Sziasztok!
Eljutottam oda, hogy gépet kéne váltanom, ebben kérem a segítségeteket.
Fő célok: Programozás, gyors oprendszer használat és boot, zene minden mennyiségben és filmek. Néha Photoshop, néha játék, de nem "nagyüzemben". Mindezt persze halkan. 
Ami van: 1080p TFT, speciális sarokház (reverse-ATX), Samsung F3 500-as egytányéros, 9600GT OC 512M (BFG Tech), meg persze bill, egér, hangfalak, ODD.
Ami kéne: Alaplap, CPU, RAM, PSU.
Mivel a gép eléggé hosszú távra lesz, jó lenne ha USB3 és SATA3 is lenne az alaplapon, illetve normál ATX méretű lenne a PCI, PCI-E bővítés miatt.
A tápon legyen legalább két "pipás" vagy "L" (ki minek nevezi) SATA tápcsatlakozó, illetve a 4 vagy 8 pines CPU tápcsatlakozó legalább 50 cm hosszú kábelen legyen. Ezeknek az igényeknek pl. a CTG-500 megfelelne, de kicsit overkillnek tartom. Van egy Trust 520W-os silentem, de a tápos topic szerint passive PFC-je, zárlat- és túlfeszültség-védelme ellenére is a veszélyes tápok közé sorolható. (Vagy esetleg nem minden Trust volt rossz? Elég régi példány már, de nem rég ellenőriztem, oké a belső és a szabványoknak is még megfelel.)
A gépet kvázi-szinuszos APC Smart-UPS-el használom, ez a modern tápokat (active PFC) nem tudom mennyiben befolyásolja. (max 260W terhelés, de ahogy elnézem ez monitor nélkül nem fog gondot okozni)
Ugyan a monitor 1080p-s, de nem kell ehhez mérten maxos gép, hiszen eddig is játszottam, pedig egy P4 Dual Core 3 GHz, 1024 MB DDR2 gépben volt eddig a 9600GT. Arról nem is beszélve, hogy már a VGA se mai darab.
A kereten sokat gondolkodtam, (meg már a gépen is: megfordult a fejemben 555BE, 955BE (gyári coolerrel, alulfeszelve), Athlon 630, sőt a legújabb Sandy is) de végül arra gondoltam 65 kFt legyen az összeg.
A kérdés, hogy ebből mit lehet kihozni, illetve mivel lenne jobb, (ha egyáltalán jobb lenne) ha még 5 kFt-t rádobnék?
Bocsánat a hosszú hsz-ért, na meg a furcsa igényekért.
Minden segítséget és választ előre is köszönök:
GandC
[ Szerkesztve ]