Asus Z87I-PRO - 90MB0H30-M0EAY0 -
HookR
addikt
-
HookR
addikt
EVGA Z87 Stinger review - bit-tech.net
-
HookR
addikt
Five Z87 Motherboards For Your Mini-ITX Build, Reviewed - tomshardware.co.uk
- ASRock Z87E-ITX
- Asus Z87I-Deluxe
- EVGA Z87 Stinger
- Gigabyte Z87N-WiFi
- MSI Z87I -
Mattanyahu
tag
asrock z87e-itx teszt @anandtech
msi z87i teszt @bit-tech
midlag crisis scratchbuild @bit-tech
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Patriot Viper Steel 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 - XMP - ~60 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- 32GB DDR5 4800MHz CAMM Laptop memória 1év garancia
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- CRUCIAL 32GB (2x16GB) Pro OC DDR5 6400MHz CL32 WHITE - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer/streamer mikrofon, állvány és USB HUB kitűnő árakon!
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Nekem most 1 napja fülig a szám, mióta összeraktam az új kisgépet
.

Tudom, van belole hasonlo amibe lehet, de az nem tetszik.

4770 helyett i5-t4690k-t tennék, elégnek kell lennie, és kicsit húzva egyszálon mégiscsak többet adna a Nano Fury alá
biztos nem, most vettem akciósan újonnan ezt a Z87I AC-t 21k-ért. Ha most megnézem az árösszehasonlító oldalakat, akkor ennyiért egy H81-et kapok csak. Inkább bukok a ramcserén egy picit

A DAC eszembe se jutott, pedig mennyire praktikus! Ez esetben rászálok a fentebb ajánlott MSI Z87I-re.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)