Hirdetés

Aktív témák

  • Thome

    addikt

    Sziasztok!

    Notebook vásárlás előtt állok, és gondjaim akadtak, 1 hónapja böngészem az internetet, és nem tudok "dönteni".

    Tehát előjárószóban:
    A gép többnyire játékra lenne használva, nem Full grafikás Crysis, és társai játékra gondolok, hanem egy "szolid" Call of Duty 4, esetleg 5, Left 4 Dead, játékra, 1280x800-as felbontásban low-med grafikán...

    Az ár határa kb 160-165 ezer forint lenne, de mondjuk ez a küszöb kitolható 180 ezer forintig.
    Leginkább Acer párti lennék, a Gemstone design miatt (Jelenleg is egy Acer Aspire 5310 gépem van, őt váltaná)

    Térjünk is a "problémára":

    Első sorban az Ati Mobility Radeon HD 3470 256mb, - azt hiszem - GDDR3-as memóriával szerelt változatát néztem ki. Több helyen olvastam, külföldi review-eket néztem, megoszlott a vélemény, írtak sokan jót, sokan rosszat.

    Emiatt kezdtem el a hasonló árkategóriás GeForce "új" -átnevezett valami- 100m-es szériáját nézni. Megtaláltam a 105m-es változatot, 512mb dedikált GDDR3-as memóriával. Kerestem review-et, de szinte semmi nincs róla... Egyszerű lenne a döntés, ugyanis a notebookcheck.net -en veri a GF az Ati-t lazán, csak a stream processzorok hiánya aggaszt, ugyanis itt az Ati fél kisujjával szanaszét veri az nVidia-t.

    Van okom bizonytalankodásra a stream processzorokkal kapcsolatban?

    Illetve még a 9400m gs-t néztem, mert ahogy nézem, és olvastam 1-2 "jövendölő" cikkben, hogy a g105m a 9300m-re épül, amit nem dicsérnek agyon.

    Őt néztem ki első körben: ACER Aspire 5738ZG-424G32MN LX.PAT0X.077

    Illetve MXM 2-es modulon fekszik ez a VGA lapka? A bővíthetőség (nVidia 9600m Gt) végett érdekelne.

    Illetve megköszönném, ha linkelnétek 1-2 gépet, amely erősebb ugyanebben (maximum 165-180 ezer forint) a kategóriában. A lényeg, hogy ha nem is maximumon, sőt, low-on. Azért 30-40 Fps-en natív felbontáson eltudjak játszani elsősorban a fentebb írt játékokon.
    Nem kötelező az Acer Gemstone designos gép, sőt, bármilyen lehet, Dell, Hp-Compaq, Asus, stb...

    Illetve olyan összehasonlító értékeknek is örülnék, esetleg GPU-Z tesztnek, ahol nyíltan megfigyelhető, hogy melyik a jobb. Sajnos csak ennyire van keret.

    OFF
    Sok helyen olvasom hogy fontos a cache. De tulajdonképpen nem tudom pontosan mit is csinál. Az oké, hogy raktározza az adatot, de ezentúl nem tudom, hogy az 1,2,3mb cache mennyit számít. Wikipedia se ad szinte semmi ilyenre választ.
    ON

    Jó barátom a Google, de nem hajlandó választ adni ezekre a válaszokra, keresésekre.

    Köszönöm előre is a segítséget, válaszokat!

    Thome

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák