Sziasztok!!
Olvasom egy ideje a fórumot. És lenne egy kérdésem.
Első noti megvétele elött állok, és már számtalan oldalt, linket, cikket, tesztet, stb. megnéztem, sőt voltam már boltban is így 1-2 db-ot megtapiztam..
Szóval egyre zavarosabb a dolog, és egyre kevésbé tudom milyet lenne érdemes venni.
Ebben kérném segítségeteket.
A fontos paraméterek:
-Maximum 1,8-1,9kg suly (sajna nem emelhetek többet) a legjobb lenne ez alatt kb.1,5-1,6-1,7kg
-Ne tükrös kijelzője legyen, mert viszonylag sűrűn használnám kin a szabadban, mint a szobában, és 12''-nál semmiképpen ne legyen kisebb
-Core Duo, Core2Duo vagy az AMD Turion kétmagosa azthiszem X64(?) proci
-videokarinak legyen saját memója
-és azért min. 3órát (Bp-Pécs vonalat) bírjon az aksi
Fontos lenne, hogy ne melegedjen nagyon és a lehető leghalkabb legyen!
Amire használnám:
-weblap szerk, videovágás-szerkesztés, photoshop, multimédia készítés(dreamweaver, neobook) és net, word, stb..
Kérdésem: Akinek van ilyen kis sulyú notija vagy van tapasztalata, melyik márkát,tipust tartjátok a legmegbízhatóbbnak. Nem szeretném 5éven belül lecserélni.. vagyis hisszútávra tervezném a dolgot. Ja és azért max. 350e-nél ne nagyon legyen több.
Vagyha vkinek van ötlete, mit zárjak ki mindenképp, mire figyeljek mindenképp, szóval minden infót, ötletetnek NAGYON Örülök!!
MINDEN SEGÍTSÉGET ELŐRE IS KÖSZÖNÖK!!!!!!!!!!

és Bocs, hogyha kicsit hosszúra sikerült a hsz!
üdv
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
zenke
(újonc)
(#4952) shev7 válasza Alvin_ti4200 (#4947) üzenetére
- Privát
- 2007-06-03 15:46:13

shev7
(PH! kedvence)
ahogy mar elottem elmondtak sokan: 250ert, csucs felszereltsegu, ''dizajnos'', jo minosegu, uj gepet nem fogsz kapni. Ha az ar fix, akkor a parameterek kozul ha az egyiktol eltekintesz, akkor sem nagyon fogsz talalni.
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
(#4953) Alvin_ti4200 válasza shev7 (#4952) üzenetére
- Privát
- 2007-06-03 15:56:43

PLacc
(senior tag)
Nem akarod megnézni az 1.1kg-os, passzív hűtésű (így ultrahalk) Dell X1 subnotimat? 
Nem kétmagos, de a fenti alkalmazásokra tökéletesen megfelel.
[Szerkesztve]
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver
Ööö, mi is a kérdés? Ha az, hogy melyik modell ilyen, nos, nc sorozatban szerintem mindegyik.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

zenke
(újonc)
Passzív hűtés? az konkrétan mit takar??
és dobj egy linket, ha van ahol megnézhetném, bár szívem szerint újat vennék.. (voltak használt ügyben rössz tapasztalataim igaz leginkább közvetve... de azért óvatossá tett) BOCSI!! ezzel semmiképpen nem szeretnélek megbántani!!! Dobj egy linket vagy mailt musico25@citromail.hu -ra képpel, infóval szívesen megnézem....

PLacc
(senior tag)
Írtam privit. Passzív = nincs benne hűtőventi, így teljesen halk.
Lécci, miután válaszoltál valamelyik hirdetésemre, privit is írj róla. Köszönöm! Rólam írták: http://tinyurl.com/prohardver

amol
(PH! addikt)
Az volt a kérdés, hogy van-e olyan HP, aminek külön videokártyás és MultiBay-es. Az nc8430-hoz csak külső MultiBay II bölcső kapható, tehát nem kivehető az odd (szerelés nélkül).
Pánikra semmi ok. Az index használata nem rövidíti tovább a ceruzát.
(#4959) amol válasza Alvin_ti4200 (#4943) üzenetére
- Privát
- 2007-06-03 16:31:14

amol
(PH! addikt)
Bruttó 18k-ért vettem nemrég Hitachi 5400-as 100gigás hdd-t. Ha nem kell külső, akkor add el a 4200-ast.

amol
(PH! addikt)
Az említett alkalmazásokhoz teljesen felesleges a saját memóriás videokártya. Emeli az árat, a hőmérsékletet, a fogyasztást. Ilyen kisebb méretű gépet jórészt csak integrálttal találsz. Ha nem akarsz játszani szerintem olyat válassz.

amol
(PH! addikt)
Aláírásában ott szerepel a link 
[Szerkesztve]
(#4962) Alvin_ti4200 válasza amol (#4959) üzenetére
- Privát
- 2007-06-03 16:42:11
és garanciavesztés nélkül ki lehet operálni a gépből?
(#4963) PLacc válasza Alvin_ti4200 (#4962) üzenetére
- Privát
- 2007-06-03 16:46:55

PLacc
(senior tag)
Jah, csak sok Vaio-ban 1.8''-os HDD van (főleg a subokban), abba pedig nem tudsz 5400-ast betenni, mert csak 4200-as létezik 1.8''-ból.
Valamint Sonykat tudtommal legközelebb Bécsben szervizelik hivatalosan.
[Szerkesztve]
(#4964) atus válasza Alvin_ti4200 (#4947) üzenetére
- Privát
- 2007-06-03 17:04:36

atus
(őstag)
Szerintem meg a T60 gyönyörű. 
Nézem ezeket a használtakat, de úgy tűnik, hogy egyik se IPS-es. Nomind1, még keresgélek, van még kb két hetem. 
Ez bebizponyított tény, még a TV-ben is bemutatták! - by klepto
(#4965) Atlantis válasza Alvin_ti4200 (#4962) üzenetére
- Privát
- 2007-06-03 17:06:21

Atlantis
(VIP)
IBM-nél ez nem probléma. 
amol: Örülnék, ha nem követnél el 8 percen belül 4 hozzászólást. Egységben az erő, próbáld meg egy hozzászólásban elintézni az ilyet a különböző címzetteket úgy megkölönböztetve, mint ahogy ebben a HSZ-ben láthatod. Tessék már használni a MOD gombot, azért van.
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<

PLacc
(senior tag)
Hajt,, hogy őstag lehessen 2 hónapon belül.
[link]
[Szerkesztve]
Ez biztos? Az nc6xxx-es sorozatban kivehető, meg a régi nc8000-emben is az volt...
Szerk: Multibayes ez is: [link]. Csodálkoztam volna, ha nem az.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
üdv
noti vásárlás előtt állok énis és lenne egy pár kérdésem
1, a freedos mit jelent?
2, azt olvastam bizonyos esetekben nehéz felvarázsolni az xp -t satas vinyóra
ez mit takar?
előre is kösz

PLacc
(senior tag)
1. Nincs Windows a géphez csak egy ingyenes oprendszer, ami semmire sem jó. Íg olcsóbban tudják adni a gépet, mivel ez ingyenes.
2. Az XP nem ismeri a SATA HDD-k nagy részét, így telepítéskor nem talál merevlemezt a telepítő, és nem lehet folytatni az installt. Ilyenkor vagy BIOS-ban kikapcsolod az AHCI conrollert, vagy átállítod nativre a SATA vezérlőt, vagy csinálsz Nlite progival egy XP telepítőt, amibe beleintegrálod a SATA drivereket. Esetleg ha van USB-s floppyd, akkor azon betöltöd neki.
1. a freedos azt jelenti h kapsz hozzá egy használhatatlan oprendszert 
2. sata nem minden esetben problémás, én csak gyári vistás notinál találkoztam kudarccal
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
köszönöm a gyors válaszokat

egyébként melyik gépet ajánlanátok :
fujitsu - siemens FSC NB L7320
Mobile Intel® Celeron® M 1700 MHz
* 1GB DDR2 533MHz
* 15,4'' WXGA fényes 16:9
* 80 GB
* 8x DVD író (+/-RW Dual Layer)
* UniChrome Pro64MB
* Linux
vagy ACER Asp3103NWLMi
Mobile AMD Sempron 64bit 3400+
* 512MB DDR2 533MHz
* 15,4'' WXGA fényes 16:9
* 80 GB
* DVD író (supermulti)
* ATI X1100 64MB beépített
* Linux
ezek maradtak fenn a rostán, nem szükséges egy izomgép, no játék, videoszerkesztésre stb. de ha tudtok ajánlani jobbat azt megköszönném max: 140huf

PLacc
(senior tag)
Ezt a kettőt felejteném. Esetleg egy HP nx7300/7400?
a rengeteg negatív vélemény ellenére csodálkozom, hogy még mindig acer vagy fusi a 2 jelölt 
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

sssent
(senior tag)
Pedig kezdhetsz csodálkozni. Például ilyen ODD tud benne lenni:
[link], ami nem multibay.
A tartozékok között azért vannak multibayes cuccok, mert azok mehetnek dokkolóba, vagy külső usb-s bölcsőbe.

PLacc
(senior tag)
A pénz nagy úr sajna... 

dabgergo
(senior tag)
Hello!
Nyár vége felé szeretnék notebookot venni.
Felhasználás: 1)Lightos Photoshop 2)Programozás, internetezés...
Max ár:: brutto 150e Ft
Egyéb: fontos lenne a megbízhatóság (tudom, hogy ilyen alsókategóriában ezt nem nagyon lehet elvárni de mégis csak vannak bénábbak meg megbízhatóbbak)
Az Acer és a FuSi sztem ki van zárva a sok rossz tapasztalat és a minőség miatt. (Szóljatok ha nem így van
) Sztem maradt a HP és az Asus. VAgy még vmi?
Tehát főleg ebben a két márkában nézelődtem de még így leszűkítve is nagyon nagy a választék, ezért kérném segítségeteket
Amugy nemrég láttam egy Asust ami hihetetlen olcsó a tudásához képest és rádásul máshol sokkal drágább: [link] Erről mi a véleményetek? Miért ilyen olcsó? Előre is köszi a segítséget.
Érdekes, hogy miket ki nem találnak. Az nc8000-emben anno egy fix optikai meghajtó volt, meg egy üres multibay hely. Az nc62mittudoménhányasban, amit azóta használtam, pedig kiugrasztható multibay kombó meghajtó volt. Az volt eddig a legszimpatikusabb megoldás, amit láttam.
p
azt értem, én se 1M-ért vettem az enyém, de nem vettem meg azt, amire 1000-en panaszkodtak.
a 2 jelöltel szemben tudok ajánlani 1cerkás és 1 sempronos gépet is az ASUS kínálatából. az se a csúcsok csúcsa de legalább 2 év gari, jó akksi és normális felépítés.
egy kis elrettentés
[link]
És mi lenne a 2 asus jelölted????

amol
(PH! addikt)
Nem szerepel a felhasználási feltételekben, hogy hány hozzászólásom lehet percenként. Ha zavar, meg kell oldani hogy többet is lássak egyszerre, ne csak azt, amelyikre válaszolok.
[link] és [link]
esetleg [link]
az 1. celeronos gép előnye az akksi és a viszonylag jó hang, hátránya a 60GB vinyó. a sempis pedig a go6100-zal végzett nálam a dobogó tetején.
Ezt mint moderátor írta, kérte, ráadásul OFF-ban, egyáltalán nem támadóan. Nem értem, miért kell cinikusan visszatámadni...
Az alapelvek Jótanácsok részéből:
ha 4 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a MOD gombot.
Mint tanács, nem kötelező érvényű, csak finoman figyelmeztet egy moderátor. Ez megtörtént...
Az említett nehézségre pedig feltalálták a copy-paste párosítást, némi törléssel kombinálva. Ez szerintem a Delleken is kiválóan működik...
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

dabgergo
(senior tag)
És ehhez: [link] amit már korábban is linkeltem mit szóltok? Előnyei, hátrányai? Nagyon olcsó nem?

wmerlin
(újonc)
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek
http://www.clevo.hu/index.php?id=3&gep=M520N
A C1-et nézzétek...
Kösz: wMerlin
wmerlin kukac freemail pont hu

amol
(PH! addikt)
Hajt,, hogy őstag lehessen 2 hónapon belül.
Ezt nem kell moderálni? A gúnyolódás rendben van?
Sipi: Biztos így van a Delleken is, nekem nincs olyanom. Viszont bonyolultabbnak tartottam az általatok említett megoldást, nem tudtam miért kell ilyen apróságokból elefántot csinálni. De mint látod, megértettem.
[Szerkesztve]

Atlantis
(VIP)
Köszönöm. Tényleg apróság, de ''pofásabb'' tőle a fórum kinézete. Nem is mindenki szól érte, de engem zavar és ha ilyet látok, szóvá is teszem.
>>>>>Creo CAD System ; Mercedes GP - Die deutsche Kraft<<<<<
A hsz írójának valamivel bonyolultabb így a dolga, s többletmunkát jelent. Olvasni viszont jóval könnyebb, rendezettebb a fórum képe. Ha egymondatosokat darabolsz, könnyen közé ékelődhetnek más felhasználók hsz-ei, így követhetetlenné válik a téma. Én sokszor inkább megnyitom az érintett hsz-eket egy új ablakban.
Egyébként nem elefántoztunk, csak poénkodtunk. Az egymondatos hozzászólásokat jellemzően a rangra hajtó tinigyerekek szokták elkövetni, ezért fura volt tőled látni. 
Sipi
Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

amol
(PH! addikt)
Atlantis, Sipi: Megértettem és tiszteletben tartom a kérést, megpróbálok odafigyelni rá.
Adódott viszont egy probléma: az időlimit az eredeti üzenet írásakor kezdődik, attól függetlenül hányszor javítok bele. Mire elolvasok minden hozászólást és válaszolok is rájuk, sokszor lejár, és akkor kénytelen vagyok újat kezdeni.
A rangra valóban nem hajtok, sőt, a legkevésbé sem érdekel. Próbálok segíteni akinek tudok, ennyi.
Maximum annyiból lehet fontos, milyen hoszzú időlimitet kapok, de emiatt nem fogok felesleges hozzászólásokat írni.
[Szerkesztve]

PLacc
(senior tag)
Jaj, istenem. Ne legyél már olyan érzékeny...

amol
(PH! addikt)
Nem vagyok. De nem ez az első eset hogy gyorsabban jön a fikázás mint a kérdéseimre a válasz.

zenke
(újonc)
Ok! Köszi a tippet a videokártya memoriával kapcsolatban.
A link-re közben rájöttem, h. az aláírásában van ;o) 

.Alpi
(újonc)
Hi!
Megtudná valaki mondani, hogy mi a különbség a két monitor között:
15,4'' WXGA TL TFT
15,4'' WXGA TrueLife TFT
Előre is köszi!
Alpi

polip
(PH! addikt)
az elsőnél lusták voltak végigírni h truelife
kb ennyi
www.laptopkalauz.hu || ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus

CartoonN
(újonc)
Üdv.!
Erről vélemény?
[link]
100-assal olcsóbban megkapom, mint ami az oldalon szerepel ár.

bbazsy
(őstag)
ha újat akarsz, akkor nettó 160ért lehet nem sokat gondolkodnék rajta...
..
- Privát
- 2007-06-04 12:05:36
Intel Celeron M 520
Erről szeretnék valami teljesítményadatot látni, mondjuk egy Pentium M-hez képest vagy akármi, hogy tudjam hova tenni
Annyit tudok, hogy Core 2 magos, 65 nm-es, 1666 MHz-en megy, 31W-os TDP-vel és 1 MB L2 cache-sel. Gondolom Speedstep nyista.

deedee
(őstag)
hi!
a segítségetekkel már tudom a leendő laptop körülbelüli összeállítását.... 
most már csak az érdekelne,hogy ha hd-ready lcd tv-re ha rá akarom kötni a gépet a h264,mkv stb hd filmek miatt,akkor milyen kimenetet keressek?Vagy van különbség a között,hogy magán a laptopon nézem a hd filmet,vagy kitolom lcd tv-re?Mármint úgy értem,hogy az a konfig ami elbírja a hd filmet,az át tudja teljes mértékben adni gond nélkül a tv-re is?vga kimenetes laptop pl jó megoldás?Asztali gépet rákötöttem vga kimenettel lcd tv-re és tökéletes volt....A laptopokon szokott lenni általában vga kimenet,vagy csak s-video?hdmi,esetleg?vagy az már a 57685746 ft-os kategória? 
kicsit kusza a kérdés,de a lényeg,hogy mkv,h264,x264-et akarok lcd tv-n nézni a laptopról nyomatva...Milyen extra dolgokra figyeljek oda a vásárlásnál? 
(#4999) Omni válasza Alvin_ti4200 (#4997) üzenetére
- Privát
- 2007-06-04 12:30:56

Omni
(fanatikus tag)
Ez a Celeron M 4x0 sorozat utóda 64 bites utasításkészlettel. Ha kihasználod jó, ha meg nem akkor jobb a 400 sorozat, ha jól emlékszem annak a TDP-e csak 29W.
a hagyományos s-videoval nem lesz HD a tv-n, én még középkategóriában olyat nem láttam

repasil
(újonc)
Jajjjjj!
Szóval most már nem tudom, hogy mi van! Válaszolt valaki vagy nem?
Mert volt ugyan szó videóvezérlőkről, de nekem nem jött le a válasz (lehet, az én hibám).
Na mégegyszer: meg tudja hajtani a GMA945/950 az 1920*1200-as felbontású külső EIZO monitort vagy nem? (esetleg akár úgy is, hogy használható maradjon a laptop kijelzője is és áthúzhassam róla az egeret a nagy monitorra)
(részletek az előző hozzászólásomban)
Játékról szó sincs, csak munka (Photoshop).
Köszi

dabgergo
(senior tag)
Vki tud válaszolni a #4984-es hszre?