-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hanok
senior tag
válasz
Grave_444 #64381 üzenetére
Nagyon esztétikusra lett csinálva, pedig lássuk be fele ennyi lehetőség volt 10 éve ITX-re..
Volt nálam egy pár hónapig SG-05 de aztán valahogy lecserélődött a 3,5-es HDD hangja miatt egy CM Elite 120-ra. Abban megtudtam csinálni azt hogy a HDD-k tálcáját kicseréltem gumi szalagra és beültettem a HDD-t..Zérora redukálva a rezonanciát.
És csak kicsit volt nagyobb..Persze most már az M2 világában ez már csak a régi szép idők...
-
Pista0001
addikt
Én is jobban szeretem azokat, amiket irányítottan lehet szellőztetni. Annó volt egy mATX Am3 konfigom CM Elite 341-ben (ha jól emlékszek). Akkoriban nagy divat volt az oldalfalra ventihelyeket tenni, ezen is volt 2 120-as ventinek való. Elöl és hátul volt nekem 1-1 szintén 120-as venti, az első fix 75%-on (az alaplap fix 50, 75 és 100%-at tudott erre az aljzatra), a hátsó a procihő szerint volt szabályozva. A procin egy Scythe Ninja 1 rev B volt külön venti nélkül. Remekül működött a dolog, de csak azután, hogy vágtam egy plexilapot az oldalfali ventihelyekre.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
megjött a héten az UPS-em, úgyhogy ennek örömére úgy fest megpurcant magától a Q1900-ITX xpenology mielőtt beraktam volna a szünetmentest. egyszercsak eltűnt a hálóról, sehogy nem értem el, csak manual restart működik csak, LED és venti megy, de nincs post, nem hogy boot, semmilyen video kimenén nem ad jelet sem. nem hiszem, hogy az OS vagy a drive-ok (a loader pendrive sem, anélkül is ugyanez). lapra tippelek. egy SF450 Platinum van mögött, az is jónak tűnik.
többet nem akarok használt hw-t, ami nem az enyém volt... nézek új ITX lapokat, siralmas a piac. vagy keresek egy kis fogyasztású 11-12.gen Intel i3-at, vagy maradok integráltnál. első kör 100k, második 50k körül, ahogy nézem... a kérdésem az, hogy van jobb választás a J4125 chipset-nél? megúsznám a lapot/ramot 50k körül, valószínűleg a boot és OS is gond nélkül felállna, maradna a 10W fogyi, és talán az iGPU encoding is javulna 4k stream-hez.
köszi előre is, ha van tipp vagy más javaslat
szerk.:
#58187, Rick4 @
uhh, látom erre ráéreztem, csak párat kellett volna keresnem. akkor marad ez a deszka. pár docker, plex, esetleg valami dns szerver rákerülhet, de nagy HW igényű dolgokat nem tervezek.
ui.: még szóba jöhetne mATX váltás, de azzal sem hiszem, hogy előrébb lennék sokkal. most egy megfaragott CM 120 Elite van, 4 lemezzel, igazából megfelel a célra.
-
válasz
Archttila #53738 üzenetére
Streacom F7C, de ebbe csak 1 slot-os VGA fér, ahogy legtöbb hasonló házba.
Chieftec BU-12B-be 2 slot-os is fér, csak a TFX tápot add el aprón.Kockaházból szvsz a Jonsbo V6/V6+ volt a legjobb, de már nem kapható.
Ott a CM Elite 110, vagy akár jó lehet bármelyik Silverstone SG13-as modell... én a rácsos előlappal venném, valami jobb 120mm-es ventivel. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Qkackca #49928 üzenetére
messzemenően rétegigény... egy ideje játszottam a gondolattal, hogy hogyan tudnám ízlésesen bepakolni egy erősítő mellé a CM Elite 120-ból a rendszert. sejtettem, hogy nehéz dió lesz, de inkább lehetetlen küldetésbe torkollt.
köszi a tippet neked is és mindenkinek.
ITX és mATX méretben a 4x3.5" kizáró ok, hát még ha gyári megoldással, hűthetően szeretné elhelyezni a lemezeket valaki. az ATX tápról nem is beszélve.
tegnap éjjel még átnéztem a TT, Antec, Silverstone, Aercool összes most kapható megoldását, de beletört a bicskám. az egyetlen ház, ami ezt nagyjából teljesíti, az a Silverstone GD06. ez egyrészt gyönyörű, másrészt ha nem is pici (mATX), de teljesít minden egyéb kritértiumot. cserébe 60 ezer itthon, pont kétszer annyi, mint a NAS eddigi összes hardvere
Duracellm...
alapvetően sok érved jogos, de azért én mégsem egy Snyo konfig mellett döntöttem, mert a 400 ezres Syno rendszer kb. 40 ezer értékű hardverben nekem megállt (természetesen lemez nélküli árak). halkabb egy Syno / QNAP sem lesz, ha mennek. egy Q1900-ITX, 2x2GB DDR3, 4x5TB lemez 20-40W között elketyeg, ahogy számoltam. azért az nem egy horror, semmilyen szempontból.
-
Steve1207
veterán
válasz
kisza25 #47642 üzenetére
Tapasztalatom nincs, de nézegettem ezt a házat, aztán Core V1 lett, mert több mindent enged hasonló méretben, plusz nem 8 cm a hűtő limit. CM ITX Elite-ből volt 110 és 120-am, nem a leghalkabb a gyári venti egyikben sem, de javarészt fél fordulaton járattam őket, igaz ott 120 mm-es ventiről volt szó. Sztem teljesen átlagosak ezek a házakba szerelt ventik.
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Az adatlapomon szereplő konfighoz ajánljátok kérlek egy kis méretű mini itx házat, amibe lehet vízhűtést tenni 120-as és 240-is szóba jöhet)! CM Elite 110 és Sharkoon QB One van már itthon, ezen kívül bármi érdekes lehet. Különösebb igényem nincs, csak, hogy minél kisebb legyen.
Előre is köszönömÜdv
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Lecseréltem a lapot itx-re és a házat egy Sharkoon QB One-ra. Tettem 3db 120-as és egy 80-as ventit a házba. A proci hőfoka lejjebb ment, mint a CM ELite 110-ben, de még így is kicsit soknak találom (több óra használat után 65 fok környékén szokott lenni). Szerintetek érdemes lecserélni a gyári hűtőt egy Raijintek Juni Pro RBW-re? Amennyiben nem, úgy mit lenne érdemes használnom? Torony hűtők nem tetszenek, az itthon lévő IS-50-et ebben a konfigban meg sem néztem, mert a másik házban igen kevés volt a teljesítménye (plusz nem tetszik, hogy nem tudom rögzíteni az alaplap alatt lévő fém kerettel).
Pontos konfig:
Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/AC, Ryzen 5 2400G, AMD stock cooler, 2x8GB DDR4 3200 Kingston Hyperx Predator, Adata 120GB SSD, 2.5" WD 1TB HDD, Sharkoon QB Onw, Kolink KL-SFX350Előre is köszönöm az ötleteket
-
profi
aktív tag
válasz
Pgraph #46133 üzenetére
Ez a jelenlegi konfigom: Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/AC, Ryzen 5 2400G, ID-Cooling IS-50, 2x8GB DDR4 3200 Kingston Hyperx Predator, Adata 120GB SSD, 2.5" WD 1TB HDD, CM Elite 110, Corsair VS550. Van benne bal oldalon 2x8cm venti, plusz egy 12-es elől. A videókártyát időközben eladtam, az be sem került ebbe a házba.
Fórumtársak: A kérdés hogyan tovább? Cseréljem a házat? Amennyiben igen, ezek közül jó lehet valamelyik: Silverstone SG13B, Sharkoon QB One, Thermaltake Core V1? Vagy esetleg valami más? Inkább a kis méretű házak tetszenek, mert a gyerek asztalára tenném, ahol helynek is kell maradnia a tanuláshoz. Arról egyelőre letettem, hogy külső tápot használjak. Köszönöm előre is a tippeket, segítséget -
viperabácsi
addikt
Üdv ! Tudtok ajánlani olyan lowprofile hűtőt ami elbír egy I7 4770 -el és nem magasabb 65 mm től ? CM Elite 120 ba kellene.
-
Pacee87
aktív tag
Sziasztok!
Összeraktam egy kis NAS-t egy Cooler Master Elite 120 Advanced típusú házba egy ASRock B150M-ITX alaplappal, Intel Pentium 4560-as procival, jelenleg 4GB DDR4 RAM társaságában és az a bajom, hogy a proci gyári ventije hangos picit. Nem bántóan, de annyira igen, hogy gondolkozzam a halkabbá tételén.
Amire gondoltam, hogy esetleg kaphatna egy egyszerű vízhűtést (ami nem feltétlenül a gyárilag megálmodott helyre kerülne) egy Cooler Master MasterLiquid Lite 120 személyében, de kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy mi lenne a legideálisabb választás számomra. A vízhez nem feltétlenül ragaszkodom, a hűtős topikban már le is beszéltek róla és ide irányítottak további tanácsért. Hely az nincsen sok, az alaplap és a PSU között olyan 7cm-t mértem (biztosra menve mondjuk azt, hogy 5,5-6cm áll rendelkezésre). Árban a MasterLiquid Lite 120 13 000Ft-ja a legfelső határ, de jelentősen olcsóbb jó megoldás is érdekelne.
Köszi előre is a segítséget! -
choco01
addikt
válasz
Pista0001 #42385 üzenetére
Igazából van itthon egy régebbi kb. 8 éves tápom, nem sokat futott asszem 300W , csak félek attól hogy akkor összességében nőne a fogyasztás..
Mert nekem nagyon tetszik a Cooler Master Elite 120 Advance ház,gondolom abba már bele fér egy rendes táp is.. csak ugye ez is már 40cm...annyira tetszettek ezek a Gigabyte Brixek hogy olyan kicsik.. esetleg az Elite 110 de az is 30 cm hosszú..
Viszont visszatérve az elejére hogy akkor egy ilyen Intel J3455 proci tuti eltudná látni hosszútávon a NAS feladatát? Akkor is ha egyszerre mondjuk 50-100 seed megy, meg mellette filmet is nézünk róla?(+ esetleg egy webserver)(4 vagy 8GB rammal, SSD-vel)
Meg az 1000 megás netet kitudná hajtani?Mert sokat gondolkodtam hogy lehetne valami Intel J4105 alapú, csak az alapból +10k meg a ram is kb. annyival drágább bele (ddr4).. nem tudom megéri-e a dupláját az egy évvel újabb proci miatt..
-
Kodiak88
tag
Sziasztok!
Végre átköltöztem az új házba, pár új alkatrészt is beszereztem.
A mostani konfig így áll össze:
- CM Elite 110 ház
- CM GM450 tápegység
- CM Masterliquid 120Lite
- i5 2310
- Asus P8-H61-I
- 8GB RAM 1333Ehhez tervezek még egy 1050Ti VGA-t.
Jelenlegi felállásban a házból kiszedtem a ventit, valamint a hűtőből is csak a radiátort raktam be, így normál használatnál 45 fokig megy fel a proci. Gondolom ha bent lesz a VGA is és valami jobban igénybe veszi ez bőven feljebb menne, de addig jó így, elég csendes.
Később ha a hőfokok megengedik, csak a ház ventillátorát raknám be, az valamivel csendesebb mint hűtőé.
Köszönöm a segítséget utólag is mindenkitől
-
Ringman
félisten
sziasztok!
ryzen alá - vagy r5 1600x + vga vagy csak egy 2400g proci lesz, milyen lap ajánlott?
jó lenne 40k alatt maradni, ott a biostar x370gtn, GIGABYTE GA-AB350N és a ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac hármas van.
tápból van egy régebbi fsp 300 apn-em, házból meg egy cm elite 120-am és egy kolink satellite minim - jó lenne az utóbbiba beleférni, mert az kisebb.
egy sytche grand kama cross 2 is van valahol, de az nyilván vga mellé nem opció, meg új lefogató is kell hozzá.köszi a választ!
-
Geller72
veterán
Üdv.
Kellene egy kis support. Eladtam a régi itx gépemet és most összeraknék egy másikat.
Új gen lenne, azaz vagy AM4, vagy S1151. Ezt még nem döntöttem el, mert abban a dilemmában vagyok, hogy jobb lenne egy Ryzen 1700 a 65W TDP miatt, de ott ugye nincs VGA, ami azt vonja maga után, hogy akkor kellene bele egy natív VGA, ami egyrészt plusz 20-25k-ról indulna, másrészt elveszteném az alacsony TDP értéket, ami a procinál van, mert hozzáadódna az a 30W a VGA-tól..
Intel vonalon éppen ezért szemezgetek a 8400-al, vagy a 8700K-val, mivel ezekben benne van a VGA, ami nekem elég lenne. Nem játszani kell a gép, amennyit meg játszom esetleg, a casual gémeket meg úgy is viszi a 6xx IGP. A Ryzenhez találtam már ITX lapot, normális áron, Gigabyte személyében, de az S1151-hez még nem sikerült. 2 RAM slot elég.
Tápból kellene egy 350W-os, 80+-os, ami nem annyira drága, sok ágú rail nem kell hozzá. 2 db SSD lenne RAID-be kötve és egy HDD. ODD nem kell. Házból szeretnék valami szellőset, nem annyira minit, valami "élére állított téglalap" alakú, normálisan szerelhető ház kellene. Előtte volt CM 120 elite-m, na az nem kell.. A ház kialakításánál fontos, hogy legalább 2 slotos kártyahely legyen a hátlapon, ha mégis a későbbiekben tennék bele VGA-t, az gond nélkül beleférjen. Max 1050Ti kari lenne bele. Az üvegkalitka, ezer leddel nem igazán érdekel, tehát dizájnban inkább a szolíd oldal érdekel, de egy oldal plexi nem probléma.
Nem ismerem a mostani trendeket, így szívesen vennék ötleteket az építésre vonatkozóan A-tól Z-ig. CPU cooler tipp is jöhet, 12CM-ben gondolkodom minimum, annak ellenére, hogy ha 65W TDP-s proci lesz, annak nem kellene ennyi, de szeretek előre gondolkodni.
Köszönöm előre is.
G,- -
jokeph
nagyúr
válasz
#16939776 #40269 üzenetére
Hát, ha nem gond a közel 300*300*300mm-es "cube" megoldás, akkor Thermaltake Core V1-et....
Sokkal olcsóbb, mint a Silverstone (bár nem tudom, azon mi 50e ft majdnem, lehet csak nekem nem tetszik, de úgy néz ki mint egy háztartási kisgép
)
Vagy Cooler Master Elite 110,120,130... a 120-ból van fehér is.
Ha nem riadsz vissza egy kis esetleges "szabdalástól", akkor a Rajintek Metis is lehet a választottad, ebből aztán van mindenféle színben
Esetleg még egy Fractal Design Node 304, mondjuk ez egy közel 40 cm hosszú téglatest, viszont nagyon jól építhető.
Lian-Li Q széria
-
Melorin
addikt
válasz
energy4ever #39978 üzenetére
De a watt az watt, nem? Ha elég nagy a teljesítménye, vinnie kell. A legkisebb paneltáp vagy PicoPSU 120W, bírnia kell 3-4 HDD-t megy egy integrált CPU-s lapot.
A jelenlegi ház egy Shuttle K45 ház, de vagy CM Elite 110 vagy Node 304 lesz a végleges.
Túl nagy teljesítményű tápot, pl egy normál ATX-et nem szeretnék mert azok ilyen kis teljesítménnyel terhelve rossz hatásfokúak, nő a fogyasztás. -
HookR
addikt
válasz
milkabrams #39839 üzenetére
Ha nem mozgatsz egyszerre rendszeresen 10+ GB-okat, akkor mindegy, mert nem arról megy a rendszer. Az 5400rpm-es 3,5"-es HDD-k meg csendesebbek a 7200rpm-eseknél. Ha meg az is zavaró lenne és a felhasználási szokásaidnak nem mond ellent, akkor x perc elteltével elküldheted alvó állapotba őket.
Hűtőnek az ID-Cooling IS-60-at mondanám elsőre, bár ahogy látom, már egy ideje nem igazán kapni idehaza. Az a baj, hogy hiába áll rendelkezésre a 65mm-es magasság, ha a házban a táp van fölötte, így a ventilátorok egymás ellen dolgoznak. Ildomos lenne minimum 1-2cm-t hagyni közöttük. 60-65mm alatt viszont már le kell mondani a 120x25mm-es ventiről, de slim 120mm-es sincs túl sok. (Ezért nem szoktam ajánlani efféle házakat. Ezeknél szokott a játékvíz képbe kerülni, mint pótmegoldás.) Alternatíva például:
- Thermalright AXP-100
- ID Cooling IS-50 (ebből épp van is egy aprón)Hogy mennyire csendesek, érdemes teszteket nézni róluk. Illetve ebből a listából tudsz még szemezgetni.
(#39844) energy4ever: Az általa választott alaplapon a CPU-foglalat a lap szélére került, ezért az aszimmetrikus top-flow hűtő célszerűbb választás még akkor is, ha történetesen a CM Elite 130-ban épp van elég hely oldalirányban Cooler Master GeminII M4-nek (ha nem rakod be a kiegészítő 80m-es ventit a tartókerettel).
-
Berv
csendes tag
Sziasztok,
CM Elite 120 házba keresek 80*80*10-15 mm-s ventit, a gyári elkezdett zajongani.
Tudtok javasolni csendes, nem pwm ventit a célra?
Köszi -
betyarr
veterán
no tegnap megjöttek a cuccok és össze is pakoltam.ütős kis masina lett,megy mint a villám!
ez lett a vége:
- asrock h110tm
- g4560
- 2x8gb so-dimm ddr4 2400
- be quiet! Shadow Rock LPhw amihez társultak az új cuccok:
- intel 535 120gb ssd
- wd red 3tb
- cm elite 110
- fsp 90w adapter
- thermalright ty147 case fanaz előző rendszeren az ssd kondíciója tavaly augusztus vége óta 16%-ot romlott.kezdetben szinte 2-3 naponta 1%-ot,majd amikor kikapcsoltam a nod tétlen állapotban végzett víruskeresését,akkor már javult a helyzet.így csak ~2 hetente ment lejjebb 1%-ot a meghajtó kondíciója.nem tudom mi generált ekkora írást a lemezen,de úgy tűnik ez most megszűnt,de nem akarom elkiabálni.
lényeg a lényeg: megy mint a karikacsapás a gépen minden!örülök,hogy végül leváltottam az am1-es konfigot.
köszönöm mindenki segítségétvalami,amit nemigazán értek: a bios a cpu hőmérsékletre igen magas értéket mutat 46-50 celsius fokot,azonban az aida vagy 15 fokkal kevesebbet.ez mi az ördögért lehet?most melyiknek higgyek?
egyébként egy kicsit érdekes ez a cpu hűtő: van egy pici holtjátéka a függőleges tengelyénél jobbra-balra enyhén mozgatható és attól félek,hogy így rosszabb a hatásfoka.jobban már nem lehet meghúzni egyik csavart sem.erről valakinek van véleménye?
-
Sziasztok,
Tudnátok nekem ajánlani valami jól bevált alaplapot a jelenlegi, Intel D510MO leváltására? Annyira nem követtem figyelemmel az utóbbi időben a híreket, így annyira nem vagyok képben, hogy mégis melyiket lenne érdemes megvenni.
Az igények:
- ismerje a 2 Tb-nál vinyókat (vagy a mostaniak már mind ilyenek gondolom, amik elérhetőek?)
- passzív hűtésű processzor, tehát lehet integrált procis is, semmikép sem szeretnék egy ilyen pár centis ventit ötezres fordulaton hallgatni
- usb 3.0, hdmi
- mindegy, hogy intel vagy amd, hűvös legyen, a házban csak egy venti üzemel elől
- ár/teljesítmény arányban jó legyen, ne legyen túl drágaTalán ennyi, médiaszerverként funkcionálna, ahogy a D510 is, a nagyobb gépemből költöztetnék át még egy vinyót pluszban, a jelenlegi alaplappal ezt ugye több okból sem tudom megoldani.
Mindezek egy CM Elite 120 házban vannak elhelyezve.Köszönöm.
-
Mercutio_
félisten
válasz
zolikaDB #36131 üzenetére
Táp helyett inkább Zalman 350W ZM350-FX
Házból Sharkoon CA-I vagy ha mindenképpen CM akkor az Elite 130 abban a 120-as 1-2 konstrukciós hibáját javították (de szerintem feleslegesen nagy)
Lapból esetleg az MSI H110i Pro-t is nézd meg.Ha nem lesz külön VGA, akkor ramból kitet vegyél, mert a prociban lévő igp-nek kell a külön csatorna a memóhoz.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Megjött a CM Elite 120 Advanced. Hááát...
Nem egy nagy eresztés, épp elmegy kategória. Egyrészt képen jobban mutatott, mint élőben, és nem is olyan kicsi, mint "reméltem". Egy darab WD Red van benne, de eléggé megbúgatja, bár ezt asztalon, burkolat nélkül állapítottam meg; összerakva (és elrakva jó mélyre...
) talán nem lesz olyan gáz. A winchester rögzítése egész fix, de nem szeretem, hogy nem tudom becsavarozni, ha úgy tartja kedvem. Mindkét hozzá adott ventilátor kerepel, bár halkan, de elég idegesítőek.
Nem számítottam csodára és azért jobb, mint egy 6-7 ezres viskó, szebb is, kisebb is, a célnak megfelel. És nyitottam egy Node 304 malacperselyt.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Kerestem egy olyan fehér ITX házat, ami nem túl drága, pl mint a CM Elite 120 Advanced, szép, mint a Nebula C, BitFenix Phenom, FD Node 304 és belemegy nagy CPU hűtő is, hogy később ne egy vagyonért tudjak csak jó halk hűtést tenni bele a gyári Intel helyett. Illetve legalább két 3.5-ös és egy SSD hely kellene bele. Igazából a BitFenix meg a FD már túl van a kereten, de annyira állat jól néznek ki.. Néztem a Metis-t is, megtaláltam az egyetlen boltot (a drága és messzi varázslón kívül) ahol fehérben is lehet rendelni, már majdnem meg is rendeltem amikor láttam, hogy csak egy darab 3.5-ös vinyó megy bele.
Közben láttam, hogy alacsony top-flow hűtőből is van azért olyan ami halk is és nem 10+K forint, szóval valószínűleg a CM lesz, de gondoltam hátha tudtok még olyat amit érdemes lenne számításba vennem. NAS lesz, VGA nélkül, 1150/51 Celeronnal.
-
törölt tag
A CM elite 110 egy nagyon picivel, de nagyobb méretű mint amit ajánlottam.
Egy két spéci és drága htpc-házon kívül nem ismerek olyat, amin nincs SFX/ATX tápnak hely kialakítva, 120mm-es ventilátort és 2db 3,5"-os Hdd-t is fogad.2db lassú( pl.: WD-red ) hdd-hez, 10W-ot fogyasztó lap mellé a 65W-os táp az ésszerűbb döntés.
-
Sziasztok!
NAS építésre adtam a fejem, így lenne pár kérdésem:
A konfiguráció a következő lenne:
- COOLERMASTER Elite 120 Advanced
- ASRock Q1900-ITX
- Corsair SO-DIMM DDR3-RAM 8GB PC3-10600 (CMSO8GX3M1C1333C9)
- Be Quiet Pure Power 300W L8-300W BN220
- 120GB ADATA SSD SATAIII 2,5" meghajtó SP550 (a rendszernek)
- 4TB WD 3.5" SATA-III 64MB Red NAS winchester (WD40EFRX) (adatoknak - ebből később összesen 4 kerülne a házba, RAID5-ben)4 lemez esetén (ha jól vettem ki akkor van 3 3.5"-os helyem a házban + egy 5.25", így befér a 4 db) mennyire rezonál a ház? Amennyire lehet a hangtalan üzem lenne a lényeg ám a szellőzést sem szeretném feláldozni, drágák a lemezek, nem szeretném megfőzni őket.
FreeNAS-sal vagy esetleg OMV-vel használnám (bár előbbi jóval szimpatikusabb a ZFS miatt).
Továbbá (mivel a lapon összesen 4 SATA csatlakozó van) az SSD-t egy külső házba raknám, így USB3.0-án csatlakozna a géphez. Ez így kivitelezhető? Mármint úgy értem, hogy ilyen esetben fog tudni bootolni a gép? Azért kérdezem, mert bizonyos USB vezérlőkrt kevésbé szeret a Linux kernel (FBSD alatt passz) így lehetnek kompatibilitási gondok. Erről mit tudtok?
Köszi!
Üdv. core2
-
válasz
julius666 #32929 üzenetére
Ha ragaszkodsz a feltételeidhez, akkor egy CM Elite 130-at, 120-at mondanék háznak, de erősen javasolnám én is, hogy gondolkodj el az SFX tápokon, és noti HDD-ken.
És deszkából mindenképpen az Asrock AM1B-ITX-et venném, ugyanis csak azon találsz 4db SATA csatit, míg az Asus-on, és az MSI-n csak 2db van, úgy meg elég bajos a 2 HDD + 1 ODD kombó.
-
eMPet72
csendes tag
Sziasztok!
„Gombhoz a kabát” keretében szeretnék új gépet összerakni. Ami belekerülne: ASRock H110M-ITX, I5-6400, 3,5 HDD, 2,5 SDD, később egy GeForce GT950, vagy hasonló méretű kártya, 2x 4 GB memória.
Elsősorban fehér, másodsorban ezüstös (vil. szürke) színben keresném.A gép vagy egy 33x33x37 cm mély (max 40 cm mély) elől-hátul szellőző polc fakkban lenne, vagy az asztalon, de ennél nagyobb helyet nem szánnék rá. Egyébként sem szeretem a nagy batár gépeket és házakat (jelenlegi mini tornyom is nagy), így a mini-itx felé kacsingatok. Eddig ezeket néztem ki:
- Cooler Master Elite 120 Advanced (40 cm mély) (20L)
- Sharkoon CA-M (17L)
- Xigmatek Nebula C (20L)
- Raijintek Metis Classic (13L)
- Silverstone SG05-Lite (11L) (kisebb SFX táp nem hangosabb?)Milyen tapasztalatok vannak ezekkel (hűtés, táp, hely), illetve színben melyiket (esetleg mást) ajánljátok?
Persze feketében, nem ekkorában, nem ide, occón van más is, de valamilyen szinten ragaszkodnék a helyhez és színhez. Keret: 15-20e. -
válasz
radi8tor #32821 üzenetére
A TAKU nagyon bejövős!
Nagyon jó design, biztos meg is kérik majd az árát. Ha jól látom, egy Dell P2x14H monitorral promózzák, ami nem csoda - nagyon jól mutat együtt a kettő, én még dobnék rá egy AC511 hangsugárzót is!
Front USB csak ez a kábeles megoldás lesz? Audio I/O-t meg nem látok sehol, pedig írják a lenti linken...
Érdekelne még, hogy VGA-nak mekkora lehet a vastagsága (3 slot?), és fölé miért nem raktak szellőzőrácsot? Meg aztán hogyan fogják rögzíteni ilyen fekvő pozícióban?
Csupa izgi kérdés...A korábbi lamentálásomhoz...
Valóban melegedett nálam is az Elite 120-ban a gépház hátsó fele, de akkor egy 100W-os A10-5800k, később A10-7850k volt az SFX táp alatt, most meg 35-50W-os Intel CPU-kal számolok... ráadásul a táp úgy volt fordítva, hogy kívülről szívja a levegőt, most ezt fordítva tervezem.A fontos az lenne, hogy a ház mélysége max. 25-30cm legyen, és lehessen bele rakni normál VGA-t, 2-3 (noti)merevlemezt (esetleg slim ODD-t), normális hűtéssel. Egy összement Grandia GD05-nek örülnék talán a legjobban, de az SG05 is szóba jöhetne.
-
duo
addikt
igen és igen. végülis megrendelésre került egy antec ISK600. elől van a táp hátul egy 12cm fan, és toronyhűtőt is fogad. diszkrét vga nem fog kelleni. a súlya majdnem 8kg, szemben a nagyobb cm elite 120 3,9-ével, tehát azt gondolom maszívabb. pedig kicsit kisebb.
pluszpont hogy nincs agyonlyuggatva, könnyebb plusz porszűrőt tenni rá ha esetleg. továbbá ilyen lapos kialakítású, és van rajta előlapi usb2.0. meg 3.0 is de azt nem tudja az anyadeszkám.a toshiba 3.5-ös
-
duo
addikt
Üdv fórumtársak. adott egy ilyen konfig:
asrock h81m-itx, core i5 4460S (65W tdp) IDcooling is-40, 16gb hyperx 1600MHz, 120Gb kingston hyperx fury,
toshiba 500gb hdd, be quiet! system power7 300w.
mindez egy cooler master elite 120ban.azonban szeretnék egy jobb ólat, úgy érzem ez a CM kicsit mellényúlás volt. (a kábelezést mondjuk remekül megoldottam a mozgástéren belül. (zsugorcső rulez) és a szellőzést is viszonylag megoldottam, de hogy a takarításhoz állandóan csavaroznom kell az nagyon bosszant: rövid idő alatt megeszi a fene a meneteket. szerintem.
jobb híján elhasználom de ha van értékelhetően jobb, mondjuk 20K-ig,
úgy javasoljatok már valamit. csak 26-28-cmnél ne legyen magasabb, mert nem fog elférni ahová szánom.szellőzés, anyaghasználat, tartós kivitel az elsődleges szempont a külcsín másodlagos.
stigma #30384 üzenetére
3.5-ös HDD-ből 2db nem fér a Silverstone-okba.
Prodigy van már 1-15k között aprón, és ott fújja is a venti rendesen a HDD-ket, viszont maga a ház egy batár.
ITX CM Elite ház rendszeresen van aprón 10k-körül, és a HDD-k pont a 120mm-es házventi mögött kerültek elhelyezésre, ami jót tesz a hőmérsékletüknek, vszont maga a venti elég kókány minőség, azt azonnal cserélném.Elite 130-at mondanám a nap végén.
-
-
sziasztok!
NAS építés a téma és ház gondom van.
ami eddig biztos:
Asrock Q1900-ITX vagy Asrock N3150-ITX (amelyik éppen lesz a bótban)
4 gb mindegy milyen ddr3 sodimm ram
2 db 3,5 hdd (ez adott)
1 db 2,5 ssd (ez is adott)
picopsu + 90w külső tápelsőnek egy coolermaster elite 110-et néztem ki, de zavar az ordenáré nagy luk a hátán a tápnak.
van esetleg ötlet olyan házra amiben a fentiek beleférnek, de dc-s tápra optimalizált?
szük keresztmetszet: max 22 cm magas lehetilletve ha van javaslat (ebay, aliexpress, stb) a 120w 12v picopsu + 90w dc tápra, azt se tartsátok magatokban.
előre is köszi,
red -
Mondjuk a ház elejére nem árt valami jobb 120mm-es ventit betervezni, mer' a CM-féle elég hangos. A HDD-knek sem árt.
Mivel hátul nincs aktív hűtés az Elite 120-ban (az oldalsó 80*80*15mm-est kb. el is lehet felejteni), ezért jól jön a teljes PS/2-es méretű táp nagy ventije, az szvsz elég is lesz a tervezett AM1-es konfighoz. Az APU hűtését azért majd nem árt lecserélni az Arctic M1-es megoldására.
-
aelod
veterán
válasz
#16939776 #28852 üzenetére
Amit (#28845) varmi2 fórumtárs linkelt is jó. Nekem elég lesz. Viszont nem tudom mekkora tápot válasszak mondjuk 2 vinyónak+ennek a lapnak. És így ebből kifolyólag a házat sem tudom belőni melyik lenne jó választás. Azt tudom, hogy nem akarok kábel rengeteget és aktív hűtést.
Igen a cm elite 120-at már néztem és tetszik is.
-
válasz
Nova96 #27919 üzenetére
alaplap: MSI H81I - 21k - ez tényleg minden alapvető funkciót tud, és az MSI deszkái megbízhatóak is.
ház: aprón van most egy Antec ISK 600, én azt ajánlom, ill. a CM Elite 130-at venném a felsoroltakból (120-asom volt, és jó kis házak azok).
proci: intel pentium g3220 / itt még gondolkozok a i3-on megéri rá spórolni vagy nem? - aprórón van egy csomó olcsó i3, nézz körül, hátha.
ram: 4gb kingston hyperx 1600mhz / később +4 GB - perfekt
vga: gigabyte gtx 750 2gb - jó a márka, és a típus is, de mindenképpen a Low Profile verziót venném, mivel az helytakarékosabb, és nem kell hozzá tápkábel.
táp: fsp hexa+ 400W - inkább valami Chieftec SFX tápot, adapterrel.
hdd: WD 1TB blue -
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Pókerhez szeretnék építeni egy kis helyigényű gépet.A ház amit kinéztem:
CM Elite 120 Advanced vagy Elite 130
Lenne bele egy i5 proci, egy Samsung SSD 850 EVO 250GB SSD
ennyi biztos.Tudnátok a házba való alaplapot ajánlani hozzá?
Illetve konkrét procit és valami csendes hűtőt, ami befér?
Egy másik topicban ezeket ajánlották:
Asrock b85m-itx
i5-4440Tápok közül ezt néztem ki:
Be Quiet Pure Power 300W L8-300W BN220köszi
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Elhatároztam magam egy mini építésére de nem nagyon követtem a trendet, alkatrész ügyileg. Ebben kérnék segítséget, hogy ti mit raknátok vagy mit ajánlanátok.
Amiket kinéztem:
- CM elite 110
- Asrock H81M-ITX
- Intel G3258 (kis húzás lesz, amit bír alulfeszelve)
- 2x2Gb (ez adott)
- Intel 520 120Gb
- HDD 1TB valamilyen
- MSI GTX750Ti 2Gb (16,5cm hosszú)
- HEXA 400+ (nem tudom mennyire halk).Egyenlőre ennyi. A teljesen kocka kis házak tetszenek és szeretnék csendet.
Valami jobb ebben az árban? -
válasz
mrbig25 #23647 üzenetére
Tudom, már váltottam: TJ08 -> CM N200 -> CM Elite 120 ...
Szóval egy SG05-öt azért el tudok viselni; ISK600 meg tetszik, de csak minőségben lenne előrelépés, méretben nem.
Egyébként milyenek az előlapi power/reset gombok a 600-ason?
Nekem képről kicsit gagyinak tűnnek, félnék hogy idővel elfáradnak... -
Üdv!
Én is most álltam át FM2+konfiggal mITX-re, ugyanezzel a Giga lappal, Elite 120-szal.
- nekem szerintem egy olcsóbb lap is jó lett volna, de nem bántam meg: fontos volt, hogy a VRM-en legyen borda (más lapokon nincs, csak az MSI A88XI AC-n, én ezt a kettőt ajánlanám), ezen felül jó a BIOS-a (feszt lehet csökkenteni, húzni az IGP-t, stb.), és persze minőségi darab, 3 év garival.
- hűtőből én a CM GeminII M4-est néztem, PH!-tesztben is jókat írtak róla.
- a 120-as nekem bejött, bár kellett kicsit ügyeskednem, de a 130-as már nem tetszik annyira a HDD-keret elhagyása miatt. Este küldök pár képet.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Patice #22398 üzenetére
Persze ide mindenképp tedd fel.
Én nem ma kezdtem, volt már CM Elite 120-am meg Silverstone SG05 házam is. -
viperabácsi
addikt
válasz
bozont #21816 üzenetére
nekem 4770 van egy 7850 2gb és 2x4 gb ram társaságában egy cm elite 120 házban.A tápot át raktam a ház elejébe így elfér a procin egy Noctua proci hűtő
-
viperabácsi
addikt
A napokban volt szó a gépek fogyasztásáról.Nekem a 4770 asus z87i-pro 1db ssd és 1db 500 gb notebbok winyo böngészés közben mérve 52-57 watt játék alatt farcy 3 alatt 158 wattot írt a fogyimérő.Grafika fullon.
Így egyszerűbb : +Asus z87i-pro +i7 4770 +noctua NH-U9B SE2 +msi 7850 twin frozr III 2 Gb/oc + ocz agility 3 120 GB SSD + 500 gb notebook winyo + FSP aurum 400 gold +Kingmax Herkules 2x4gb + CM Elite 120 Advanced +
ez a konfig.
-
HookR
addikt
"The Kabini processors will be similar to their laptop counterparts – up to four Jaguar based CPU cores, a single memory controller supporting up to 1600 MHz memory" - anandtech.com
(#20256) Ruszki: "Szerintetek egy AsrockFM2A88x-ITX+,egy A10 7850k, Kingston HyperX Predator DDR3-2666 2x4GB,egy CM Gemini II M4,és egy CM Elite 120 Advenced szeretné egymást!?Itt arra szeretnék pontos választ kapni,hogy a ram és cpu cooler el e fér egymás mellett!!??"
Nem, ez így sajnos nem jó összeállítás. Hűtőből aszimmetrikus kell helyette (mert rátakar a RAM-okra ~12-13mm-t), például:
- Thermalright AXP-100
- Gelid SlimHero
- Xigmatek Janus
- Prolimatech Samuel 17 (Meg hozzá egy ~15mm magas venti)(#20268) Ruszki: Az Elite 120 Advanced honlapján 65mm van feltüntetve maximális CPU-hűtő magasságnak.
(#20258) sanki85: Igen, fekete-fehér ventivel és 3e-rel olcsóbban valóbban vonzóbb. A takarósipka elhagyása és az apróbb, a lamellák formáját és az alsó, hajlított tartópálcát érintő módosítások meg felhasználói szempontból nem számottevők. Azért az árból még így is lehetne faragni.
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Szerintetek egy AsrockFM2A88x-ITX+,egy A10 7850k, Kingston HyperX Predator DDR3-2666 2x4GB,egy CM Gemini II M4,és egy CM Elite 120 Advenced szeretné egymást!?Itt arra szeretnék pontos választ kapni,hogy a ram és cpu cooler el e fér egymás mellett!!??Ha fontos még akkor a táp egy FSP Hexa 400W-os lenne!!
Előre is köszönöm a válaszokat!!
Üdv,Ruszki!
-
Mercutio_
félisten
Nézegetem a CM Elite 110-et, és most tudatosult bennem, hogy ez az SG05-nél azért nagyobb lesz (4 cm-mel szélesebb, és 3-mal magasabb), igaz cserébe mehet bele ATX táp, SFX helyett ami hang szempontjából előrelépést jelenthez egy konfignál. (+ befér az elejébe egy 120-as radi, de ez asztalon gondolom nem halkabb mint egy csöndes levegős procihűtő
és a ház szellőzését is blokkolja abból az irányból ez esetben)
-
bignor
tag
Sziasztok!
CM elite 120-hoz keresnék talpakat a gyári kemény, lötyögős műanyag helyett. Tudtok valami beszerzési forrást, ahol jó kis talpakat lehet beszerezni?
-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor #18011 üzenetére
Ha 30K-t szánsz alaplapra, akkor szerintem még ASRock-hoz vagy Gigabytehoz is kell még egy kis lóvé. Utóbbit egyáltalán nem ajánlom, Z77-em van tőlük, nagy f*s.
Szerk.: Ez természetesen orbano-nak ment volna
Egy CM Elite 120/130 is jó lehet, ha a HDD tartókat kiveszed, egy Monsta 120-as radi beférhet (nincs ilyen tapasztalatom, nem állítom hogy be is fér, de érdemes lehet utánanézni).
-
Grave_444
nagyúr
válasz
saturn27 #17995 üzenetére
Én nem szerettem a CM Elite 120-at, ugyanolyan halk a mostani SFX tápom, mint a Corsair HX450, ez a Be Quiet SFX 300/350-re is igaz. Az SG05 ennyi pénzért best buy, akárki akármit mond.
Én anno 38-ba vettem Silverstone SFX 450W-os táppal, igaz a táp bolti ára most is 27K. -
jilian
addikt
A CM ELITE 120 Advance -ra kapható külön fekete előlap?
-
Kreash
aktív tag
válasz
saturn27 #17506 üzenetére
Na ezzel én is valahogy így vagyok,sg05 ből az atx táp helye hiányzik, nem akarok lemondani a moduláris tápomról, meg a némaságáról.
Szomszédnak van egy Bitfenix Prodigy -jede az eleje szinte üres,felét le lehetne vágni...Más:
CM ELITE 130 Advance engem érdekelne,de lehet már valahol kapni?120 on is gondolkoztunk anno mikor vette a prodigy-t de az 120 eleje nem tetszett. -
Mercutio_
félisten
Ne viccelj már, egy olyan gép amiről te beszélsz (m) ATX méretben mennyi is?
Ahhoz képest %-osan - vagy akár forintban - mekkora az eltérés?
Alaplap esetén 2-5k ház esetén 3 körül (core 1000 vagy Vaya vs. CM Elite 120 advance) táp proci memo ssd/hdd vga ugyanaz, még esetleg a proci hűtőre lehet + néhány k-t elverni a 65mm-es magasság limit miatt, de normál házakban kialakitott konfigok esetén is lehet szórni a pénzt gondolkodás nélkülEgyébként az '' általános pc'' és WOT-ot közepes grafon futtató az csak ph-s fejjel gondolkozva ugyanaz, az átlag pc használó az dolgozik + filmez + közösségi oldalakon van jelen és max flash-es vagy régi játékokkal játszik hébe - hoba arra pedig bőven jók a mai integrált VGA - k is.
-
Kreash
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani olyan itx-es házat amibe belemegy sima atx-es táp és egy 23cm es vga ,de bitfenix prodigy-től kisebb?
Nézegettem a CM Elite 120 Advanced-t de az eleje nem nagyon jön be, Cm Elite 130 már szimpatikusabb de még nem kapható, és jó lenne valami más alternatíva is.
Fractal Design Node 304-t is nézegettem.
Árba kb 30-35 ig gondoltam.
5.25" hely nem szükséges. -
zodo
nagyúr
válasz
Geller72 #17141 üzenetére
Ha későbbi terv dupla slottos natív vga akkor a slim házakat már el is felejtheted és a kiszemelt HKC SM01 árát is. Ennyiért nem kapni semmit nem hogy házat.
Különben a HKC SM01 = ATX2018 adatlapja és egy mostani hirdetés róla, képekkel.
Ebbe a házba is mint jó esetben a slim házaknál csak low profil és abból is az egy slottos vga tehető.
3,5 hdd is nagy többségben felejtős vagy barkácsolás igényeltetik.
Proci hűtő is valamelyik low profile típus cirka 6-7cm magasságú, ventivel.Szóval inkább a kocka méret irányába kell nézelődnöd ha atx tápegységet és normál vga-t szeretnél.
Cooler Master Elite 120 Advanced
BitFenix Prodigy
Lian Li PC-Q08 -
szente
addikt
Hali!
Használ valaki Asrock FM2A75M-ITX/FM2A85X-ITX lappal toronyhűtőt?
Lehet, hogy lecserélem a CM Elite 120 Advancedet egy olyan házra, amibe már lehetne rakni valami nagyobb dög toronyhűtőt, csak hát nem tudom, hogy hogyan férnek el alatta/mellette a HyperX Predatorok.
Alpenföhn Brockent, Scythe Ninját nézegetem, passzív üzemre.
Persze, ha tudtok jobbat 164mm magasságig, ami elfér a RAM-októl, akkor ne tartsátok magatokban! -
Ric4m0nd
aktív tag
Ez a bemutató meggyőzött! CM Elite 120 Advanced és Thermaltake Armor A30 közt hezitáltam, de utóbbi már M-ATX és az nagy. M-ITX 4EVER!
A Thermalright Macho-hoz kerestem házat. Ez a Fractal tuti nyerő! Rendszert építek Haswell vagy Richland köré. Passzív táp, passzív CPU cooler, csak a ház ventillátorok mennek majd alacsony fordulatszámon.
@xtevo Kösz a megerősítést!
-
mrbig25
őstag
válasz
zenwalk #16184 üzenetére
Az ASUS GTX660-DC2-2GD5 VGA kb. 25-26cm hosszú. Fizikai képtelenség, hogy a Q07-be vagy a Q11-be beférjen, mivel mindkét ház rövidebb ennél.
Én a CM Elite 120 és a Bitfenix Prodigy párost még kiegészíteném a Fractal Design Node 304-el.
1-2k különbséggel belefér az árba, amit megadtál. Emellett rakhatsz bele nagy toronyhűtőt és ATX tápot is. -
DiceBlade
aktív tag
válasz
zenwalk #16181 üzenetére
Bitfenix Prodigy
CM Elite 120
Ezt a 2 házat tudom ajánlani
Toronyhűtő csak a Prodigy-be fér gyárilag, viszont az Elite 120 kisebb helyen elfér -
bignor
tag
válasz
ZetorGumi #16062 üzenetére
Sziasztok!
"Nem bejövős ez a Tápot az alaplap fölé design. Sok a hátránya."
Egy cm elite 120 házat szeretnék átalakítani és alapvetően nekem is ez a problémám. A tápot költöztetni szeretném.
Alapvetően úgy gondolom, hogy a tápot úgy kellene elhelyezni, hogy a ventije lehetőség szerint kívülről szívja a "hűvös levegőt" a tápba és a táp perforált oldala pedig lehetőség szerint felfelé legyen, hogy kémény elv alapján távozzon a meleg levegő.
Jó az elgondolásom?
Várom a pro és kontrát.
A táp mükődése különben jelentősen befolyásolja a belső hőviszonyokat?
-
b.bone
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy új gépet főleg játékra. Sajnos nincsen semmi tapasztalatom Mini-ITX téren, de az elmúlt pár napban azért utána olvasgattam valamennyire a témának.
írtam egy listát, hogy mit vennék, tőletek pedig véleményt kérnék, hogy ez vajon így működne-e egyáltalán. Nem e fog túl melegedni, meg egyáltalán belefér-e rendesen a VGA. (én úgy gondolom igen, de hátha van amire nem gondoltam)
Kell esetleg vennem más CPU hűtőt, vagy ház ventilátort, vagy whatever? Esetleg tudtok ajánlani itthon is kapható megfelelőbb házat? (5.25-ös hely feleseges mert úgyis csak OS installhoz fog kelleni az olvasó az meg van USB-s)Előre is köszönöm.
Cooler Master Elite 120 Advanced*(RC-120A-KKN1)
ASRock Z77E-ITX *(Intel s1155)
Intel Core i7-3770 3.50GHz BOX
2db CORSAIR Vengeance DDR-3 8GB/1600 *(CMZ8GX3M1A1600C9)
Samsung 128Gb SSD 840 Pro Series*(MZ-7PD128BW)
GIGABYTE ATi Radeon HD7850 2Gb OC *(GV-R785OC-2GD).
-
mrbig25
őstag
válasz
szente #15582 üzenetére
Fractal Design Node 304, duplaáron
Vagy átfaragod a CM Elite 120 belsejét, hogy beférjen egy toronyhűtő. -
szente
addikt
válasz
zolikaDB #15581 üzenetére
Köszi! Kicsit feleslegesnek érzem a konfigomhoz a 350W-os tápot. Még gondolkozok rajta, mert kicsit elkapott a hév, hogy jó lenne valami combosabb CPU(750k), meg egy HD7850-70.
Bár félek, hogy 750k-t mert nem vinnél el a Samurai ZZ passzívan, úgy hogy házat is kéne cserélnem.
Egyáltalán van olyan ház ami csak kicsit magasabb a CM elite 120 Advancednél, és belefér egy törönyhűtő? -
zolikaDB
veterán
válasz
Trolee #15513 üzenetére
A CM Elite 120-ba 65mm magas fér. Viszont kényelmes, szellős, jól szerelhető, nagyobb, mint a Codegen. Igaz, ahhoz, h kivedd a lapot, a tápot is ki kell venni.
Codegennél vmivel jobb a helyzet, bár, ott a lap fölött van a 3.5-es HDD helye, mondjuk a távolság megvan, úh normális hűtő is befér. -
zolikaDB
veterán
Nos, megvan a CM Elite 120 házikó, nagyon tetszik, elégedett vagyok vele. Sokkal kényelmesebb, mint a Lian Li volt.
A gyári 80-as ventit leszereltem, és a vele ellenkező oldalra beraktam (átmenetileg, később csere Noctuára/Swifre) egy 120mm-es Fractalt, meg megy a gyári is az előlap mögött. A processzor fölé lett barkácsolva egy 80-as Coolink Swif, 1100 rpm-es.
A proci meg újra lett pasztázva az Ötzi pasztájával.
A hőfokok:
Film alatt a GPU 70 fölé megy.
Kérdésem: ez normális a Brazosnál, maradhat így, nincs okom aggódni, vagy változtassak valamin? -
mrbig25
őstag
válasz
zolikaDB #15404 üzenetére
Az a tápegység SFX szabványú és biztos, hogy hangosabb a mostani 250-es FSP tápodtól.
Ha később bővíteni akarsz, akkor legyen a CM Elite 120 és ahhoz keress egy jófajta hűtőt...bár amíg léggel hűtöttem, addig a gyári Intel hűtő se volt rossz, szóval i3-al bezárólag simán használhatsz gyári hűtőt is. -
xtevo
őstag
Urak!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, kezdem megunni a mostani CM Elite 120 Advanced házam látványát, ezért a közeljövőben szeretnék váltani, nagyon tetszenek a rácsozott előlapos házak, amik inkább négyzet méretre hajaznak, természetesen usb3.0 csatit szeretnék, ODD-t nem használok. Tudtok ilyeneket ajánlani nekem? Fontos, hogy itthon kapható legyen, és árban 30k a "lélektani" határ.Amiket néztem: (nem sorrend)
- Xilence Torino
- Silverstone SG05
- Lian Li PC-Q08BKöszi előre is a segítséget!
-
Pista0001
addikt
válasz
Mirman #15141 üzenetére
Elég necces, tekintve hogy egy HD7870/GTX660 elviszi a keret felét, egy i3 egy "normális" alaplappal (legalább H77 az USB3 és a SATA3 miatt célszerű) még vagy 50 rugó, kéne még RAM (2*2 GB 6-8K, 2*4 GB kb 13K), és már vége is a keretnek. Kell még egy ház táppal (legalább CM Elite 120, kb 12K, táp szerintem van már 10K körül is, ami tényleg jó az 15-20K) meg háttértár (120/128 SSD ajánlott, 20-30K), ez így egyben kb 170-180K. Lehet lejjebb menni, HD7770/GTX650, Pentium proci, akár H61-es alaplap, így talán le lehet menni 120K-ig, de az már nem lesz annyira játékos vas.
-
Benőke
őstag
válasz
canniball #15092 üzenetére
A fülem nem rossz nem is kiemelkedően jó. Nem vagyok érzékeny, de a táp venti hangosabb. Az átlagnál érzékenyebb vagy inkább.
Háznál szerencsés a helyzetem? Szerintem nem, csak egy átlagos ház CM 120 Elite. Nem a legjobb, de bőven jó. Biztos van ahol rezonál, de azok az olcsóbb darabok. A DVD meghajtó sokkal jobban tudja rázni a házakat szerintem.
-
megema
őstag
Tehát RAID szempontból mindegy, hogy ezt vagy ezt a lapot veszem? Az ASUS-nál írják a RAID támogatást.
A felhasználási cél hasonló lenne mint a kollégáé, csak egy kicsivel bővebb a keret.
Tudtok valami házat ajánlani, ami tud 2 db 3.5"-os és 2 db 2,5"-os HDD-t egyszerre fogadni? A Bitfenix Prodigy nagyon tetszik, de valami olcsóbb, hasonló jellegű létezik? CM Elite 120 nem játszik.
-
Pista0001
addikt
Egyesek szerint a CM Elite 120 nem csak mini ITX ház...
-
Lonsi
tag
Sziasztok!
Már jó ideje szemezgetek egy ITX-es méretű géppel, elég sokat lesem a használt komplett gépeket is, de mindig van valami, ami kilóg a sorból. Ezért lehet összeraknék egy saját gépet, ebben kérném a segítségeteket. A lényeg, hogy nem igen tudom eldönteni, hogy integrált cpu-s alaplapot vegyek-e vagy inkább egy FM2-est. Amire nekem kellene filmnézés, sok HD film, letöltés, szinte egész nap hagynám menni a technikát, ezért a fogyasztás is meghatározó. Illetve még netezgetésre, mindennapos használatra kellene. A kiszemelt ház egy CM Elite 120. A régi gépemből átugrana a Corsair VX450-es táp illetve a 2*2GB Gel 1600-as memória is. Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy FM2-es lapot vegyek külön procival és külön hűtővel, aminek a költségei, azért 30 pénzzel megnyomják a költségvetést, vagy elegendő lenne a brazos lap?
Köszi! -
Hurkaleves
őstag
válasz
miresz #14923 üzenetére
nekem olyan alaplapon van egy athlon II 750K procival és tökéletesen üzemel! de írták, hogy integrált vga-s procival (ugya a 6500K olyan) az egyik a vga rész feszültségéért felelős fet el tud füstölni! mivel nálam nincs int. vga így nálam a probléma nem jelentkezik! ha APU-t szeretnél bele akkor inkább ez a lap. kb. 5 ezerrel drágább, de nem lesz vele gond. nézd meg az adatlapomon a konfigomat, nekem most így üzemel hibátlanul a rendszer!
házból meleg szívvel tudom ajánlani ami nekem is van (CM 120 Elite Advanced)! jól pakolható igényes és nagyon olcsó! a ramjaim szépen mennek gyári értékükön! -
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Milyen procihűtőt tudtok, ami rámegy az MSI FM2-A75IA-E53 alaplapba és befér a CM Elite 120-ba úgy, hogy még egy VGA is menne a gépbe.
Köszi: RR
-
Benőke
őstag
válasz
azreon #14572 üzenetére
Már más is írta de CoolerMaster Elite 120 Advanced.
Nem elég a 200W táp. Csücskösre vetted nagyon a kapacitást. egy 170W konfighoz 200W táp nem hangzik túl acélosan. Inkább egy 250-300W táp kellene már.
CM 120 -ba pedig mehet normál ATX tápegység. Van választék bőven és lehet kapni 80+ -os különböző variációit. A Chieftec BT-02B nem rossz de még gyengébb a tápja és nem normál méretű hanem sfx. Persze ezekből is lehet kapni nagyobbakat 250-300w mellett. Sőt 80+ minősítéssel is. Viszont hangban a Normál méretűek halkabbak. Ráadásul kicsi a hely a passzív VGA -nak. CM 120 -ban dupla slotos VGA -nak is van helye. A Chieftec Flyer házak még tetszetősek is de kicsi a vga hoz, és a Táp is gyengus. VGA nélkül simán jó lenne de csak fél magas megy bele és a tápot se ártana cserélni.
-
xtevo
őstag
válasz
szente #14414 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem a hangosak a CM Elite 120 ventijei, én mondjuk a 80x10-est nem kötöttem be, tudtam pörögne, mint az őrült.
Az előlapi viszont csendes jószág, a vga-m hangosabb nála. Mondjuk azóta beszereztem egy Sickleflow-ot, kb. zajban hasonlít rá, mondjuk légszállításban azért elmarad.
Ha ezt a házat választod ajánlom a hdd blokk utáni venti beszerelését, úgy a kis ventit elhagyhatod, szerintem. Én legalábbis így csináltam(Profilomban konfigom)
-
szente
addikt
Sziasztok!
Bitfenix Prodigy és CM Elite 120 Advanced tulajoktól szeretnék segítséget kérni.
Lemérnétek nekem a VGA nyákja és az oldallap közötti távolságot? Arra lennék kíváncsi, hogy be férne e egy 7770 Accelero S1 Plus-sal.
Köszi! -
Mattanyahu
tag
yet another cm elite 120 review
(#14043) HookR
a micro sata nem msata!
előbbi van pl. a slim odd-ken, utóbbi pedig mini pci-e alapú ssd -
xtevo
őstag
válasz
leslieke #13954 üzenetére
Én árgép szerint néztem a legolcsóbb helyen a b75m-itx ~22k, a z68m-itx 29k. Nyugodtan veheted a H77M-ITX-et is ugyanolyan jó lap, sőt, több rajta a sata3, illetve raid beli különbségek is vannak, de átlag user nem veszi észre.
Az én konfigom így néz most ki:
ASRock B75M-ITX
Intel Core i3-2120 3,30GHz/3MB
Cooler Master GeminII M4
2x Corsair XMS3 CMX4GX3M1A1333C9 4GB
Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850
Corsair SATA3 2.5" 60GB Force GT (CSSD-F60GBGT-BK)
Western Digital 1,5TB WD15EARS
Cooler Master GX450W
Cooler Master Elite 120 Advanced
+ Scythe Kaze Server 5,25" ventiszabályzó és 2x CoolerMaster SickleFlow 120 venti -
Archttila
veterán
Az hiszem dontottem mar ami hutot illeti. Cooler Master GeminII M4 RR-GMM4-16PK-R2 lesz a CM Elite 120-as kuckoba, viszont hardverKER nem tud beszerezni csak RR-GMM4-16PK-R1-et. Mar van naluk egy fuggoben levo rendelesem, (ASUS P8Z77-I DELUXE) es mivel a CPU huto is joaras, igy inkabb egy helyrol rendelnem.
Mi az elteres a ket tipusszam kozt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 - Hajlott PIN + 1 érdekesség - Garis! - Jegelve fkaresz fórumtársnak
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX X870-A GAMING WIFI Jövőálló alaplap, prémium VRM-mel! 3év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2052
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest