Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dízeles

    aktív tag

    válasz Tigi #9916 üzenetére

    Hali
    Először is vegyél fékolajat :) .Másodszor szabadítsd meg a fékkar környékén a műanyag elemektől.Akkor már látnod kell a fékolajtartályt amin vagy egy menetes kupak van de valószínűbb ,hogy csavarral rögzített fém lap.Ha eddig eljutottál jöhet a féknyereg.
    °
    A keréknél lévő féknyergen látsz 1 csúcsos végű légtelenítő csavart .Ezt az óra járásával ellentétes irányban óvatosan lazítsd meg.Ha érzed meglazult ne csavard tovább .Húzz egy benzincsövet a légtelenítő csavarra.A cső szabad végét lógasd egy edénybe és most lazíts a csavaron .Nem kell kicsavarni !Csak meglazítani.
    °
    Most már lelazíthatod a fékkarnál lévő tartály tetejét.Óvatosan emeld le a helyéről .Figyel az esetleges tömítéseket ne tedd tönkre .Ha a tartályban látod az olajat és a féknyeregnél kilazítottad a légtelenítő csavart a fékolaj szépen lefolyik.
    A fékkart ilyenkor csak nagyon óvatosan nyomkod-- ha szükséges-- ,ugyanis kispricceli a fékolajat a tartályból.
    Ha lefolyt a régi olaj,érdemes kis adagokban a friss fékolajat utánatölteni .Ha a légtelenítő csavarnál már tiszta olaj folyik ,húzd meg a légtelenítő csavart.
    Most töltsd fel a fékolajtartályt és zárd le.Húz meg párszor a fékkart .Ha felkeményedett a kar
    nyisd ki a féktartályt és pótold a hiányzó fékolajat ha szűkséges.°
    Ha a fékkart behúzva tartod de az elveszíti keménységét lazítsd meg a légtelenítő csavart és pumpáld a fékkart 2-3 szór.Aztán húzd meg a légtelenítő csavart és pótold a fékolajat a tartályban és zárd le.
    Ha most sem keményedik fel a fékkar ismételd meg az előbbi műveletsort amíg a fékkar nem esik be.
    Sok sikert.

    [ Szerkesztve ]

    Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

Új hozzászólás Aktív témák