Hirdetés

Aktív témák

  • telya

    aktív tag

    válasz telya #31111 üzenetére

    tudom, hogy felig off topic vagyok, de mivel ahogy elnezem, sokan vesznek hasonlo alaplapot, mint en (AsRock Z68 PRO3) sztem nem art ha tudjatok:
    ugy tunik megoldodott a BSOD-os problema. eloszor azt hittem, egy progi okozza, mert mindig egy installer elinditasakor kovetkezett be a dolog, bizonyos helyzetben, es akkor mindig. de mas rendszeren ugyanaz a progi nem okozott ilyet, ezert tovabb kutakodtam, es most ugy tunik, ratalaltam a megoldasra:
    sikerult csinalnom egy reszletesebb crash dumpot rola, ami szerint az EtronXHCI.sys okozta valoszinuleg a hibat. ezutan kis keresgeles utan egybol belebotlottam egy topicba (link), ahol pont ezzel volt a baja az embereknek (random bsod), pont hasonlo rendszerrel. ideznem a lenyeget:

    I see from the other forum that you have on the motherboard an EtronTech USB 3.0 host controller.
    Could you please disable from BIOS the USB 3.0 support?
    This is a new chip and several users have reported BSOD pointing to EtronXHCI.sys.

    es bingo! a bios-bol letiltva az usb3-at (valoszinuleg eleg lett volna eszkozkezelobol kiszedni is amugy), ugyanazok a korulmenyek kozott ahol korabban mindig bsod-ot kaptam, most minden tokeletesen mukodik. (az usb3 portokon kivul persze, amiket igy most max disznek hasznalhatok..)
    egyebkent szerintem botrany, hogy hogy lehet a mai vilagban ilyet elbaszott drivert kiadni egyaltalan, kiad az ember >250k hufot egy uj gepre, aztan majdnem el is megy a kedve az egesztol. de most h ugy tunik h csak ez a driver allt az egesz mogott, szoval megnyugodtam.

    szoval a tanulsag: aki teheti, kerulje a EtronTech USB 3.0 -t, akinek pedig mar keso, inkabb kapcsolja ki, mert tobb kart csinal, mint hasznot. remelem azert javitjak majd surgosen..

Aktív témák